Tutorial: Përdorimi i Koordinatave Polare në After Effects

Ja se si të përdorni Koordinatat Polare në After Effects.

GMunk është njeriu. Ai krijon një punë të jashtëzakonshme, dhe në këtë mësim të After Effects ne do të rikrijojmë disa nga efektet nga një prej pjesëve të tij, Ora Prophecy. Shikoni skedën e burimeve për t'i hedhur një sy asaj përpara se të filloni. Do të mësoni se si të përdorni efektin më pak të njohur të Koordinatave Polare, i cili ka një emër paksa të çuditshëm, por pasi të shihni se çfarë bën ky efekt, do të shihni pse është i përsosur për atë që po ndërtojmë në këtë mësim. Ju gjithashtu do të bëni një sërë animimesh, do të përdorni disa shprehje dhe do të filloni të mendoni si kompozitor për të zbërthyer saktësisht se çfarë po ndodh në pjesën origjinale të GMunk. Në fund të këtij mësimi do të keni një ton trukesh të reja në çantën tuaj.

{{magnet-plumb}}

-------------------------------- -------------------------------------------------- --------------------------------------------------

Transkript i plotë tutorial më poshtë 👇:

Muzikë (00:00):

[muzikë hyrëse]

Joey Korenman (00:21 ):

Çfarë ka Joey këtu në shkollën e lëvizjes dhe mirëpresim sot për të pasur 30 ditë pas efekteve sot. Ajo për të cilën dua të flas është një efekt që shumë njerëz nuk e kuptojnë realisht dhe quhet koordinata polare. Është ky efekt tingëllues vërtet i mrekullueshëm, por me pak kreativitet dhe disa njohuri, mund të bëjë disa gjëra të jashtëzakonshme. Tani, ky tutorialefekti i koordinatave.

Joey Korenman (11:38):

Pra, gjëja e parë që duhet të bëjmë është të krijojmë veprën tonë artistike. Epo, unë do ta bëj këtë kompakt shumë më të gjatë, shumë më të gjatë se sa është, sepse nëse do t'i lëviz këto forma poshtë dhe dua të kem shumë prej tyre, do të kem hapësirë ​​të mjaftueshme. . Sikur ta kisha vetëm këtë komplet të vogël. Pra, më lejoni ta bëj këtë në vend të 1920 me 10 80, do ta bëj 1920 duke e bërë si 6,000. Në rregull. Pra, tani ju merrni këtë komplet të bukur të gjatë, në rregull. Pra, le të zbresim këtu deri në fund. Um, dhe unë dua të jem në gjendje t'i bëj këto forma shumë lehtë. Kështu që unë do të bëj dy gjëra. Njëra është se unë do të aktivizoj rrjetin në efektet pasuese. Um, kështu që mund të shkoni për të parë rrjetin e shfaqjes. Unë zakonisht përdor çelësat e nxehtë. Uh, pra është apostrofimi i komandës, ne do t'ju tregojmë rrjetin.

Joey Korenman (12:25):

Dhe pastaj gjëja e dytë që duhet të bëni është të siguroheni që keni u këput në rrjet i aktivizuar. Nëse nuk e përdorni rrjetin, në fakt nuk do t'ju ndihmojë të krijoni këto gjëra. Në rregull. Pra, tani unë jam një i ri, do të kaloj në mjetin tim të stilolapsit dhe do të godas tastin Tilda këtu. Në rregull. Dhe nëse nuk e dini se çfarë është tasti Tilda, ai është tasti i vogël pranë atij në rreshtin e sipërm të tastierës tuaj me të gjithë numrat dhe ajo rrëmujë e vogël quhet Tilda dhe cilado dritare që mausi juaj ka përfunduar, kur ju goditja Tilda do të maksimizohet. Në rregull. Pra, nëse dua të zmadhoj këtu dhepunoni në këto forma, kjo e bën shumë më të lehtë. Epo, në rregull. Kështu që gjëja tjetër që do të bëj është që do të vendos cilësimet e mia të formës.

Joey Korenman (13:05):

Nuk dua të mbushem, apo jo? Kështu që ju mund të klikoni fjalën mbush, sigurohuni që kjo, kjo, uh, ikona e asnjërit të klikohet për goditjen. E bardha është e përshtatshme për ngjyrën. Në rregull. Unë thjesht do ta bëj të bardhë. Dhe pastaj për trashësinë, um, nuk jam saktësisht i sigurt se çfarë dua akoma, por pse nuk e vendosim atë në pesë tani për tani? Në rregull. Pra, së pari le të përpiqemi të vizatojmë një nga këto forma. Në rregull. Dhe le ta mbajmë këtë të hapur që të mund t'i referohemi. Në rregull. Gjen një kornizë të mirë. Sikur është një kornizë e mirë. Mirë. Pra, me të vërtetë gjithçka që kam nevojë janë një tufë, e dini, si një vijë vertikale. Um, dhe herë pas here merr një kthesë djathtas ose majtas. Pra, le të kalojmë pas fakteve. Ne do të fillojmë këtu dhe unë thjesht do të vendos një pikë atje dhe për shkak se kam aktivizuar snap to grid, në fakt mund ta bëj këtë shumë shpejt.

Joey Korenman (13 :52):

Apo? Kthejeni këtë këtu, ejani këtu, shfaqet kështu. Dhe mund ta shihni, um, se kjo në fakt nuk kërkon shumë kohë. Në rregull. Kështu që tani dua të tërheq një vijë tjetër. Pra, ajo që do të bëj është që do të godas çelësin e tastit V përsëri te shigjeta ime, dhe më pas mund të klikoj diku tjetër jashtë kësaj për ta hequr atë. E drejta. Epo, ose një mënyrë më e shpejtëdo, do të ishte të çaktivizonit gjithçka. Um, kështu që nëse shtypni shift, komandoni a që çzgjidh çdo gjë. Pra komanda a është selektoni të gjitha shift dita e komandës është de-select all. Pra, tani, nëse e godas përsëri mjetin tim të stilolapsit, që është tasti G dhe tastiera, ju djema duhet t'i mësoni këto çelësa të nxehtë. Ata me të vërtetë ju bëjnë shumë më të shpejtë. Epo, tani mund të krijoj një formë tjetër. Në rregull. Pra, ndoshta kjo fillon këtu.

Joey Korenman (14:43):

Tani do t'ju tregoj këtë. Sapo u prisha pak. Kur klikoja, klikoja dhe tërhiqja pak dhe shikon që dorezat Bezier të kësaj pike ishin nxjerrë pak. Dhe ky është një problem, sepse tani nëse e tërheq këtë pikë në këtë mënyrë, në fakt po përkulet pak. Ka një kthesë të vogël në të, të cilën nuk e dua. Kështu që unë thjesht do të godas zhbërë. Epo, kjo është një gjë për të cilën duhet të keni kujdes, sigurohuni që kur të klikoni pikën tuaj, thjesht klikoni dhe mos klikoni dhe tërhiqni në mënyrë që të mos merrni asnjë kthesë. Mirë. Kështu që tani do të klikoj këtu, klikoni këtu, ndoshta do të zbres kështu. Dhe ju e dini, unë nuk jam duke ndjekur asnjë rregull këtu. Unë thjesht po përpiqem, thjesht po përpiqem të bëj diçka që i ngjan shpirtit të G murgjve. Në rregull, Sonoma, çzgjidh të gjitha. Dhe më lejoni të bëj një formë më shumë. Në rregull. Dhe pastaj ne do të vazhdojmë këtu. Unë do ta bëj këtë, si pak më të trashë.

