Tanya Jawab Epik sareng Sander van Dijk

Dina épisode ieu, Sander van Dijk ngajawab patarosan ti komunitas School of Motion. Nyiapkeun sababaraha bom pangaweruh epik.

Cekel buku catetan sabab anjeun badé nyandak catetan.

Kami badé asup kana pikiran Sander van Dijk. Sander parantos dianggap salaku salah sahiji seniman anu paling elit dina grafik gerak. Anjeunna henteu ngan ukur damel sareng sababaraha seniman sareng studio pangsaéna dina biz (kalebet Buck sareng Gmunk), tapi anjeunna ogé ngabantosan pangarang alat anu mangpaat pikeun After Effects sapertos Ray Dynamic Color, Ourobouros, sareng anu sanésna.

Anjeunna ogé nyiptakeun seueur eusi atikan anu ngabantosan kalebet kursus freelancing sareng kursus énggal anu disebut Metode Gerak Lanjutan di dieu di School of Motion.

Demi ngahormatan kelas énggal, kami panginten éta bakal pikaresepeun. masihan anjeun, Sakola komunitas Motion, kamampuhan pikeun nanyakeun legenda industri ieu nanaon rék. Hasilna mangrupikeun salah sahiji episode podcast anu paling panjang sareng paling padet anu kantos kami diterbitkeun. Kami ngarepkeun anjeun resep kana ieu!

METODE MOTION ADVANCED

Sapertos anu kami nyarios sateuacanna, Sander parantos nyiptakeun kursus énggal di dieu di School of Motion anu disebut Metode Gerakan Lanjutan. Kursusna mangrupikeun teuleum jero kana téknik sareng alur kerja desainer gerak dina tingkat mograf anu paling luhur. Upami anjeun kantos ngimpi diajar tina sababaraha desainer gerak panggedéna di dunya ieu mangrupikeun kursus pikeun anjeun. Anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaanniat tapi naon pangaruh maranéhanana geus di dunya. Janten, Facebook contona, aranjeunna tiasa gaduh niat pikeun leres-leres nyiptakeun komunitas anu langkung kabuka atanapi naon waé, tapi naon pangaruh anu saleresna di dunya? Nya, bakal seueur épék positip, tapi ogé seueur éfék négatif, janten anjeun kedah nyaimbangkeun éta.

Sander van Dijk: Anjeun terang, naha produk ieu nguatkeun jalma atanapi aranjeunna nyandak. kauntungan jalma? Naha aya anu anjeun tiasa laksanakeun sareng proyék ieu anu tiasa tip skala dimana platformna tiasa janten langkung tina platform dimana éta nguatkeun jalma? Anjeun terang, kuring pribadi ngarasa tanggung jawab kana sababaraha gelar. Upami kuring damel dina komérsial soda ageung, dasarna kuring hoyong ngarékayasa murangkalih sareng ngayakinkeun aranjeunna pikeun ngonsumsi hal anu kuring moal pernah nginum sorangan sabab éta adiktif pisan sareng henteu séhat. Janten, upami kuring gaduh pilihan kuring langkung milih nempatkeun fokus kuring di tempat sanés.

Sander van Dijk: Sareng, anjeun terang, dina awal karir kuring, kuring henteu tiasa selektif sapertos ayeuna. , sareng meureun kuring henteu paduli teuing sakumaha anu kuring lakukeun ayeuna. Janten, nalika kuring janten langkung maju sareng langkung pindah ka freelance kuring saleresna tiasa nyandak kaputusan éta pikeun kuring sorangan, sareng kuring nyangka yén saleresna ngawangun alat pikeun masarakat, sareng nyiptakeun kursus sapertos The Advanced Motion Methods, komo kursus freelance, aranjeunna sadayana pisanSaur kuring penting pikeun ngabantosan jalma-jalma ngagaduhan kakuatan atanapi kabébasan anu sami pikeun tiasa ngalakukeun hal anu sami.

Joey Korenman: Leres. Janten, hayu atuh naroskeun ieu cara anu béda sabab anjeun nyarioskeun éta. Anu kuring badé naroskeun ka anjeun nyaéta méwah pikeun anjeun kusabab tingkat anu anjeun pikahoyong dina karir anjeun? Sareng anjeun nyarios nalika anjeun langkung ngora sareng langkung awal dina karir anjeun anjeun henteu tiasa milih-milih, tapi, anjeun terang, kuring nyangka yén aya waktos anu jelas dimana kuring terang kumaha perasaan anjeun ngeunaan pertanian sustainable sareng barang-barang sapertos kitu, janten upami Monsanto naroskeun anjeun ngadamel sapotong kanggo aranjeunna, sigana anjeun bakal nyarios henteu.

Joey Korenman: Tapi kumaha upami, anjeun terang, kumaha upami éta jalma anu vegan sareng aranjeunna dipénta ngadamel salah sahiji anu "Got Susu?" Bintik-bintik atanapi anu sapertos kitu dimana teu aya anu jahat. Teu kawas hal anu nurun tina "Wah, éta karasaeun kotor. Nu karasaeun jenis kawas hiji parusahaan jahat ". Éta ngan ukur ngalawan hiji aspék kapribadian maranéhna.

