Ekonomia e Dizajnit të Lëvizjes me TJ Kearney

Producenti Ekzekutiv dhe Bashkëthemeluesi i Oddfellows, TJ Kearney tregon se sa kushton drejtimi i një studioje në nivelin më të lartë të dizajnit të lëvizjes.

Motion Design është një fushë jashtëzakonisht krijuese dhe shumica prej nesh futemi në të për këtë arsye... na pëlqen të krijojmë. Na pëlqen të dizajnojmë, animojmë dhe zgjidhim problemet vizualisht. Por, është gjithashtu një biznes. Për të vazhduar të bësh Motion Design, veçanërisht në nivelin e studios, duhet të drejtosh një biznes fitimprurës. Gjë që nuk është diçka që shumica prej nesh janë të trajnuar për të bërë. Nëse jeni një profesionist i pavarur i mësuar të paguani 500 dollarë në ditë, a paguani pak më shumë kur bëheni një "studio"? Është një pyetje e vështirë, kështu që për të na ndihmuar të kuptojmë se si duket kalimi midis artistit dhe studios si vullnetarisht TJ Kearney për të qenë në podcast dhe për të hedhur pak dritë mbi këtë temë. TJ është aktualisht një Producent Ekzekutiv në Instrument, një agjenci dixhitale SHUMË e lezetshme në Portland, Oregon. Para kësaj ai ishte EP dhe bashkëthemelues në një studio të quajtur... Oddfellows, po, THAT Oddfellows . Para kësaj ai ka punuar në agjenci reklamash, poste të mëdha dhe gjithçka tjetër në mes.

Përvoja e tij në këtë industri i ka dhënë atij një perspektivë të pabesueshme mbi ekonominë e Motion Design. Ai ka qenë në anën e klientit, duke punësuar studio, dhe gjithashtu ka qenë në anën e shitësve, duke u përpjekur të tërheqë dhe të punojë me agjencitë dhe klientët. Në këtë bisedë, TJ bëhet jashtëzakonisht specifikeedhe kantautor i mirë. Pra, unë dua të dëgjoj pak më shumë rreth asaj se kur po punonit në anën e efekteve vizuale. Pra, a keni qenë gjithmonë në fund të planifikimit të prodhimit apo i keni bërë ndonjëherë duart tuaja të pista dhe keni bërë disa [roto 00:10:26], bëni disa përpjekje? Keni qenë ndonjëherë në atë anë?

TJ: Po, plotësisht. Jo, unë në fakt shkova në shkollë për të qenë redaktor. Kur takova Adam Patch dhe Devin Whetstone, ata më mësuan After Effects. Shkolla ime nuk mësonte animacion në atë nivel në atë kohë, të paktën jo për animacion komercial. Ata mësonin animacion tradicional, por askush nuk po zhytej vërtet në After Effects në atë kohë, dhe kështu jo, unë isha në të. Unë isha duke redaktuar gjëra. Unë isha duke animuar në After Effects. Kur shkova në anën e funksionit të efekteve vizuale, ata më mësuan flakën dhe Shake dhe disa nga mjetet e tjera në atë kohë dhe po, ishte vërtet praktike. Ishte e njëjta gjë si grupet. Ishte si, "Hej, unë me të vërtetë dua ta bëj këtë gjë. Unë nuk jam aq i mirë në të, por jam vërtet i mirë në bashkimin e njerëzve të mirë," dhe kështu lindi nga prova dhe gabimi , e dini? Thjesht duke kuptuar se forca ime e vërtetë ishte të bashkoja pjesët e duhura dhe të ndërtoja ato ekipe të nivelit të lartë dhe të identifikoja se cilët ishin ata njerëz dhe të kuptoja ato dinamika dhe të mbështesja ata njerëz.

TJ: Unë u ofroja më shumë projekteve duke bërë atë projektpërfundimi i menaxhimit të gjërave sesa isha unë siç isha në kuti, kështu që unë patjetër ... Mendoj se kjo është diçka unike për mua që do të doja ta shihja më shumë dhe të gjithë prodhuesit, është vetëm pak më shumë duar për të mësuar mjetet që po u kërkoni njerëzve të përdorin. Mendoj se kjo më ka ndihmuar shumë në karrierën time, ku kam qenë redaktore me klientë në dhomë. Unë kam qenë një animator me klientë në dhomë. Unë kam përfunduar në [e padëgjueshme 00:12:03] me klientët. Është sikur kur i kërkoj një animatori ose një artisti të bëjë diçka, unë kam një ndjenjë mjaft të mirë të përvojës për atë që kërkoj prej tyre.

Joey: Kjo është një superfuqi e mahnitshme për një producent, sepse ju keni atë ndjeshmëri për atë që po kërkoni në të vërtetë, sepse unë kam punuar me të dy llojet e producentëve, producentë që e dinë vërtet anën teknike gjithashtu dhe ata e kuptojnë se çfarë po kërkojnë, dhe më pas ka gjithmonë nga ata producentë dhe shumica e atyre me të cilët kam punuar nuk e dinin vërtet sa të vështira ishin gjërat, sa kohë zgjatën gjërat ishin prodhues të agjencive të reklamave sepse Ndjehem si sistemi që sjell prodhuesit, sikur nëse je vetëm në atë botë të agjencisë së reklamave, nuk je... Nuk e di, mendoj se thjesht nuk je i ekspozuar ndaj llojit të informacionit që ke duhet të jetë.

TJ: 100%. Po, dhe unë mendoj se agjencitë e reklamave janë gjithashtu unike, në atë që nëse e gjithë trajektorja juaj e prodhuesit ka dalënë agjencitë e reklamave, ku agjencitë marrin atë që duan, sepse mund të përballojnë vetëm t'i paguajnë njerëzit jashtë orarit ose çfarëdo tjetër, ato nuk janë të mësuara fare të shtyjnë mbrapsht klientin. Unë nuk e di se vlerësimi është ndërtuar me të vërtetë në procesin e tyre të të mësuarit. Pra, mendoj se të gjithë kanë qëllimet më të mira dhe mendoj se ka disa prodhues të mrekullueshëm agjencish që kanë qenë gjithmonë në anën e agjencisë, por në të njëjtën kohë ata thjesht nuk e kanë perspektivën e plotë.

Xhoi: Po, sigurisht. Nuk mund të pikturosh asnjë industri me një furçë të gjerë si ajo. Dua të them, ka njerëz të mrekullueshëm me të cilët kam punuar në agjenci reklamash dhe ka gjithashtu njerëz që më kanë sjellë deri në rrethin e shtatë të ferrit, për të cilin jam i sigurt se edhe ju keni qenë atje. Pra, titulli juaj është producent ekzekutiv dhe në një studio, shumica e studiove për të cilat kam punuar dhe studion time që kam drejtuar për një kohë, producenti ekzekutiv po bënte vërtet shumë shitje. Studiot më të mëdha mund të kenë një person të zhvillimit të biznesit, por në anën e agjencisë, çfarë bën një producent ekzekutiv? Cili është ndryshimi midis producentit ekzekutiv dhe producentit të thjeshtë të vjetër?

TJ: Posaçërisht nga ana e agjencisë?

Xhoi: Po, nga ana e agjencisë.

TJ: Sigurisht. Pra, janë shumë nga ato që sapo thatë. Pjesa më e madhe e ditës sime janë shitjet. Unë fokusohem në ... Pra, unë punoj në një ekip ... Unë jam një producent ekzekutiv brenda Instrument. Unë nuk jam ... Ne kemimjaft prej tyre.

Xhoi: Po.

TJ: Ata fokusohen në grupe të ndryshme aftësish, dhe kështu unë punoj veçanërisht në krijimin e përmbajtjes dhe më pas në krijimin e mundësive për krijimin e përmbajtjes si brenda agjencisë për klientët ekzistues, por edhe një lloj kërkimi për klientët tanë dhe tanët mundësitë dhe mënyrat për të shtyrë ekipin tonë për të ofruar një nivel të ri. Pra, unë bëj shumë nga kjo, por atëherë ndryshimi midis të dyve është se një producent do të jetë dikush që është me të vërtetë në barërat e këqija, në tokë, duke drejtuar një projekt dhe do të jetë si personi i përditshëm për një klient. Unë do të jem personi që do të jetë në atë takim fillestar të shitjeve që do të ndihmojë në mbylljen e kontratave dhe drejtimin e MSA-ve dhe SOW-ve.

TJ: Unë jam ai që futem në njëfarë mënyre nëse sulmuesit e rëndë kanë nevojë për të, sepse gjërat po dalin nga binarët, por në të vërtetë, unë jam i fokusuar në negociatat, mundësinë e ndërtimit dhe më pas të sjellshëm pothuajse si një nivel llogarie për t'u siguruar që po shikojmë atë klient, jo vetëm për të ofruar projektin e vetëm, por për të parë trajektoren e marrëdhënies dhe për të parashikuar për të ardhmen dhe për të ndërtuar një marrëdhënie afatgjatë të vendosur mes nesh dhe tyre dhe duke u siguruar që ne kemi njerëzit e duhur në staf për ta bërë këtë.

Xhoi: E bukur. A mund të përcaktoni shumë shpejt MSA dhe SOW në rast se dikush nuk e di se çfarë janë ato ...

TJ: Po, më fal. MSA është një mastermarrëveshje shërbimi. Është një lloj kontrate ombrellë që ju nënshkruani. Të dyja studiot dhe ... Studiot dhe agjencitë e nivelit të mesëm dhe të lartë do t'i nënshkruajnë këto ... Ato janë disi si politikat e angazhimit afatgjatë, kështu që pa marrë parasysh se çfarë, ju keni krijuar një lloj bazë për marrëdhënien tuaj. Pastaj një SOW vjen në bazë të projektit pas një MSA dhe kjo është një deklaratë pune. Ai përcakton qartë afatin tuaj kohor, rezultatet tuaja, procesin tuaj të dakorduar dhe të gjitha ato gjëra argëtuese.

Joey: E mrekullueshme. Mirë, mirë, kështu që po, MSA është disi "kjo është mënyra se si dy kompanitë tona do të punojnë së bashku duke ecur përpara." SOW është për këtë projekt të veçantë. Këtu janë parametrat. Ky është buxheti. Të gjitha ato lloj gjërash. Mirë, mirë.

TJ: [crosstalk 00:16:32]

Joey: Epo, kjo lloj sjelljeje duket shumë bukur, mendoj gjëja më e madhe për të cilën dua të flas me ju, e cila është thjesht një lloj ekonomia e dizajnit të lëvizjes siç qëndron tani. Unë kam përvojë në anën e pavarur dhe në anën e studios së vogël, dhe jam vërtet kurioz se si duket tani, sepse kam qenë disi jashtë botës së klientëve të përditshëm për rreth katër vjet dhe gjithashtu çfarë bën duket sikur po rritesh? Pra, pse të mos fillojmë me një lloj studio të vogël?

Joey: Unë mendoj se kur bashkëthemeluat Oddfellows, keni filluar me këtë madhësi. Ishin tre-katër bashkëthemelues dheMendoj se ishte kështu, dhe pse të mos e fillojmë bisedën atje? Si duket kur keni një studio të vogël me tre deri në katër persona? Çfarë është ekonomia e kësaj? Si, sa para duhet të bëjë ajo studio për të qenë në të zezë? Çfarë lloj buxhetesh kërkoni? Sa fitojnë të gjithë?

TJ: Plotësisht. Po, mendoj se po përpiqesha të kuptoja se si t'i përgjigjesha një qasjeje të vogël në studio sepse aty është mënyra se si e bëjnë të gjithë dhe pastaj është mënyra se si duhet ta bëjnë të gjithë, dhe kështu kur filluam, ne ishim katër, siç thatë ju, dhe në thelb kaluam një vit më shumë si një kolektiv se çdo gjë tjetër. Ne ishim ende të pavarur për të paguar faturat. Unë isha në një situatë kalaje në kohën kur jetonim si familje. Nuk kisha nevojë të fitoja të ardhura, kështu që ne mund të merrnim një ... Ishte një lloj pagese pasi projekti u ul dhe merrte, thjesht ofertoja projekte në mes, duke mos u shqetësuar për marrjen e një pagese. Është një mënyrë vërtet e vështirë për shumicën e njerëzve për të filluar, por unë thjesht pata fatin ta bëja atë në atë kohë.

TJ: Nuk kishim shpenzime të larta sepse të gjithë punonin nga shtëpia. Sapo kishim lënë agjencinë në Goodby në atë kohë dhe ata na mbështetën shumë dhe na dhanë makineri dhe hapësirë ​​sipas nevojës. Ashtu si nëse do të realizonim një projekt, ata do të na linin të shkonim të punonim nga atje për pak. Pra, cilat janë të mirat enë këtë madhësi ju në thelb keni pak ose aspak shpenzime. Tarifat tuaja të fillimit, marrja e emrit tuaj dhe të gjitha këto gjëra, por është një investim vërtet minimal për të filluar me këtë madhësi. Ajo që është interesante në lidhje me këtë, dhe ajo që është argëtuese për atë kohë është se ju jeni vërtet të shkathët, e kuptoni ... Ju keni shumë më tepër kontroll mbi atë që merrni përsipër në atë madhësi.

TJ: Nga njëra anë, ti po përpiqesh të marrësh gjithçka, sepse po përpiqesh të rritesh dhe të ndërtosh. Nga ana tjetër, nëse jeni të zgjuar në lidhje me këtë, është sikur, tani ne jemi aq të lehtë saqë mund të jemi të kujdesshëm dhe të zgjedhur për gjërat në të cilat investojmë kohën tonë, por përsëri, kjo funksionon si një kolektiv. niveli. Pra, në retrospektivë, unë në fakt mendoj se dy deri në pesë persona nuk është një madhësi e keqe nëse jeni duke menduar si një studio me madhësi të mesme dhe po e prezantoni veten në të njëjtin nivel si një studio me madhësi të mesme, sepse ajo që mund të bëni është disi si [Chris Doe 00:19:46] afrohu ku unë do të realizoj një projekt dhe më pas do të kem një ekip profesionistësh të pavarur që hyn dhe bën projektin, dhe më pas do të bëj një shenjë lart për këtë, por unë mendoj se ajo që shumica e njerëzve bëjnë në këtë madhësi është se ata me të vërtetë e buxhetojnë veten minimalisht.

TJ: Pra, ata do të thonë, "Unë shoh një mundësi prej 5,000 dollarësh. Unë mund ta bëj këtë vetë dhe do të shtrihem hollësisht për këtë. Unë do të ofroj shumën e saktë të ditëve që "Do të kem", dhe ata kanë ndërtuarasnjë shenjë deri. Ata nuk kanë krijuar asnjë mbështetje shtesë për veten e tyre. Ata nuk kanë ndërtuar një jastëk për kur gjërat dalin nga binarët, dhe ata ende po e pozicionojnë veten si një studio e vogël butiku dhe nuk po konkurrojnë vërtet në atë nivel të lartë apo të mesëm, dhe kështu mendoj se kjo është gjëja e humbur mundësi për shumicën e studiove me të cilat flas rregullisht. Kjo është pyetja që kam më shumë. Është si të rritemi? Sa i madh duhet të marrim? Dhe për çfarë duhet të bëjmë ofertë?

TJ: Mendoj se përgjigja ime për këtë është se studiot e vogla, vetëm për shkak se jeni dy deri në tre persona nuk do të thotë që duhet ta prezantoni veten si të tillë dhe nuk do të thotë se duhet të bëni ofertë kaq astronomikisht më të ulëta se studiot e tjera, sepse mendoj se është një periudhë shumë e shkurtër dhe mendoj se është një vend vërtet i vështirë për t'u futur. Në thelb je në një situatë kthese dhe djegieje ku duhet të bësh projekte vazhdimisht, sepse në thelb je thjesht një profesionist i pavarur i lavdëruar në atë nivel nëse nuk e ke ndërtuar atë jastëk.

Xhoi: Po. Kjo është vërtet interesante. Pra, unë e kam marrë atë qasje në të kaluarën edhe si profesionist i pavarur. Më ka ndihmuar të marr buxhete shumë më të mëdha se sa ndoshta shumica e përkthyesve të pavarur janë mësuar thjesht sepse isha mësuar të drejtoja një studio dhe kështu e dija se si ishin buxhetet. Kur një agjenci do të vinte tek unë si freelancer, e dija se nëse atanuk erdhën tek unë, ata do të shkonin në studio që do të paguanin 25 dollarë, 30,000 dollarë ose çfarëdo tjetër. Ju madje la të kuptohet për këtë, se, nëse jeni dy deri në tre ose katër persona që drejtoni një studio të vogël, ajo fjalë "kolektive" disi përhapet shumë, dhe kështu është si kjo zonë gri ku ju" janë një grup profesionistësh të pavarur. Ju jeni gjithashtu një lloj studio dhe cili mendoni se është diferencuesi? Çfarë e bën diçka të ndjehet si një studio nga këndvështrimi i një klienti, ku tani ata janë të gatshëm të paguajnë një premium sepse, mirë, nuk janë vetëm tre profesionistë të pavarur me një Dropbox të përbashkët. Në fakt është një studio. Unë do të marr diçka më shumë se shuma e pjesëve të saj.

TJ: Po. Mendoj se është infrastruktura. Ka një producent. Po ka pak më shumë stabilitet, kështu që nëse unë jam klienti dhe e di që do të shkoj në një grup prej, sipas mendimit tuaj, dy deri tre profesionistëve të pavarur që ndajnë një kuti postare, e di që jam duke u përballur me një nivel të caktuar rreziku. dhe e di këtë sepse nëse shkoj në një studio më të madhe, e di që kanë burime shtesë për të plotësuar nëse gjërat dalin nga hekurudha dhe e di nëse do të shkoj drejtpërdrejt te një profesionist i pavarur ose një grup i vogël profesionistësh të pavarur, ata mund të mos .