Joey Korenman (15:38):

Fol. Të gjithadrejtë. Kështu që gjëja tjetër që duam të bëjmë është, uh, dua të marr disa nga këto, uh, harrova t'i çzgjidh të gjitha. Ja ku shkojmë. Në rregull. Kështu që gjëja tjetër që dua të bëj është të krijoj disa kapele të vogla për këto gjëra. Në rregull. Kështu që unë do të krijoj një ç-zgjedhje në rregull. Dhe pastaj ndoshta do të krijoj një zonë të vogël si kjo, thjesht plotësoni atë formë ashtu. Në rregull. A i zgjidhni të gjitha dhe unë do të bëj ndoshta një më të trashë këtu. Mirë. Dhe pastaj ndoshta ky. Mirë. Dhe atëherë ndoshta do të vendos një rresht këtu dhe një rresht këtu dhe do ta quajmë një ditë. Mirë. Zgjedhni të gjitha. Dhe pastaj bëni një ndoshta këtu lart. I ftohtë. Mirë. Tani do të godas, uh, komandoj apostrofën dhe ju mund ta shihni dizajnin tonë këtu. E bukur. Epo, gjëja tjetër që dua të bëj është thjesht e dyfishuar disa herë. Kështu që unë nuk kam pse të krijoj këtë konfigurim vërtet të komplikuar këtu. Epo, një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë është që thjesht të zgjidhni të gjitha këto të kompozuara paraprakisht dhe ne do ta quajmë këtë formë. Oh një.

Joey Korenman (17:01):

Në rregull. Dhe kështu, më lejoni ta rrëmbej këtë djalë si kjo, dhe pastaj do ta kopjoj dhe do të vij këtu dhe do të përpiqem t'i rreshtoj këto rreshta pikërisht këtu sa më mirë që të mundem. Dhe pastaj uleni pak këtë. Dhe arsyeja pse po e bëj këtë është që të mund të fshehim faktin që thjesht do ta klonojmë këtë gjë disa herë, dua të provoj dhe ta përziej,ju e dini, dhe atëherë ndoshta për këtë, unë mund ta shkallëzoj atë negativ në 100, apo jo. Horizontalisht. Kështu që në të vërtetë është një imazh pasqyrë. Dhe kështu në fakt duket edhe pak më ndryshe. Unë mund ta arrij këtë në këtë mënyrë. Mirë, mirë. Kështu që tani unë kam këtë lloj blloku ndërtimi që mund të filloj ta përdor. Epo, mbase do ta kopjoj këtë kohë më shumë, të gjetur këtu.

Joey Korenman (17:53):

Në rregull. Dhe unë thjesht po i shtyj këto gjëra me tastierë dhe po zmadhoj, dhe nuk do të jetë perfekte. Epo, nëse nuk merrni kohë për ta bërë atë të përsosur, gjë për të cilën unë nuk jam shumë i zoti. Unë jam disi i paduruar. Pra, tani unë dua të marr të gjithë këtë para-komponim të konfigurimit, që do ta quajmë atë formë dy dhe unë mund ta kopjoj atë dhe ta sjell si kjo. Në rregull. Dhe ju mund të shihni se ka si një vrimë të vogël këtu që duhet ta mbushim. Pra, ajo që ndoshta do të bëj është thjesht ta kopjoj përsëri dhe thjesht do ta sjell këtë në këtë mënyrë, dhe thjesht do ta pozicionoj në mënyrë që të mbushë atë vrimë. Dhe ne po marrim pak më shumë mbivendosje këtu poshtë. Pra, ajo që mund të bëj është që më pas ta fshij atë seksion dhe ta vendos atë masë që të zbresë, dhe më pas mund ta rregulloj atë maskë.

Joey Korenman (18:49):

Kështu vetëm shfaqet aty ku dua. Në rregull. Në rregull. Dhe ndoshta e lëvizni pak lart, kapni ato pika. I ftohtë. Dhe shpresojmë se po e shihni se sa shpejt mund ta bëni këtë gjithashtu. Dua të them, kjo, ju e dini,nëse po, nëse në të vërtetë po e bëni këtë për një klient që paguan, po. Ju ndoshta dëshironi të merrni kohë për ta bërë atë të përsosur. Eh, por nëse thjesht po luani ose thjesht po përpiqeni, e dini, bëni diçka për të vërtetën tuaj, vetëm për të bërë diçka të këndshme, um, jo, dikush do t'i vërë re këto mospërputhje të vogla kur kjo është në lëvizje . I ftohtë. Në rregull. Dhe atëherë pse të mos e dublikojmë të gjithë këtë gjë edhe një herë?

Joey Korenman (19:34):

Më lejoni ta paraqes të gjithë këtë formë. Pra, tre dublikatë, sillni këtu dhe thjesht për ta bërë jetën më të lehtë. Dua të them, maskojeni këtë pjesë të vogël të sipërme këtu, zbriteni dhe më pas dublikojeni. Dhe kështu tani ne mund ta lëvizim këtë lart. Ja ku shkojmë. I ftohtë. Dhe atëherë na duhet vetëm një kopje më shumë dhe jemi shumë mirë për të shkuar. I ftohtë. Në rregull. Pra, ne kemi këtë konfigurim vërtet interesant këtu. Hm, gjëja tjetër që bëra ishte që në fakt plotësova disa nga këto forma, apo jo? Pra, um, mbase thjesht dëshironi ta përpiloni këtë paraprakisht dhe thjesht telefononi këto linja që të mos keni nevojë të mendoni më për të, dhe më pas mund ta kyçni në mënyrë që të mos e lëvizni aksidentalisht. Dhe pastaj le të godasim përsëri tastin Tilda dhe të zmadhojmë. Dhe këtë herë, ajo që dua të bëj është që do të zgjedh drejtkëndëshin tim, një mjet.

Joey Korenman (20:33):

Unë do të vendos mbushjen në një përmbushje, um, dhe do ta vendos goditjen në zero. Uh, dhe tani çfarë mund të bëj zmadhimin, mund ta aktivizojmë sërish rrjetin. Um,edhe pse kjo mund të mos na ndihmojë në këtë pikë, sepse duke qenë se ne i pozicionojmë ato linja me dorë, mund të shihni që një grup prej tyre në fakt nuk rreshtohen më në rrjet. Pra, le të mos shqetësohemi me këtë. Dhe kjo është, le të çaktivizojmë snap to grid, gjë që është e mrekullueshme sepse rrjeti nuk shfaqet. Kështu që jemi mirë të shkojmë. Kështu që unë thjesht marr veglën drejtkëndëshe dhe thjesht kaloj shpejt dhe përpiqem të jem disi arbitrar në lidhje me të dhe të mos kem shumë zona të mëdha të mbushura, um, ngjyra. Por ndonjëherë, e dini, ndonjëherë e dua atë seksion. Ndonjëherë e dua atë seksion.

Joey Korenman (21:26):

Epo, dhe do të përpiqem ta bëj këtë disa herë. Um, dhe mendoj se kur u takova, kur e bëra këtë për tutorialin, ndoshta harxhova, nuk e di, 15, 20 minuta duke bërë këtë dizajn dhe, dhe duke e plotësuar këtë. Po përpiqem ta bëj pak më shpejt , sepse e di sa e mërzitshme është për ju djema ta shikoni. Epo, një nga gjërat që shpresoj, më lër ta zhbëj. Një nga gjërat që unë shpresoj se po përfitoni nga kjo, përveç të mësuarit një truk të ri, është, e dini, të shihni se sa shpejt mund t'i përfundoni gjërat dhe pasojat dhe të mos keni nevojë të mendoni shumë për prodhimin e elementet. Ndonjëherë e di, um, e kam bërë, kam bërë punë ku ke një ekip të madh. Dhe kështu, ju përfundoni duke u përpjekur të gjeni mënyra për të përfshirë të gjithë në punë.

