Anketa e Dizajnit të Lëvizjes 2019

Më shumë se 1000 artistë grafikësh në lëvizje raportojnë për industrinë MoGraph në Anketën e Dizajnit të Mocionit 2019

Si artistë të privilegjuar me mundësinë për të ndihmuar në avancimin e epokës moderne të MoGraph, ne jemi vazhdimisht të mahnitur nga rritja shpërthyese dhe toni optimist i industrisë sonë. Skena e dizajnit të lëvizjes ka ndryshuar ndjeshëm në vitet e fundit, kështu që menduam se do të ishte e dobishme të bënim një anketë joformale me artistë në mbarë botën për të kuptuar më mirë jetën e përditshme të stilistit të sotëm të lëvizjes.

Ky është Anketa e Industrisë së Dizajnit të Lëvizjes 2019.

Për anketën tonë të vitit 2019, ne anketuam më shumë se 1000 projektues të lëvizjes nga 95 vende. Nga të dhënat që kemi mbledhur, kemi nxjerrë disa përfundime në lidhje me gjendjen aktuale të industrisë dhe kemi hipotezuar se çfarë mund të presim në të ardhmen. Ne gjithashtu theksuam disa fusha që ndoshta kanë nevojë për përmirësim.

Megjithëse është e rëndësishme të theksohet se ne kemi nxjerrë informacionin tonë nga një anketë anonime në internet dhe të dhënat tona përfaqësojnë vetëm një pjesë të vogël të komunitetit më të madh të MoGraph, shpresojmë se përmbledhja jonë e rezultateve do t'ju ndihmojë të kuptoni të paktën pak më shumë rreth kësaj fushe profesionale gjithnjë e më konkurruese, gjithnjë në zgjerim dhe me nuanca të theksuara.

Anketa e Dizajnit të Lëvizjes 2019: Brenda të Dhënave

Për anketën tonë, ne i ndamë të dhënat në katër seksione dhe 12 nënseksione:

1. Gjeneralrrjeti...

Nuk jeni i sigurt se cili është i duhuri për ju? E kemi mbuluar.

Kemi pyetur më shumë se 1000 stilistë të lëvizjes se cilin takim të projektimit të lëvizjes ato duan të marrin pjesë, dhe këtu janë 12 më të njohurit:

THE PYETJE TË RËNDËSISHME

Pra, çfarë do të vishni 16> në këto takime të MoGraph?

Pyetje e rëndësishme, padyshim, dhe ne ishim të sigurt se përgjigja do të ishte hotuie ... por gabuam!

Më shumë se 60% e të anketuarve tanë raportuan se nuk mbanin rregullisht një kapuç.

Me mend se duhet të përditësojmë garderobat tona .

Për të përfunduar sondazhin e këtij viti të industrisë së dizajnit të lëvizjes, ne pyetëm se cila është padyshim pyetja më e rëndësishme nga të gjitha — dhe jemi të emocionuar të raportojmë se 86.4% e industrisë e bën në fakt " bekoni shirat që bien në Afrikë."

Phew!

Dhe kjo është e gjitha, njerëz.

FALEMINDERIT TË GJITHË QË PJESË PJESË!

Dëshironi të shihni disa pyetje të tjera të bëra në sondazhin tonë të ardhshëm? Na tregoni.

{{lead-magnet}}

Rrisni mundësitë tuaja — Vazhdoni edukimin tuaj

Siç tregon Anketa e Industrisë së Dizajnit të Motion 2019, investimi në arsimin tuaj jep dividentë, veçanërisht kur kostoja e atij arsimimi nuk ju varros në borxhe të nivelit të kolegjit.

Me School of Motion, do të fitoni aftësitë dhe njohuritë e nevojshme për të bërë lëvizje të mëdha në dizajnin e lëvizjes.

Klasat tona nuk janë të lehta,dhe ata nuk janë të lirë. Ato janë interaktive dhe intensive, dhe kjo është arsyeja pse ato janë efektive.