TJ: Mendoj se ky është diferencuesi më i madh për mua pasi po i afrohem njërës ose tjetrës. Unë mendoj se gjëja tjetër, nga brenda, nëse je në anën kolektive të gjërave, është ndryshimi midis një grupi njerëzish që marrinpunë të pavarura dhe herë pas here kanë kohë në orarin e tyre ku nuk mbivendosen dhe mund të ndërmarrin një projekt së bashku, por nuk janë aq të lidhur së bashku sa të jenë gjithmonë të disponueshëm për njëri-tjetrin dhe mendoj se kjo është me të vërtetë vendimtare nëse do të përpiqesh të kalosh në atë nivel tjetër të një studioje më të madhe, më të vendosur.

TJ: Gjëja tjetër me një studio kundrejt një kolektivi është pikërisht kjo. Është si disponueshmëria. Është sikur unë e di si klient nëse shkoj në një studio të krijuar, ata do të disi ... Nëse kam një projekt të vërtetë, ata do të gjejnë kohë për të, ku një kolektiv është ndoshta më shumë si një drejtor ku është si më e vështirë për t'u futur në vendin e tyre, dhe atëherë me siguri nuk do t'i pres. Unë thjesht do të eci poshtë vijës dhe do të gjej grupin tjetër.

Joey: Po, dua të theksoj diçka që sapo thatë, të cilën nuk e kam dëgjuar kurrë të shprehet kështu, dhe mendoj se është vërtet e zgjuar dhe të gjithë duhet ta mbajnë mend këtë. Ju thjesht thatë fjalën "rrezik" dhe nga këndvështrimi i klientit, duke shkuar me një studio më të vogël dhe madje ndoshta edhe nëse nuk jeni i sigurt nëse është vërtet një studio apo nëse është një kolektiv, mendoni se "po marr një rrezik duke u dhënë atyre këtë buxhet. Edhe nëse ata kanë punë të mahnitshme në portofolin e tyre, çka nëse papritmas rritet fushëveprimi dhe ata nuk kanë gjerësinë e brezit për ta trajtuar atë." Po pyes veten nëse mundesh me ekonominë e përfshirë në nivel studio. Nëse keni pyetur ndonjëherë veten se sa kushton shpenzimet e përgjithshme dhe sa ndoshta ju duhet të ngarkoni në madhësi të ndryshme studioje... duhet të mbani shënime.

TJ KEARNEY SHOW SHËNIMET

TJ Kearney

ARTISTË/STUDIO

 • Oddfellows
 • Tom DeLonge
 • Adam Patch
 • Devin Whetstone
 • Spy Post
 • Mirupafshim, Silverstein & Partnerët
 • Chris Kelly
 • Colin Trenter
 • Conrad Mcleod
 • Buck
 • The Mill
 • Psyop
 • Milingona gjigante
 • Gunner
 • Jay Grandin
 • Goldenwolf
 • Tendril
 • Ryan Honey
 • Arnold
 • Chris Do

COPJE

 • Libra të mirë

BURIMET

 • Flame
 • Shake
 • Marrëveshja kryesore e shërbimit
 • Deklarata e punës
 • Manifesti i pavarur
 • Chris Bëj Intervistë Podcast
 • Motion Hatch Podcast
 • Artikulli i Motografit të Joey

TRANSKRIPT INTERVISTA I TJ KEARNEY

TJ: Kur njerëzit vijnë tek unë dhe thonë, "Dua të hap një studio," pyetja ime e parë është, "Pse?" Pse dëshironi ta bëni këtë? Shumica e tyre, ajo kthehet në: "Unë dua të krijoj punën që dua të bëj. Unë dua të punoj me njerëzit me të cilët dua të punoj", dhe pothuajse asnjëri prej tyre nuk kthehet tek "Epo, unë me të vërtetë dua të jesh një sipërmarrës dhe të duash të fokusohesh në biznes dhe shitje." Unë me të vërtetë përpiqem që, për të qenë i sinqertë, t'i tremb ata që të kuptojnë se do të jetë dita juaj e përditshmeflisni pak më shumë për këtë, sepse kjo është diçka që unë mendoj se shumica e stilistëve të lëvizjes, veçanërisht nëse nuk keni drejtuar kurrë një studio, kjo as që ju shkon në mendje. Që po i kërkoni klientit të marrë një shans për ju si një studio e vogël.

TJ: Po, unë mendoj se kjo është një nga gjërat më të mëdha që mund të humbasë në nivelin e animatorëve të stilistëve është se ne punojmë në një industri interesante ku punojmë me artistë, por ne jemi gjithashtu teknikisht një ofrues shërbimi.

Xhoi: Po.

TJ: Pra, kjo është si një bilanc vërtet delikat i "Epo, duhet të më lejosh të bëj artin tim", por në të njëjtën kohë, ky person është si, "Unë po të jap para. Ju duhet për të më dhënë atë që kam nevojë”. Puna e tyre ... Mendoj se ajo që na mungon shumë herë është se ai person që po ju jep para, edhe nëse mendoni se janë pak më pak se sa duhet ose sido që të jetë, puna e tyre është në linjë. Ata po marrin rrezikun duke thënë: "Unë po i besoj kësaj kompanie që të ekzekutojë për shefat e mi dhe në fund të fundit klientin tim." Unë kam parë shumë herë dhe kam qenë gjithashtu në këtë anë, ku është sikur jam shumë i frustruar me vendimet që merren nga ana e një klienti, ndoshta sepse nuk kam një perspektivë të plotë të asaj që çoi në këtë vendim. duke u bërë, por është si, "Epo, nëse thjesht na lejoni ta bëjmë, ne do ta bëjmë animacionin 20% më të mirë", por ndoshta kjo bie ndesh me atë që klienti ka nevojë përfundimisht.

TJ: Çfarë nenuk e kuptoni se ne kemi një lloj ... Si le të themi se kemi arritur një projekt për një projekt edhe prej 100,000 dollarësh. Pra, ne, duke qenë shitës, studio e animacionit, kemi 100,000 dollarë në linjë dhe kjo duket astronomike, apo jo? Kjo është e madhe, por ndoshta ajo që ne nuk po shohim plotësisht është, mirë, nëse e prishim këtë një mundësi për këtë agjenci apo edhe për vetë klientin, ata janë potencialisht, një, nëse janë të brendshëm, ata po vënë puna e tyre në linjë, por nëse ata janë një agjenci, ata po vënë miliona dollarë në linjë, sepse mund të prishin një marrëdhënie me një klient të vazhdueshëm.

TJ: Pra, unë mendoj se ky është një lloj keqkuptimi ose shkëputja që kanë shumë njerëz, por po, mendoj se kjo është gjëja më e madhe, është kur ju zgjidhni çfarë madhësie studioje ose me kë të shkoni , ju do të shkoni me një përzierje të marrëdhënieve tuaja personale, historisë suaj të kaluar dhe atyre që mendoni se është rreziku më i vogël për ju për të ecur përpara. Mendoj se kam parë herë pas here ku kam parë studio më të vogla jashtë Buck, por klienti [i padëgjueshëm 00:26:52] thotë: "Epo, po, por e di që Buck do ta bëjë atë në maksimum. nivel pa marrë parasysh çfarë." Pra, kjo është diçka që shumë prej nesh nuk mund të konkurrojnë me ne. Bucks, mullinj, Psy Ops. Ata kanë qenë kaq gjatë dhe janë aq të vendosur dhe kanë aq thellësi në stolin e tyre sa klienti e di, pavarësisht se çfarë ndodh në shkallën ekëtë projekt, ata më kanë mbuluar mua. Ky është një lloj ndryshimi midis disa niveleve të studiove nëpër të cilat kalojmë.

Joey: Po, është një perspektivë vërtet e mrekullueshme të kesh. Faleminderit që e ngritët atë. Pra, le të flasim për disa nga numrat. Ndoshta ju mund të përdorni edhe disa nga ditët e hershme të Oddfellows si një lloj parkingu. E dini, nëse po përpiqeni të ndërtoni një studio dhe filloni të vogla, jeni të shkathët dhe jeni në gjendje të zgjidhni projektet tuaja, çfarë lloj buxheti shpresoni të merrni sepse, e dini, kur ju jeni një profesionist i pavarur, zakonisht nëse jeni duke shkuar në një studio, ju jeni duke marrë një tarifë ditore. Ndoshta nëse jeni duke shkuar drejtpërdrejt te një klient ose nëse jeni duke bërë një punë më të madhe, ka një normë projekti, por ndoshta jeni mësuar me një numër shumë më të vogël se sa një studio duhet të jetë në gjendje jo vetëm të mbijetojë, por edhe rritet, që do të thotë se duhet të jetë fitimprurës. Pra, cilat ishin llojet e buxheteve që keni dëgjuar për studiot e vogla të tilla?

TJ: Po, plotësisht. Unë flas me shumë studio që po fillojnë tani dhe kam një perspektivë për atë që po bëjnë, dhe padyshim që kam perspektivë për atë që kishim në ditët e para të Oddfellows, por mendoj se cili është gabimi i zakonshëm, është kur sapo po filloni, doni të merrni gjithçka vetëm për t'u lidhur me klientin, dhe kështu ndoshta buxhetet tuaja mesatare variojnë nga 5,000 deri në 20,000 dollarë dhe ndoshtapika juaj e ëmbël është si një buxhet prej 15 mijë. Kur filloni për herë të parë, ndoshta kjo ndjehet shumë mirë, por është vërtet dritëshkurtër dhe siç thashë, nuk është shumë e qëndrueshme.

TJ: Nuk mund të bësh shumë me këtë. Kjo është në të vërtetë vetëm mbulimi i asaj që ju kushton për të bërë diçka, për t'u paguar njerëzve tarifat e ditës dhe për ta bërë atë. Ju në thelb nuk po ndërtoni ndonjë fitim nga kjo. Ju nuk po ndërtoni asnjë parashikim dhe lloj buffer në llogarinë tuaj bankare në mënyrë që të mund të vazhdoni të ndërtoni një studio. Ndryshon gjithashtu këndvështrimin nga ana e klientit se kush jeni ju si studio. Pra, nëse unë jam klient ose jam një agjenci dhe kam një studio që më thotë se ky projekt do t'i kushtonte 10,000 dollarë, kur një studio më e madhe do të thoshte se është 50 ose 60,000 dollarë. E di, sërish do ta marr atë rrezik, por mbase ky nuk është aq i rëndësishëm për mua, kështu që kam ... është mirë të rrezikosh për të. Mund të bëj një fitim shtesë dhe tani po mendoj për atë studio. Për pjesën tjetër të njohurive të mia për atë studio, ata janë studio 10,000 dollarë.

TJ: Unë mendoj se ajo që shumica e studiove të reja po bëjnë është, si p.sh., "Epo, më duhet vetëm të hyj me një klient dhe më pas ata do të shohin sa të mirë jemi dhe më pas tarifat tona do të rriten. " Pra, ajo që ndodhi me Oddfellows është kur kuptuam se duhej të rrisnim tarifat tona, nuk ishte sikur të gjithë klientët tanë papritur na paguanin më shumë para. Në thelb i pushuam nga puna të gjithë klientët tanë. Në thelb i thamëata, "Kjo është sa kushtojmë tani dhe ne e kuptojmë plotësisht nëse kjo është shumë, por kjo është ajo që na kushton të bëjmë biznes si duhet dhe ne duhet të çmimojmë në përputhje me rrethanat," dhe humbëm shumicën e atyre klientëve, por zhbllokuam të reja klientë në një nivel shumë më të lartë të cilët na panë me një vlerë më të lartë, sepse na panë të përshtateshim nga ana buxhetore me këto studio më të mëdha që ata njihnin dhe ishte pothuajse si një ndërrim automatik i klasës ku ishte si, "Oh, ju jeni kaq? Duhet t'ia vlejë."

TJ: Tani duhet të dorëzosh. Për shembull, nëse do ta bëni këtë, ju duhet të jeni në gjendje të ekzekutoni në atë nivel, kështu që ... Unë gjithashtu dua të paralajmëroj ... Ne po flasim për një lloj animacioni shumë specifik brenda një lloji shumë specifik të industrisë. Pra, kjo do të jetë shumë e ndryshme për ... në varësi të asaj sfere ku jeni, por për llojin e punës që ka bërë Oddfellows, [Ginance 00:30:59], Gunner, gjëra të tilla. E dini, Bucks dhe [e padëgjueshme 00:31:02]. Ky është një lloj procesi që kemi kaluar.

Xhoi: Po. Shpresoj që të gjithë ata që dëgjojnë të jenë si ta marrin këtë për zemër, sepse është diçka që, mendoj, është diçka kundërintuitive, me të vërtetë. E dini, ekziston ideja se përshtypja e parë është e vështirë për t'u thyer, dhe kështu nëse përshtypja juaj e parë për një studio është, "Oh, ato janë alternativa më e lirë për Buck, apo jo?" Atëherë kjo është shumë e vështirë për t'u thyer. Atëherë pjesa kundërintuitive është më shumëju ngarkoni, ka efektin psikologjik për klientin tuaj, ku është si, "Oh, wow, ato janë të shtrenjta. Ata duhet të jenë vërtet të mirë." Atëherë duhet të jetosh deri në këtë, sigurisht, gjë që Oddfellows e bën me maja, por duhet ta bësh atë hap të parë. A e ke parë, TJ, si ... Duket sikur shumica e studiove të vogla ndoshta fillojnë siç përshkruat, ku po paguani mjaftueshëm aty ku ndiheni sikur po bëni para dhe, wow, 15,000 dollarë? Ky është një buxhet më i madh se sa kam parë ndonjëherë si një profesionist i pavarur.

Joey: Kjo është e mrekullueshme, por atëherë për të arritur në atë nivel tjetër, tani në thelb keni ndërtuar një mur gjigant me tulla mbi të cilin duhet të ngjiteni. A është ashtu siç e keni parë të ndodhë apo ka studio atje që kanë largpamësinë për të thënë: "Në rregull, jemi tre, por ne do të kërkojmë 50,000 dollarë sepse e dimë se kur të jenë 10 prej nesh, kjo është ajo që do të na duhet."

TJ: Po, mendoj se një përzierje e të dyjave, e dini? Unë mendoj se kjo është ajo që shoh të ndodhë herë pas here, por mendoj se ka disa të zgjedhur që e bëjnë atë vërtet mirë. Nuk dua të thërras asnjërën prej tyre sepse nuk dua të hedh në erë vendin e tyre për faktin se janë më të vegjël, por ka disa studio që po e vrasin atë tani që janë në të vërtetë tepër të vogla, ndoshta dy deri në tre persona. por po hapin llogari të mëdha me Facebook dhe të ngjashme sepse dinë të prezantohen. Ata e kanë bërëlegwork dhe mendoj se nëse dikush nuk e ka dëgjuar podcast-in tuaj me Chris Doe, mendoj se ky është një vend i mrekullueshëm për të filluar dhe për të lexuar librin tuaj. Unë mendoj se kjo është shumë e rëndësishme për të ... Unë nuk mendoj se mjaft studio e kuptojnë se sa shumë punë duhet të bëjnë në përfundimin e biznesit që çon në fillimin e studios. Unë mendoj se shumë njerëz thjesht kërcejnë murin dhe shkojnë për të dhe më pas e kanë shumë të vështirë të punojnë mbrapsht për të kompensuar të gjitha gjërat që nuk i dinin nga ana e biznesit.

TJ: Pra, këshilla numër një është nëse do ta bëni këtë, mësoni përfundimin e biznesit prapa dhe përpara dhe dilni me një udhërrëfyes për të ardhmen përpara se të filloni, sepse është shumë më e lehtë për ta bërë në atë mënyrë se sa është ndryshe.

Xhoi: Po, predikoni, njeri. Kohët e fundit kam folur me shumë pronarë studiosh dhe kjo është gjëja më e zakonshme që shfaqet, është se pasi të rriten në një madhësi të caktuar, le të themi tetë deri në 10 persona, pjesa e sipërme... Dua të them, peshoren e sipërme. rritet shumë më shpejt se sasia e punës që bëni, sepse arrini në një madhësi të caktuar dhe keni nevojë për një zyrë dhe më pas duhet të filloni të blini kompjuterë të rinj për të gjithë dhe të paguani sigurime shëndetësore dhe gjëra të tilla. Bëhet shumë, shumë e shtrenjtë, dhe ju duhet vërtet dikë që di të dalë dhe të gjejë punë. Zakonisht shumica e studiove me të cilat kam biseduar, ato janë nisur nga krijues që janë në të për të bërëpuna e lezetshme, por ata nuk janë në atë të telefonatave të ftohta dhe emaileve të ftohta dhe të çojnë klientët në drekë dhe të gjitha ato gjëra.

Joey: Pra, pse të mos kalojmë në studion e madhësisë së mesme? Mendova se është sikur të arrini te rreth tetë deri në 10 persona, ndoshta deri në 15, ku tani keni një listë mjaft solide. Ndoshta ju keni një animator celular në staf. Ndoshta ju keni një magjistar 3D në staf. Ju mund të merrni çdo lloj pune, dhe në atë moment ju keni gjithashtu një ose më shumë producentë në staf dhe ndoshta edhe një person të biz dev. Unë imagjinoj, ndoshta e kam gabim, mund të më korrigjoni, por mendoj se oddfellows u rritën në këtë madhësi ndërsa ju ishit atje. Pra, a mund të flisni pak se si duket nga brenda? Cilat janë pikat e dhimbjes që shfaqen atje?