Sander van Dijk: Leres.

Joey Korenman: Dina naon saur anjeun anjeun kedah cicing waé sareng nyandak artos?

Sander van Dijk: Nya, anjeun moal kantos mendakan klien anu 100% saé. Kawas, sebutkeun anjeun boga amal nu bor sumur pikeun jalma miskin ngarah boga cai nginum. Nya, anjeun tiasa nyarios yén éta mangrupikeun hal anu saé kan? Kusabab eta jalma teu boga cai, maranéhanana kudu leumpang sababaraha kilométer pikeun meunangkeun eta.tapi anjeun ogé bisa ngajawab naha éta mangrupakeun ide nu sae pikeun ngan ngamimitian poking sababaraha liang dina lapisan cai taneuh di wewengkon darat pisan gurun?

Sander van Dijk: Atawa, Anjeun bisa jadi boga pausahaan nu mere sapatu bébas. lamun meuli hiji katuhu? Tapi naon pangaruhna kana ékonomi lokal di dinya sareng jalma-jalma anu ngadamel sapatu di nagara éta?

Sander van Dijk: Janten, kuring henteu nyarios yén organisasi nirlaba ieu super jahat, atanapi aya sababaraha. Jenis konspirasi aneh di tukangeunana, tapi kuring ngan ukur nunjukkeun yén aya sababaraha sisi pikeun hal. Sok aya hal anu saé atanapi anu goréng sareng anjeun kedah milarian kasaimbangan dina éta.

Sander van Dijk: Anjeun terang, aya seueur deui, sareng, deui, éta sadayana gumantung kana nilai anjeun. jeung kabutuhan Anjeun. Upami anjeun vegan sareng anjeun leres-leres disgusted ku kumaha dunya urang ngarawat sato, ngajauhan éta, damel anu sanés. Tapi, naha anjeun peryogi artos sareng anjeun sadar yén upami anjeun nyandak padamelan éta anjeun leres-leres tiasa nyéépkeun sabulan pikeun ngamajukeun tuangeun anu aya hubunganana sareng vegan? Éta saé. Meureun éta hiji pilihan.

Sander van Dijk: Ayeuna, susu kiwari teu bener susu deui. Sapertos kalolobaan produk pangan anu seueur dimodifikasi kalayan nambihan ambu, panyumbang, sareng pangawét.

Joey Korenman: Hehehehe.

Sander van Dijk: Sareng hal-hal éta, deui, hal-hal éta aya pikeun a alesan husus. Henteu per se sabab aranjeunna super jahat, tapi étaPatarosan na, patarosan nyata nyaéta dunya anu anjeun hoyong hirup? Lamun henteu meureun anjeun bisa ngalakukeun hiji hal ngeunaan eta kalawan kaahlian anjeun.

Sander van Dijk: Anjeun terang, lamun kuring bade méakkeun waktu kuring, kuring leuwih resep ngerjakeun hiji hal anu bermakna pikeun kuring, sarta preferably. jeung jalma-jalma nu boga kayakinan nu sarua jeung nu ogé bener-bener fun gawé bareng.

Sander van Dijk: Na naha éta téh méwah? Nya, kuring henteu nyangka upami anjeun leres-leres dilahirkeun beunghar. Kawas, ngaliwatan gawé teuas sarta kaahlian anjeun anjeun meunang diri dina posisi stabil finansial guna nyieun eta pilihan dumasar kana kapercayaan etika Anjeun. Tapi bahkan pikeun kuring aya waktos dimana kuring kedah nyandak padamelan anu kuring henteu resep pisan tapi mayar tagihanana, tapi sateuacan kuring ngantepkeun éta jauh kumaha kuring tiasa mastikeun yén kuring tiasa nyéépkeun seuseueurna artos kuring. waktos ngalakukeun naon anu kuring yakin pangalusna?

Joey Korenman: Éta Heboh.

Sander van Dijk: Kawas, Anjeun kudu mayar tagihan. Kanyataanana nyaéta urang hirup di dunya dimana kalolobaan jalma ngukur kasuksésan dumasar kana jumlah artos anu dipiboga. Kawas nagara-nagara ngukur kasuksesan dumasar kana PDB, produk domestik bruto, jeung hanjakalna henteu dumasar kana sumber daya alam atawa kualitas kahirupan jalma-jalma nu hirup di éta nagara.

Sander van Dijk: Ayeuna, kuring percaya kana ngukur kasuksesan ku cara kualitas hirup nu kuring ngalaman jeung kabeungharan jalma di sabudeureun kuring, sarta kumaha lingkunganNya, sareng artos kanggo kuring mangrupikeun alat anu tiasa dianggo pikeun ngajantenkeun éta.