Joey Korenman(22:18):

Dhe kështu mund të keni një projektues që të krijojë këtë material në illustrator, por më pas ju duhet ta merrni atë skedar ilustruesi në efektet e mëvonshme dhe më pas mund t'ju duhet ta rregulloni atë. Dhe kështu atëherë ju duhet të bëni një sërë punësh. Dhe kështu, ju e dini, kur jeni duke bërë diçka të tillë, mos kini frikë të thoni thjesht si, Hej, unë mund ta bëj atë vetëm pas efekteve dhe nuk kemi nevojë për një person tjetër dhe nuk kemi duhet të punosh për dikë. Um, shumë gjëra të tilla mund t'i bëni shumë shpejt. Në rregull. Pra, kjo është shumë e lezetshme. Dhe, uh, le ta lëmë këtë për momentin dhe atë që mund të jemi në gjendje të shpëtojmë. Në rregull. Hm, dhe një gjë që duhet, duhet ta vini re gjithashtu, sepse unë nuk i kam hequr të gjitha, kur po bëja ato forma, i vendosi të gjitha ato forma në një shtresë formash, gjë që është në rregull për këtë, kjo nuk është nuk do të më shqetësojë.

Joey Korenman (23:05):

Um, kështu që unë po e riemërtoj këtë material dhe ajo që do të bëj është thjesht ta kopjoj atë dhe të shoh nëse Mund të shpëtoj vetëm duke e rreshtuar, gjë që duket se funksionon. Mirë. Epo, në këtë mënyrë nuk më duhet, e dini, ta kaloj fjalë për fjalë të gjithë këtë shtresë, gjithë këtë shtresë këtu, unë jam duke i bërë këto. Mirë, mirë. Pra, ne kemi disa zona të mbushura. Ne kemi disa linja, e bëmë atë mjaft shpejt. Në rregull. Pra, ky është tani dizajni ynë. Më lejoni ta riemërtoj këtë kompjuter, ky do të jetë i sheshtë në tunel. Mirë, mirë. Pra, le të më lërëbëj një të re këtu sepse jam super i vëmendshëm. Ja ku shkojmë. Në rregull. Pra, këtu është shtresa jonë e sheshtë e tunelit. Pra, gjëja tjetër që dëshironi të bëni është të bëni një kompjuter të ri dhe ky do të jetë kompjuteri ynë polar. Mirë. Tani atë që do të bëj këtu, do të filloj duke e bërë 1920 me 10 80.

Joey Korenman (24:03):

Dhe dua t'ju tregoj çfarë ndodh nëse e bëj këtë. Pra, le të tërhiqni kompjuterin tonë të sheshtë të tunelit në këtë. Në rregull. Dhe le ta kthejmë me kokë poshtë. Dhe arsyeja pse duhet ta kthejmë me kokë poshtë është sepse është, kjo duhet të jetë negative 100. Epo, duhet të jetë me kokë poshtë sepse në mënyrë që efekti i koordinatave polare të funksionojë siç duhet dhe të bëjë, bëjeni këtë të duket si një tunel që vjen drejt nesh, kjo shtresë do të duhet të lëvizë poshtë. Dhe meqenëse e projektova nga poshtë lart, hh, atëherë në fakt më duhet ta kthej mbrapsht kur e lëviz në këtë mënyrë. Në rregull. Pra, le të fillojmë duke hapur vetëm pronën e pozicionit këtu. Pra, goditi P um, unë gjithmonë ndaj dimensionet. Unë thuajse nuk i lë kurrë të lidhur për pozicion. Uh, ne do të vendosim një kornizë kyçe në Y, do ta zhvendosim këtë gjë nga korniza dhe më pas do të shkojmë përpara.

Joey Korenman (24:57):

Onë comp është 10 sekonda e gjatë dhe le ta zhvendosim këtë gjë deri në fund ashtu. Dhe le të shohim se sa shpejt përfundon kjo lëvizje. E drejta. Kjo mund të jetë shumë e shpejtë, por do të shohim. Mirë, mirë. Pra, pra, ja ku e kemi. Dhe taniGjëja e fundit që bëjmë është të shtojmë shtresën e rregullimit dhe të shtojmë efektin e koordinatave polare. Pra, shtrembëroni koordinatat polare, ndërroni këtë si parazgjedhje, është polare në drejtkëndore. Ju duhet ta ndërroni atë drejtkëndëshe në polare dhe më pas ta ktheni ndërhyrjen lart. Mirë. Dhe tani nëse e kemi ekzekutuar këtë pamje paraprake, kjo është ajo që merrni. Mirë. Pra, ju merrni këtë lloj të pafund, e dini, dua të them, ja ku është, apo jo. Duket si G murgj, e njëjta gjë është bërë. Epo, në rregull. Pra, padyshim që ka disa probleme. Njëri është efekti. Krijon vetëm një rreth që është po aq i gjatë sa kompati juaj.

Joey Korenman (25:57):

Mirë. Epo, ajo që bëra për videon që bëra për tutorialin ishte që në fakt vendosa gjerësinë dhe lartësinë në 1920. Në rregull. Um, dhe më pas sigurohuni që shtresa juaj e rregullimit të jetë e njëjtë me madhësinë e komp. Kështu që unë sapo hapa cilësimet për këtë, meqë ra fjala, tastin e nxehtë, nëse nuk dini një komandë shift, Y hap cilësimet për një të ngurtë, dhe më pas mund të shtypni make comp size dhe do të shkallëzoni atë në madhësinë komp. Pra, tani marrim një tunel që në fakt është madhësia e plotë e kompjuterit. Tani do t'ju tregoj se çfarë do të ndodhë. Epo, ajo që do të bëjmë është se do të marrim një kompjuter polar, do të bëjmë një kompjuter të ri dhe ky do të jetë kompjuteri ynë, ju, i fundit i tunelit këtu. Ah, dhe ky kompakt do të jetë 1920 me 10 80.

Joey Korenman (26:50):

Kështu do të jetë, ju e dini,u frymëzua nga një pjesë e sëmurë e bërë nga projektuesi im i preferuar i lëvizjes, Jima. Unë u përpoqa të rikrijoj pak nga ajo dhe ju tregoj se si e bëj këtë, dhe mos harroni, regjistrohuni për një llogari studentore falas. Kështu që ju mund të kapni skedarët e projektit nga ky mësim. Tani le të futemi në efektet e mëvonshme dhe të fillojmë. Pra, siç thashë, qëllimi i kësaj video do të jetë t'ju prezantojë me efektin e koordinatave polare. Hm, dhe nëse shikoni renderin përfundimtar që kam bashkuar, um, kam kaluar paksa e tepruar, um, dhe padyshim që kam bërë shumë më tepër sesa thjesht, um, e dini, përpilova një demo të thjeshtë këtu.