TJ: Plotësisht. Pra, ne folëm pak për studiot e vogla dhe se si në thelb keni shpenzime shumë të ulëta ose pa shpenzime. Nëse po e bëni siç duhet, duhet ta mbani atë shpenzim sa më të vogël që të jetë e mundur, por sipas mendimit tuaj, sapo të arrini numrin e punonjësve prej 10 deri në 15 punonjës, shpenzimet tuaja të përgjithshme shkojnë në mbi 100 mijë në muaj dhe nuk mendoj se njerëzit e kuptojnë plotësisht atë.

Xhoi: Uau, po, lëreni të zhytet për një minutë.

TJ: Po, sepse le të flasim pse është kështu. Pra, ju keni staf që po paguani tani dhe janë 10 deri në 20 anëtarë të stafit që po paguani, dhe edhe nëse po i merrni në një ... Unë mendoj seNjë keqkuptim tjetër këtu është si, mirë, pasi kam punësuar staf, po kursej kaq shumë para duke mos paguar tarifat e profesionistëve të pavarur. Kjo është e mrekullueshme, por nuk mendoj se njerëzit e kuptojnë plotësisht kur fillojnë për herë të parë, të gjitha tarifat shtesë që lidhen me sjelljen e një anëtari të stafit. Pra, ju keni normën e tyre, e cila ndoshta është gjysma ose një e treta e asaj që do të kushtonte për të paguar tarifën ditore të dikujt, por më pas ju e kompensoni atë sepse duhet të paguani listën e pagave, pushimin e paguar, kujdesin shëndetësor, shpenzimet e përgjithshme, 401 (K). Nëse merrni një [e padëgjueshme 00:36:11], si le të themi se nuk punoni për katër deri në gjashtë javë, ju ende po i paguani të gjithë ata njerëz që të ulen aty duarkryq dhe të presin që diçka të vijë.

TJ: Atëherë ju keni makina që duhet të blini. Ju keni qiranë për hapësirën tuaj. Në një madhësi 10 deri në 15, duhet të keni një studio. Nuk mund t'u kërkosh më njerëzve të punojnë nga shtëpia apo ndonjë gjë tjetër. Ju duhet të keni një hapësirë ​​fizike ku njerëzit mund të hyjnë dhe po filloni të vendosni buxhete ku klientët mund të duan të vijnë të ulen me ju. Pra, papritmas ju keni atë fund të shpenzimeve që ju duhet të faktorizoni në krye të tarifave të të gjithë të tjerëve. Pra, po, unë nuk mendoj se njerëzit e kuptojnë plotësisht se sa shpejt mund të shkallëzohet shpenzimi juaj i përgjithshëm.

TJ: Tani, ka diçka të re të mrekullueshme ... Unë mendoj se Gunner po e vret atë, apo jo? Të hapesh në Detroit në një nën-treg dhe ta shtypësh atë është shumë argëtuese për ta parë dhe ata po e bëjnë këtë, kaq mirë. Un nukkanë një pasqyrë të tarifave të tyre të përgjithshme, por ato duhet të jenë shumë më të ulëta se kushdo tjetër që paguan në, të themi, LA, San Francisko, Nju Jork. Ata kanë një hapësirë ​​të mahnitshme ku të gjithë po argëtohen dhe ata janë në gjendje t'i investojnë ato para në vend se në mobilje të lezetshme, ata janë në gjendje t'i investojnë ato në artistë të lezetshëm dhe duke bërë më shumë njerëz për të punuar me të dhe për ta bërë punën e tyre shumë më mirë .

TJ: Pra, unë mendoj se ka një prirje ku ne po largohemi nga nevoja për të shpenzuar kaq shumë në hapësirën fizike, por megjithatë, ju keni një pjesë mjaft të shëndetshme që duhet ta bëni mbuloni çdo muaj, dhe kështu ndryshon ... Nëse do ta zotëroni studion, në intervalin dy deri në pesë, ndoshta jeni ende një artist. Ndoshta ju jeni ende ... Nuk dua të nënkuptoj se njerëzit që zotërojnë studio më të mëdha nuk janë artistë, por dita e tyre, ndërsa rriteni, do të zhvendoset shumë më tepër në fund të biznesit sesa në duke i dhënë fund. Mendoj se kjo është më e madhja...

TJ: Kur njerëzit vijnë tek unë dhe më thonë, "Dua të hap një studio", pyetja ime e parë është, "Pse? Pse do të donit ta bënit këtë? " Shumica e tyre, ajo kthehet në: "Epo, unë dua të krijoj punën që dua të bëj. Unë dua të punoj me njerëzit me të cilët dua të punoj", dhe pothuajse asnjëri prej tyre nuk kthehet tek "Epo, unë vërtet dua të jesh një sipërmarrës dhe dua të fokusohesh në biznes dhe shitje." Unë me të vërtetë përpiqem që, të jem i sinqertë, t'i trembë atakrejtësisht e kundërta e asaj që po kërkoni. Pra, nëse ajo që po kërkoni në karrierën tuaj tani është: "Unë dua të jem një udhëheqës krijues në një projekt të mrekullueshëm", përqendrohuni në gjetjen e një pune në një nga këto studiot kryesore që ju pëlqen si drejtor kreativ, si një drejtor arti, si drejtor dizajni, sepse do të përqendrohesh vetëm në zanatin, por nëse mendon se dëshiron të zotërosh një studio, mendoj se duhet të duash t'i japësh fund biznesit.

Joey: Dizajni i lëvizjes është një fushë jashtëzakonisht krijuese dhe shumica prej nesh hyjnë në të për këtë arsye. Ne na pëlqen të krijojmë. Na pëlqen të dizajnojmë, animojmë dhe zgjidhim problemet vizualisht, por është gjithashtu një biznes. Në mënyrë që të vazhdoni të bëni dizajnin e lëvizjes, veçanërisht në nivelin e studios, ju duhet të drejtoni një biznes fitimprurës dhe kjo nuk është diçka që shumica prej nesh janë të trajnuar për të bërë. Dua të them, si duhet të dini se sa duhet të tarifoni? Nëse jeni një profesionist i pavarur i mësuar të paguani 500 dollarë në ditë, a paguani pak më shumë kur bëheni një "studio"? Këto janë pyetje të vështira, dhe për t'iu përgjigjur atyre, ne kemi TJ Kearney në podcast sot.

Joey: TJ është aktualisht një producent ekzekutiv në Instrument, një agjenci dixhitale shumë e lezetshme në Portland, Oregon. Para kësaj, ai ishte EP dhe bashkëthemelues në një studio të quajtur Oddfellows. Po, ai Oddfellows, dhe para kësaj, ai ka punuar në agjenci reklamash, poste të mëdha dhe gjithçka në mes. Eksperienca e tij në këtë industritë kuptosh se dita jote do të jetë krejtësisht e kundërta me atë që po kërkon.

TJ: Pra, nëse ajo që po kërkoni në karrierën tuaj tani është si, "Unë dua të jem një drejtues krijues në një projekt të mrekullueshëm", përqendrohuni në gjetjen e një pune në një nga këto studiot kryesore ju pëlqen si drejtor kreativ, si drejtor arti, si drejtor dizajni, sepse do të përqendroheni vetëm në zanatin, por nëse mendoni se doni të zotëroni një studio, mendoj se duhet të dëshironi të bëni biznesin fund, dhe thjesht nuk mendoj se mjaft njerëz e kuptojnë këtë derisa të jetë tepër vonë. Është njësoj sikur ata futen të gjithë në një studio. Ndoshta ata e kanë bërë atë për një deri në dy vjet. Është bërë disi rrotullues. Tani ata janë në të dhe nuk e duan fundin e biznesit, por kjo është ajo që duhet të bëjnë tani, dhe tani kanë njerëz të varur prej tyre dhe çfarë jo.

TJ: Pra, për të mos i trembur të gjithë, por mendoj se është me të vërtetë e rëndësishme të kesh një pamje holistike të asaj në të cilën po futesh përpara se të fillosh procesin dhe sepse kjo pjesë është shumë më e lartë çdo muaj , nevoja juaj për të shitur është dhjetëfish. Dua të them, ju duhet të ulni rrjedha të shumta pune në mënyrë konstante. Çdo ditë që nuk keni të gjithë ekipin tuaj duke punuar është fjalë për fjalë duke marrë para nga xhepi juaj. Pra, objektivi juaj, jo vetëm që ju të fitoni para, por të mbështesni në fakt njerëzit që ju kanë besuar, të cilët kanë marrë një pozicion në tuajkompania, e cila qiraja e tyre, kujdesi i tyre shëndetësor, gjithçka varet nga ju, ju e keni vënë atë mbi supet tuaja si pronar i biznesit për t'u siguruar që mund t'i mbani vazhdimisht të zënë.

TJ: Është një vend i vështirë për të qenë. Disa prej tyre janë jashtë kontrollit tuaj. Ka disa përgjumje të industrisë që ndodhin çdo vit. Ka faktorë të paparashikuar. Ka klientë që papritmas nuk do t'ju paguajnë, dhe kjo është e gjithë përgjegjësia juaj për t'u kujdesur pasi të keni arritur madhësinë. Pra, po.

Joey: Shoku, ishte si një episod i Scared Straight pikërisht aty. Po, doja të theksoja disa gjëra. Pra, një gjë, kur filluam të punësonim, mendoj se kontabilisti im ose kontabilisti im, ai tha se ka një lloj të tillë rregulli që pavarësisht nga paga e dikujt, ju në thelb po paguani atë plus 30% për të gjitha taksat dhe të gjitha gjërat. . Pra, nëse dikush që dëgjon nuk ka punësuar kurrë më parë, nëse punëson dikë për 70 mijë, në të vërtetë me siguri do të përfundoni duke paguar 90 mijë plus për të gjitha taksat dhe gjërat që i detyroheni, gjithsesi në SHBA.

TJ: Unë mendoj se është 1,25 deri në 1,4 në varësi të vendit ku jeni.

Xhoi: Pikërisht, po, po. Ju djema ishit në ... Kishte një zyrë në San Francisko, e cila është padyshim më shumë drejt asaj 1.4.

TJ: Po. Dua të them, dhe ne punësuam shumë njerëz të nivelit të lartë, apo jo? Është sikur është një kohë e vështirë për të punësuar talente të nivelit të lartë, sepse ka shumëmundësi. Është një kohë e mirë për të qenë një freelancer. Unë do të them atë. Tani ka shumë më tepër mundësi sesa kur fillova. Ka shumë studio të mira. Ka kaq shumë mundësi të brendshme me pagesë të lartë, por që studiot të konkurrojnë me ato tarifa është vërtet e vështirë.

Joey: Po, dhe ne do të hyjmë në këtë për disa minuta, sepse kam dëgjuar shumë ankesa, veçanërisht në Bregun Perëndimor ku jetojnë të gjitha kompanitë e mëdha të teknologjisë, se kjo është një gjë e madhe problem. Mirë, kështu që studioja juaj, studioja juaj e vogël është e suksesshme dhe ju jeni duke marrë më shumë punë sesa mund të merrni përsipër, kështu që punësoni dhe papritmas arra juaj mujore është 100,000 dollarë në muaj, që është një numër real, dhe përsëri, unë dua Të gjithë ta lënë atë të zhytet brenda. Ju po e merrni këtë për të rritur një studio në atë madhësi. Pra, cilat janë llojet e buxheteve që ju nevojiten në atë nivel dhe çfarë lloje klientësh kanë ato buxhete?

TJ: Po, kështu që le të themi se në nivel të vogël po thoshim se po merrni këto punë nën 25 mijë. Papritur arrini këtë nivel prej 10 deri në 15 dhe me të vërtetë pragu juaj duhet të jetë sikur ndoshta 60K është një nga përfundimet më të ulëta që do të merrni. Diapazoni juaj i shëndetshëm ndoshta do të jetë 80 deri në 100, ndoshta 120 mijë nga çdo projekt që jeni në gjendje të merrni përsipër. Ka letra më të vogla fundore dhe gjëra që mund t'i hidhni atje nëse duhet, por në pjesën më të madhe, ato janë si copa, dhe më pasdo të keni mundësinë në këtë nivel për të konkurruar edhe më lart, kështu që 90% e punës suaj do të jetë në atë gamë prej 60 deri në 100 mijë, dhe më pas herë pas here, ndoshta disa herë në vit do të keni një çarje në një fushë kjo ju merr në atë gamë prej 250 deri në 500 mijë, por ato po bëhen vërtet të rralla.

Xhoi: Po.

TJ: Arsyeja për këtë është zhvendosja e industrisë. Ka më pak para në tavolinë, dhe aq befas punë që ndoshta Buck ose The Mill ose Psy Op nuk do të kishin bërë oferta në të kaluarën ose nuk do të kishin konkurruar në të kaluarën. Papritur ata po shkojnë për të, dhe kështu me 10 deri në 15 veta, ju po konkurroni me Buck, i cili ka ... Unë as nuk e di se cili është stafi i tyre në këtë pikë, por niveli i thellësisë së pafund dhe kofshët. në gjendje të investojë në këto fusha. Por, aty ku duhet të jesh është në atë ... Në mënyrë ideale, ju po bëni 80 deri në 100 mijë në një projekt dhe mendoj se Jay nga [Jynet 00:43:55] më kishte dhënë pak kohë si një nivel shumë i mirë vetëm bazë . Është sikur të përpiqesh të bësh 1000 deri në 2500 në sekondë në një projekt. Në të vërtetë, duhet të jetë në rangun 15 deri në 2000, është disi si pika e ëmbël.

Xhoi: Interesante.

TJ: Po, nëse jeni duke marrë një vend 60 sekonda, provoni të godisni ... Çfarë është kjo, 90K?

Xhoi: Po.

TJ: Kjo do të ndihej mirë, dhe unë mendoj se ndryshimi tjetër midis një studioje të mesme dhe një studioje të vogël, diçka që kam kaluar gjithsesi, është kur je i vogël, je si, "Kjo është ajo që ne bejme.Ne jemi stilistë dhe ne jemi animatorë. Ne nuk prekim asgjë tjetër." Ajo që po e humbisni këtë mundësi është që të përfundoni plotësisht prodhimin e supës dhe arrave për këta njerëz. Pra, po, ne mund t'ju punësojmë absolutisht një shkrimtar sepse, një, do t'ju japë ne kemi më shumë kontroll krijues mbi projektin, por dy, ne do të punësojmë atë shkrimtar dhe më pas do të kemi një rritje mbi normën e atij shkrimtari dhe do të bëjmë një fitim shtesë për t'i pasur ato. koordinoj për t'ju marrë një talent VO.

TJ: Kjo ishte diçka që nuk dija ta bëja shumë herët në karrierën time dhe thjesht u frikësova sepse ishte shumë e huaj për mua, dhe më pas unë e bëri atë dhe është gjëja më e lehtë në botë. Fjalë për fjalë ju thjesht dërgoni në internet dhe dikush ju dërgon një pjesë. Nuk mund të jetë më e lehtë. Ju kushton qindarka dhe ju mund ta shënoni atë dhe të bëni fitim shtesë atje. Pastaj punoni në muzika dhe dizajni i tingullit dhe gjithçka, dhe sa më shumë që të mund të përballosh një prodhim, supë deri te arra, aq më shumë klienti do të jetë në gjendje të dorëzojë furrën r të buxhetit të tyre.

TJ: Pra, nëse ata janë përgjegjës për të prodhuar ende, ju po kujdeseni vetëm për pamjet dhe thjesht po kujdeseni për animacionin, por ata janë ende përgjegjës për të gjitha nevojat audio dhe talenti i VO dhe të gjitha ato gjëra, ajo që ata do të bëjnë është të ndërtojnë në ato tarifa plus si një fond dhe jastëk për t'u siguruar që ata janëmbuluar, që do të thotë se ata do të ofrojnë shumë më pak për ju, sepse ata duhet të sigurohen që të kenë të mbuluar gomarin nëse diçka shkon keq, por nëse ata japin gjithçka për ju përpara, nëse ju thoni, "Ne mund të marrim gjithçka" atëherë ata do të dorëzojnë 90 plus përqind të buxhetit të tyre tek ju dhe thjesht do të mbajnë një shumë shumë të vogël për veten e tyre për siguri.

Joey: Kjo tingëllon gjithashtu, nëse jeni në gjendje ta bëni këtë, atëherë kjo ndërton atë besim për të cilin folëm. Tani nuk është aq i rrezikshëm, sepse ne thjesht mund të shkojmë te Oddfellows dhe e dimë se nuk duhet të mendojmë shumë për këtë. Ata thjesht do ta bëjnë atë dhe do të jetë fantastike.

TJ: Plotësisht.

Xhoi: Po. Ju folët për ... Ju keni përdorur fjalën "coiffeurs", të cilën unë e dua. E dini, në atë madhësi, sa para duhet të ketë në bankën ku pronarët e asaj studioje mund të flenë natën duke e ditur se nëse ngadalësohet për dy muaj, ata nuk duhet të pushojnë gjysmën e stafit?