Joey Korenman: Abdi resep. Sobat, éta ngingetkeun kuring sakedik ide ngeunaan sks karbon dimana anjeun politisi sareng anjeun ngapung nganggo jet pribadi, tapi teras anjeun ngimbangan éta ku nyumbangkeun artos atanapi anu sapertos kitu.

Sander van Dijk: Leres.

Joey Korenman: Janten, ieu mangrupikeun episode podcast sadayana-

Sander van Dijk: Abdi terang.

Joey Korenman: Lebet kana moralitas ieu. Ku kituna, abdi bade mindahkeun kami sapanjang tapi-

Sander van Dijk: Hehehehe, mangga ngalakukeun. Abdi ogé resep kana éta.

Joey Korenman: Leres. Sadayana anu ngadangukeun ieu pasti bakal ditingali deui.

Joey Korenman: Janten, ieu sanés patarosan ti pamiarsa sareng éta saé saé. Kuring geus mindeng wondered ieu ngeunaan anjeun. Kumaha anjeun ngatur waktos ngadamel plugins, ngadamel tutorial, ngerjakeun proyék klien, ngadamel kelas, ngarambat dunya, ngalakukeun sagala rupa hal anu anjeun lakukeun. Kumaha anjeun gaduh rubakpita pikeun éta?

Sander van Dijk: Henteu. Abdi peryogi langkung rubakpita. Hehehehe, maksud kuring, éta perjuangan nyata poé ieu. Kuring ngarasa yén éta téh perjuangan pikeun loba jalma di dunya ieu sabab gerakna gancang jeung gancang. Sareng kuring henteu reueus pisan ieu, tapi kuring damel dinten-dinten sareng akhir minggu anu panjang, dugi ka titik dimana kadang-kadang masalah kaséhatan mimiti timbul, sareng éta parah pisan, sareng éta pasti henteu pikeun sadayana, tapiAbdi henteu tiasa ngabantosan tapi gairah kana proyék-proyék ieu.

Sander van Dijk: Upami kuring gaduh ide pikeun alat khusus, kuring moal tiasa ngabantosan. Abdi teu tiasa ngan diuk dina dipan. Kuring ngan kudu indit jeung nyieun eta. Sareng sadaya hal anu aya di luar ayeuna sapertos ngagores permukaan anu aya dina pikiran kuring. Abdi tiasa ngeusian langkung seueur kahirupan kalayan sagala hal anu aya dina pikiran, tapi éta bakal janten kasaimbangan "Nya, naon anu langkung penting? Sabaraha waktos anu kuring nyéépkeun dina média sosial? Sabaraha waktos anu kuring nyéépkeun. Ngabales surelek? Struktur atawa sistem naon anu bisa kuring ciptakeun sangkan kuring bisa ngahemat waktu?"

Joey Korenman: Leres, sareng abdi oge tiasa nyarios ka jalmi anu naroskeun patarosan ieu, anjeun terang, parantos damel sareng anjeun Sander. salila sababaraha bulan dina kelas ieu, kuring pasti bisa ngajamin kanyataan yén anjeun salah sahiji jalma digawé hardest Kuring geus kungsi patepung. Sareng éta ngingetkeun kuring, anjeun terang, urang ngagaduhan Ash Thorp dina podcast nembe sareng kuring naroskeun patarosan anu sami, sareng anjeunna masihan jawaban anu sami. Anjeunna sapertos, "Kuring ngan ukur damel pisan, leres pisan."

Joey Korenman: Sareng, anjeun terang, kuring perhatikeun kuring lumayan untung. Kuring parantos pendak sareng seueur jalma suksés dina sababaraha taun ka pengker, sareng ieu mangrupikeun hal anu biasa. Anjeun terang, dorongan obsesip ieu pikeun ngarengsekeun hal-hal, sareng ngamimitian hal-hal énggal, sareng gaduh lima hal sakaligus, anjeun terang?

Sander van Dijk: Hehehehe. Anjeun terang,Aya ngan ukur waktos kawates anjeun gaduh di Bumi ieu, sareng ngan ukur seueur kamungkinan dina waktos éta, sareng éta sababna kuring ogé penting pisan kana kaséhatan sareng kualitas kahirupan sabab upami kuring séhat, éta hartosna kuring henteu. t meunang gering sakumaha mindeng, Kuring boga leuwih énergi. Janten, naon anu kuring lakukeun nyaéta dina dasarna kuring eureun nginum alkohol nalika kuring umurna 23 taun, kuring henteu pernah ngaroko, kuring ngeureunkeun nginum sabab kuring parantos seueur énergi.

Joey Korenman: Anjeun henteu peryogi éta. .

Sander van Dijk: Jadi, hehehehe, maksud kuring, kuring ngan boga strategi ieu pikeun nyieun saloba waktu kuring sadia kalawan pikiran jernih sangkan kuring bisa fokus kana naon anu kuring paling ngahargaan.

