Kumaha Kuring Ngadamel Mac Pro 2013 Relevan Deui sareng eGPU

Pikirkeun pikeun ngalih ti Mac Pro lami anjeun? Sateuacan anjeun ngaluncat, tingali kumaha anjeun tiasa maksimalkeun Mac Pro anjeun nganggo eGPU.

Salaku seniman profésional sarta pamaké komputer Apple, kuring geus frustasi jeung laju glasial Apple dina ngaleupaskeun Mac Pro anyar, sarta kuring henteu nyalira.

Seueur jalma, capé. nungguan Apple nganteurkeun desktop pro geus pindah ka gawe dina PC ambéh maranéhanana bisa ngagunakeun hardware panganyarna jeung kuring teu nyalahkeun maranehna.

Jadi naha kuring geus ngagantung dina jeung teu luncat kapal?

Muhun, abdi tos lami nganggo Mac, abdi resep pisan sareng macOS sareng seueur aplikasi anu ngan aya dina Mac.

Upami jujur, abdi meunang Windows 10 mangrupakeun pamutahiran vast on iterasi saméméhna tina OS, tapi kuring teu acan wowed ku eta, sarta kuring masih ngadéngé switchers groaning yén maranéhna boga masalah biasa kalawan drivers jeung apdet Windows (shudder) ...

Naha éta penting nalika anjeun dina aplikasi?

Abdi ngartos argumen anu didamel ku seueur - "sakali anjeun nganggo aplikasi, henteu masalah naon platform anjeun" - tapi kuring pribadi langkung milih sakabeh pangalaman macOS, sarta kuring manggihan Windows File Explorer bener clunky kalawan UI kembung.

MAC PRO 2013... NU SERIUS?

Hehehehe, sajauh komputer, tos tos lami ayeuna mah... kanggo anu teu terang mah silinder teh... teh, emh... "Tong Sampah".

Sanggeus kitu mah.cinta kanyataan yén éta téh komputer pisan portabel; Kuring geus dibawa ka jeung ti lokasi jeung bakal nempatkeun dina ransel kuring jeung mawa eta ti studio kuring ka imah lamun kuring diperlukeun pikeun nuluykeun digawé, tapi tetep hayang méakkeun waktu jeung kulawarga kuring sonten.

Masalah sareng 2013 Mac Pro

Upami anjeun hoyong asup kana rendering GPU pikeun karya 3D, masalah anu paling atra sareng Mac Pro 2013 nyaéta yén éta henteu gaduh NVIDIA GPU sareng teu aya pilihan pikeun nambihan hiji. Ieu lebay...

Anjeun teu bisa ngan muka case jeung ngagantelkeun hiji sabab komputer teu diwangun ku cara éta. Éta sababna jalma-jalma nahan kana "Cheese Grater" Mac Pros ti 2012 sareng sateuacanna sabab anjeun bisa sareng masih tiasa ningkatkeun bagian-bagian éta. Pikeun kuring éta naon komputer "Pro" kedahna ; upami abdi hoyong GPU panganyarna, abdi hoyong gaduh mesin nu bisa ngidinan kuring pikeun muka panel samping tur masangkeunana.

Salaku catetan samping, abdi teu ningkatkeun RAM na processor dina 2013 abdi. Mac Pro, nyandak tina modél dasar 4-Core dugi ka prosésor 3.3GHz 8-Core non-standar sareng 64GB RAM - tapi éta carita sanés pikeun tulisan sanés.

Naha aya solusi pikeun masalah GPU MAC PRO?

Samentawis GPU D700 AMD dual dina Mac Pro kuring cocog pikeun aplikasi sapertos Final Cut Pro X (anu kuring anggo), seuseueurna karya I do revolves sabudeureun animasi 3D sarta jadi lamun datang ka meunang karya étakaluar tina program nu Anjeun kudu render na rendering butuh waktu. Sanajan kitu, éta ngan satengah perangna; Pikeun ngahontal éta, anjeun kedah nyiptakeun bahan sareng terangkeun adegan.