TJ: Pronarët e studiove nuk flenë kurrë natën, para së gjithash. Gjithmonë ka diçka, por unë mendoja se tre muaj ishin të mirë derisa godita një mur pesëmujor, dhe kështu do të thoja gjashtë muaj. Unë do të thosha se gjashtë muaj mjaftojnë një rrugë për të ndërtuar për veten tuaj, ku kjo duhet të jetë e shëndetshme, por mendoj se gjëja tjetër që mësova ishte ajo që duhet të bëni është të bëni shumë mirë në faturat, apo jo? Një lloj të ndërtuar atëlart. Merrni shumë të ardhura ... Ju duhet ta bëni këtë në kulmin tuaj, kështu që merrni shumë kursime të vendosura në llogarinë e biznesit në mënyrë specifike. Merrni shumë fatura dalëse që vijnë dhe më pas shkoni të aplikoni për një linjë kredie kur nuk ju nevojitet. Në këtë mënyrë ju keni para në bankë dhe keni një linjë krediti që është thjesht e hapur dhe e disponueshme nëse diçka shkon keq.

TJ: Nëse gjërat shkojnë keq dhe më pas përpiqeni të hapni një linjë krediti kur llogaria juaj bankare është gati bosh, nuk do ta merrni atë. Thjesht nuk do të ndodhë. Pra, kjo linjë kredie nuk është e lehtë për t'u marrë. Unë mendoj se ju duhet të jeni në biznes për dy vjet dhe të tregoni P dhe L-të tuaja për dy vjet dhe mendoj siç thashë, ju duhet ta goditni atë pikërisht në atë moment kur gjërat duken më mirë, por sapo të jeni në atë Në momentin, është koha kur nuk po mendoni për këtë dhe ju duhet vërtet të ecni përpara dhe ta hapni atë linjë krediti në mënyrë që të jeni të mbuluar në të gjithë bordin. Unë do të thosha se qëllimi juaj, dhe nuk është lehtësisht i arritshëm, por duhet të jetë që të hiqni shpenzimet e përgjithshme me vlerë gjashtë muaj në mënyrë që pavarësisht se çfarë keni ... para në bankë dhe keni rrugën përpara. ju të jeni në gjendje të bëni rregullime në ekipin tuaj ose në vendimet e kompanisë suaj për të filluar të lehtësoni ngarkesën nëse duhet.

Joey: Po, kjo është një këshillë e jashtëzakonshme. Në fakt mora të njëjtën këshillë nga llogaritari ynë. Kur Shkolla eLëvizja filloi të rritet, ai tha: "Shko në bankë tani dhe merr një linjë kredie. Asnjëherë nuk e di nëse do të të duhet", dhe nëse dikush po dëgjon dhe nuk e di në të vërtetë se çfarë është një linjë kredie, është në thelb një garanci që banka do t'ju japë para kur ju nevojiten dhe ju i ktheni ato si çdo kredi tjetër. Një lloj pagese mujore.

Joey: Kjo më kujtoi mua, TJ, diçka tjetër për të cilën nuk kemi folur ende, e cila është fluksi i parasë dhe veçanërisht përkthyes të pavarur veçanërisht përdoren për të renditur 30 terma neto, por e di që kur ju futeni në këto buxhete më të mëdha, neto 30, ata thjesht mund të qeshin me ju, kështu që cili është kthesa tipike nëse keni buxhet 100 mijë? A e merrni atë çek 30 ditë pasi keni dorëzuar faturën?

TJ: Pra, unë jam shumë dorështrënguar me kontratat e mia dhe gjithmonë shtyj për atë neto 30, por kjo nuk do të thotë se ata në të vërtetë do të më dërgojnë një çek për 30 ditë, dhe kështu çfarë unë të ndërtosh kontrata është neto 30 plus një gjobë për një shumë të vogël për çdo kohë pas kësaj, por po, ajo që është e ndryshme në fundin e studios kundrejt përfundimit të profesionistëve të pavarur është se studioja ende u detyrohet atyre profesionistëve të pavarur brenda 30 ditëve, pavarësisht nëse klienti i paguan ata ose jo. Tani, ka disa studio me të cilat nuk jam dakord që përbëjnë një politikë, si p.sh. nëse ne nuk paguhemi, ju nuk paguheni derisa ne të paguhemi. Mendoj se kjo është një mënyrë e mirë për të mos bërë që artistë të mirë të punojnë për ju. Është një negativ i dyfishtë,por po.

TJ: E dini, është një mënyrë e mirë për ... Kur filluam për herë të parë Oddfellows, objektivi im ishte t'i paguaja artistët tanë më shpejt. Kujdesuni për njerëzit në mënyrë që ata të duan të kujdesen për ju. Mendoj se ky duhet të jetë qëllimi juaj numër një si pronar studioje, është të vendosni njerëzit tuaj në radhë të parë, dhe kjo nuk do të thotë vetëm stafi juaj. Kjo do të thotë kushdo që është pjesë e ekipit tuaj si profesionist i pavarur ose ndryshe. Por keni të drejtë, ajo që ndodh në një nivel më të madh është se disa nga këto organizata të mëdha kanë ndërtuar, "Epo, ne paguajmë neto 90 ose ne paguajmë neto 45." Nëse dikush nuk e di se çfarë do të thotë, ka vetëm 30 ditë, 45 ditë, 90 ditë për t'ju paguar. Ju mund të bëni dy gjëra. Nëse jeni duke hyrë në atë sferë neto 90, ajo që bëj zakonisht është të ndryshoj politikën time të faturimit, kështu që standardi im do të vinte bast neto 30, 50/50. Pra, 50% në ditën kur nënshkruaj kontratën dhe 50% kur ju dorëzojmë dosjet përfundimtare.

TJ: Ju mund ta zbërtheni këtë për disa klientë më të hollësishëm, si të arrini piketa dhe të paguheni gjatë gjithë procesit, por bëhet paksa i ndërlikuar dhe i çrregullt, por nëse them, "Epo, unë "Do ta vazhdoj këtë projekt, por ju do të më paguani 90 neto", atëherë më duhet që të më paguani 75 deri në 80% ditën e nënshkrimit, në mënyrë që të kemi pjesën më të madhe të buxhetit në llogarinë tonë bankare. ndërsa ne po ju dorëzojmë projektin, duke e ditur se do të vijë pjesa e fundit. Teorikisht se 20% e fundit është vetëm marzhi juaj i fitimit gjithsesi, kështu që nëtë paktën ju i keni mbuluar të gjitha shpenzimet tuaja të vështira në atë 80% që po u kërkoni atyre të faturojnë përpara.

TJ: Do të bëhet më e lehtë për të negociuar sa më e vendosur të jetë studioja juaj. Jo të gjithë klientët do të shkojnë për të menjëherë. Është një diskutim i vështirë për t'u bërë. Është një arsye tjetër që ju duhet vërtet të keni një person të fortë biznesi ose PE ose çfarë keni që mund të keni ato lloj bisedash të vështira me njerëz që ndoshta i tejkalojnë ata nga ana ligjore, apo jo? Ju jeni duke e bërë këtë bisedë me avokatët, kështu që duhet të jeni në gjendje të qëndroni këmbë deri te këmbët.

Joey: Po, ky është një truk shumë i mirë megjithatë, për të kërkuar më shumë përpara. Unë gjithmonë bëja 50/50 nëse buxheti ishte mjaftueshëm i madh. Dua të them, nuk kishte aq shumë klientë me të cilët do të punonim që të kishin neto 90 ... Dua të them, ka klientë me neto 120 terma. Në mënyrë tipike, këto gjëra vërtet gjigante, si prodhuesit e makinave, gjëra të tilla, por po, unë e dua atë truk. Pra, le të flasim për nivelin tjetër. Nuk kam përvojë të punoj në një vend si The Mill apo Buck. Si një studio vërtet e madhe e trashëgimisë, por e di që keni biseduar me shumë njerëz që punojnë atje dhe ndoshta edhe me disa nga pronarët. Kur të arrini në atë nivel të tanishëm, ju keni 30 deri në 50 persona në staf. Ju keni një zyrë 20,000 metra katrorë, ndoshta një person me kohë të plotë IT. Ju jeni në një nivel krejtësisht të ndryshëm. Si duket atje? Çfarë bëni ka dhënë atij një perspektivë të jashtëzakonshme mbi ekonominë e dizajnit të lëvizjes. Ai ka qenë në anën e klientit duke punësuar studiot dhe ka qenë gjithashtu në anën e shitësit, duke u përpjekur të tërheqë dhe të punojë me agjencitë dhe klientët. Në këtë bisedë, TJ bëhet jashtëzakonisht specifike me ekonominë e përfshirë në nivel studio. Nëse keni pyetur ndonjëherë se sa kushton shpenzimet e përgjithshme dhe sa ju duhet të ngarkoni në madhësi të ndryshme studio, duhet të mbani shënime.

Joey: Ky episod është një episod i gjatë, i dendur, prandaj shtrëngohu dhe me të vërtetë i shpejtë, le të dëgjojmë nga një prej të diplomuarve tanë të jashtëzakonshëm të Shkollës së Lëvizjes.

Patrick Butler: Emri im është Patrick Butler. Unë jam nga San Diego, Kaliforni dhe kam ndjekur kursin e bootcamp-it të animacionit me School of Motion. Kam marrë shumë nga ky kurs. Kam fituar shumë besim që nuk e kisha më parë. Mendova se isha vërtet i mirë dhe mendova se e dija se çfarë po bëja me grafikë në lëvizje, por kishte aq shumë detaje të vogla sa më mungonte plotësisht të mësoja vetë. Unë preva një mbështjellje demo për të cilën isha vërtet krenare disa muaj përpara bootcamp-it të animacionit dhe menjëherë pas kursit, e shikova dhe thashë: "Kjo nuk përfaqëson atë që unë jam i aftë". Kaq janë përmirësuar aftësitë e mia. Thjesht u përmirësua menjëherë. E ndjeva ndryshimin. Unë do t'i rekomandoja bootcamp-in e animacionit për këdo që kërkon të mësojë disa baza dhe të plotësojë me të vërtetë boshllëqetduken nga këndvështrimi i pronarit? Çfarë do të arrijë arra mujore? Cilat janë buxhetet që po kërkoni?

TJ: Po, plotësisht. Ne folëm për një madhësi të vogël dhe të mesme ishin rreth 100,000, kështu që ju mund të imagjinoni pasi të keni rritur në këtë madhësi sa të mëdha bëhen shpenzimet tuaja. Sidomos në këtë madhësi, ju ndoshta jeni duke drejtuar zyra të shumta, kështu që ju duhet ta shumëfishoni atë shpenzim. Pra, ne po flasim për qindra mijëra dollarë në muaj vetëm për të mbuluar bazën tuaj, vetëm për të mbuluar nga xhepi që nga dita e parë. Pra, projektet që merrni përsipër duhet të ndryshojnë masivisht. Buxheti juaj mesatar kur jeni një studio e kësaj madhësie ka të ngjarë të jetë 2 deri në 500 mijë për t'u përfshirë. Tani, ajo që është e ndryshme për këto studio është se ato ndërtojnë marrëdhënie më të thella dhe më të gjata me klientët e tyre sesa një studio në një nivel mesatar.

TJ: Pra, në atë nivel mesatar, ju jeni në thelb një shitës, apo jo? Është sikur hej, ne kemi vërtetuar tashmë se na duhet një video. Ne kemi nevojë për një ose kemi nevojë për tre prej tyre ose çfarëdo qoftë ajo, por ne po vijmë tek ju për të kërkuar atë. Tani, ajo që një Buck ose The Mill ose këta djem po bëjnë është që ata po thonë, "Cool, por le ta paketojmë atë në një sistem mbajtës", ose "le të shohim një llogari të bazuar në pension vjetor me ju djema ku jemi të sjellshëm për të grumbulluar një grup prej tyre së bashku për të zhbllokuar një buxhet më të madh, por për të garantuar që ju keni ekipin në dispozicion ashtu siç ju nevojitet." Kështu që,ka ekonomi të shkallës që funksionojnë në favor të klientit dhe studios, por për mendimin tuaj, është sikur jeni në këtë nivel. Ju keni punësuar njerëz për të kuptuar se si ta bëni atë bisedë dhe si ta ndërtoni atë strategji dhe si t'ia shisni atë klientit. Kjo është diçka që në një shkallë prej 10 personash është e vështirë ta kesh atë person në staf. Unë mendoj se ka disa studio që e bëjnë atë shkëlqyeshëm, por në të vërtetë do ta shihni shumë më tepër derisa të arrini në këto studio të mëdha.

TJ: Ajo që ata po bëjnë gjithashtu është se nuk po ju shesin një shërbim. Në këtë madhësi, ato janë padyshim të larmishëm. Ata ofrojnë strategji. Ata janë në thelb si ... Ata janë më të mëdhenj se një studio animacioni. Ata janë disi një kompani prodhimi, disi një agjenci. Ata po ofrojnë partneritet të plotë holistik me klientin. Ndoshta ata kanë zhvillues në ekipin e tyre që të mund të prodhojnë gjithashtu edhe dixhital, dhe ajo që është interesante për ta është sikur ata të kenë arritur një madhësi dhe një famë ku nevoja e tyre për të paraqitur është shumë më e ulët se një studio me madhësi të mesme. Ata bëhen pak më të zgjedhur dhe më të zgjedhur kur, sepse të gjithë duan të punojnë me ta. Nëse ata kanë arritur këtë madhësi, do të thotë se janë një nga dyqanet më të mira që ... Shumica prej tyre janë njerëzit që kanë qenë rreth e rrotull për një kohë të gjatë, kështu si Bucks, Mills, Psy Ops, Një lloj më i ri që vjen, do të thoja se Golden Wolf ka bërë një punë të mrekullueshmeduke e ndërtuar veten në atë nivel, por është si një vend vërtet i vështirë për të arritur, dhe më pas një pjesë shumë më e madhe për t'u mbështetur çdo muaj pasi të arrish atje.

Joey: Po, më duket si ajo që kam parë dhe nga biseda me njerëzit, më të mirët nga më të mirët dhe emrat që po trondisni atje, Psy Ops, Bucks , Mills, kjo është në krye të majës dhe duket sikur gjithmonë do të ketë klientë në një treg për të punuar me më të mirët në botë. Pra, ato kompani janë të sigurta në atë madhësi. Kohët e fundit pata privilegjin e mahnitshëm të shkoja të vizitoja zyrën e Buck-ut në Nju Jork. Ishte si një listë me kovë dhe duke parë llojin e punës që ata po bëjnë tani, dua të them, nuk mund të flas për specifika, por klientë vërtet të mëdhenj, gjigantë, dhe ata në thelb po shpikin teknika të reja për të qenë në gjendje për të bërë llojin e punës që kërkojnë këta klientë, dhe ata janë në avantazh.

Joey: Ata po lëvizin disi shtyllat e portës ndërsa punojnë, dhe The Mill është një shembull tjetër i një studioje që e bën këtë ku ata kanë shpikur këtë pajisje makine për të xhiruar reklama makinash dhe në thelb në kohë reale të shohin se çfarë makina do të duket si, por të jetë në gjendje të ndërrohet me një shasi të ndryshme, një model tjetër, dhe kështu mund të bëjnë më të mirët nga më të mirët, por ka gjithashtu shumë studio të vjetra që u rritën në 30 deri në 50 persona dhe akoma më të mëdhenj në fundVitet '90 dhe në fillim të viteve 2000, tani me të vërtetë kanë filluar të shemben, dhe ka një çift që janë disi në derën e vdekjes. Pra, unë jam thjesht kurioz, a mendoni se madhësia e madhe e studios po bëhet më pak e qëndrueshme nëse nuk jeni thjesht, e dini, më i miri nga më të mirët?

TJ: Po dhe jo. Pra, ajo që unë do të thërrisja atje është se ju vërtet theksuat pse ato studio kanë bërë kaq mirë në krahasim me të tjerat. Pra, Buck and The Mill, Psy Op, Tendril, kompani si kjo kanë lëvizur dhe kanë pasur largpamësinë për të ecur përpara asaj që po ndodhte në industri për të diversifikuar ofertat e tyre dhe për të përdorur aftësitë e tyre për të zhbllokuar mundësi të reja ku disa nga studiot që ndoshta përputhen me atë madhësi, por nuk kanë pasur aq shumë sukses për të qëndruar në det, është thjesht sepse ato nuk u rrotulluan, e dini? Është sikur ata ofruan një gjë shumë mirë, por ajo një gjë nuk është më në favor, dhe kështu ... Ose ata investuan tepër në ... E dini, është siç thashë, kur e nisa, ishte e gjitha flakë. Ju i keni parë të gjitha këto studiot thjesht duke u ndezur në flakë dhe sa herë shihni një flakë tani? Është sikur ka ende disa atje, por ata janë të paktë dhe shumë larg.

TJ: Unë njoh disa artistë të mrekullueshëm flame, të cilët dikur merrnin punë të nivelit të lartë dhe ata thjesht po humbisnin punë dhe tani ata po luftojnë për të gjetur ndonjë punë dhe nuk mësuan kurrë After Effects. Pra, unë mendoj se ajo që po shihni është nevoja për të, dhe unëmendoni se kjo nuk është vetëm specifike për animacionin. Unë mendoj se është për industrinë në tërësi dhe anën e agjencisë dhe të gjithë. Nëse doni të qëndroni në këmbë, nëse doni të qëndroni të rëndësishëm, duhet të jeni në gjendje të diversifikoni dhe të gjeni mundësi të tjera për të përdorur aftësitë tuaja për t'u ofruar klientëve tuaj, për të vënë më shumë në tryezë.