Joey Korenman: Leres. Heboh. Resep pisan. Leres, ayeuna badé uih deui ka jaman ayeuna. Patarosan ieu ... Hehehehe. Tingali, ieu patarosan anu saé. Abdi badé ngalakukeun ieu langkung sering, kéngingkeun pamiarsa urang nyarankeun patarosan. Leuwih gampang. Abdi henteu kedah ngadamel aranjeunna.

Joey Korenman: Muhun. Janten, kumaha anjeun ngamimitian karir anjeun di Walanda? Sareng jalma ieu saleresna ti Walanda ogé. Ceuk maranehna, "Abdi teh ti Walanda sareng abdi heran kumaha anjeun dugi ka dimana anjeun ayeuna ti dieu. Léngkah naon anu anjeun tuturkeun?" Leres, éta patarosan anu saé sabab Holland mangrupikeun nagara leutik. Maksudna, aya sababaraha studio kelas dunya anu terkenal di dinya, tapi teu aya 50 diantarana anjeun terang?

Sander van Dijk: Leres. Jeung pamadegan, aya ngan sababarahanalika kuring kaluar ti sakola sareng kuring ngamimitian. Janten, kuring sigana écés di Walanda kuring seueur magang kusabab sakola kuring henteu saé. Éta sanés salah sahiji sakola seni anu saé. Janten, kuring angkat ka sakola dimana anjeun gaduh seueur kabébasan sareng waktos pikeun diri anjeun. Seueur jalma anu resep kaulinan ku kituna aranjeunna nyéépkeun waktos pikeun kaulinan. Nyaan ieu kana desain gerak jadi kuring spent sakabéh waktu kuring diajar ngeunaan desain gerak, sarta tinimbang ngajarkeun maneh hal di sakola aranjeunna pikir éta mangrupakeun ide nu sae pikeun ngan ngirim anjeun dina loba internships. Janten, kuring magang di stasiun TV di Walanda diajar ngédit. Saatos éta kuring magang di perusahaan épék visual. Sabenerna, Filmmore di Amsterdam. Kuring diajar loba di dinya.

Sander van Dijk: Sarta ahirna kuring balik deui ka sakola jeung babaturan kuring ngomong, "Oh, abdi ngagaduhan magang ieu di parusahaan ieu disebut [Exopolis 00:21: 52] di LA." Sareng nalika éta leres-leres diklik pikeun kuring. Abdi sapertos "Antosan sakedap, anjeun tiasa magang di luar nagara?" Sareng di dinya kuring mimiti sadar, "Oh, antosan sakedap, sadaya studio desain gerak anu kuring milarian di Amérika Serikat, kuring tiasa angkat ka dinya sareng kuring tiasa diajar hiji hal ti jalma-jalma ieu."

Sander van Dijk: Janten, éta nalika kuring mimiti nyusun strategi pikeun ngirim email ka studio anu kuring dipikacinta, sareng ahirna hiji studio uih deui ka kuring.kasempetan, salah sahiji ti dalapan studio nu kuring emailed, tur éta Raja jeung Nagara jadi kuring indit ka dinya pikeun magang. Aranjeunna nembé ngamimitian janten perusahaan, sareng hehehehe, éta kumaha éta sadayana dimimitian.

Sander van Dijk: Janten, éta leres-leres terang yén éta mungkin sareng ngan ukur nyobian, teras-terasan, sareng ningali upami éta. jalan, sarta lamun gawéna ... Siga, kuring malah teu nyarita basa Inggris deui, tapi babaturan kuring ieu nulungan jeung email nyobian nulis dina basa Inggris, sarta éta super panjang. Éta panjang teuing sareng éta mujijat yén éta tiasa dianggo.

Joey Korenman: Hehehehe, tapi kuring resep éta, anjeun terang, janten sadayana ngadangukeun, anjeun ngirim dalapan email, tujuh diantarana henteu leres?

Sander van Dijk: Leres.

Joey Korenman: Janten, hiji tina dalapan, sareng éta sigana rata-rata kan? Tur éta pikeun magang, éta teu kawas, "Hei, anjeun bade ngamimitian nyewa kuring leupas. Ieu budak Walanda anjeun geus pernah patepung jeung pernah digawé kalayan saméméh". Heueuh, anjeun sigana mah magang anu bayaranna rendah pisan sareng pikasieuneun pisan.

Joey Korenman: Jadi, maksud kuring, naon anu kuring resep ngeunaan jawaban éta Sander nyaéta henteu aya sihir di dinya. Anjeun ngalakukeun hiji hal anu pikasieuneun pisan, anjeun henteu nyarios pisan dugi ka hiji jalma nyarios enya teras suku anjeun aya dina panto, sareng éta mangrupikeun rahasia kan?