Joey Korenman (01:12):

Dhe, uh, nuk do të jem në gjendje t'ju tregoj se si e bëra çdo pjesë të vogël të kësaj. Uh, nëse kjo është diçka që ju intereson, ju lutem më tregoni në komente. Eh, sepse ju e dini, të gjitha këto gjëra që po shikoni, ka informacion falas se si të përdorni, e dini, efektorin e zërit në kinema 4d dhe si të krijoni gjëra që reagojnë me audio. Ajo që dua t'ju tregoj në këtë tutorial është se si ta bëni këtë tunel, këtë lloj tuneli rrotullues, 3d, të pafund. Hm, dhe në fakt është shumë më e lehtë nga sa mendoni. Uh, dua t'ju tregoj veprën e G murgut dhe e di që nuk ishte vetëm G murgu. Um, ai ndoshta ka punuar me shumë njerëz për këtë, por ai, ai e bëri këtë pjesë së fundmi. Dhe nëse shikoni këtë pjesë pikërisht këtu, këtë tunel,kompjuteri ynë normal nga do të japim, dhe ne do të marrim, uh, kompjuterin tonë polar që e vendosim aty. E drejta. Dhe ju mund të shihni se është pothuajse mjaft i madh, por nuk është mjaft i madh. Dhe kjo është në rregull sepse e dija të hyja, apo jo. Nëse shikoni finalen këtu, ka kaq shumë efekte dhe shtresa të gjërave që ndodhin këtu sa e dija se mund ta mbuloja atë nëse do të doja. Dhe ajo që në fakt përfundova duke bërë ishte vendosja e një shtrese rregullimi mbi të gjithë këtë gjë. Dhe këtë e bëj shumë. Unë përdor shtresa rregulluese për të ndikuar në të gjithë kompjuterin tim, kështu që është e lehtë ta ndizni dhe çaktivizoni atë. Epo, unë përdora një efekt tjetër shtrembërues të quajtur kompensim optik. Dhe ajo që bën është se simulon një lloj ishulli peshku, nëse thjesht e lini atë të ndezur dhe e ktheni fushën e shikimit lart, ai e bën tuajin, atë, në thelb simulon një lente me kënd shumë të gjerë.

Joey Korenman (27:45):

Um, ose mund të bësh një shtrembërim të kundërt të lenteve, apo jo. Dhe në fakt, do të thithë pak skajet e kompjuterit tuaj dhe do t'ju japë pak shtrembërim të lenteve. Epo, kjo është ajo që doja të bëja. Pra, pse nuk e tërheqim kohën e fillimit të kompjuterit polar atje në rregull. Apo më mirë akoma? Pse të mos shkojmë në kompicionin polar dhe do të kemi, uh, do të kemi pozicionin Y të fillojë aty ku është tashmë mjaft larg që po arrin skajin e tunelit tonë. Mirë. Pra, tani, nëse shikojmëfinalja e tunelit, jemi në gjysmën e Razit, thjesht do të bëj një pamje paraprake të shpejtë të Ram, um, vetëm për të kuptuar shpejtësinë e kësaj gjëje. I ftohtë. Në rregull. Pra, uh, gjëja tjetër është që ju mund të shihni fillimin e kësaj dhe ai shkon në pafundësi, gjë që mund të jetë e bukur.

Joey Korenman (28:35):

Dhe nëse shikoni pjesën e murgut G, ajo shkon shumë larg, por ka një vrimë të caktuar atje. Mirë. Epo, nuk e di nëse kanë përdorur koordinata polare për të krijuar këtë pjesë, por për të falsifikuar atë, um, ka një mashtrim të lehtë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkoni te kompjuteri juaj polar këtu. Hm, le ta fikim këtë shtresë rregullimi për një minutë. Pra, mënyra se si efekti i koordinatave polare funksionon siç duhet, është se pjesa e sipërme e kornizës suaj është qendra e rrethit. Mirë. Dhe skaji i rrethit dhe nga qendra e rrethit, dua të them, pjesa e sipërme e kësaj kornize lidhet me qendrën e, të versionit rrethor, të shtresës suaj. Um, tani kjo pjesë e jashtme në fakt bie në mes të kompjuterit tuaj. Mirë. Pra, efekti i koordinatave polare nuk e përdor këtë pjesë të poshtme të kornizës suaj.

Joey Korenman (29:32):

Mirë. Pra, ajo që dua të bëj është të maskoj pjesën e duhur të kësaj, në mënyrë që të marr një të tërë në mes. Në rregull. Pra, meqenëse bërthama e mesme korrespondon me majën e kornizës sime, më duhet ta maskoj këtë pjesë. Kështu që unë do të bëj një, uh, unë do të bëj një shtresë mat këtu. Në rregull. Vetëm për tënjë ngurtë e re, um, dhe unë zakonisht i bëj dyshekët e mi me një ngjyrë vërtet të ndritshme në kronologjinë time, në mënyrë që t'i dalloj ato. Hm, dhe pastaj do të marr mjetin tim të maskës dhe do ta maskoj këtë pjesë dhe do ta mbuloj atë maskë dhe më pas do ta përmbys maskën. Më falni që e bëra gabim.

Joey Korenman (30:12):

Oh, në rregull. Epo, po, kështu që unë e bëj atë. Jo. Isha i përmbysur. Dhe tani thuaj kësaj shtrese që ta përdorë këtë si alfabet. Ja ku shkojmë. Mirë. Pra, këtu është shtresa ime, mat, që po përdor si një alfa mat. Dhe kështu tani ne nuk e shohim këtë pjesë të saj. Mirë. Nëse aktivizoj rrjetin e transparencës, mund ta shihni që është paksa e vështirë, por mund të shihni që nuk ka asnjë informacion atje tani. Pra, kur e ndiz përsëri rregullimin e koordinatave polare, tani kemi një tunel që buron prej andej, dhe mund ta rregulloj atë duke e mbuluar më shumë maskën. Dhe nëse dua, mund të rregulloj edhe sa larg vjen kjo dhe kjo do të ndikojë se ku fillon në të vërtetë tuneli. Mirë. Pra, tani le të shkojmë në finalen tonë. I ftohtë. Pra, ne po fillojmë të arrijmë diku tani. Mirë. Tani e zhvendosa masën shumë larg, kështu që ju po filloni të shihni pak nga qendra atje.

Joey Korenman (31:10):

Um, dhe kjo është arsyeja pse është e dobishme të keni koordinata polare në një shtresë rregullimi, sepse thjesht mund ta ndizni dhe fikni shumë shpejt. Nëse sheh që ngatërron diçka, siç bëra unë. Kështu që më duhet ta rregulloj këtëmaska, kjo dhe kjo duhet të dalë më shumë. Ja ku shkojmë. Tani, ndize përsëri, eja këtu tani. Ne jemi të mirë për të shkuar. I ftohtë. Në rregull. Pra, um, pjesa tjetër e kësaj është që unë doja ta bëja të dukej sikur tuneli ishte pak më 3d, apo jo? Ne po e kuptojmë se po lëvizim nëpër një tunel, por nuk duket shumë 3d. Ndihet shumë e sheshtë, gjë që mund të jetë e ftohtë. Eh, por nëse doni që të ndihet, e dini, ka pak më shumë thellësi në të. Um, ajo që ju nevojitet është pak paralaksë.