Joey: Po, kjo është absolutisht e vërtetë dhe kjo më çon në pyetjen tjetër. Pra, në mënyrë që të rrotulloheni dhe të jeni të prirur përpara dhe gjithmonë të shikoni për atë që është në horizont, ju duhet gjerësia e brezit, dhe kështu keni nevojë për dikë në krye që të rrotullojë kokën majtas dhe djathtas dhe të shikojë atë që po vjen , por ju duhet gjithashtu kapital për t'i bërë ato gjëra, dhe kjo vjen nga fitimi që po fitoni në produktin tuaj, që në këtë rast është dizajni i lëvizjes. Pra, ky është një koncept i çuditshëm, mendoj unë, veçanërisht për përkthyes të pavarur që ... Kur isha i pavarur në thelb, rroga ime ishte sado e madhe që merrja nga klientët. Unë kurrë nuk e kam parë me të vërtetë sikur, mirë, ky është marzhi im i fitimit, por si pronar studioje, krejt papritur duhet të mendosh në këtë mënyrë, pra cili është marzhi i fitimit shëndetësor në dizajnin e lëvizjes?

TJ: Po, dhe unë mendoj se përmasat dhe disi flet me atë që po thua gjithashtu. Do ta shihni shkallën si madhësia e shkallës së studios, dhe jo se duhet. Thjesht kjo është diçka që unë shoh të gjithë duke bërë, kështu që në atë nivel vërtet të vogël të studios, ata janë osenuk bëjnë fitim ose po e bëjnë super minimalisht sepse kanë shumë frikë ta kërkojnë. Në nivelin e madhësisë mesatare, ju do të arrini mesatarisht rreth 20 deri në 25% të asaj që tregohet për sa i përket fitimit, por ju i goditni këto kompani të mëdha dhe minimumin e tyre, ato po bëjnë 30%, por ndoshta po bëjnë si 50 % fitim nëse jo më shumë, dhe ata po e bëjnë këtë me një përzierje të paraqitjes së fitimit, por duke u futur në normat e tyre dhe duke plotësuar pak tarifat e tyre për t'u siguruar që ata e arrijnë gjithmonë atë prag.

TJ: Ju mund të shkoni në çdo mënyrë se si ndiheni për këtë, por është thjesht një lloj arsyeja pse ata janë në gjendje t'i përdorin ato para për të investuar në mundësitë më të mëdha është sepse ata kanë qenë mjaft të zgjuar për të merrni atë atje dhe për të qenë në gjendje ta shisni atë. Kjo është arsyeja ... Unë mendoj se Ryan Honey në një nga konferencat e Blend tha diçka si, "Vetëm 10% e punës që shihni në faqen e Buck është ajo që ata bëjnë në të vërtetë dhe 80 deri në 90% e tjera janë gjërat që paguajnë faturat", dhe kështu ata marrin përsipër shumë punë që mbase nuk është aq seksi për t'u parë sa ajo që është në mbështjellësin e tyre dhe gjithçka, por kjo disi e krijon atë fitim. Ata i bëjnë paratë e tyre në këto karta fundore dhe çfarë jo, në mënyrë që ata të mund t'i riinvestojnë ato para në dhënien e tepërt dhe kthimin e tepërt në disa nga mundësitë më të mira që do t'i bëjnë ata të famshëm.

TJ: Në thelb është si një lak shitjesh. Është sikur ne do të investojmë në këtëse të gjithë e shohin se sa të mirë jemi dhe më pas ata do të kthehen tek ne për gjërat që bëjnë në të vërtetë para.

Xhoi: Po. Isha në skenë me Ryan kur ai tha këtë dhe nofulla më ra në dysheme. Unë mendoj se ai tha se ishte sikur 92% ose diçka nga ajo që ata bëjnë nuk përfundon në faqe. Është qesharake sepse ju la të kuptohet, si disa njerëz, mendoj se mund të ndihen edhe pak rehat me faktin që po bëni 50% të shënuar? O zot, je i pangopur apo diçka e tillë. O kapitalist i pangopur, por unë në fakt flas shumë me përkthyes të pavarur për të bërë pikërisht këtë gjë, sepse ka punë që nuk do t'i vendosësh në mbështjellësin tënd, të cilat janë me të vërtetë atje... Ato duhen bërë, duhen bërë. drejtë, por ata po ju mbajnë dritat ndezur. Askush nuk zgjohet vërtet duke menduar: "Mezi pres të bëj 100 etiketa fundore të Western Union sot". Por, bërja e kësaj ju bën para të mjaftueshme dhe fitim të mjaftueshëm, ku tani mund të merrni një muaj dhe të punoni në një projekt të mahnitshëm në studio që ... Buck e ka bërë këtë në mënyrë mjaft të qëndrueshme.

Joey: E dini, pjesa e librit të mirë që vërtet i ngriti ata në nivelin tjetër, nuk mund ta imagjinoj se çfarë u kushtoi atyre për të bërë. Ata definitivisht nuk fituan para për të, por e vetmja arsye që ata mundën ta bënin ishte për shkak të atij marzhi fitimi, kështu që është mirë të dëgjosh. Unë në fakt mendoj se kjo ka shumë kuptim.

TJ: Po, dhe mendoj se është e rëndësishme përnjerëzit që kanë filluar ose janë të rinj në idenë e marzhit të fitimit, ju duhet të vlerësoni veten. Ju duhet të vlerësoni atë që po sillni në tryezë dhe mendoj se kjo është gjëja më e vështirë për t'u kuptuar nga njerëzit, është sikur të jetë norma juaj e pavarur, e cila është e mrekullueshme. Nëse jeni një profesionist i pavarur, shkoni thjesht bëni tarifën tuaj dhe vazhdoni të rrisni normën tuaj derisa të goditni në mur, por nëse jeni duke marrë më shumë se një profesionist i pavarur ... Vlerësoni atë që po vendosni në të. Është sikur po shtoj stresin, po shtoj menaxhimin e klientit, por edhe menaxhimin e stafit, dhe i bashkoj të gjitha këto pjesë për ju ... E dini, ka një vlerë të shtuar atje përtej asaj që thjesht duhet të bëni për të mbuluar ajo që jeni duke bërë për ditën, dhe kështu që 20% e rritjes nuk është thjesht një "ngjitje" shtesë për ju. Njëra, është të vlerësosh veten dhe dy të investosh tek vetja për të ardhmen.

Xhoi: Po. Kjo është vërtet një këshillë e mirë. Pra, më lejoni t'ju pyes për ... Ashtu si tani që po flasim për marzhet e fitimit dhe kemi folur për nevojën që, edhe në një nivel studio të mesme, ju duhet të keni qindra mijëra dollarë në bankë të jesh vërtet i sigurt dhe të investosh dhe të bësh këto gjëra, dhe si pronar studioje ose bashkëpronar, tani je në këtë situatë ku ke një studio me asete. Ju keni një llogari bankare me qindra mijëra, ndoshta miliona dollarë në bankë. Si e bën këtërrjedh deri te kompensimi i pronarit? Si paguhen shumica e pronarëve të studios? A kanë ata një rrogë dhe më pas një lloj bonusi apo llogaria bankare e kompanisë është si një fond llucë për pronarin? Si funksionon normalisht?

TJ: Në thelb gjithçka do të paracaktohet kur të filloni partneritetin tuaj. Ju do të shkruani një kontratë së bashku dhe do të vendosni së bashku se si dëshironi ta bëni atë, por mënyra tipike është që ju do të merrni një normë bazë të pagës. Kjo normë nuk do të jetë aq e lartë sa mendojnë njerëzit. Me siguri po përpiqeni të mbani një normë që është e balancuar midis marrjes së një pagash të mirë, por jo aq të lartë sa të tatoheni tepër mbi të, dhe më pas të merrni pjesën tjetër në ndarjen e fitimit në fund të vitit. Pra, ju mund të përfitoni më pak nga muaji në muaj nga sa mendojnë disa njerëz, por disi ekuilibrohet sapo të merrni ndarjen e fitimit në fund të fiskalit.

TJ: Si duket ndarja e fitimit është krejtësisht unike për çdo partneritet dhe mënyrën se si ata e vendosin veten. Mund të ketë një partneritet 50/50 për sa i përket dy pronarëve, por ndoshta njëri ka përpjekje të tjera që po bëjnë dhe ata në fakt zotërojnë vetëm 10 deri në 20% të kompanisë kundrejt dikujt që zotëron 80%, kështu që edhe pse ka dy drejtues kompania, ndoshta kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se ata marrin një prerje të barabartë. Pastaj, për sa i përket fitimit që ata nxjerrin nga kompania, varet vërtet nga ajo që atavendosni në fund të vitit dhe atë që llogaritari mendon se është e zgjuar, sepse ju, përsëri, po përpiqeni të gjeni atë bilanc për të mbajtur mjaftueshëm në bankë për t'u siguruar që jeni të sigurt ndërsa fillon fiskali i ri dhe për të marrë veten. rifillon dhe funksionon përsëri në fillim të çdo viti, por në të njëjtën kohë, duke mos u përpjekur të mbash aq shumë fitime sa të humbasësh një ton prej tyre në taksa për kompaninë. Gjithçka është më e zgjuar se unë dhe gjëra që duhet t'i paguani dikujt që është vërtet i mirë në ato gjëra për t'i kuptuar.

Xhoi: Pikërisht. Po, mund t'ju them, mënyra se si e kam parë të bërë dhe ngjashëm me mënyrën se si e bëmë në mundim ishte në fund të vitit, ju mund të shikoni shumën e fitimit që kompania bëri dhe zakonisht ka, sikur ju caktoni një përqindje të caktuar të kësaj për ndarjen e fitimit, kështu që le të themi se është 10% e fitimit ose 20% dhe më pas thoni, "Mirë, mirë, ne bëmë 200,000 dollarë fitim këtë vit, kështu që do të marrim, le të le të themi, 20,000 prej tyre dhe ne do t'ua shpërndajmë atë pronarëve bazuar në përqindjen e kompanisë që ata zotërojnë." Kjo është një mënyrë mjaft standarde për ta bërë këtë, por nuk e dija nëse kishte metoda të tjera, por kjo ka shumë kuptim.

TJ: Jo. JO, kjo është pothuajse mënyra se si e shoh kudo tjetër.

Joey: Unë dua të pyes për diçka të thënë, mendoj se në Podcast Motion Hatch, një tjetër podcast i jashtëzakonshëm, ju po flisnit për mënyrën se si zakonishtqë mund të keni humbur nëse jeni vetë-mësuar. Emri im është Patrick Butler dhe jam i diplomuar në School of Motion.

Joey: TJ, është e mrekullueshme që të kem në podcast, njeri. Faleminderit shumë që e bëtë këtë.

TJ: Po, faleminderit shumë që më keni. Jam shumë i nderuar që jam këtu.

Xhoi: Menjëherë, burrë. Pra, mendova se do të fillonim vetëm duke u futur pak në sfondin tuaj, sepse aktualisht që nga ky regjistrim, ju jeni producenti ekzekutiv në një agjenci shumë të mirë në Portland të quajtur Instrument, dhe kështu po pyes veten vetëm për dëgjues që ndoshta nuk janë të njohur me ju, ndoshta mund të flisni se si përfunduat këtu. Cila ishte rruga juaj në industri? Si u bëtë një lloj producent dhe më pas producent ekzekutiv?

TJ: Po, plotësisht. Është një rrugë e gjatë me erë, por ne mund të ... Unë do të jap versionin e shënimeve Cliff.

Xhoi: Menjëherë.

TJ: Pra, fillimisht fillova disi në skenën muzikore. Doja shumë të isha në një grup, dhe rezulton se duhet të kesh ritëm për të qenë në një grup.

Joey: Ndihmon.

TJ: Nuk pata shumë sukses në frontin e muzikantëve, por kisha shumë miq që ishin disi në grupet që po ngriheshin në atë kohë. Jam rritur në San Diego. Ishte si fundi i viteve '90 ose fillimi i viteve 2000 dhe disi u gjet ... Në të njëjtën kohë, nëna ime ishte një fotografe profesioniste kështu që kisha akses në shumë pajisje dhedo të bënte një ofertë për një punë dhe unë mendoj se ajo që thatë është se ju e vendosni fitimin drejt në ofertë, kështu që klienti e sheh atë në krahasim me futjen e fitimit në normë. Kështu, për shembull, mënyra si e bëri studioja ime është, ne do të thoshim, "Mirë, kostoja aktuale e një ore ose një dite të projektimit është kjo. Ne do ta dyfishojmë atë," dhe kjo është ajo që klienti do të shohë, dhe në këtë mënyrë fitimi thjesht futet në të. Ata nuk e dinë se sa përqind e këtij është fitimi." Kështu e bëtë? Apo jo.

TJ: Një përzierje e të dyjave. Mënyra se si zakonisht ofroja një projekt do të thoshte .. Le të themi se kam një ekip prej pesë animatorësh që do t'i vendos në këtë projekt dhe e di që janë të gjithë artistë të After Effects. E di që freelanceri im më i shtrenjtë potencial do të jetë, të themi, 800 dollarë në ditë, por ndoshta pjesa tjetër prej tyre janë si 500 dollarë në ditë. Pra, unë do t'i shënoja të gjithë deri në nivelin 800 nëse jo ... 800, do ta bëja diku në intervalin 800 deri në 1000 në mënyrë që të kishte pak buffer atje për t'u siguruar , le të themi se kam planifikuar që stafi im të bëjë punën dhe papritmas i gjithë stafi im është i sëmurë dhe të vetmit njerëz në dispozicion janë artistë të nivelit më të lartë të After Effects. Pavarësisht se çfarë, e di që të paktën jam i mbuluar, kështu që mendoj se është e rëndësishme. dhe më pas, në krye të kësaj, unë do të vendosja një shenjë të nivelit bazë prej 25% dhe në mënyrë që 25% të thirret posaçërisht për t'ju dhënë një lloj vendi për të negociuar pak që është me të vërtetë ...Është më e lehtë të zbresësh atje sesa të rrisësh ekipin tënd.

TJ: Le të themi se po them se janë pesë animatorë sepse me të vërtetë mendoj se nëse dua ta bëj këtë vërtet mirë, dua t'i mbaj ata pesë animatorë në ofertë dhe jo si një klient që përpiqet të nikelojë dhe më trego se sa njerëz mendojnë se duhen për të bërë punën, po u jap atyre një vend tjetër për të tërhequr vëmendjen e tyre, por për atë që po flisja, mendoj në atë moment kur e pjekja, çfarë bëj Nuk më pëlqen të shoh, dhe unë zakonisht e shoh këtë lloj në studiot më të vjetra, por ka pasur një prirje për një kohë të gjatë për të, si ... Nëse dëshironi një QuickTime, është 150 dollarë për QuickTime që ne ngarkojmë për ju. Klientët nuk janë memecë. Ata e dinë se nuk ju kushtoi 150 dollarë për ta tërhequr atë skedar në Dropbox për ta. Pra, ky nivel i hollësisë është vendi ku unë personalisht nuk jam një fans i madh, por ka ende një mori vendesh që e bëjnë këtë.

Xhoi: Po, edhe unë e kam parë këtë më parë. Mënyra se si ne e bënim atë, dhe madje e bëra këtë si një profesionist i pavarur, ishte, mendoj, do të bëja një kombinim. Ashtu si ju e plotësoni pak tarifën, si tarifën tuaj për orë, për të themi animacionin, e keni paguar pak për të marrë një marzh të mirë fitimi, por më pas unë do të vendosja edhe gjëra aty, me të vërtetë si gjëra me goditje të gjera, si p.sh. ishte një punë e rëndë 3D, mund të vendosja si një tarifë ferme render ose diçka aty brenda.

TJ: Oh po. Mendoj se është shumë e rëndësishme përprek shumë shpejt. Më falni, kjo nuk është ... Në mendjen time, kjo nuk është gatim në marzh fitimi, kjo është me të vërtetë llogari për gjithçka që mund të dalë, sepse ajo që ju nuk dëshironi të bëni është të jeni në fund të një projekti dhe të thoni, "Oh, e dini çfarë? Ne do të duhet të përdorim një fermë render. Ne duhet të të godasim me një tepricë për këtë," sepse ju duhet ta kishit llogaritur tashmë këtë. Pra, nëse nuk keni nevojë për atë fermë render, ky është një fitim shtesë për ju që tashmë është rënë dakord, dhe në mendjen e klientit, ai ishte gjithmonë i nevojshëm, por ju nuk dëshironi të mos e vendosni atë, sepse mund të nuk ka nevojë për të. Pra, unë jam plotësisht dakord me atë nivel. Është më shumë ashtu siç thashë, tarifat e vogla shtesë që janë disi false.

Joey: Nikel dhe qindarka, po, dhe gjithashtu, duke pasur tarifa të tilla, si një tarifë për fermë, është një mjet i shkëlqyeshëm negociues sepse partnerët e mi të biznesit gjithmonë kanë thënë se kurrë nuk dëshironi të ulni tarifën tuaj për të marrë buxheti për t'iu përshtatur asaj që pret klienti, sepse atëherë ata do të presin atë normë më të ulët çdo herë, kështu që nëse vendosni në këto artikuj që ... Ata janë realë, ju keni nevojë për to, por ato janë të mbushura shumë. Pastaj ju jep një vend për të prerë aty ku nuk po qëlloni veten në këmbë herën tjetër që do të punoni me një klient.

TJ: Po, plotësisht.

Xhoi: Po. Pra, ju përmendët disa tarifa të pavarura, dhe pse të mos flasim për këtë apak. Si është gjendja e sindikatës për tarifat e profesionistëve të pavarur këto ditë? Ashtu si çfarë po shihni për gamën dhe llojin e asaj që prisni në çdo nivel?