Sander van Dijk: Leres. Éta kedah janten waktos anu pas. Éta ogé kedah janten ... Kusabab kawas pikeun studioÉta ... Siga, kuring ngan ukur milih dalapan studio sabab kuring leres-leres ngadamel email anu dipersonalisasi ka sadaya studio ieu kusabab kuring terang upami kuring ngan ukur ngirim sababaraha hal anu acak, maka éta moal jalan. Abdi henteu kantos hoyong ngabales éta. Janten, kuring nyarioskeun ka studio naha kuring resep kana naon anu aranjeunna laksanakeun, sareng ngan ukur aya dalapan anu kuring leres-leres katingali ku kuring leres-leres hoyong damel pikeun aranjeunna.

Sander van Dijk: Sareng Jenis sareng Nagara saleresna. studio dimimitian. Aranjeunna nembé ngamimitian. Aranjeunna kebat diréktur kreatif sarta produser ti parusahaan disebut ... Oh man. Meureun Percaya Desain? Jigana éta Believe Designs. Tapi, teras aranjeunna kaluar tina padamelan di dinya pikeun ngamimitian studio sorangan. Ku kituna, pikeun maranéhanana éta asup akal boga intern, sedengkeun meureun pikeun sakabéh studio séjén maranéhna geus kungsi intern, maranéhna meureun teu kabetot.

Joey Korenman: Leres.

Sander van Dijk: Janten, éta leres-leres kuring pikir éta ngeunaan waktos sareng mastikeun yén anjeun ... Mastikeun ogé yén anjeun komitmen. Témbongkeun yén anjeun daék diajar. Siga, éta bakal pikasieuneun pikeun studio naon waé anu kuring bayangkeun pikeun nyewa jalma anu henteu ngamotivasi. Témbongkeun yén anjeun hayang pisan diajar hal anyar Jigana naon berpotensi nyieun eta kajadian dina surelek atawa naon bae.

Joey Korenman: Hehehehe. Éta sadayana naséhat anu luar biasa.

Joey Korenman: Janten, patarosan sanés anu kuring nyangka aya hubunganana sareng carita asal anjeun. patarosan téh, anjeunkaca tangtu, atawa anjeun bisa pariksa kaluar trailer ieu kursus. Ogé, grafik tungtung diciptakeun ku Gunner. Jalma-jalma éta bakat pisan...

TÉNJÉN CATETAN

  • Sander
  • Metode Gerak Canggih
  • Panduan Pamungkas Pamungkas
  • Alat

ARTIS/STUDIOS

  • Exopolis
  • Raja jeung Nagara
  • Max Stossel
  • Gunner
  • Bee Grandinetti
  • Buck
  • Jake Sargaent

PIECES

  • Eureun Nyieun Pembunuh Kasohor
  • Logo F5
  • Pausefest
  • Atap Usum Panas
  • Sireum Leutik

SUMBER

  • Animation Bootcamp
  • The Dip by Seth Godin
  • Blend
  • Loop de Loop
  • Figma
  • Afinitas
  • Sketsa
  • Modo
  • Bioskop 4D
  • ScreenFlow
  • Final Cut Pro X
  • Unity

LAIN-LAIN

  • 16 Kapribadian

SANDER VAN DIJK TRANSKRIP

Joey Korenman: Sander van Dijk mangrupikeun salah sahiji animator efek anu paling terkenal di dunya. Diaku éta hal geulis geeky kawentar, tapi jujur ​​anjeunna geus earned pangakuan. Sander henteu ngan ukur damel sareng sababaraha studio sareng seniman anu pangsaéna dina biz, Buck sareng [Jima 00:00:51] pikeun nami pasangan, tapi anjeunna ogé ngabantosan panulis alat anu leres-leres mangpaat pikeun efek samping sapertos Ray Dynamic Color, Ray Dynamic. Tekstur, sareng Ouroboros. Anjeunna geus dijieun kelas freelancing sadia dina situs na, tur ayeuna anjeunna malah nuluykeun sarta dijieun kelas kalawandisebutkeun dina wawancara sejen nu diajar wangunan jeung arsitéktur. Kumaha éta pangaruh atanapi pangaruh kana karir animasi anjeun?

Sander van Dijk: Nya, arsitéktur ogé desain, tapi anjeun ngan ukur ngarancang kalayan bahan fisik versus piksel sigana leres? Tur aya ogé loba ngarengsekeun masalah dina arsitektur, sarta kuring pikir loba precision geometric, sarta kuring resep nempatkeun éta dina karya kuring ogé.

Sander van Dijk: Ku kituna, Jigana ogé pisan . .. Siga, kuring diilhami pisan ku arsitektur kuno sapertos sateuacan aya komputer sareng barang-barang sapertos kitu kusabab jaman baheula. Sapertos ayeuna urang gaduh pangukuran. Kami gaduh sapertos, "Oh, ieu 10 séntiméter atanapi 10 inci." Tapi deui dina poé maranéhna bakal ngawangun jeung ngawangun candi jeung naon bae, kawas wangunan badag, ngan ngagunakeun géométri. Aranjeunna bakal nyebutkeun kawas, "Muhun, hayu urang nempatkeun hiji bunderan handap heula, lajeng nempatkeun hiji segitiga di jero, lajeng dumasar kana mana sudut ieu pencét garis séjén ieu dimana urang bakal ngamimitian kuadrat sejen." Aranjeunna hoyong desain dumasar kana éta, sareng naon anu anjeun kéngingkeun nyaéta potongan arsitéktur anu harmonis ieu, sareng éta anu kuring resep diajar, sareng kuring resep nerapkeun éta dina karya kuring sorangan. Éta ogé sababaraha hal anu anjeun bakal diajar upami anjeun nyandak kursus Métode Gerak Lanjutan.