Në fakt, 99,7% e të diplomuarve tanë rekomandojnë School of Motion si një mënyrë të shkëlqyer për të mësuar dizajnin e lëvizjes. (Ka kuptim: shumë prej tyre vazhdojnë të punojnë për markat më të mëdha dhe studiot më të mira në tokë!)

Zgjidhni kursin që është i duhuri për ju — dhe do të keni akses në grupet tona private të studentëve ; merrni kritika të personalizuara, gjithëpërfshirëse nga artistë profesionistë; dhe rriteni më shpejt nga sa e kishit menduar ndonjëherë.

KUR ËSHTË HERA E FUNDIT DIÇKA LËVIZUAR TI ?


 • Pyetje të përgjithshme
 • Gjinia & Diversiteti

2. Punë

 • Biznes & Pronarët e studios
 • Punonjësit e Motion Design
 • Dizajnuesit e lirë të lëvizjes

3. Arsimi

 • Studentë aktivë të Kolegjit
 • Të diplomuar në kolegj
 • Edukim i vazhdueshëm

4. Industria

 • Frymëzim & Ëndrrat
 • Ndryshimi i industrisë
 • Takimet & Ngjarjet
 • Pyetje vërtet të rëndësishme

Zbulimi ynë shfaqet më poshtë...

Të përgjithshme

MOSHA, APLIKACIONET DHE TË ARDHURAT (PYETJE TË PËRGJITHSHME)

MOSHA MESATARA E DIZAJNERËVE TË LËVIZJES DHE PRONARËVE TË STUDIOVE TË DIZAJNIT TË LËVIZJES

Në gjithë botën, mosha mesatare e projektuesit të lëvizjes së sotme është 33.

Ndërsa Mosha mesatare ndërkombëtare e një studioje dizajni lëvizjeje pronari është 35 vjeç, vetëm dy vjet më i madh, në Shtetet e Bashkuara dhe Mbretërinë e Bashkuar mosha mesatare rritet në 40.

Ajo që është e habitshme është se 79% e pjesëmarrësve në sondazh kanë qenë në industrinë e dizajnit të lëvizjes vetëm për një dekadë ose më pak - duke demonstruar adoleshencën e industrisë sonë.

SOFTUERI MË POPULLOR I DIZAJNIT TË Lëvizjes

Ndoshta pa befasi, After Effects është deri tani softueri më i popullarizuar në industri, me gati tetë nga 10 projektues lëvizjesh që punojnë kryesisht në këtë aplikacion Adobe.

Adobe pretendon vendin e radhës, po ashtu, me 28% të projektuesve të lëvizjes të anketuarduke raportuar se Illustrator është softueri i tyre i dytë më i përdorur.

Illustrator konsiderohet gjerësisht si softueri i dizajnit vektorial 2D i zgjedhur në mesin e artistëve profesionistë, kështu që rezultatet e sondazhit këtu me siguri nuk janë tronditëse.

TË ARDHURAT MESATORE TË PLOTË DIZAJNERËT TIME MOTION

Ndoshta konsiderata më e zakonshme në mesin e projektuesve të lëvizjes - qofshin të pavarur apo të punësuar nga një studio apo kompani tjetër - është se si të ardhurat e tyre - qoftë nga paga vjetore apo për orë, ditore apo për projekt. — krahasuar me atë të konkurrentëve të tyre. Epo, ja përgjigja juaj.

Bazuar në përgjigjet e mbledhura nga më shumë se 1000 pjesëmarrës në mbarë botën, ne zbuluam se paga mesatare e projektuesit me kohë të plotë (30+ orë në javë) arrin në 63,000 dollarë (USD) në vit .

Vendi me të ardhurat mesatare më të larta të projektuesve të lëvizjes është Shtetet e Bashkuara, me 87,900 dollarë (USD) në vit, ndërsa projektuesit e MoGraph me bazë në Kanada fitojnë të dytin më së shumti mesatarisht, me 69,000 dollarë (USD) në vit.