TJ: Po, nuk ka ndryshuar shumë, gjë që është e çuditshme. Njerëzit me siguri po marrin më shumë para dhe ndoshta po fokusohen më shumë në fundin e lartë, por ne jemi ende në rangun 450 deri në 800, gjë që ka qenë kështu për një kohë tani. Kushdo mbi 800 vjeç, do të hasni në disa ... Në nivel agjencie, mund të hasni në konsulentët e kostos që nuk ju lejojnë të punësoni një animator mbi 800 vjeç, ose mund të mos ... klienti me të cilin po punoni mund të të përfshihet edhe një konsulent i kostos, i cili mund ta kthejë atë. Tani, nëse jeni specialist, është pak më ndryshe. Nëse jeni shumë i aftë në një gjë të veçantë, mund të paguani më shumë dhe kjo mund të arrijë deri në 2000 dollarë në ditë, por nevoja për ata njerëz është shumë më e ulët saqë është shumë më e vështirë për ta të gjejnë punë, kështu që për një gjeneralist, për një animator tipik After Effects, ju ndoshta jeni në atë diapazon 450 deri në 800, dhe më pas bëhet pak interesante kur filloni të punoni me stilistë.

TJ: Ka si dizajnerët që vijnë dhe dizajnojnë me ju, ndoshta do të jenë ende në krye të kësaj. E dini, 5 deri në 1000 dollarë në ditë, por ka disa projektues që thjesht punojnë jashtë bazës së projektit ose tarifave të licencimit dhe gjëra të tjera, dhe kjo bëhet pak më shumë në barërat e këqija,por në aspektin e përgjithshëm ... Nëse dikush është më i ulët se 450 në ditë, unë automatikisht supozoj se ata janë shumë të vegjël. Ata nuk e kanë kuptuar ... ata nuk janë ende atje, dhe kushdo mbi 800 në ditë, të bëjë pauzë sepse, mirë, është ajo që ata po sjellin në mënyrë astronomike më e mirë se ajo që mund të marr për dikë tjetër që do të jetë në Nga 6 deri në 800 dollarë dhe a ka vërtet nevojë ky projekt për atë nivel vjetërsie? 80% të rasteve, ndoshta nuk do të jetë, dhe kështu çdo gjë përtej 800 fillon të hyjë në atë prag që ne mund të shikojmë diku tjetër përpara se ta sjellim atë person.

Joey: E dini, ne folëm pak më herët se si si studio, nëse paguani shumë pak, atëherë krijon një përshtypje të keqe të parë. Klienti mund të mendojë, "Oh, ata janë të rinj. Nuk janë aq të mirë sepse nuk paguajnë aq shumë." A funksionon kështu edhe në nivelin e pavarur?

TJ: Po. Po, po. Për mirë apo për keq, nuk ka rëndësi se sa e mirë është puna juaj. Nëse e keni ulur normën tuaj kaq të ulët, ka vetëm këtë pyetje në mendjen e krijuesit të prodhuesit që punëson, si: "Epo, ata nuk duhet të kenë përvojë për të ditur se sa vlejnë, kështu që çfarë rreziku kam unë duke i punësuar ata?" Kjo ndoshta nuk është gjithmonë e vlefshme, por është marrja e parë. Pra, nëse, të themi, dikush erdhi tek unë dhe donte 250 dollarë në ditë, automatikisht po supozoj se do të kërkojnë më shumë menaxhim, mund të mos japinnë një nivel mjaft të mirë. Për shembull, ata mund të kërkojnë më shumë mbikëqyrje, e cila në fakt më kushton më shumë, sepse do të kërkonte më shumë nga koha e drejtorit tim krijues ose më shumë nga koha e animatorit tim të lartë, kështu që unë thjesht do të vazhdoj dhe vlera e shtuar prej 200 dollarë në ditë nuk është ia vlen të rrezikoj.

Xhoi: Po. Po, unë zakonisht i këshilloj njerëzit që të fillojnë me 500. Dua të them, këtu kam filluar dhe kjo ka qenë shumë kohë më parë gjithashtu tani, kështu që është disi interesante që normat nuk janë rritur aq shumë. Dua të them, duke tarifuar 800 dollarë në ditë, kjo është më e lartë se norma ime ditore që kam marrë ndonjëherë. Mendoj se në kohën kur mbarova profesionin e pavarur, 700 ishte si një normë shumë e lartë ditore, të paktën në Boston, dhe ndoshta ishte ndryshe në Nju Jork dhe LA, por kjo është një këshillë vërtet e mirë për këdo që dëgjon që është freelancer. Tani e dini, ja ku është. Jam i sigurt se çdo ... Një gjë që do të pyesja ishte se çdo profesionist i pavarur që dëgjon është të mendojë, "Si mund të arrij në atë tarifë prej 800 dollarësh në ditë?" Jam kurioz, çfarë e bën dikë që të vlejë kaq shumë?

TJ: Po, është interesante. Është një thikë me dy tehe. Është një kohë vërtet e mirë për të qenë një profesionist i pavarur, sepse ka shumë mundësi. Nga ana tjetër, ka kaq shumë talente të rinj që po shfaqen tani. Ashtu si, kur fillova, kishte shumë pak dyqane dhe shumë pak njerëz që e bënin këtë, kështu që ishte disi e vështirë të futeshe nga ai kuptim, por nuk kishte shumëkonkurrenca domosdoshmërisht. Tani, është kthyer plotësisht, ku ka kaq shumë ... Jemi pothuajse të mbingopur me gjeneralistët e After Effects, apo jo? Kur ka kaq shumë prej tyre atje sa në një nivel bazë, një animacion i mirë thjesht pritet. Duhet të jesh një animator i mirë. Duhet të jesh një artist i mirë. Vetëm për të futur këmbën në derë, duhet të jesh i mirë në zanatin tënd.

TJ: Pra, nuk e shikoj atë së pari. Thjesht supozoj se të gjithë duhet të kenë atë nivel bazë të cilësisë, dhe për mua, kjo bëhet, veçanërisht sepse ... Ndoshta sepse jam producent dhe po shikoj shëndetin e studios në tërësi. Personaliteti mbi çdo gjë tjetër. Është si dikush që ndoshta është 80% e artistit, por 120% i pëlqen personaliteti i studios dhe që mund të bëjë qëndrim dhe çfarë jo, sikur ai person do të marrë votën time nëntë herë në dhjetë. Më mirë do të merrem me dikë që ndoshta do të kërkojë pak më shumë për të arritur punën e tyre në nivelin më të lartë që duam, por është i emocionuar dhe i lumtur dhe i shton vlerë ekipit në tërësi, sesa do të sillja dikë që ndoshta është si një dërrmues i plotë, por vret atmosferën në studio.

Joey: A e ndjen të njëjtin ndjesi... E di, ne folëm për rrezikun më herët, në punësimin e një studioje të vogël. A ndikon edhe kjo? A do të preferonit të paguani dikë që është më i shtrenjtë, ndoshta jo aq i mirë, por ju thjesht e dini se ata do ta bëjnë atë. Ti nuk jedo të duhet të kujdeset për ta. Ju mund të flini si një fëmijë.

TJ: Po, po. Unë mendoj pikërisht atë. Është sikur ndihem më i sigurt për të ecur përpara me atë person duke e ditur se ata do të kenë një qëndrim të shkëlqyeshëm dhe do të ndihmojnë për ta realizuar atë sesa unë me... Dikush që është si një person i nivelit të lartë mund të sjellë një lloj ajri të, "Unë e di se çfarë jam duke bërë dhe ti duhet të më lejosh të bëj gjënë time," dhe ndoshta kjo gjë, ndoshta ata kanë të drejtë deri në një farë mase, por kjo gjë nuk është ajo që nevojitet në projekt në këtë fazë ose ndoshta ai fërkim krijon prishje në proces gjatë rrugës për pjesën tjetër të ekipit dhe shton njëfarë rreziku në këtë kuptim.

Xhoi: Po. Para se të vazhdojmë, doja t'ju pyesja një gjë sepse kjo është diçka që ... Herë pas here, do të dëgjoj për disa profesionistë të pavarur, sikur janë kaq të talentuar, por është shumë e vështirë të punosh me të sepse ata tërhiqen, e dini? Nga këndvështrimi juaj, çfarë është ... Nëse i kërkoni një profesionisti të pavarur të bëjë një ndryshim që objektivisht do ta bëjë animacionin më pak të lezetshëm dhe nuk do të duket aq i bukur në mbështjelljen e tyre, dhe ata tërhiqen duke thënë: "Jo, kjo është një shënim i keq. Kjo nuk do të jetë e lezetshme," çfarë bën kjo në mendjen tuaj?

TJ: Unë jo domosdoshmërisht ... Pra, për mua, është më shumë për të ditur kur të shtyj dhe kur jo, dhe mendoj se një pjesë e kësaj është në studio dhe producent që ka punësoi profesionistin e pavarur. Unë mendoj se çfarëndodh shumë kohë është nga fundi i studios, ata nuk po komunikojnë me atë freelancer. Për shembull, ata mendojnë se "të punësova për të bërë një punë, thjesht bëje punën", por në atë nivel, është sikur ajo që po sjellin në tryezë, siç thashë, mund të jetë e drejtë. Si, ndoshta hej, kjo nuk është e mrekullueshme. Si, cila është arsyeja pas kësaj?

TJ: Kështu që unë mendoj se transparenca në të vërtetë ndihmon shumë mes të dyve, dhe kështu nëse jeni një producent dhe drejtor kreativ me të vërtetë transparent që jeni si, "Hej, ne e dimë se kjo do të dëmtojë disi cilësinë e atij tranzicioni, por ja pse dhe ja pse duhet ta bëjmë atë," dhe/ose si: "Hej, ne do ta bëjmë këtë sepse klienti është vërtet i bindur për këtë, por ne do të bëjmë një version të prerë nga regjisori ku ju ende do të arrini ta bëni atë fotografi në mënyrën e duhur", ose të gjeni mënyra të tjera për ta bërë atë bisedë, por më pas ka disa ... Unë mendoj se ne punojmë në një industri vërtet të shkëlqyer ku të gjithë, në pjesën më të madhe, janë e mrekullueshme për të punuar me të, por ka disa atje që thonë: "Jo, atëherë nuk po e bëj". Këta njerëz thjesht nuk do të marrin biznese të kthyera shpesh. E dini? Është si, "Pse do ta punësoj përsëri atë person nëse e di se do të jetë kaq i vështirë?"

Joey: Po, e kuptoj pse je një producent kaq i mirë, TJ, sepse mënyra se si u përgjigje ishte vërtet perfekte. "Ndoshta ata kanë të drejtë. Le të jemi transparentë për këtë," dhe të gjitha këto gjëra.Pra, le të flasim për përvojën tuaj unike si nga ana e studios, nga ana e shitësit, por më pas edhe nga ana e klientit. Duket sikur në karrierën tuaj, ju keni kërcyer disa herë përpara dhe mbrapa, gjë që është me të vërtetë disi e lezetshme. Gjëja e parë që dua të pyes është, për çfarë e shihni projektuesin mesatar të lëvizjes që ka perceptim të gabuar? Dua të them, ndonjëherë veçanërisht në mediat sociale mund të ketë një lloj mentaliteti "ne kundrejt tyre" ku ne jemi studio ose ne jemi profesionistët e pavarur, ne jemi artistët, apo jo? Pastaj ne kemi klientin dhe thjesht duhet t'i durojmë. A ka gjëra që nga ana e klientit mendoni se do të befasonin dikë me këtë qëndrim?

TJ: Po, mendoj... nuk e di se çfarë do t'i befasonte njerëzit, por mendoj se çfarë do t'i thosha kësaj është se padyshim që kam qenë në anën e shitësit ku jam, "Këto klientët janë idiotë. Kjo është një ide kaq e tmerrshme, e shëmtuar", dhe mendoj se kjo është një gjë mjaft e zakonshme... Për mendimin tuaj, është si një "ne kundër tyre". Është si, "Pse klienti nuk do të na lërë ta bëjmë atë gjë," e dini? "Ata na punësuan për ta bërë atë gjë, kështu që le ta bëjmë atë." Thjesht na lini vetëm dhe ne do t'ia dalim mirë, dhe mendoj se ka një kohë dhe vend për këtë në një farë mase, por mendoj se ajo që humbet nga ana e shitësit është, siç thashë më parë, ju jeni punësuar për një projekt, dhe kështu ju jeni punësuar ndoshta për gjashtë deri në tetëkjo ishte përpara dixhitale, kështu që unë kisha kamera profesionale në të cilat askush tjetër nuk kishte akses, kështu që shkoja përreth dhe menaxhoja grupe, duke i ndihmuar ata të rreshtonin shfaqje dhe gjëra të tjera, por më pas e përdora atë mundësi për të bërë materiale marketingu dhe thjesht bëja sesione fotografish dhe vendosim të gjitha ato gjëra atje. Përmes kësaj, takova këtë djalë, Justin [Puda 00:05:01], i cili ishte fotografi personal i Blink 182. Ata ishin disi si ... Interneti po rritej dhe ata kishin nevojë të merrnin përmbajtje video në internet dhe kjo nuk ishte një pasion i tij.

TJ: Përsëri, unë kisha një videokamerë, kështu që ai tha: "A dëshiron ta bësh?" Unë thashë: "Sigurisht". Pra, kjo çoi në shumë mundësi për Tom DeLonge nga Blink 182 në një kompani mëmë që kishte një mori markash veshjesh dhe gjërash. Kështu, unë u futa dhe bëra shumë marketing për ta dhe ndërtova kompaninë time të parë të prodhimit. Kjo ishte kur unë isha ende në kolegj dhe punoja me Adam Pax, i cili është regjisor dhe një animator tjetër në industri dhe më pas Devin Whetstone në atë kohë, i cili ka vazhduar të jetë një nga PD-të e mi të preferuar atje, por ne kishim një të vogël. kompania e prodhimit që na çoi në kolegj.

TJ: Nëpërmjet kësaj, ne do të shkonim në një shtëpi postare për të korrigjuar dhe përfunduar të gjithë ngjyrën e sendeve tona në San Francisko të quajtur Spy Post, dhe ata bënë shumë punë komerciale dhe gjithashtu shfaq efekte vizuale. Unë isha një llojjavë në fund të shëndetshëm për partner në këtë gjë, apo jo?

TJ: Ju jeni duke folur me një agjenci që është integruar me atë klient për gjashtë muaj deri në shumë vite dhe dikë që në mënyrë holistike mund të shohë se ku jeton ky aset i veçantë në ekosistemin e të gjithë fushatës ose vetëm nevojat e klienti dhe çfarë po bëjnë ata me këtë, dhe kështu ndërsa, po, ndoshta ndryshimi i kësaj linje është një dhimbje e vërtetë për animatorët dhe ngatërron një tranzicion apo diçka tjetër. Ndoshta kjo po zgjidh me të vërtetë kërkesën e vërtetë që klienti kërkon të zgjidhë dhe shitësi, i cili sapo është vënë në lëvizje disa javë më parë, thjesht nuk ka dukshmëri për këtë, dhe kështu mendoj se kjo është pjesë e saj.

TJ: Mendoj se pjesa tjetër është se nuk mendoj se si shitës ju mund të shihni se sa shpesh agjencia mund të luftojë për ju. Jo të gjitha agjencitë. Ka disa që thjesht do t'ju përdorin si shitës për të bërë ofertat e tyre dhe në thelb do të bëhen shtytës të butonave, por shumë herë ka krijues që janë ulur në takime, si për shembull lufta me të vërtetë për të marrë atë që dëshironi, por ju nuk jeni pjesë e ajo bisedë, kështu që ju nuk keni dukshmëri për të, dhe kështu mendoj se ky është keqkuptimi tjetër. Mendoj se krijuesit vijnë në studiot e lëvizjes sepse janë adhurues të punës së tyre dhe janë të entuziazmuar të punojnë me ta dhe të bëjnë gjithçka që munden që ajo studio të jetë në gjendje të bëjë atë që bëjnë më së miri.

TJ: Aktivnga ana e shitësit, ju nuk e shihni këtë, dhe veçanërisht nga ana e artistit, apo jo? Ndoshta EP-ja nga ana e shitësit mund ta shohë këtë, ose ndoshta drejtori kreativ, por shumë herë, animatorët dhe dizajnerët aktualë që bëjnë punën janë edhe më larg asaj bisede, kështu që atyre u thuhet fjalë për fjalë ta bëjnë këtë gjë që duket kaq kundërintuitive pa asnjë kontekst përse përfunduan atje.

Xhoi: Po, kjo është një perspektivë shumë e mirë. Ajo që kam gjetur është se në përgjithësi të gjithë duan të bëjnë diçka vërtet interesante, veçanërisht kur je si një artist i ri në fillim të karrierës. Domethënë, për këtë bëhet fjalë. Sigurisht që nuk po e bëni për paratë në atë moment dhe nga ana e klientit, zakonisht kjo është ajo që ata duan gjithashtu, por ka shumë forca në lojë, veçanërisht kur përfshihen markat e mëdha. Ka vetëm kaq shumë palë të interesuara. Pra, dua të flas për një trend që po ndodh prej pak kohësh. Dua të them, ndoshta edhe për disa dekada, por me të vërtetë ka filluar të rritet, mendoj, me shumë kompani të teknologjisë.

Joey: Ky është trendi i agjencive të reklamave, por edhe kompanive të produkteve. E dini, Google, Apple dhe Facebook po ndërtojnë ekipet e tyre të brendshme në vend që të shkojnë jashtë shtëpisë në studio. Kështu që unë po pyes veten nëse mund të flisni vetëm për atë që është një lloj që e shtyn atë. A janë vetëm para?