Sander van Dijk: Janten, éta leres-leres kumaha arsitéktur ngainspirasi kuring, sareng éta ampir sami. Kuring bakal nyebutkeun éta pisanraket patalina.

Joey Korenman: Sobat, éta metot pikeun kuring. Abdi henteu kantos nginten sapertos kitu, sareng ayeuna anjeun parantos nyarios kitu sareng kuring ningali seueur padamelan anjeun, sareng, anjeun terang, hartosna, upami kuring badé ngajelaskeun éta geometri mangrupikeun kecap anu kuring bakal. make.

Sander van Dijk: Leres.

Joey Korenman: Éta saé pisan. Janten, abdi tiasa leres-leres ningali kumaha pangaruh éta nyerep kana animasi anjeun.

Joey Korenman: Janten, hayu urang ngobrol sakedik ngeunaan padamelan anjeun. Janten, ieu mangrupikeun patarosan anu saé. Salaku desainer gerak kumaha anjeun nangtukeun tujuan nalika damel dina proyék pikeun klien sareng kumaha anjeun terang iraha tujuanna kahontal atanapi henteu? Sareng kuring nebak cara kuring napsirkeun patarosan éta nyaéta upami klien nyewa anjeun nyarios, "Héy, kami hoyong anjeun ngahirupkeun potongan ieu pikeun urang nyarioskeun ka jalma-jalma ngeunaan produk anyar kami sareng ngajantenkeun aranjeunna bungah." Kumaha anjeun terang upami anjeun parantos ngahontal tujuan éta?

Sander van Dijk: Leres. Muhun, hayu atuh ngabejaan Anjeun carita sabab kuring boga prosés nu ayeuna kuring make, tapi kuring teu boga saméméhna jeung ieu nu ngajadikeun kuring sadar yén kuring butuh prosés kawas éta.

Sander van Dijk : Janten, kuring disewa pikeun ngalakukeun pidéo teaser anu saé ieu pikeun perusahaan téknologi ieu anu nunjukkeun alat énggalna sareng kuring sapertos kieu, "Cool, hayu urang lakukeun." Janten, kuring nembé ngamimitian, sareng nyiptakeun pidéo menit sadinten ieu, sareng sapanjang jalan CEO mimiti sadar yén sadaya fituryén manéhna hayang ngajelaskeun tur ngobrol ngeunaan dina video, éta teu bener bade jadi mungkin pikeun nyocogkeun eta sadayana di, sarta kuring ngan indit langsung kana "Oh, jalma ieu hayang teaser a. Hayu urang nyieun. "

Sander van Dijk: Sareng naon anu kuring sadar nyaéta yén klien anjeunna henteu hoyong gaduh pidéo teaser sapertos anjeunna nyarios ka kuring. Anjeunna leres-leres peryogi pidéo anu langkung panjang anu ngan ukur ngajelaskeun sababaraha fitur produkna. Kuring ngalakukeun padamelan anu saé dina pidéo na, tapi éta sanés anu dipénta ku klien janten kuring sono kana tujuan anu aya, sareng anu kuring sadar yén kuring kedah leres-leres ngartos naon anu dipikahoyong ku klien. Biasana kuring naroskeun sababaraha patarosan anu tiasa ngabantosan kuring terang naon éta.

Sander van Dijk: Anjeun terang, salah sahiji patarosan utama nyaéta, "Muhun, kumaha kasuksésan anjeun sakali. video ieu kaluar?" Sareng jalma éta tiasa berpotensi nyarios, atanapi klien tiasa berpotensi nyarios "Oh, muhun, jalma bakal terang ngeunaan ieu sareng fitur ieu." Sarta kuring bakal kawas, "Oh, antosan sadetik. Ku kituna, sabenerna dina urutan ngobrol ngeunaan sakabéh fitur ieu urang bisa jadi kudu video panjang, sarta kami bisa jadi kudu make aksi live tinimbang animasi pikeun ngabejaan jalma ngeunaan eta. Urang bisa jadi kudu boga voice over tinimbang lagu musik nu bener-bener keren."

Sander van Dijk: Tah, éta cara kuring pikeun mastikeun yén kuring terang naon tujuan klien.

Sander van Dijk:Sababaraha patarosan anu pikaresepeun anu anjeun tiasa naroskeun sapertos kitu, sabab kuring sok panasaran ngeunaan ieu sapertos kieu, "Muhun, naon anu kajantenan dina bisnis anjeun anu leres-leres nyababkeun kreasi proyék ieu?" Leres? Kusabab upami anjeun naroskeun yén anjeun terang naha anjeun dibawa pikeun ngalakukeun padamelan éta.