Joey Korenman (31:58):

Mirë. Dhe ju mund të shihni disi që pjesët e tunelit lëvizin më ngadalë pjesët e tunelit lëvizin më shpejt. Pra, atë që bëra, e bëra në mënyrën më të lehtë. Pra, le të fikim shtresën tonë të rregullimit për një minutë. Oh me falni. Kompjuter i gabuar, fikni shtresën tonë të rregullimit. Më falni. Dhe çfarë bëra. Së pari, më lejoni të ndryshoj pak konfigurimin për ta bërë këtë më të lehtë. Kështu që unë do të çaktivizoj këtë shtresë tani nuk po e përdor më këtë shtresë si dyshek. Ajo që do të bëj është ta aktivizoj përsëri këtë shtresë dhe do ta vendos modalitetin në stensul alfa. Dhe kështu ajo që do të bëjë është se do të përdorë këtë shtresë si kanal alfa për çdo shtresë që është nën të. Mirë. Dhe arsyeja pse unë dua ta bëj këtë është sepse unë do ta dubliko këtë shtresë. Mirë. Unë do ta kopjoj atë dhe në fakt do ta bëj një shtresë 3d, dhe më pas do tështyje atë prapa dhe Z, kështu që le ta shtyjmë atë prapa, si një mijë. Mirë. Dhe tani, pasi e bëra këtë, më duhet të rregulloj pozicionin fillestar Y.

Joey Korenman (33:09):

Në rregull. Por ju mund të shihni se ajo lëviz më ngadalë se shtresa përpara saj, sepse është më mbrapa në hapësirë, vetëm një mënyrë shumë e shpejtë dhe e ndyrë për ta bërë këtë. Dhe unë do ta bëj opacitetin si 50%. Mirë. Epo, unë gjithashtu do ta zgjidh këtë gjë, apo jo. Dhe unë do ta bëj një ngjyrë të ndryshme që të mund ta diferencoj, dhe më pas do ta kopjoj dhe do ta kaloj këtë. Pra, tani do të mbushë të gjithë kornizën. Mirë. Pra, tani kemi një shtresë paralakse vetëm duke e bërë këtë. Dhe nëse shikojmë lart, më duhet të ndiz përsëri shtresën e rregullimit, të shfaqet këtu. Dhe vetëm duke e bërë këtë, mund të shihni se tunelit i është dhënë një pamje 3d më shumë.

Joey Korenman (33:58):

Fol. Hm, një gjë tjetër që me të vërtetë, me të vërtetë ndihmoi me, uh, me llojin e fushës së tunelit, kjo, um, ishte duke e rrotulluar pak, um, që ishte, ishte vërtet e lehtë për t'u bërë. E dini, ju mund ta rrotulloni këtë kompakt, um, ashtu siç e bëra unë në fakt përdora një efekt tjetër në shtresën time të rregullimit. Um, përdora transformimin e shtrembërimit dhe më pas vendosa një shprehje në rrotullim për ta mbajtur atë të rrotullohej. Epo, kjo është një shprehje shumë e zakonshme që e përdor gjatë gjithë kohës. Uh, ajo që bëni është të mbani atëtastin e opsionit dhe klikoni kronometrin për rrotullim. Mund ta shihni se bëhet e kuqe. Kështu që tani mund të shkruaj një shprehje dhe shprehja është vetëm kohë, dhe pastaj çfarëdo numri që dua. Pra, le të provojmë kohën herë 50, apo jo. Dhe unë do të bëj një pamje paraprake të shpejtë të Ram.

Joey Korenman (34:51):

Dhe kjo duket shumë e shpejtë. Pra, pse të mos e bëjmë kohën herë 15 dhe kjo është më mirë. Mirë. Pra, tani nëse shkojmë në finale, ne kemi këtë lloj të bukur, e dini, ne po lëvizim drejt tunelit dhe ai po vjen drejt nesh dhe duket vërtet i bukur. Gjithçka është e lezetshme. Në rregull. Hm, dhe pastaj, e dini, thjesht për ta bërë atë pak të rregullt, ose pse nuk e fikim këtë dhe pse nuk bëjmë një shtresë më shumë paralaks? Pra, le ta kopjojmë këtë, ta bëjmë një ngjyrë të ndryshme. Epo, le ta kthejmë këtë në vitin 2000. Në rregull. Dhe kaloni këtu, shtyjeni këtë dhe le të shohim se sa shpejt po ecën dhe ta bëjmë opacitetin të ndryshëm për ta bërë këtë 20%.

Joey Korenman (35:43):

Në rregull. Dhe pastaj ndryshoni pak pozicionin Y. Kështu që lëviz shumë më ngadalë. Ja ku shkojmë. I ftohtë. Në rregull. Pra, atëherë unë thjesht do ta kopjoj atë, shtyje këtë, si, kështu që ju mund të shihni se jam shumë, shumë i pasaktë me këtë, por për shkak se është shumë e zënë tani, ne kemi kaq shumë gjëra që po ndodhin. Në fakt funksionon. Mirë, mirë. Pra, ne e kemi atë. Dhe nëse e ndizni përsëri shtresën tonë të rregullimit dhe kthehemi te përpilimi përfundimtar, tani po merrni diçka me aton kompleksiteti, um, dhe ju e dini, disa shtresa paralaksi dhe ju jeni me të vërtetë duke marrë atë ndjesinë e tunelit 3D në të. Mirë. Pra, tani duke parë këtë, apo jo. Eh, një nga gjërat që më shqetëson është se gjithçka ndihet me të vërtetë, me të vërtetë e trashë, dhe kjo nuk është ajo për të cilën po shkoja. Unë, një nga gjërat që më pëlqejnë për gjërat G monk është se ai nuk ka frikë të bëjë gjëra shumë të holla.

Joey Korenman (36:48):

Mirë. Pra, le të përpiqemi ta bëjmë atë. Gjëja më e mirë për këtë është mënyra se si e kemi konfiguruar, gjithçka bëhet në efektet e mëvonshme. Pra, nëse ne thjesht hidhemi përsëri në komponimet tona, le të hidhemi këtu. Epo, gjithçka që duhet të bëjmë është të kthehemi në linjën tonë dhe të gjejmë format tona origjinale të varrosura atje. Ja ku shkojmë. E gjithë kjo gjë është ndërtuar nga ky organizim i vogël. Unë thjesht do t'i zgjedh të gjitha këto dhe do ta ndryshoj atë goditje në dy. Në rregull. Dhe tani unë do të shkoj te kompjuteri im i fundit këtu, dhe kjo është shumë më mirë. Mirë. Tani kjo është gjysma e Rezit. Pra, ju jeni duke u degraduar pak, por mua më pëlqen sa më e hollë duket gjithçka. Në rregull. Hm, dhe pastaj gjëja tjetër që kisha bërë, kështu që këtu le ta shikojmë pak paraprakisht këtë.

Joey Korenman (37:34):

Dua që të merrni pak më shumë rastësi se sa të shndritshëm janë këto panele, um, sepse ato thjesht ndiheshin shumë uniforme për mua. E drejta. Në rregull. Pra, kjo tashmë po ndihet shumë mirë, dhe kjo mund të jetë e dobishme, um, për tëe vet, por thjesht nuk ndihet aq elegante, analoge dhe e çmendur sa doja. Kështu që unë do t'ju tregoj vetëm disa gjëra të tjera që bëra. Epo, nëse kthehemi në komponimin tonë të tunelit dhe mund të shihni se të gjitha këto pjesë të ngurta këtu, uh, ato janë në të vërtetë, e dini, ato janë bërë vetëm nga këto tre shtresa të formës. Pra, ajo që do të bëj është që do t'i para-kampoj këto, dhe do t'i quaja, kjo është shtresa e formës së fortë. Në rregull, unë do të bëj një trup të ri që është kaq gjigant, ju e dini, 1920 me 6000 përmasa. Dhe unë do të përdor një efekt zhurme fraktal.