Pikeun karya 3D, kuring nganggo Maxon's CINEMA 4D sareng seueur pilihan pikeun mesin rendering, sedengkeun sababaraha anu pang populerna ngabutuhkeun NVIDIA. GPU. Mangpaat ngagunakeun renderers pihak katilu kawas, Octane, Redshift atanapi Cycles4D (nepi ngaran tapi tilu) nyaéta yén anjeun gaduh Real-Time Preview nu ngidinan Anjeun pikeun nyieun jeung nerapkeun bahan jeung cahaya adegan bari narima real. eupan balik -waktos sabab GPU ngalakukeun sagala ngangkat beurat. Ieu ngajadikeun kaputusan anjeun cair sareng ngamungkinkeun kreativitas anjeun ngalir.

Kuring hayang ngasupkeun fitur-fitur ieu kana alur kerja 3D kuring, jadi kuring mutuskeun pikeun ngawangun eGPU.

Naon ari EGPU?

EGPU nyaéta kartu grafik anu nyambung ka komputer anjeun ngaliwatan panganteur saperti PCI-e ka Thunderbolt.

Kira-kira Oktober 2016, kuring lalajo kursus Learn Squared Michael Rigley jeung sadar yén anjeunna nganggo Octane pikeun ngajantenkeun adegan Bioskop 4D ... tapi anjeunna nganggo Mac! Anjeunna ngajelaskeun anjeunna gaduh eGPU, janten éta. Kuring mutuskeun pikeun nalungtik kumaha kuring bisa nyieun setup nu sarupa.

PLUG AND PLAY... LEUWIH SIGA PLUG AND DOA!

Abdi jujur, dina awal éta perjuangan. Aya sagala jinis hoops anjeun kedah luncat ngaliwatan sarta kexts pikeun ngaropéajeung kotak nu kungsi PCI-e mun Thunderbolt 2 panganteur éta leutik teuing pikeun nahan kartu grafik ukuran pinuh sarta underpowered - kami Hacking sagalana pikeun nyieun jalan. Anjeun bakal nyolok sareng ngadoakeun yén éta tiasa dianggo sareng kalolobaan waktos (sahenteuna pikeun kuring) henteu.

Teras kuring mendakan komunitas jalma anu sami dina eGPU.io - forum anu dikhususkeun pikeun milarian solusi pangalusna pikeun nerapkeun eGPUs.

Aya panglawungan sejen tapi sigana jalma di dinya hayang reueus ngeunaan neangan solusi tapi teu kungsi sabenerna babagi nanaon nu éra jeung runtah waktu.

Kuring Kami yakin dina ngabagi pangaweruh, ku kituna kuring masangkeun kasuksésan sareng kagagalan kuring dina eGPU.io sareng miharep éta ngabantosan jalma dina posisi anu sami.

Kumaha carana ngawangun EGPU anu dianggo dina a Mac Pro

Di jero kotak...

Di awal taun 2017, kuring ngawangun eGPU kuring nganggo bagian khusus pikeun Mac pro kuring. Ieu daptar abdi:

  • Akitio Thunder2
  • 650W BeQuiet PSU
  • Molex to Barrel plug
  • EVGA GEFORCE GTX 980Ti
  • Kasus Master Cooler Mini

Sawaktos abdi ngagaduhan hiji eGPU jalan, panginten, kumaha upami ngawangun kadua? Janten, abdi ngawangun dua kotak anu praktis idéntik.

Anjeun tiasa ningali prosés ngawangun dina postingan Instagram abdi.

Kuring nganggo skrip pikeun ngajadikeun otomatis sadayana prosés. tina ngarobih file sistem sareng kotak kadua leres-leres dijalankeun dina 5 menit saatos réngsé ngawangun.

DOAKU TETAP WAJIB NGALALUAN SAGALA PROSES ETA Pikeun Nyetel EGPU Dina MAC PRO?

Jawabanna mah, Henteu.

Naha leuwih gampang nyetel EGPU dina Mac Pro?

Leres, nya!

Upami anjeun masih maca ieu sareng anjeun masih resep kana eGPU lajeng anjeun dina tuah. Kalayan kotak-kotak anu sayogi ayeuna, saderhana pisan pikeun bangun sareng ngajalankeun sareng hatur nuhun kana usaha anu teu bosen sareng bantosan ti komunitas eGPU ayeuna ampir janten kasus plug and play.

Abdi nyarankeun angkat ka eGPU .io sareng gabung sareng komunitas anu berkembang.

Salaku catetan tambahan, saprak macOS 10.13.4, Apple ngadukung AMD eGPU sacara asli sahingga aranjeunna mikawanoh nilai anu ditambahan eGPU.