Sander van Dijk: Teras anjeun tiasa ogé sapertos kieu, "Muhun, kumaha abdi tiasa ngabantosan anjeun ka dinya?" Kusabab aranjeunna nyandak anjeun kalayan ekspektasi tangtu yén meureun aranjeunna ningali hiji hal anu anjeun lakukeun sateuacan aranjeunna hoyong anjeun laksanakeun maka anjeun ogé ngartos, sapertos, "Nya, naon anu aranjeunna pikahoyong pikeun kuring sareng éta leres-leres badé ngajawab masalah maranéhanana?"

Joey Korenman: Hehehehe. Sobat, éta mangrupikeun patarosan anu luar biasa. "Naon anu nyababkeun anjeun nelepon kuring pikeun naroskeun kuring pikeun ngalakukeun ieu?"

Sander van Dijk: Anjeun kedah terang éta, sareng anjeun henteu tiasa waé asup sareng nuturkeun paréntah sabab anjeun freelancer ayeuna sareng lamun maranéhna kudu nyewa batur nu ngan nuturkeun pesenan maranéhna ngan bisa nyewa jalma anu boga kaahlian, tapi inget urang nuju pindah ka arah wewengkon ayeuna dimana anjeun teu keur hired bener deui pikeun ngan kaahlian anjeun. Anjeun kedah terang éta, tapi anjeun ogé kedah nyayogikeun solusi pikeun masalah-masalah khusus, sareng klien anjeun ngan ukur tiasa mikir kadang-kadang dugi ka titik anu tangtu sareng éta dimana anjeun kedah berpotensi lebet sareng nunjukkeun aranjeunna kamungkinan, atanapi nunjukkeun aranjeunna naon anu tiasa. ngajawab maranéhnamasalah.

Sander van Dijk: Sareng, anjeun terang, pikeun uih deui kumaha anjeun terang nalika anjeun ngahontal tujuan anjeun. Anjeun terang nalika anjeun parantos ngahontal tujuan anjeun nyaéta nalika aranjeunna nyéwa anjeun deui, anjeun terang?

Joey Korenman: Abdi resep.

Sander van Dijk: Kusabab anjeun gaduh jaminan yén naon anu anjeun laksanakeun terakhir nyaéta naon anu dipikahoyong ku anjeun laksanakeun. Sareng kuring kedah nyarios, yén klien anu kuring damel, sareng kuring nyiptakeun teaser éta, anjeunna henteu acan nyauran kuring deui, sareng kalolobaan klien, kalolobaan klien nelepon kuring deui saatos kuring damel pikeun aranjeunna.

Joey Korenman: Sababaraha hal nu nuju nyarios, ieu téh jenis barang anu Chris Doe salawasna ngobrol ngeunaan. Ceuk hiji hal sakali, jeung Abdi gonna sagemblengna jagal eta, tapi éta hal kawas, nilai anjeun patali jeung patarosan anjeun nanya atawa hal kawas éta. Anjeun patut patarosan anjeun naroskeun. Janten, patarosan éta, upami anjeun naroskeun ka klien, "Jadi naon anu ngajantenkeun anjeun terang sabaraha anjeun badé nyéépkeun sareng milarian kuring sareng ngahubungi kuring?" Kusabab dasarna anjeun ngadiagnosa titik nyerina, sareng anjeun ngaleungitkeun ego anjeun, sabab anu anjeun hoyong laksanakeun nyaéta ngadamel hal anu keren pikeun ngingetkeun desainer gerak anu sanés, sahenteuna éta cara kuring biasa beroperasi. Tapi éta sanés tujuanana, leres?

Sander van Dijk: Éta sering sanés tujuan klien. Kadang-kadang, upami aranjeunna hoyong éta ogé saé pisan. Tapi lolobana waktu, anjeun aya pikeun ... anjeun aya pikeun potong kompas. Étaméakkeun loba duit dina anjeun, mudahan, lajeng anjeun kudu asup, ngajawab masalah, sarta kaluar. Lajeng aranjeunna kawas, "Whoa, masalah urang nembé direngsekeun." Atanapi, "Kami tiasa nyarioskeun éta kalayan jelas kusabab pidéo ieu."

Joey Korenman: Leres, saé. Henteu kunanaon. Janten teraskeun, kuring gaduh patarosan anu sigana sigana ku 30 jalma anu béda dina sababaraha cara.

Sander van Dijk: Oh, oke, ieu patarosan anu penting pisan.