Joey Korenman (38:28):

Në rregull. Dhe nëse nuk jeni të njohur me zhurmën fraktal, duhet të jeni të njohur. Dhe, uh, ka një tutorial, um, që vjen në 30 ditët e pas efekteve të zhurmës fraktal të harkut, madje mund të ketë dy prej tyre. Pra, um, kështu që ju do të mësoni më shumë për këtë. Uh, por zhurma fraktal është e shkëlqyeshme në gjenerimin e formave të rastësishme, zhurmës dhe gjërave të tjera. Dhe ka këtë mjedis vërtet të lezetshëm. Epo, nëse ndryshon bllokun e tipit dy të zhurmës, në rregull. Dhe ndoshta është e vështirë për t'u parë, por më lejoni të zmadhoj pak këtu. Fillon t'i ngjajë pikselëve, dhe ka ende shumë zhurmë dhe gjëra me pamje statike. Epo, të gjitha këto gjëra janë në fakt një lloj nënzhurme. Ka dy nivele të zhurmës që ndodhin me zhurmën fraktal, niveli kryesor, dhe më pas nënniveli, dhe ai nënnivel, nëse e zvogëloni ndikimin e tij.këtu në nën-cilësimet, kthejeni atë në zero.

Joey Korenman (39:20):

Mirë. Dhe do të shihni, tani ju thjesht merrni këtë model pixel, i cili është i lezetshëm. Um, dhe unë do ta mbyll atë. Unë do të shkallëzoj në këtë mënyrë si kjo dhe çfarë mund të bëjë ky efekt tani. Nëse unë animoj evolucionin e kësaj, apo jo. Mund të marr këtë lloj modeli të lezetshëm pixel. E drejta. Epo, unë madje mund ta lëviz këtë zhurmë nëpër këto pikselë. Kështu që unë do të bëj dy gjëra. Një, unë do të shpreh të njëjtën shprehje për këtë evolucion që bëra në rrotullim. Kështu që unë do të them opsionin, klikoni atë dhe shkruani në kohë, le të provojmë 100. Në rregull. Dhe kështu ajo thjesht i jep asaj një ndryshim të vogël me kalimin e kohës. Në rregull. Asgjë shumë e çmendur. Gjëja tjetër që do të bëj është që do të kompensoj turbulencën dhe do ta kompensoj kështu. Do të kompensohet vertikalisht. Mirë. Pra, ajo që do të bëj është që thjesht do të vendos një kornizë kyçe këtu. Unë do të eci deri në fund dhe do ta animoj këtë në këtë mënyrë, dhe pastaj le të hedhim një vështrim të shpejtë dhe të shohim se çfarë lloj shpejtësie po marrim. Në rregull. Unë mund të dëshiroj që kjo të ndodhë pak më shpejt. Epo, më lejoni ta bëj atë vlerë paksa shumë të shpejtë paraprakisht të Ram. Në rregull. Ndoshta pak më shpejt.

Joey Korenman (40:45):

Fol. Dhe kështu tani ajo që dua të bëj me këtë është që dua të përdor këtë model të animuar të lezetshëm që bëra duke përdorur zhurmën fraktal.Unë dua ta përdor atë si një Luma mat për shtresën time të formave të forta. E drejta. Pra, këtu janë format e forta, pikërisht këtu. Dhe unë do t'i tregoj asaj formë të fortë të shtresës për të përdorur zhurmën time të ftohtë fraktal si një Luma mat. Dhe kështu tani nëse e shikojmë këtë, do të keni këtë lloj modeli të lezetshëm që lëviz nëpër të. Mirë. Dhe do të animojë vazhdimisht gjatë gjithë komp. Mirë. Dhe do të jetë disi e lezetshme. E di, dhe nëse dëshiron, dua të them, ka shumë mënyra që mund ta bësh edhe më të rastësishme. Mund të jetë e lezetshme. E dini, ndoshta ajo që mund të bëja gjithashtu është, uh, të shprehja transparencën e këtyre formave.

Joey Korenman (41:35):

Pra, ju e dini, ndoshta unë mund t'i bënte edhe ato të dridhin pak. Pra, pse të mos e kthejmë opacitetin ndoshta për të pëlqyer 70% dhe unë do të vendos një shprehje të shpejtë atje të quajtur lëvizje. Epo, nëse nuk jeni të njohur me shprehjet, meqë ra fjala, duhet të shikoni videon e prezantimit të shprehjeve që është në sit. Dhe unë do të lidhem me të në këtë video, në mashtrim në, um, përshkrim. Kështu që ju mund ta shikoni atë. Um, por ka një mënyrë të re në përdorimin e shprehjeve për të shpejtuar me të vërtetë aftësinë tuaj për t'i bërë këto gjëra. Pra, ajo që do të them është pse nuk e kemi këtë gjë të lëvizë, um, 10 herë në sekondë deri në 20. Në rregull. Dhe nëse do të ekzekutonim pamjen paraprake që mund ta shihni, thjesht i jep asaj pak si një dridhje. I ftohtë. Dhe nëse do të doja, tëdhe ka shumë gjëra vërtet të bukura që ndodhin këtu, dhe ka disa gjëra shumë të bukura të grimcave, por ky, ky tunel, ky tunel i shkëlqyeshëm i teknologjisë, tuneli me pamje nga Tron është ajo që doja të provoja dhe rikrijoja.

Joey Korenman (02:11):

Dhe mendova se do të ishte një mënyrë e mirë për të përdorur, um, koordinatat polare. Në fakt, në fund për t'ju treguar djema se si ta përdorni atë. Pra, le të ndodhë pas fakteve. Dhe së pari, më lejoni të përpiqem t'ju tregoj se çfarë bën ky efekt. Epo, në një nivel shumë të thjeshtë. Kështu që unë do të bëj një kompjuter të ri që do ta quajmë thjesht test. Në rregull. Pra, çfarë bën ky efekt në nivelin e tij më të thjeshtë, në rregull, unë thjesht do të bëj një vijë të madhe horizontale në të gjithë kompon dhe do të shtoj një shtresë rregullimi dhe më pas do të shtoj efektin e koordinatave polare ndaj saj. Mirë. Pra, polare koordinon dhe ka vetëm dy opsione, llojin e konvertimit, dhe më pas interpretimin, ndërlidhja është në thelb forca e efektit. Pra, nëse ne, uh, nëse e vendosim këtë në formë drejtkëndëshe në polare, dhe pastaj e rrisim forcën këtu, në rregull, ju mund të shihni se çfarë bën.

Joey Korenman (03:06):

Në thelb merr atë gjë lineare dhe në thelb e përkul atë në një rreth. Mirë. Pra, kjo është ajo që bën efekti. Hm, dhe ju mund të pyesni veten pse është e dobishme? Epo, nëse dëshironi të çaktivizoni tutorialin pas kësaj, kjo mund të shpjegojë gjithçka për ju. Mirë. Nëse unë, uh, nëse marr këtë linjë, vendosnë fakt dridhem më shumë, unë mund ta ndryshoj atë.

Joey Korenman (42:21):

Sasia, ai numër i dytë është një lloj forca e tundjes. Mirë, mirë. Dhe një gjë që tani duke parë këtë që do të doja ta kisha bërë, do të doja t'i kisha pasur të gjitha ato forma në shtresat e tyre, në mënyrë që të mund t'i kisha të gjitha të dridheshin veçmas, por ju e dini, çfarë jetoni dhe mësoni. Në rregull. Pra, tani ne e kemi atë dhe ne mund t'i kthejmë linjat tona përsëri, apo jo. Pra, tani kjo është ajo që po merrni, dhe tani kjo është ajo që ushqehet gjatë gjithë rrugës përmes zinxhirit tuaj, në kompjuterin tuaj përfundimtar të tunelit. Mirë. Dhe kështu tani ju po filloni të merrni shumë nga kompleksiteti i bukur, e dini, dhe ai pasuri. Dhe thjesht po ndodh shumë. Dhe, sinqerisht, tani që e shikoj, mendoj se dua që ato linja të jenë edhe më të holla. Mendoj se mund ta vendos këtë në një piksel, apo jo.