(Më shumë mbi ekonominë e dizajnit të lëvizjes më poshtë.)

GJINI & amp; DIVERSITETI

HEBESIA GJINORE NË DIZAJNIN E LËVIZJES

Ashtu si në shumicën e fushave profesionale, barazia gjinore ka qenë një çështje e nxehtë në komunitetin e dizajnit të lëvizjeve të dominuar kryesisht nga meshkujt.

Të anketuarit e sondazhit tonë identifikojnë si më poshtë:

 • Meshkuj: 74,5%
 • Femra: 24,1%
 • Më tepër të mos thuash: 0,8%
 • Jo-binare:0.7%

Kjo përfaqëson një rritje disi modeste prej 2.1% në përfaqësimin e femrave që nga sondazhi ynë i fundit në 2017.

Të dhënat tona sugjerojnë gjithashtu se hendeku gjinor në pagë ekziston në çdo nivel të Motion Design, me femrat mesatare të projektuesve të lëvizjes që bëjnë 8,6% më pak në vit (7,5 mijë dollarë) sesa homologët meshkuj. Hendeku gjinor i pagave duket se është më i theksuar për përkthyes të pavarur dhe projektues të lëvizjes me më shumë përvojë në industri.

Puna

BIZNES & PRONARËT E STUDIOVE

Nga 1,065 personat që anketuam, 88 janë pronarë biznesi me të paktën një punonjës të punësuar. Ne i kërkuam këtyre individëve më shumë informacion mbi bizneset e tyre dhe gjetëm:

 • Një shumicë dërrmuese e studiove të projektimit të lëvizjes (86%) kanë nga një deri në 10 punonjës
 • Disa më shumë se 50% kanë qenë në biznes për pesë ose më pak vite, ndërsa 26% kanë qenë në biznes për gjashtë deri në 10

Kjo mbështet gjetjet tona cilësore - se një numër në rritje i studiove të vogla dhe të shkathëta janë formuar dhe kanë gjetur sukses.

Një shembull i këtij fenomeni është ekipi me katër persona në Ordinary Folk, i cili së fundi krijoi videon tonë të manifestit të vlerësuar nga kritikët:

Ndoshta lajmi më inkurajues është se gati 50% e të gjithë pronarëve të studiove të anketuarit raportojnë se kanë pasur më shumë punë vitin e fundit. (Në përgjithësi, studiot mesatarisht 34 projekte në vit, ose pothuajse tre në muaj.)

MOTIONPUNONJËSIT E PROJEKTIMIT

Një nga statistikat më domethënëse nga sondazhi ynë i vitit 2019 lidhet me ku punojnë (jo të pavarur) projektues të lëvizjes.

Shumica e projektuesve të lëvizjes raportojnë se shërbejnë si Punonjësit në shtëpi në kompanitë që nuk i zotërojnë, duke demonstruar kuptimin në rritje jashtë industrisë për rëndësinë e punës së projektimit në lëvizje. (E njëjta tendencë ka ndodhur në marketing një ose dy dekada më parë, kur bizneset filluan të njihnin vlerën e kësaj pune, duke e sjellë atë në shtëpi për kursime të kostos dhe koordinim më të fortë ndër-departamental.)

Sigurisht, me të vërtetë pyetja e rëndësishme është se sa fitojnë projektuesit e lëvizjes në shtëpi. Përgjigja: në Shtetet e Bashkuara, projektuesit e lëvizjes me kohë të plotë raportojnë një pagë mesatare vjetore prej 70,700 dollarë (USD) — duke punuar, mesatarisht, 40,8 orë në javë.

Përparësitë e dukshme të punësimit me kohë të plotë me një kompani të themeluar janë përfitimet dhe pushimi i paguar; 65.6% e artistëve të brendshëm të MoGraph marrin përfitime mjekësore, ndërsa 80.6% marrin PTO.

DIZAJNERËT E Lëvizjes FREELENCE

Ndërsa sigurisht që ka më pak siguri në punën e pavarur, për veten tuaj, sondazhi ynë rezultatet sugjerojnë se ka gjithashtu mundësi më të mëdha.