TJ: Po, dua të them,janë para. Dua të them, është ... Epo, është para dhe efikasitet, apo jo? Nga njëra anë, është ekonomi mjaft e thjeshtë, apo jo? Ju jeni duke paguar ... Ju e dini se jeni duke paguar më tepër për artistët në krahasim me atë që mund të merrni për një profesionist të pavarur vendas. Ju e dini që po paguani këtë çmim shtesë dhe ju e dini se po paguani për prodhuesit dhe prodhimin, tarifat e përgjithshme dhe të gjitha ato gjëra, kështu që po, është shumë më fitimprurëse të sillni të gjitha këto të brendshme sesa t'i dërgoni ato para në shtëpi, por nga ana e efikasitetit, ka gjithashtu sikur jeni duke nxitur vazhdimisht një ekip të ri, apo jo? Çdo projekt i ri do të thotë që jeni duke u përpjekur të kapni një shitës në sfond dhe pse përfunduat këtu dhe çfarë duhet të bëni dhe të gjitha ato gjëra.

TJ: Disa shitës do ta marrin dhe disa jo. Sa më shumë shitës të përfshiheni, aq më shumë mundësi ka për mospërputhje në drejtimin vizual dhe tregimin dhe të gjitha ato gjëra, kështu që duke ndërtuar një ekip të brendshëm, ju po krijoni një ekip efikas që e njeh klientin brenda dhe jashtë sepse ata e jetojnë atë. , merrni frymë, ata janë ulur atje me njerëzit që po marrin ato vendime dhe më pas mund t'i shtojnë ato në çast në vend që të marrin kohë për t'ua ofruar kompanive të shumta dhe të presin një ose dy javë që të vijnë fushatat. mbrapa dhe gjithë ato gjëra. Ju keni një ekip që mund të jetë çelësi të nesërmen.

TJ: Pra, është një kohë interesante,sepse dikur, kur po filloja, nuk doje kurrë të punoje me ekipin e brendshëm sepse talenti i vërtetë ishte në të gjitha studiot e mëdha, por tani në fakt kompanitë po paguajnë më shumë se shumica e studiove, kështu që ju keni mori të njëjtin talent që ishte më parë në Buck që tani është në dispozicionin tënd.

Xhoi: Po. Është një kohë vërtet interesante. Dua të them, nga perspektiva e, le të themi, një agjenci reklamash, ka këto avantazhe të dukshme për të pasur ekipin tuaj në shtëpi, dhe mendoj se e dyta për të cilën folët, kjo ide se personi me të cilin po punoni , ata e njohin markën. Ata kanë punuar në pesë projekte të tjera dhe i dinë ndjeshmëritë e agjencisë suaj dhe ndoshta kanë punuar më parë me të njëjtin drejtor arti dhe autor. Kjo është jashtëzakonisht ... thjesht e bën gjithçka më të shpejtë, më efikase. A ka ndonjë të keqe për këtë? Për shembull, unë kam punuar brenda agjencive të pavarura më parë dhe kam biseduar me artistin e stafit atje. Përsëri, ka një lloj perceptimi, si: "Epo, ekipi i brendshëm nuk është aq i mirë sa të shkojmë në këtë studio, kështu që kur të kemi një buxhet më të madh, do të dalim jashtë shtëpisë. " A ekziston ende kjo?

TJ: Pra, po. Mendoj se ky perceptim vazhdon ende. Është duke u përmirësuar me siguri, sepse papritmas ju po merrni një talent kaq të lartë. Unë mendoj se ju po merrni ... Kjo është një gjë e rrezikshme për të thënë, por unëmendoni se jeni duke marrë një pjesë të atij talenti më shumë nga ana e klientit sesa nga ana e agjencisë. Unë mendoj se pala e agjencisë mund të jetë ende duke luftuar për të tërhequr të njëjtin kalibër talenti që do të bënte një studio e madhe, por unë mendoj se nga ana e klientit, veçanërisht në industrinë e teknologjisë, ju papritmas po merrni akses në shumë talente të nivelit të lartë që nuk ishte aty më parë. Nga ana e agjencisë, për sa i përket punës me një ekip të brendshëm, Instrumenti është në të vërtetë unik. Nuk e kam perceptuar këtu, por kur isha në Goodby dhe vende të tjera, krijuesit e brendshëm e urrenin të punonin me ekipin e brendshëm të lëvizjes ose editorialin apo ndonjë gjë, edhe pse ata po jepnin në të njëjtin kalibër si një studio e madhe.

TJ: M'u desh pak kohë për ta kuptuar këtë kur isha duke filluar derisa kuptova se isha duke punuar në anën e producentit të transmetimit për një kohë dhe çfarë ndodh është të themi se po vrapoj shumë vend kombëtar, apo jo? Ne po fillojmë të animojmë, të përfundojmë dhe të bëjmë të gjitha këto gjëra të mëdha, dhe ju keni dy gjëra. Një, e thatë në një podcast tjetër dhe nuk ka një term të mirë për të, por ylli i ndyrë: "Unë i kam paratë? Dreqin po, dua të punoj me Buck. Ata do të më bëjnë mut dhe unë Gjithmonë kam dashur t'i punoj, kështu që do t'i shpenzoj paratë atje", kundrejt "Unë do të punoj në bodrum me animatorët e mi të brendshëm që shoh në drekë çdo ditë." Jue di?

TJ: Është sikur nuk mund të konkurrosh në atë nivel, por pastaj edhe më tej se kaq, dhe kjo po ndryshon ndërsa buxhetet po ndryshojnë, por veçanërisht në atë kohë kur ishte disi si fundi i ditës së mirë nga bota e reklamave, keni pasur gjithashtu producentë të transmetimit që punojnë vazhdimisht dhe krijues që punojnë gjatë gjithë orës, të cilët mund të qëndrojnë në tavolinën e tyre dhe të vendosen në projekte të shumta dhe të marrin një sanduiç në rrugë kundrejt, "Hej, unë do të Shko të punosh në LA për tre javë. Unë do të qëndroj në Shutter për tre javë. Do të marr rrotulla karavidhesh çdo ditë. Do të marr një shofer personal që të më çojë". Pra, me cilin do të preferonit të punonit, e dini?

Xhoi: Pikërisht.

TJ: Kam luftuar me këtë kur në fakt kalova nga puna ime origjinale e postës në Spy dhe po bëja disa shitje edhe atje, dhe po përpiqesha të kuptoja pse ... Unë jam dy blloqe larg agjencisë. Pse nuk mund të marr më shumë nga puna? Pse po shkon akoma në LA? Ne po bëjmë një punë kaq të madhe. Pse nuk po vijnë këtu? Pastaj kalova në anën e agjencisë dhe ishte si, "Oh, kjo është arsyeja pse. Unë nuk mund të konkurroj me këtë. Nuk mund të bëj asgjë për të konkurruar me atë nivel përkëdheljeje që ju merrni kur shkoni për të udhëtuar për punë. " Pra, kjo është disi si ... A i përgjigjet kjo pyetjes suaj?

Xhoi: Po. Më vjen mirë që e tregove atë histori, sepse edhe unë pata të njëjtën përvojëdhe për mua ishte duke punuar në Boston. Fjalë për fjalë zyra jonë ishte përballë rrugës nga Arnold Worldwide, dhe ne do të bënim gjithçka që ishte në fuqinë tonë për t'i detyruar ata të na sillnin punë, sepse gjërat që po bënim dhe shumë gjëra që ata po bënin, ata nuk kishin nevojë të shkonin. Nju Jork. Ata nuk kishin nevojë të shkonin në LA, por më në fund dikush më plotësoi dhe ata më thanë, "Epo, dëgjoni. Kur shkojnë në Nju Jork, ata duhet të qëndrojnë në një hotel të bukur. Ata duhet të shkojnë në Peter Luger's dhe kreu i studios i nxjerr jashtë dhe aty ka një frigorifer birre." Duket kaq e cekët kur je një artist i ri që përpiqet të lërë shenjën tënde, por më pas ... Mendoj se është në të vërtetë e zgjuar të kesh njëfarë ndjeshmërie për njerëzit në shtëpi në agjencitë e reklamave që jetojnë atë jetë.

Xhoi: Ju folët pak për të në fillim. E dini, në Boston kur isha në kulmin e karrierës sime drejtoja një studio, ai mentalitet dhe ai stil jete ishte ende shumë i përhapur. Drejtori kreativ që nuk shkon kurrë në shtëpi dhe ka një shishe burbon në tavolinë dhe u bërtet të gjithëve dhe profesionistëve të pavarur që largohen me lot dhe gjëra të tilla, është ende kështu në agjencitë që keni parë ose po fillon të ndryshojë pak pak?

TJ: Kjo është një pyetje e mrekullueshme dhe ndoshta jam larguar disa vite prej saj. Pra, kur u largova nga pozicioni im i agjencisë, po, ishte ende shumë i përhapur, dhe mendoj se ka disa agjenci të shkollës së vjetërqë janë ende në qarkullim që nuk e kanë rregulluar vërtet procesin e tyre. Ato vende, është ashtu siç pritej, nëse doni të jeni në këtë industri, duhet t'i jepni 100%, shtatë ditë në javë. Arsyeja pse u largova nga bota e agjencisë në atë kohë ishte se në thelb ishte një periudhë tre mujore që nuk e pashë gruan time. Po kthehesha në shtëpi në orën 3:00 të mëngjesit dhe po largohesha në orën 7:00 të mëngjesit. Siç thashë, fjalë për fjalë kisha shumë redaktorë që shpërtheheshin në lot sepse ne do të merrnim ... Ishte ora 6:00 dhe ne do të merrnim reagime që do të thoshte se duhej të punonim gjithë natën për një orë 9:00 Prezantimi i AM dhe kishte ... Nëse do të thoshit jo, atëherë me siguri nuk do të punësoheshit më këtu. Është sikur, jo thjesht nuk ishte një opsion në atë kohë.

TJ: Ka ende disa vende që janë të tilla. Po, ka absolutisht dhe mendoj se varet nga tregu juaj në të cilin jeni. për të bërë rregullime atje dhe mendoj se ekipet e brendshme në anën e klientit po bëjnë një punë shumë më të mirë për të menaxhuar kohën e tyre dhe për të qëndruar më afër orëve reale. Nuk do të them se janë orët e vërteta të punës. Mendoj se shumë nga ato vende bëjnë ende shumë kohë shtesë, por sigurisht më mirë se dikur.

Xhoi: Sigurisht. Po, kjo sjell diçka që kam dëgjuar nga disa njerëz kohët e fundit se ... Jutha këtë më herët. Është gjithnjë e më e vështirë të punësosh një lloj talenti me përvojë dhe të nivelit të lartë në një studio dhe jam i sigurt që gjithashtu nga ana e agjencisë dhe një pjesë e kësaj është sepse tani mund të shkosh të punosh për Google dhe të kesh një pagë mjaft të pabesueshme ... një pagë gjigante dhe përfitime të pabesueshme dhe një lloj më i balancuar i jetës së punës. Jam kurioz, A, ka efektin e atyre kompanive të teknologjisë, dhe xhepat e tyre pafundësisht të thellë, kjo e ka bërë më të vështirë për agjencitë dhe studiot të punësojnë talentë dhe çfarë mund të bëjnë agjencitë dhe studiot për të punësuar dhe mbajtur talentin kur munden Nuk konkurroni me rrogat?

TJ: Po, ka pasur një efekt masiv në nivelin e talentit që është atje dhe çfarë ata duan të jenë normat e tyre dhe çfarë jo. Pra, vetëm për të dhënë një shembull polarizues, unë kam njohur shumë përkthyes të pavarur që kanë marrë kontrata gjashtëmujore në Google për mbi 200,000 në gjashtë muaj. Është njësoj, kështu që ata mund të ... Ata e dinë, si, "Hej, unë mund të mos e dua këtë afat të gjatë, por nëse mund ta thith atë për gjashtë muaj dhe të fitoj nja dyqind të ardhura dhe më pas të marr pak pushim... Pra, ka shumë para në tavolinë që, veçanërisht studiot, nuk mund t'i konkurrojnë.

TJ: Agjencitë janë ... Kjo varet nga madhësia e agjencisë. Ata mund të duan të investojnë në këtë ose jo. Më duket sikur agjencitë kanë pak më pak këmbë për të qëndruar për shkak të asaj që folëm më parë. Është sikur mirë, ndoshta do t'ju paguajmëmë mirë se një studio, por akoma më pak se sa mund të bësh nga ana e klientit, dhe kur bëhet fjalë për punën aktuale që do të dalë në botë, ju ndoshta do të vizitoni paraprakisht dhe do të na ndihmoni, shikoni dhe gjithçka përveç nesh ndoshta do të dal nga shtëpia për ta ekzekutuar atë. Pra, ju nuk po merrni domosdoshmërisht punën e lezetshme për t'u paguar, ndërsa studiot, ajo që ata kanë për ta është si diversiteti në klientët, diversiteti në llojet e animacioneve me të cilat do të filloni të punoni dhe më pas si vetëm kulturë, apo jo?

TJ: Në një farë mase, pavarësisht se çfarë bëni, nëse jeni në shtëpi në anën e klientit, thjesht ndiheni të korporatave, pavarësisht se çfarë. Ju jeni në një korporatë të madhe, gjigante kundrejt një studioje më të vogël, ku thjesht mund të rrini me miqtë tuaj dhe të bëni animacione interesante gjatë gjithë ditës.

Joey: Pra, për një studio, është me të vërtetë çelësi është ... Unë vizitova Gunner vitin e kaluar dhe vetëm atmosfera atje, ju thjesht dëshironi të rrini jashtë, e dini? Sepse të gjithë janë të këndshëm dhe është argëtuese dhe ju shikoni në të majtë dhe atje është kjo gjë e mrekullueshme 3D. Ju shikoni në të djathtën tuaj dhe ka animacion celular, dhe kështu kjo është një lloj karrote për të tërhequr talentin atje. Është një problem interesant, mendoj, sepse gjithmonë e kam parë si në Motion Design Studio, produkti i tyre është animacion dhe ata duhet të bëjnë një fitim nga kjo, ndërsa Google, produkti i tyre është aq larg ngaduke ardhur në fund të kohës sime në kolegj dhe më ofruan një punë për të prodhuar atje, kështu që unë e bëra këtë. Unë ende drejtoja një kompani prodhimi nga ana tjetër dhe fillova të merrja një punë me kohë të plotë atje si producent. Kjo në fakt më çoi atje ku në fund mendova se doja të shkoja, që ishte në veçori. Kështu që kalova pak kohë duke u fokusuar vërtet në efektet vizuale dhe punova në Iron Man të parë dhe pak në Avatar dhe një mori filmash të tjerë vërtet të këqij që nuk dua t'i përmend.

TJ: E kam eksploruar disi atë botë dhe ishte mirë sepse po shihja të dy skajet. Ishte një postë, objekt postimi që po shihte efekte vizuale, por edhe botën komerciale, sepse kishim një mori artistësh flakë, kështu që po bënim një sërë përfundimesh dhe kishim të vetmen telecinë në qytet. , kështu që ne po bënim shumë korrigjim ngjyrash. Thjesht pashë të gjitha anët e asaj që mund të bësh në këtë industri dhe kuptova se paratë ishin në reklama, kështu që e ndoqa atë për pak dhe shkova dhe u bëra producent ekzekutiv në Goodby, Silverstein dhe Partners në San Francisko. , që në fakt është mënyra se si takova themeluesit e tjerë origjinalë të Oddfellows, Chris Kelly, Colin Trenter dhe Conrad McLeod.

TJ: Shkova atje dhe fillova disi ... Fillimisht shkova atje për të drejtuar ... Ata kishin një kompani të brendshme prodhimi në thelb dhe më pas po kërkonin tëanimacion aktual se është pothuajse një buxhet i ndryshëm, do ta imagjinoja, e dini?

Joey: Ju keni kompani që përdorin buxhetet e tyre të marketingut për të paguar një studio, por më pas Google mund të përdorë buxhetin e produktit të tyre, i cili është 100 herë më i madh për të paguar dikë 200,000 dollarë për gjashtë muaj.

TJ: Në total, dhe ato 200,000 për një person janë qindarka për një kompani të asaj madhësie dhe gjithashtu i bën ata shumë më tepër fitim për të paguar atë një ose dy individë kundrejt sa shumë projekteve do të duhej të zhbllokonin me një kompani të jashtme studio. Pra, edhe pse ky 200,000 tingëllon si një numër i madh, po u kursen atyre një ton para në afat të gjatë, kështu që ka kuptim për ta.

Joey: A keni ndonjë kuptim në industri që ... Kjo është diçka për të cilën kam lënë të kuptohet në artikullin e Motionographer që shkrova. Për shembull, që kompanitë që kanë xhepat më të thellë dhe janë në gjendje të ... Dua të them, jam i sigurt se po paguajnë edhe studiot shuma vërtet gjigante parash për të bërë punë. Disa nga ato kompani kanë qenë në lajme së fundmi për gjëra të dyshimta dhe ka shumë pyetje etike. A po depërton ndonjë nga këto në të gjithë industrinë? A duhet të përdorim vërtet talentin tonë për të promovuar këtë gjë?

TJ: Unë mendoj se kjo pyetje po bëhet, por nuk mendoj se po bëhet shumë për të, dhe mendoj se e vërteta e çështjes është ... Do të jem i kujdesshëm të mos përmend asnjë të atyre kompanive.