Joey Korenman (43:09):

Dhe zbrit këtu tani në gjysmë. Ndërsa do ta bëjë atë të duket pak më e trashë, por nuk dua, nuk dua që kohët e renderimit të jenë qesharake për këtë. Um, mirë. Pra, dua të them, kjo është në thelb se si e ndërtova tunelin, dhe më pas, natyrisht, bëra disa kompozime dhe nuk mund të lejoja që qendra, e dini, të mos kishte asgjë në të. Kështu që m'u desh ta bëja këtë gjë të çmendur dhe kinemanë 4d, um, duke parë gjënë e murgut G një milion herë, vura re se ka këto pulse të lezetshme, um, disi të skaduara me muzikë dhedisi dukej si një, e dini, si një nga ato unazat e ylberit që merrni me, um, uh, me ndezjen e lenteve. Kështu që unë e përdora atë dhe thjesht, ju e dini, por në të vërtetë është, e dini, devijime kromatike, um, dhe disa vineta, bëra një thellësi të rreme të fushës duke përdorur turbullimin e lentes me një gradient.

Joey Korenman (44:01):

Um, dhe nëse ka ndonjë gjë që shihni në këtë, që jeni vërtet kurioz se si e bëra, ju lutem më pyesni në komente sepse, uh, unë jam gjithmonë në vëzhgoni, për mësime të reja dhe gjëra të reja për t'ju mësuar djema. Um, dhe nuk dua të hedh shumë në një tutorial. Kështu që unë jam duke u fokusuar në pjesën e tunelit. Epo, pjesa tjetër është, uh, një lojë e drejtë për mësimet e ardhshme. Pra, kjo është, uh, mendoj se kjo më çon deri në fund këtu. Shpresoj se kjo ishte e dobishme dhe shpresoj që ju, të keni një vlerësim të ri për këtë efekt që ka një emër të çuditshëm, dhe ka vetëm dy cilësime dhe duket se si mund të jetë i dobishëm? Por shikoni këtë gjë të çmendur që sapo bëmë, e dini, në 20, 30 minuta së bashku, të gjitha brenda efekteve të pasme pa asnjë ilustrues, asgjë të tillë, nuk ka shtojca të palëve të treta apo asgjë.

Joey Korenman (44:56):

Um, dhe është e mrekullueshme. Dhe, ju e dini, ju mund ta përdorni këtë për të bërë valë radio vërtet interesante dhe me të vërtetë, ju e dini, unë ju tregova një sërë mënyrash se si mund të grumbulloni njëkoordinon polare me efekte brenda dhe më pas ç’shtrembëroje duke përdorur një koordinatë tjetër polare dhe merr disa gjëra vërtet interesante. Epo, gjithsesi, shpresoj se ishte e dobishme. Ju faleminderit shumë djema, qëndroni të sintonizuar për episodin e radhës prej 30 ditësh pas efekteve. Unë do të flas me ju djema më vonë. Faleminderit shumë për shikimin. Shpresoj se ishte e lezetshme. Dhe shpresoj se keni mësuar diçka të re në lidhje me përdorimin e efektit pak të njohur të koordinatave polare. Tani do të donim të dëgjonim nga ju nëse e përdorni këtë teknikë në një projekt. Pra, ju lutemi na jepni një thirrje në Twitter në shkollën e lëvizjes dhe na tregoni se çfarë keni bërë. Shume faleminderit. Dhe do të shihemi në tjetrën.

këtu, në fakt, kam një ide më të mirë. Le ta vendosim këtu lart. Le ta zhvendosim atë nga korniza. Në rregull. Dhe le të vendosim një kornizë kyçe në pozicionin Y dhe të shkojmë përpara një sekondë dhe ta zhvendosim këtu poshtë. Kjo eshte. Mirë. Tani, kur e luajmë atë, ky është animacioni, kjo po ndodh. Shume e thjeshte. Nëse e kthejmë fuqinë e koordinatave polare deri në njëqind, dhe pastaj e luajmë, mirë, tani shikoni se çfarë po bën. Në rregull. Po merr atë lëvizje vertikale në shtresën tonë dhe po e kthen atë në lëvizje radiale.

Joey Korenman (04:03):

Pra, kjo është me të vërtetë arsyeja pse ky efekt është kaq i lezetshëm. Um, kështu që unë do t'ju tregoj djema se si e bëra tunelin, por para se ta bëj këtë, dua, vetëm dua që ju të kuptoni pak më mirë. Disa mënyra të tjera se si mund të përdoret ky efekt. Sigurisht, ne thjesht po gërvishtim sipërfaqen këtu. Hm, dhe në fakt ka disa, disa gjëra të tjera vërtet interesante që mund të bëni. Pra, më lejoni së pari të çaktivizoj shtresën time të rregullimit. Më lejoni të fshij shtresën e formës. Um, dhe unë do t'ju tregoj djema këtë shembull, um, që shpresojmë se do të fillojë t'ju japë disa ide nga ana juaj, disa eksperimente fantastike. Ju mund të vraponi me këtë efekt dhe të shihni se çfarë mund të arrini. Pra, këtu kemi një yll dhe ajo që do të bëj është që do ta kthej konvertimin në vend të drejtkëndëshit në polar. Unë do të them polare në drejtkëndore.

Joey Korenman (04:47):

Në rregull. Dhe ç'farëkjo do të bëjë a do të marrë diçka që është radiale, apo jo? Si një rreth ose një yll, dhe do ta çrregullojë atë dhe do të krijojë një version linear të pambështjellur të tij. E drejtë? Pra, nëse e kthej përsëri këtë shtresë rregulluese, e drejtë, do ta fshij forcën këtu. Ajo mund të shohë se çfarë bën. Ai bën këtë deformim të çuditshëm, dhe ne përfundojmë me këtë, në rregull. Tani, pse është e dobishme? Epo, mund të jetë e dobishme nëse keni diçka, një vepër arti që është rrethore ose diçka, e dini, çdo gjë që ka këtë simetri radiale, uh, në formë radiale. Ju mund të përdorni koordinatat polare për të krijuar tani një lloj versioni drejtkëndor të pambështjellur të tij. Atëherë mund të bëni gjëra të tjera për të. Kështu, për shembull, po sikur të marr një efekt të thjeshtë, si perde veneciane, është, e dini, ndonjëherë ka një efekt të dobishëm dhe gjithçka bën, nëse nuk e keni përdorur kurrë, thjesht bën shumë shkurtime të vogla në filmimet tuaja dhe ju mund të kontrolloni këndin e prerjeve dhe, dhe në thelb ju e përdorni atë për të ndezur dhe fikur gjërat.