Midis të anketuarve tanë, profesionistët e pavarur me bazë në SHBA raportojnë se fitojnë afërsisht 91,000 dollarë (USD) në vit, ose afërsisht 20,000 dollarë (USD) më shumë sesa punonjësit me kohë të plotë të dizajnit të lëvizjes — dhe vetëm përkthyes të pavarurpunoni rreth 50 orë më shumë në vit (me 41,9 orë në javë, kundrejt 40,8 orë në javë për punonjësit me kohë të plotë).

Megjithatë, jo çdo projektues i pavarur i lëvizjes punon plotësisht kohë.

Globalisht, projektuesi mesatar i lëvizjeve të pavarur - si me kohë të pjesshme ashtu edhe me kohë të plotë - fiton 47,390 dollarë (USD) në vit nga puna e tyre e pavarur e projektimit të lëvizjeve.

Vlen të përmendet se rezultatet ndryshojnë në mënyrë dramatike bazuar në orët e punës, përvojën, ekspertizën dhe vendndodhjen gjeografike; në mesin e të anketuarve tanë, të ardhurat vjetore variojnë nga 10,000 dollarë (USD) në 300,000 dollarë (USD)!

Arsimi

STUDENTET AKTIVE KOLEGJI

Nga 1,065 personat që ne anketuam, vetëm 54 janë aktualisht studentë të kolegjit. Prej tyre, ndërsa ndarja mes shkollave publike dhe private është afër 50/50, vetëm një e treta po ndjekin shkollën e artit

Interesant është se më pak se një e katërta e studentëve aktualë të anketuar shprehin kënaqësinë me përvojën e tyre në kolegj, dhe vetëm 16.7% thonë se profesorët e tyre e kuptojnë industrinë moderne të dizajnit të lëvizjes.

Ky është tregues i një realiteti më të madh në arsimin e lartë, të paktën në Shtetet e Bashkuara, ku - për shumë - kostoja oportune është bërë një shqetësim alarmues.

Ndërsa themeluesi dhe CEO ynë Joey Korenman pyeti kohët e fundit rrjetin e tij LinkedIn, "Cilat janë efektet e fillimit të karrierës tuaj me një albatros të shumëfishtë me gjashtë figura rreth qafës?"

KOLEGJI TË diplomuarit

Në përgjithësi,gati tre të katërtat e 1,065 projektuesve të lëvizjes që ne anketuam kanë ndjekur kolegj dhe më shumë se 50% e të diplomuarve besojnë se kolegji nuk i ka pajisur ata për një karrierë të projektimit të lëvizjes.

Atje është disa lajme të mira për të diplomuarit e kolegjit në dizajnin e lëvizjes, megjithatë: 5,200 dollarë më shumë fitime vjetore sesa të diplomuarit jo kolegj.

Sa i përket kostos oportune, mesatarja e të diplomuarve në kolegj largohet shkollë me 31,000 dollarë borxh; një person i anketuar raporton një borxh kolegj prej 240,000 dollarë!

Për një ndarje kolegj pas kolegj, këtu është një listë e shkollave më të njohura midis pjesëmarrësve në sondazh, së bashku me borxhin mesatar të lidhur pas diplomimit:

Sigurisht, ka alternativa ndaj arsimit tradicional universitar për ata që kërkojnë të hyjnë në industrinë e MoGraph - dhe SOM është një shembull. për të hyrë në fuqinë punëtore si projektues lëvizjesh, shumë të diplomuar në kolegj - dhe jo të diplomuar, natyrisht - zgjedhin të investojnë në të ardhmen e tyre krijuese përmes edukimit të vazhdueshëm.

Në fakt, më shumë se 82% e projektuesve të lëvizjes thonë se planifikojnë të investojnë financiarisht në arsimin e tyre në 12 muajt e ardhshëm.