Xhoi: Sigurisht.

TJ:Ju mund të mos dëshironi të merrni atë punë të brendshme për shkak të këtyre arsyeve, por mund të shkoni të punoni për një studio që e pranon atë punë gjithsesi, dhe ju jeni të ngecur duke punuar në të njëjtën gjë, sepse shumë nga ato kompani të teknologjisë janë ato që po paguajnë më të lartën për studiot e animacionit, kështu që studiot e animacionit nuk janë vërtet në një vend për t'u thënë jo atyre mundësive. Tani, ka disa me të vërtetë bruto. Është sikur... në Oddfellows kishim një linjë në rërë. Ne nuk do të marrim Big Pharma. Ne nuk do të marrim naftë. Gjëra të tilla. Cigaret dhe të gjitha ato gjëra. Këto janë thjesht gjëra në të cilat nuk i besuam, nuk do t'i mbështesnim, por ju filloni të hyni në anën e teknologjisë dhe bëhet pak më gri, pak më e paqartë dhe a jemi mirë me këtë? Une nuk e di. Nuk më pëlqen ajo gjë që ata po bëjnë, por ato janë 80% e rrjedhës sonë të punës, kështu që a mund të përballojmë vërtet t'u themi jo atyre që ecin përpara? Bëhet një vendim më i vështirë për t'u marrë.

Xhoi: Po. Unë mendoj se kjo do të jetë një pyetje e madhe gjatë një ose dy dekadave të ardhshme. Është disi pjesë e një pyetjeje shumë më të madhe rreth përqendrimit të ndikimit, fuqisë dhe pasurisë në duart e disa gjigantëve të teknologjisë, por është interesante se si po ndikon në industrinë tonë të vogël të dizajnit të lëvizjes. Disi të fillosh të merresh me këto gjëra. Pra, kam disa pyetje të tjera për ju. E dini, pra ju ishit një bashkëthemelues i Oddfellows.Si, një nga studiot më të mira në botë. Punë e pabesueshme, talent i pabesueshëm. Ka shumë talente të mahnitshme që dalin nga Oddfellows dhe shkojnë në profesion të pavarur dhe gjëra të tjera, dhe tani ju jeni kthyer në anën e agjencisë. Unë jam thjesht kurioz nëse mund të flisni për atë që ju bëri të largoheshit nga studio për t'u kthyer në një agjenci.

TJ: Po, plotësisht. Për të qenë i sinqertë, ishte më pak për largimin nga Oddfellows dhe më shumë për të parë një mundësi me Instrument. Më bëri shumë përshtypje dhe u mahnita nga lidershipi në Instrument dhe ishte vërtet në përputhje me atë se ku ishin shpresat dhe ëndrrat e mia për fillimin e Oddfellows në radhë të parë vetëm për sa i përket mënyrës se si ata trajtojnë stafin e tyre, balancën e jetës së punës që ju shih ... Edhe pse jemi një agjenci e fortë për disa qindra persona, vendi është bosh rreth orës 5:30. Është sikur njerëzit me të vërtetë e vlerësojnë jetën e tyre personale këtu dhe klientët që merrnin përsipër dhe mundësitë që po bënin, gjëra për ndryshimin e madh organizativ dhe thjesht gjëra që po përmirësonin botën.

TJ: Unë isha I impresionuar me të vërtetë nga kjo, dhe gjithashtu u kthye në njëfarë mënyre... Për të qenë plotësisht i sinqertë, thjesht nuk u nisa kurrë të punoja në industrinë e animacionit. Unë e dua industrinë e animacionit tani, por kjo nuk ishte asnjëherë ambicia ime kur fillova. Është një lloj vendi ku përfundova, dhe kështu pata pak ... Më mungonte një pjesë e hapjes për t'iu qasur një problemi që kishte një klientme natyrën e hapur përfundoi kjo mund të jetë çdo gjë. Pra, kur jeni duke ndërtuar një studio dhe kur jeni duke parë një pyetje, një përmbledhje që vjen, ju jeni duke parë se si ta luajmë këtë në pikat tona të forta? Si ta bëjmë këtë një animacion të lezetshëm celular apo çfarë keni, në vend që të jetë edhe një animacion celular? A duhet të jetë fare një animacion? A duhet të bëjmë një fushatë sociale për ta? A duhet të bëjmë një pjesë të instalimit diku?

TJ: Mund të ishte pak më e hapur, dhe kjo ishte si një ndryshim organizativ që ata ende mund ... mund ose nuk mund ta bëjnë. Unë nuk jam vërtet i ditur për planet e tyre të ardhshme, por ishte njëlloj si ... Më dukej sikur duhej bërë ende një ndryshim kaq i madh dhe nuk e dija që, të jem plotësisht i sinqertë, e kisha në vete. personalisht për të ... Fillimi i një studioje është një investim i madh emocional dhe personal, dhe kjo ishte pothuajse si të filloje përsëri në këtë kuptim. Ishte sikur, njeri, ne duhet të bëjmë disa ndryshime të mëdha për të arritur në atë nivel. A dua vërtet ta bëj këtë? Përkundrejt lidhjes me të vërtetë thellë me pronarët këtu në instrument, ku ata janë tashmë atje dhe po bëjnë disa gjëra të mrekullueshme të së ardhmes që thjesht ma merr mendjen.

TJ: Nuk mund të flas vërtet për projektet [e padëgjueshme 01:42:06] por një shembull shumë i mrekullueshëm është kur po drejtoj një projekt animacioni këtu, kam gjithashtu zhvillues të ulur pranë animatorëve dhene po shohim që prototipet bëhen në kohë reale, dhe ai nivel i llojit të të menduarit për të ardhmen është vërtet argëtues, dhe më pas thjesht të kesh infrastrukturën e një agjencie. Është sikur kur je në atë madhësi 10 deri në 15, siç po thosha, veçanërisht në nivelin e PE-së, je disi si një ishull i vetmuar. Ti i ke veshur të gjitha kapelet. Ju jeni HR. Ju jeni zhvillimi i ri i biznesit. Ti je njeriu i marketingut. Ti je gjithçka, çdo ditë. Thjesht duhet të hysh brenda dhe të thuash: "Çfarë do të bëj sot?"

TJ: Ku këtu, nëse dua të bëj një iniciativë, kam një ekip të plotë që mund ta bëjë atë gjë të ndodhë dhe kam kapitalin për ta realizuar. Pra, këto ishin disa nga gjërat që më mungonin duke qenë në një studio më të vogël. Thënë kjo, duke qenë në pjesën e pasme të tij, ende më mungon thellësisht ekipi im dhe të kem atë shok të një grupi kaq të ngushtë që ndërtoi diçka së bashku nga themeli.

Xhoi: Po. Sapo preku shumë gjëra me të cilat janë ... Unë mund të lidhem me të, jam i sigurt që shumë njerëz mund të lidhen me të, dhe mendoj se një zgjidhje e mirë nga kjo është se ju jeni disi ... Jeni pak më i vjetër , keni pak më shumë përvojë dhe keni një këndvështrim mbi atë që është në të vërtetë e rëndësishme për ju. Një nga gjërat që mendoj se kushdo që e dëgjon këtë duhet të heqë është se është në rregull të shkosh pas diçkaje dhe ta marrësh dhe më pas të kuptojë se nuk është në të vërtetë ajo qëke dashur dhe më pas të ndryshosh dhe të bësh diçka tjetër. Studiot vijnë e shkojnë dhe bashkëthemeluesit vijnë e shkojnë dhe unë kalova diçka shumë të ngjashme, TJ, dhe është mirë. Duket sikur jeni tani në një vend që duket sikur ju përshtatet më mirë, e dini?

TJ: Po, 100%, dhe mendoj se ishte lëvizja e duhur për të gjithë të përfshirë. Thjesht mendoj se arriti në një pikë ku mund të ndjehesh si unë... Jo se nuk isha investuar, por sigurisht që kisha ambicie të tjera ose çfarë ke ti, dhe e ndjeva se nuk ishte e drejtë për ta apo për të stafi apo ndonjë gjë tjetër, dhe mendoj se ishte shumë e rëndësishme që secili të ndoqi historinë dhe rrugën e vet, dhe mendoj se në fakt ka funksionuar jashtëzakonisht mirë. Ne të gjithë jemi ende miq vërtet të mirë dhe mendoj se ka funksionuar shumë mirë për ta dhe për mua.

Joey: Kjo është e mrekullueshme.

TJ: Po.

Joey: Oddfellows ende po e vret.

TJ: Oh, po e shtypin.

Joey: [crosstalk 01:44:29]

TJ: Ata po nxjerrin shumë punë të mira tani. Po, po e vrasin.

Joey: Po, ende në krye. Pyetja ime e fundit, kjo ishte ... Më duhet të them, mësova shumë duke folur me ju për të gjitha këto gjëra. Kjo ishte shumë argëtuese për mua. Shpresoj se të gjithë kanë mbajtur shënime dhe kanë mësuar shumë. Pjesa e parë e kësaj ishte ndoshta pak e frikshme për t'u dëgjuar për ata artistë të rinj atje që mendonin, "Ëndrra ime është të hap një studio" dhe tidha një dozë realiteti të vështirë, por nëse ka ende dikush atje që dëgjon, duke menduar: "E dini çfarë? Mendoj se kam atë që duhet. Unë dua të hap një studio", çfarë këshille do t'i jepnit për të provuar dhe t'i ndihmoni ata të shmangin shtypjen e shpirtit të tyre në një moment?

TJ: Po, mendoj... Çfarë do të ishte? Do të ishte e sigurt që të kuptoni se është një komunitet vërtet bashkëpunues dhe është në rregull të bëni pyetje. Ndërsa mund të dëshironi ta falsifikoni derisa ta bëni me klientët tuaj, nuk keni pse ta falsifikoni derisa ta bëni me studiot e tjera atje. Unë flas rregullisht me Gunner. Unë flas me [e padëgjueshme 01:45:34] nga Golden Wolf. Unë flas me Jay nga Giant Ant, Seth... Për të gjitha këto vende, është sikur të gjithë janë thjesht super bashkëpunues dhe të gatshëm dhe të duan të ndihmojnë. Pra, hapi i parë, filloni të bëni pyetje. Hapi i dytë, thjesht mos e lini punën dhe shkoni për të një ditë. Keni një plan. Me të vërtetë, siç thashë më herët, ju duhet të kuptoni se pozicioni juaj do të jetë më shumë në fund të biznesit dhe ndoshta nuk keni shkuar në shkollë për biznes si animator. Ju ndoshta keni shkuar në shkollë duke qenë një projektues ose një animator, kështu që kjo është krejtësisht në rregull, por shko ta plotësosh atë boshllëk dhe shko të lexosh të gjithë librat që mundesh, e di?

TJ: Siç thashë, merr librin tënd. Shikoni videot e Chris Doe dhe të gjitha gjërat e tij. Chris Doe ka ... Si e quani? Një mentor apo një ...

Joey: Një trajner biznesi?

TJ: Trajneri i biznesit me të cilin ai punon, [Kier 01:46:27] McClaren, me të cilin kam punuar edhe unë për pak. Gjeni njerëz si ai dhe punësojini ata dhe investoni në veten tuaj duke ecur përpara. Mendoj se kjo është pjesa më e vështirë kur filloni për herë të parë, nëse kushton shumë të investosh në veten tënde, por do të të shpëtojë në planin afatgjatë dhe është e vështirë ta shohësh atë trajektore që nga dita e parë, ku nuk dua. të shpenzosh 300 dollarë tani për të marrë këtë gjë, por në fund do të të kursejë mijëra apo dhjetëra mijëra në planin afatgjatë, sepse do të flasësh me njerëz që kanë ecur në të njëjtën rrugë dhe i dinë grackat për t'u kujdesur, dhe më pas Unë mendoj se gjëja tjetër është, siç thashë më parë, thjesht ji vërtet i sinqertë me veten.

TJ: Çfarë dua të dal nga kjo situatë? Sepse unë mendoj se njerëzit entuziazmohen aq shumë për idenë e një studioje saqë nuk komunikojnë plotësisht me veten e tyre për atë që shpresojnë të përfundojë, dhe më pas duke e përdorur atë informacion dhe atë mësim për të shkruar me të vërtetë misionin e qartë. deklaratë, qëllime të qarta për pesë vitet e ardhshme, dhe duke e mbajtur veten përgjegjës ndaj kësaj. Mendoj se është vërtet e rëndësishme.

Joey: Vërtet duhet ta falënderoj TJ që ishte kaq bujar me kohën e tij. Seriozisht, ai kaloi rreth dy orë duke folur me mua, si dhe duke u treguar bujar me përvojën e tij dhe për të qenë plotësisht transparent me këto numra. Shpesh herë në këtëindustrisë ne bëjmë thirrje për më shumë transparencë, por ne në të vërtetë nuk jemi të gjithë me të, dhe TJ po u bën të gjithëve një shërbim të jashtëzakonshëm duke folur publikisht për këto gjëra. Ai është gjithashtu shumë i afrueshëm në mediat sociale, kështu që nëse keni ndonjë pyetje, mund ta gjeni në Twitter në TJ_Kearney, dhe unë do ta lidh atë, plus gjithçka tjetër për të cilën folëm në shënimet e emisionit në SchoolOfMotion.com.

Joey: Shpresoj se kjo ishte një hapje e syve për ju, sepse ishte padyshim për mua, dhe nëse ju pëlqen ky episod, nëse ky podcast ju ndihmon të kaloni ditën tuaj dhe të qëndroni në krye të industrisë, do të thoshte bota nëse do të merrje një minutë për të vlerësuar dhe rishikuar në platformën tënde të podkastit të zgjedhur. iTunes, Stitcher, Google Play. Na ndihmon vërtet të përhapim fjalën për Shkollën e Lëvizjes dhe thjesht do të thotë bota për ne. Kjo eshte. Deri herën tjetër, më vonë.


përforcoje postimin në atë. Mora disa mundësi vërtet fantastike. Duhet të bëja disa reklama të Super Bowl atje dhe gjëra të tjera, por pjesa më e mirë që ekzistonte ishte nevoja për të tërhequr të gjithë prodhimin e sprintit, i cili në atë kohë kishte qenë ... më parë kishte qenë Superfad dhe agjencia ishte me të vërtetë duke u përpjekur për të sunduar gjërat dhe duke u përpjekur për të bërë gjithçka vetë për mirë ose keq. Kështu që puna ime ishte të ndërtoja atë ekip, dhe kjo ishte kur solla Chris, Colin dhe Conrad.

TJ: Duhet ta bëjmë këtë për një kohë. Ne kaluam rreth një vit e gjysmë, dy vjet si një studio e plotë animacioni brenda agjencisë. Ne ishim disi të pavarur nga të gjitha pjesët e tjera të prodhimit atje, por bota e agjencisë është mjaft e vështirë. Kishte shumë që nuk shkoja në shtëpi për periudha të gjata kohore, shumë prej përkthyesve të mi të pavarur shpërthenin në lot sepse kishin punuar kaq shumë orë. Është një botë e vështirë, veçanërisht bota e vjetër e agjencisë së reklamave, dhe kështu më duhej të hidhesha nga anija në të njëjtën kohë kur Chris dhe Colin dhe Conrad po hidheshin gjithashtu në anije dhe ne të gjithë ishim të tillë si: "Çfarë do të bëjmë më pas ? Ne nuk donim vërtet të shkonim. Nuk kishte askund tjetër në San Francisko në atë kohë për të cilën do të donim vërtet të punonim.

TJ: Askush nuk po bënte vërtet kalibrin e punës që ne donim të arrinim, por ne gjithashtu nuk donim të transferoheshim në Nju Jork ose LA në atë kohë, kështu që Oddfellows ishte disi i lindur nëqë pika nga nevoja. Ne nuk po i shihnim mundësitë, kështu që ne themi: "Epo, mendoj se do të bëhemi të pavarur së bashku dhe të shohim nëse mund ta bëjmë këtë punë." Pastaj Oddfellows lindi dhe e bëri këtë për pesë e gjysmë, gjashtë vitet e fundit, dhe më pas pata një mundësi të vij këtu në Instrument nëntorin e kaluar dhe ja ku jam.

Xhoi: Uau, në rregull. Isha sikur të merrja shënime ndërsa ti po flisnit. Kishte kaq shumë gjëra atje që unë dua të gërmoj në këtë bisedë, por dua të filloj me Tom DeLonge. A mbani ende kontakte me të?

TJ: Unë jo.

Joey: Sepse ai po bën disa gjëra mjaft interesante tani. Kushdo që ju dëgjon, mund ta kërkoni në Google dhe të shihni se çfarë po bën. Nuk është ajo që do të prisnit nga kitaristi nga Blink 182.

TJ: Jo.

Joey: [crosstalk 00:09:35]

TJ: Ai ishte patjetër që ende i bëj ato gjëra atëherë. Ai është një UFO i madh [komplot 00:09:42] dhe ...

Joey: Po.

TJ: Në fakt kam shkruar një trajtim për ... Kjo ishte shumë kohë më parë. Unë i shkrova një trajtim ku ... Një lloj reklame shakaje ku ai u rrëmbye nga alienët dhe nuk iu duk aspak qesharake.

Xhoi: Nuk mund ta shihte ironinë në këtë? Eshte qesharake.

TJ: Ai nuk e vlerësoi, por jo, nuk flas më me të, por ishte i shkëlqyeshëm për të punuar. Ai ishte një tip super i mirë dhe më hapi mundësi.

Xhoi: A

Lëviz në Krye