Joey Korenman (05:54):

Epo, ajo që është interesante është se, ju e dini, ky efekt për momentin, nuk duket si diçka e veçantë. Truku është që ju në thelb përdorni koordinatat polare për të zbërthyer diçka. Ju pastaj ndikoni në të. Pastaj ju përdorni përsëri koordinatat polare dhe ktheheni në pamjen tuaj origjinale polare, apo jo? Pra, ne fillimisht shkuam në polaredrejtkëndëshe. Më pas ne e prekëm atë dhe tani po shkojmë drejtkëndëshe në polare. Dhe kjo nuk duket vërtet aq interesante. Tani ju keni linja që rrezatojnë nga ylli, më lejoni të zmadhoj dhe të shkoj për të pushuar. Ne vërtet mund ta shohim këtë, por tani mund të filloni të merrni disa pamje interesante, apo jo? Nëse filloj të ngatërroj drejtimin, tani po marrim një lloj fshirjeje spirale, e cila, ju e dini, në fakt do të ishte mjaft e ndërlikuar për t'u bërë. Hm, dhe më lër të shtoj gjerësinë e këtyre gjërave. Pra, ato janë pak më të mëdha, dhe më pas unë mund të rregulloj drejtimin derisa të marrim një lloj gjëje të bukur që duket pa probleme.

Joey Korenman (06:50):

Dhe tani çfarë ju keni është një fshirje që në fakt funksionon në një mënyrë spirale. Mirë. Pra, kjo është diçka që do të ishte mjaft e ndërlikuar për të bërë në të vërtetë. Hm, nëse ju, e dini, nëse dëshironi të krijoni këtë lloj fshirjeje, um, por këtu është një truk i vogël për ta bërë atë, um, dhe mund të përdoret gjithashtu për gjëra ndoshta më të dobishme. Hm, më lejoni ta fik këtë për një minutë nëse, uh, nëse dëshironi ta shtrembëroni atë yll, por ta shtrembëroni në një mënyrë radiale. Um, mund të përdorni zhvendosjen e turbullt, um, dhe ndoshta ta vendosni në zhvendosje vertikale, um, dhe le të ulim madhësinë, ta çojmë shumën lart, apo jo. Dhe pastaj përdorni të njëjtën këngë. E drejta. Pra, tani, dhe atëherë, ju e dini, nëse ndryshoni, evolucionin e kësaj, um, ju e dini, mund të filloni të shihni, do të merrni, do të merrnizhurmë dhe shtrembërim që lëviz brenda dhe jashtë nga qendra e këtij objekti.

Joey Korenman (07:51):

Um, dhe kështu mund ta përdorni këtë, ju e dini, ja, këtu është një shembull vërtet i shpejtë i lezetshëm se si mund të jetë i dobishëm. Dhe në fakt e mora këtë ide kohët e fundit nga shikimi i tutorialit të Andrew Kramer se si të bësh, um, këtë shpërthim vërtet të lezetshëm dhe ai përdor koordinatat polare. Eh, dhe të premtoj, Andrew, nëse po shikon, nuk të kam vjedhur idenë për këtë tutorial. Thjesht ju ka ndodhur ta bëni atë në të njëjtën kohë që unë po bëja këtë. Epo, ajo që dua të bëj është thjesht të fikni mbushjen dhe thjesht ta ktheni lëvizjen pak lart. Në rregull. Dhe kështu kjo është interesante, apo jo? Sepse më lejoni, më lejoni t'i fik këto efekte për një minutë. Pra, ne kemi një rreth dhe pastaj do të përdor koordinatat polare të prekura, do ta kthej atë në një vijë. Tani pse në botë do të doja ta bëja këtë?

Joey Korenman (08:36):

Kjo duket disi qesharake sepse tani mund ta përdor këtë zhvendosje të turbullt, apo jo. Dhe më lejoni ta kthej atë në diçka tjetër, ndoshta kthesë, apo jo. Dhe nëse unë animoj evolucionin, ju do të merrni diçka të tillë. E drejta. Hm, dhe akoma më mirë, nëse vendosni të gjithë turbulencën, mund të keni diçka që duket sikur lëviz nëpër formë, apo jo. Dhe ky efekt, nuk funksionon në mënyrë radiale. Punon në mënyrë lineare. Pra, nëse përdor këtë truk, ju e dini,një lloj sanduiçimi dhe efekti midis koordinatave polare, çfarë mund të marr, nëse kompensoj turbulencën se pse mund ta marr këtë rrezatim, e dini, pothuajse duket si një yll ose diçka si Korona e një ylli. Pra, më lejoni të vendos një kornizë të shpejtë kyçe këtu, uh, në turbulencën e kompensuar, do të shkoj përpara një sekondë dhe do ta lëviz pak nga jashtë.

Joey Korenman (09:27):

Dhe pastaj ne thjesht do të ekzekutojmë paraprakisht atë. Dhe ju mund ta shihni, dua të them, është një truk i vogël, shumë i mrekullueshëm, dhe ju patjetër, e dini, do të dëshironit të vendosni disa fakte të tjera mbi të dhe ta shtresoni atë dhe të bëni gjëra të tjera për të. Um, por shpresojmë se kjo fillon t'ju tregojë fuqinë e përdorimit të koordinatave polare. Kjo ju lejon të bëni gjërat në një mënyrë lineare, por më pas t'i ktheni ato në këtë gjë radioje. Pra, shpresojmë se kjo ju dha një aluzion se si unë në të vërtetë u tërhoqa, um, duke kopjuar këtë pjesë të mrekullueshme të murgut G. Pra, le t'i hedhim një vështrim tjetër kësaj. E di, nuk e kam kopjuar saktësisht. Kishte kaq shumë shtresa. Dua të them, ka kaq shumë gjëra që po ndodhin dhe përsëri, dua të theksoj se ajo që e bën këtë pjesë të mahnitshme nuk është fakti se ndoshta ata përdorën këtë truk për ta krijuar atë.

Joey Korenman (10:08):

Um, është padyshim dizajni dhe dizajni i zërit, veçanërisht në atmosferën që ju jep kjo pjesë. Dhe asnjë nga këto nuk ka të bëjë me, në fakt, ju e dini se çfarë efekti e përdorënka të bëjë me të menduarit dhe drejtimin e artit pas tij. Hm, kështu që unë thjesht dua të theksoj se, um, sepse kjo është diçka e madhe për mua është të mos harroj kurrë se kjo është gjëja e rëndësishme. Por shikoni dizajnin e kësaj, ju keni vetëm një grumbull, e dini, lloj linjash që lëvizin vetëm në kënde të drejta. Mirë. Ata në mënyrë të rastësishme si, ju e dini, ata do të dalin pak, pastaj do të marrin një kthesë, pastaj do të kthehen prapa, pastaj do të kthehen nga kjo anë. Dhe herë pas here ka pak, një zonë të vogël këtu që mbyllet. Um, dhe ndërsa pjesa vazhdon gjithashtu, ju e shihni disi që kjo të kthehet.

Joey Korenman (10:52):

Um, madje mund ta shihni atë nga një anë kënd dhe do të shihni që ndonjëherë këto forma të vogla plotësohen. Ndonjëherë ato duken pak më pak, uh, transparente. Edhe kjo pjesë është vërtet interesante. Unë thjesht do t'ju lejoj ta shikoni sepse është fantastike. Në rregull. Pra, ajo që doja të bëja është të shihja nëse mund ta bëja atë në efektet e mëvonshme pa pasur nevojë t'i drejtohem ilustruesit ose diçka e tillë. Epo, më lejoni t'i fshij këto gjëra. Ne do të, ne do të krijojmë të gjitha këto gjëra pas efekteve. Pra, nëse ne, um, nëse duam që gjërat të rrezatojnë nga qendra e kompjuterit tonë, atëherë mënyra se si duhet ta bëjmë është që ato të fillojnë në krye të kornizës sonë dhe të lëvizin poshtë. Kjo është mënyra se si ju merrni lëvizjen e jashtme duke përdorur polin, polarin

Lëviz në Krye