Kusabab ngawangun kotak Thunderbolt 2 eGPU khusus kuring, kuring mutuskeun mésér sababaraha kotak Akitio Node Thunderbolt 3 nganggo 2x1080Tis supados kuring tiasa gaduh setelan anu tiasa dianggo sareng MacBook Pro kuring - anjeun tiasa bayangkeun, MacBook Pro sareng dua 1080Tis? !

Kaseueuran kotak eGPU anu anjeun mésér ayeuna nyaéta Thunderbolt 3 tapi anjeun tiasa nganggo Apples Thunderbolt 3 ka Thunderbolt 2 Adapter pikeun nyambungkeun kotak eGPU modern ka Mac Pro 2013.

Apple Thunderbolt 3 ka Thunderbolt 2 Adaptor

Akitio Node mangrupikeun kotak anu lumayan, tapi kuring tiasa nyarioskeun ka anjeun tina pangalaman yén kipas catu daya cukup ribut sareng dua kotak. s ngajalankeun, kuring teu ngarasa eta.

Kuring mutuskeun nyieun sababaraha modifikasi, jadi kuring swapped catu daya jeungkipas hareup bari kuring di dinya.

Ayeuna kuring boga dua Node nu ngajalankeun lumayan loba jempé iwal dina beban sarta maranéhanana éta parobahan kawilang basajan pikeun nyieun, ditambah kuring rada ngarasakeun nyieun modifikasi.

Hatur nuhun sakali deui ka komunitas eGPU anu saé pikeun ngabagi pangaweruh ngeunaan bagian sareng prosésna. Kuring junun meunangkeun sagalana ti Amazon sajaba ti kabel 2-Pin pikeun nyambungkeun kipas hareup ka dewan controller nu asalna ti eBay.

2013 MAC PRO EGPU DAFTAR TOKO

Ieu daptar suku cadang pikeun anu resep ngagunakeun eGPU dina Mac Pro 2013:

  • Corsair SF Series SF600 SFX 600 W Fully Modular 80 Plus Gold Power Supply Unit (anjeun ogé tiasa nganggo versi 450W)
  • Corsair CP-8920176 Premium Individual Sleeved PCIe Kabel Jeung Panyambung Tunggal, Beureum/Hideung
  • Phobya ATX-bridging colokan (24 Pin)
  • Noctua 120mm, 3 Speed ​​Setting Anti Stall Knobs Desain SSO2 Bearing Case Cooling Fan NF-S12A FLX
  • 2-Pin Converter pikeun Mobile Racks CB-YA-D2P (ti eBay)
Customized Akitio Node

Tips pikeun meunangkeun dimimitian ku EGPUS

  • Gabung ka komunitas eGPU.io sareng baca ngeunaan topikna
  • Meuli kotak anu pas pikeun sistem anjeun.
  • Inget, eGPU henteu Henteu ngan pikeun Mac, nu boga PC ogé bisa maké éta.
  • Putusan kartu grafik mana anu r ight pikeun anjeun. Anjeun panginten henteu hoyong NVIDIA - anjeun panginten hoyong kartu AMD anu langkung kuat. Anjeun gaduh pilihan- eta gumantung kana naon nu Anjeun hoyong pake kakuatan grafik tambahan pikeun.
  • Sok jieun cadangan sistem drive Anjeun. Kagagalan ngalakukeun ieu ngan saukur nyuhunkeun masalah.
  • Upami anjeun aya kasalahan milarian forum sareng komunitas bakal ngabantosan anjeun.
  • Upami sadayana salah sareng anjeun masih aya dina dua pikiran sapertos kitu. mun PC atawa Mac, sumur, Anjeun gaduh sababaraha bagian PC ayeuna - pasti sababaraha leuwih mahal - anjeun boga dua pilihan; jual atawa jieun PC.

Siap Diajar LEUWIH TENTANG EGPUS IN MOTION DESIGN?

Kami parantos ngadamel sababaraha eGPU sareng GPU  sapanjangna sababaraha bulan upami anjeun resep diajar langkung seueur, pariksa tulisan anu saé ieu ti komunitas School of Motion.

  • Go Fast: Ngagunakeun Kartu Vidéo Eksternal dina After Effects
  • Naha Pangolah Grafik Leres Éta Penting dina After Effects?

Gulir ke atas