Dhe, të dhënat tona sugjerojnë që ata që investojnë në një arsim i vazhdueshëm pas kolegjit fiton të ardhura më të larta vjetore:

 • Dizajnerët e lëvizjes që investojnë financiarisht në arsimin e tyre të vazhdueshëm bëjnë një mesatare prej69,000 dollarë (USD) në vit
 • Dizajnerët e lëvizjes që nuk investojnë financiarisht në edukimin e tyre të vazhdueshëm fitojnë mesatarisht 65,000 dollarë (USD) në vit

Industria

INSPIRACIONI & DREAMS

Një nga arsyet pse dizajni i lëvizjes është një komunitet kaq i lulëzuar është edukimi, frymëzimi dhe fuqizimi që projektuesit e lëvizjes fitojnë nga puna e njëri-tjetrit.

Kemi pyetur më shumë se 1000 stilistë të lëvizjes se kush dhe çfarë i frymëzon më shumë dhe  ata.

Studiot më të njohura të dizajnit të lëvizjes

 1. Buck
 2. Milingonat gjigante
 3. Ordinary Folk
 4. Cub Studio
 5. Oddfellows

Artistët më të njohur të dizajnit të lëvizjes

 1. Jorge R. Canedo E.
 2. Ash Thorp
 3. Sander van Dijk
 4. Beeple
 5. Markus Magnusson

Aty ku dizajnerët e lëvizjes shkojnë për frymëzim

 1. Instagram
 2. Motionographer
 3. Vimeo
 4. Behance
 5. Pinterest

Ku shkojnë dizajnerët e lëvizjes për të përmirësuar aftësitë e tyre

 1. YouTube
 2. School of Motion
 3. Greyscalegorilla
 4. Skillshare
 5. Instagram

Sigurisht, si në çdo fushë, praktikuesit e dizajnit të lëvizjes gjithashtu përballen me pengesa. Ne pyetëm se çfarë janë ato.

Pesë justifikimet kryesore Arsyet pse projektuesit e lëvizjes nuk janë ende aty ku duan të jenë

 1. Mungesa e kohës
 2. Mungesa e parave
 3. Mungesa e motivimit
 4. Mungesa e përvojës
 5. Frika ngaDështimi

NDRYSHIMI I INDUSTRISË

Më shumë gra në fuqinë punëtore është një ndryshim pozitiv në industrinë e dizajnit të lëvizjes. Një angazhim në rritje për edukimin e vazhdueshëm është një tjetër. Por ndoshta asnjë tregues më i madh i progresit të industrisë sonë nuk është fakti se dy të tretat e të gjithë projektuesve të lëvizjes kanë parë një rritje të të ardhurave në 12 muajt e fundit .

Ne i pyetëm pjesëmarrësit e sondazhit nëse ka ndonjë tendencë të industrisë që i shqetëson ata. Ja çfarë thanë ata:

Pesë shqetësimet kryesore në mesin e projektuesve të lëvizjes

 1. Tkurrja e buxheteve
 2. Automatizimi
 3. Konkurrenca
 4. Kaloni në 3D
 5. Sajtet e shablloneve

Në një shënim më pozitiv...

Pesë mundësitë më emocionuese në dizajnin e lëvizjes

 1. 3D
 2. Reality virtual
 3. Freelancing
 4. Reality i shtuar
 5. UI/UX

TAKIM & amp; NGJARJE

Një gjë është e sigurt për projektuesit e lëvizjes, dhe kjo është se ata shpenzojnë shumë kohë pas makinave të tyre.

Nëse nuk jeni entuziast i natyrës, ndjekës i koncerteve, plesht bari, adhurues i palestrës ose miu i qendrës tregtare, takimi i dizajnit të lëvizjes është justifikimi i përsosur për të dalë nga shtëpia .

Plus, ndryshe nga opsionet e tjera të lartpërmendura, ju mund të përmirësoni karrierën tuaj duke marrë pjesë në një ngjarje të industrisë. Ndër përfitimet e shumta, ka mundësi të mëdha për të mësuar dhe

Lëviz në Krye