Një udhëzues i shpejtë për menutë e Photoshop - Shtresa

Photoshop është një nga programet më të njohura të dizajnit atje, por sa mirë i njihni vërtet ato menutë kryesore?

Gjithçka që ju nevojitet për t'u marrë me shtresat në Photoshop jeton në Paneli i shtresave, apo jo? Oh jo jo jo... ka shumë më tepër në dispozicion për ju, dhe ka qenë nën hundën tuaj - ose të paktën në krye të Photoshop-it - gjatë gjithë kësaj kohe. E kam fjalën për menynë Layer, sigurisht.

Po, shumë nga komandat më të përdorura të shtresave jetojnë gjithashtu në panelin e shtresës në formën e butonave dhe menyve rënëse, por ka një një pjesë e vogël që ju duhet të hapni menunë e shtresave për ta gjetur. Këtu janë disa nga ato që më duken më të dobishme:

  • Konvertimi i objekteve inteligjente në shtresa
  • Kyshi rendin e grumbullimit të shtresave
  • Shkrirja e shtresave

Konvertoni objektet inteligjente në shtresa në Photoshop

Objektet inteligjente janë fantastike. Ata ju lejojnë të punoni në mënyrë jo destruktive dhe të silleni njësoj si parakompetimet në After Effects. Por ato gjithashtu mund të rëndojnë vërtet dokumentin tuaj, veçanërisht nëse keni shumë prej tyre. Pasi të keni mbaruar me modifikimet, mund të jetë shumë e dobishme t'i ktheni ato objekte inteligjente përsëri në shtresa të rregullta, por ky është një proces mjaft i lodhshëm nëse i bëni ato një nga një. Këtu hyn komanda Convert to Layers. Zgjidhni shtresat që dëshironi të konvertoni, më pas shkoni te Layer > Objektet inteligjente > Konverto në shtresa.

Është kaq e thjeshtë! Photoshop doktheni çdo një nga objektet inteligjente të zgjedhura përsëri në shtresa të rregullta. Është një ide e mirë të ruani një kopje të dokumentit tuaj përpara se ta bëni këtë pasi nuk ka kthim në botën jo-shkatërruese pasi të keni kryer.

Këshillë: Ju gjithashtu mund të përdorni këtë komandë duke klikuar me të djathtën mbi objekti inteligjent në panelin e shtresës.

Rregulloni > Reverse në Photoshop

A ju ka ndodhur ndonjëherë që shtresat të shfaqen në renditje të kundërt nga sa prisnit? Ju ndoshta i keni riorganizuar ato një nga një apo jo? Ka një mënyrë shumë më të lehtë. Zgjidhni shtresat tuaja, më pas shkoni te Shtresa > Organizoni > Anasjelltas . Ashtu si kjo, shtresat tuaja janë të grumbulluara siç duhet.

Të shkrihen shtresat në Photoshop

E rënduar hapësirën tuaj të punës me dhjetëra shtresa vetëm për të krijuar një element? Nuk keni më nevojë për qasje në ato shtresa? Koha për t'u bashkuar. Zgjidhni shtresat që dëshironi të bashkoni dhe shkoni te Shtresa > Bashkoni shtresat . Tani shtresat tuaja të zgjedhura janë konsoliduar në një. E bukur dhe e rregullt.

Është e mahnitshme sa herë kam ndryshuar rendin e shtresave të mia me dorë ose i kam konvertuar objektet inteligjente në shtresa një nga një. Tani që dini për këto komanda në menynë Layer, nuk do t'ju duhet ta kaloni më kurrë atë dhimbje. Konvertoni të gjitha objektet tuaja inteligjente në shtresa në të njëjtën kohë, ndryshoni rendin e shtresave me një klikim dhe bashkoni shtresat tuaja pikërisht ashtu siç duhet. Sa më shumë të dini.

Gati për të mësuarmë shumë?

Nëse ky artikull ju zgjoi vetëm oreksin për njohuritë e Photoshop-it, duket se do t'ju duhet një shmorgesborg me pesë pjata për ta rikthyer atë. Kjo është arsyeja pse ne zhvilluam Photoshop & Illustrator Unleashed!

Photoshop dhe Illustrator janë dy programe shumë thelbësore që çdo Motion Designer duhet të dijë. Deri në fund të këtij kursi, ju do të jeni në gjendje të krijoni veprat tuaja artistike nga e para me mjete dhe rrjedha pune të përdorura nga stilistë profesionistë çdo ditë.


Lëviz në Krye