Master Angazhues Animacion me Gjurmimin e Syve

Mbaje audiencën tënde të angazhuar me gjurmimin e syve, një nga parimet më të rëndësishme të animacionit në dizajnimin e lëvizjes.

Të mbash të angazhuar shikuesit është një detyrë e vështirë dhe është edhe më e vështirë nëse nuk dini si ta mbani vëmendjen e tyre.

Me fat për ju ka metoda për të angazhuar audiencën tuaj që janë përdorur për dekada. Mbajtja dhe drejtimi i vëmendjes së shikuesve nuk duhet të jetë manipulues. Në këtë tutorial të shpejtë ne do t'ju tregojmë se si të përdorni një koncept animacioni të quajtur Gjurmimi i syve. Ky parim është një teknikë mjeshtërore e përdorur për të treguar një histori që ia vlen të shikohet. Pra, le t'ju prezantojmë me aftësinë tuaj të re të gjetur...

TUTORIAL I GJURMIMIT TË SYRIVE

Për të ndihmuar në ilustrimin e kësaj teknike, ne kemi bashkuar këtë këshillë të shpejtë jashtëzakonisht të mrekullueshme me ndihmën e të mirave tona shoku Jacob Richardson. Sytë e tu nuk do të mund të shikojnë larg... ne garantojmë!

{{lead-magnet}}

ÇFARË ËSHTË GJURMI I SYRIVE NË ANIMACION?

Gjurmimi i syve ju përfshin ju si animator duke përdorur lëvizjen e subjektit kryesor për të ndikuar dhe drejtuar vëmendjen e shikuesve drejt vendit ku duhet të shikojnë. Ky proces përdor teknika të ndryshme të lëvizjes, kornizës, ngjyrës, kontrastit dhe më shumë.

Si Animator, detyra juaj është ta bëni lëvizjen "të ndjehet mirë". Si një artist i grafikës në lëvizje, detyra juaj është gjithashtu të vendosni syrin e shikuesit tuaj në vendin e duhur në kohën e duhur. Kjo zakonisht quhet "Gjurmë e syve", dhe është një ngashumë cilësi të animacionit të shkëlqyeshëm që e ndajnë atë nga pakoja.

Kur sytë e shikuesit tuaj lëvizin rrjedhshëm nëpër ekran vetëm për të përmbushur një pamje të këndshme në atë moment, të gjithë fitojnë. Animacioni juaj është më emocionues dhe, më e rëndësishmja, më efektiv në komunikim.

Kurrë mos harroni se ju jeni një komunikues së pari dhe një animator së dyti... nëse nuk jeni thjesht duke bërë pamje abstrakte për një koncert sigurohuni që mesazhi juaj të vijë me zë të lartë dhe të qartë.

PSE DUHET TË PËRDORNI GJURIMIN E SYRIVE?

Pyetje - Si e tërheq vëmendjen e dikujt nëpër rrugë?

Në mënyrë tipike , ju bërtisni emrin e tyre që ata të kthehen për t'ju gjetur. Duke qenë në radhë nga zëri juaj, ata kthehen për të zbuluar se ku i çon zëri. Dhe, ndërsa zëri juaj i çon ata nëpër rrugë, ju përpiqeni të siguroheni që ata të kuptojnë se ku ta hedhin vështrimin. Pra, ju vendosni në radhë një mënyrë të dytë për të tërhequr vëmendjen e tyre duke tundur krahët; ata ju gjejnë.

Si do ta dinte miku juaj se ku të kërkonte nëse nuk do t'i kishit kërkuar vëmendjen? Ata mund të mos ju kenë gjetur nëse nuk tundni krahët për të tërhequr vëmendjen e tyre.

(Më sipër: Një shembull i shkëlqyer i gjurmimit të syve nga miku ynë JR Canest )

Ne përdorim gjurmimin e syve për të çuar në mënyrë të ngjashme vëmendjen e shikuesve atje ku duhet të shkojë. Duke ndezur diçka në ekran, ose duke përdorur sinjale audio, ne thjesht po e përgatitim shikuesin që të fillojë të kërkojë njëshkaku. Nëse keni dëgjuar një zhurmë të fortë ose dikush po ndezë një dritë drejt jush, instinktet primare do të fillonin dhe ju do të kërkoni burimin.

Nëse po kërkoni të merrni dikë në një udhëtim ose të tërheqni vëmendjen e tij , kjo është teknika juaj.

SI MUND TË MËSONI MË SHUMË RRETH GJURMIMIT TË SYRIVE?

Nëse dëshironi të vazhdoni të zotëroni këtë teknikë të animacionit, sigurohuni që të shikoni Animation Bootcamp në kurset tona faqe! Në Animation Bootcamp do të mësoni gjurmimin e syve dhe shumë parime të tjera të animacionit që do t'i çojnë seriozisht krijimet tuaja në një nivel krejtësisht të ri!

Detyrat e shtëpisë për gjurmimin e syve nga Animation Bootcamp


Lëviz në Krye