Joey Korenman: Hehehehe, tapi ieu jauh ... Muhun, Kuring henteu weruh kumaha pentingna i, tapi pasti patarosan pang populerna, sarta kuring teu reuwas. Patarosanna, kumaha prosés anjeun pikeun mikir sareng nyiptakeun transisi anu mulus antara dua adegan? Karya anjeun jenis ... éta salah sahiji fitur eta anu kuring pikir jalma resep ngeunaan karya anjeun nyaéta yén anjeun pohara alus dina datang nepi ka ieu palinter ... Ieu ampir kadang ampir kawas hiji ilusi optik kumaha anjeun meunang ti hiji adegan ka nu sejen, kawas sababaraha alat origami metot di kali. Janten kumaha saur anjeun ngeunaan transisi sareng ngalaksanakeunana?

Sander van Dijk: Muhun. Nya, mimitina, anjeun parantos ditinggalkeun ... Siga, éta ngalibatkeun sadaya pigura animasi anu sanés, tapi ngan ukur fokus kana dua pigura éta, sareng ngan ukur transisi antara aranjeunna, anjeun parantos ngantunkeun hal pangpentingna ngeunaan sakabeh persamaan. Janten nalika kuring ngadamel asapotong design gerak, Kuring tempo sagala pigura jeung kumaha aranjeunna mindahkeun babarengan. Kuring ningali sadaya pigura gaya sareng sadaya pamandangan sapertos waktos sakedik anu dicandak dina ulin kontinyu. Janten kuring neuteup panjang pisan sareng maénkeun kalayan cara anu béda-béda yén hal-hal tiasa diputer, gerak, skala. Pikeun meunangkeun hiji hal anu ... pikeun manggihan yén muter kontinyu nu nyumput tukangeun eta pigura gaya. Sareng sanés hartosna urang kedah lirén dina unggal pigura. Kadang-kadang salah sahiji pigura gaya ngan hiji hal nu terus-terusan.

Sander van Dijk: Jeung sajauh cara kuring transisi sagala hal béda dina animasi, Kuring bener nyoba nyieun pulsa ieu. Hirup gaduh pulsa, sapertos denyut jantung anjeun gaduh pulsa. Bayah anjeun gaduh pulsa. pulsa ieu ngalir ngaliwatan sagalana, sarta eta dasarna informs kumaha transisi kuring mindahkeun. Sareng anu paling sering kuring laksanakeun nyaéta kuring ningali unggal pigura gaya, sareng kuring nyobian niténan, ogé, naon arah alami anu badé angkat dina pigura ieu? Siga, kumaha éta badé ngalih?

Sander van Dijk: Kuring naroskeun patarosan éta ka diri kuring, teras kuring nempatkeun kana kontéks sareng sadaya pigura anu sanés sareng kuring nyobian milarian pulsa éta, gelombang sinus anu ngalir. ngaliwatan sakabéh animasi, sarta éta mindeng masihan kuring clues ngeunaan hiji hal perlu transisi kana hal séjén, sabab aya loba cara anjeun bisa balik ti hiji hal ka séjén, tapi lamun anjeun nuturkeun ieu pulsa gelombang sinus nu ngaliwatan sakabéh.animasi, sabenerna karasaeun kontinyu. Éta kumaha kuring ngadeukeutan transisi antara pigura, sareng éta ogé anu kuring diajarkeun dina kursus metode gerak maju ogé.

Joey Korenman: Leres, sareng kuring ogé bakal nambihanana, sabab ieu mangrupikeun hal anu kuring kantos. bener panasaran ngeunaan teuing nalika anjeun mimiti nyieun kelas lajeng ningali anjeun nempatkeun palajaran ieu babarengan jeung animating conto jeung hal kawas éta. Hiji hal anu nyangkut kaluar sarta éta atra pisan ti luar nyaeta sabaraha tata, jeung sabaraha tina prosés aya pikeun sagalana anjeun ngahirupkeun. Saha waé anu resep kana karya anjeun, aranjeunna ngan ukur ningali hasil ahir. Aranjeunna henteu ningali genep atanapi tujuh léngkah sareng percobaan anu gagal anu diperyogikeun pikeun dugi ka dinya, sareng kuring nyangka éta leres-leres nuju kana patarosan salajengna anu dipiboga ku batur.

Sander van Dijk: Tapi sateuacan anjeun angkat ka dinya, sanaos , tapi siga-

Joey Korenman: Oké.

Sander van Dijk: ... éta hal anu mindeng kajadian. Siga, jalma-jalma sok reuwas nalika ningali hiji hal, aranjeunna sapertos, "Oh, éta peryogi seueur padamelan." Nya, upami anjeun ningali wangunan, éta nyandak waktos anu lami pikeun dipasang. Siga, upami anjeun ningali naon waé dina kahirupan, éta peryogi waktos anu lami ... kadang butuh waktos anu lami pikeun dugi ka dinya. Naha éta bakal béda pikeun desain gerak? Ngabandingkeun desain gerak sareng sababaraha hal anu sanés dina kahirupan, sapertos ngawangun gedong, anjeun gaduh langkung seueur barangpikeun nungkulan nalika anjeun sabenerna nempatkeun hiji hal fisik di dunya, loba aturan jeung peraturan. Jeung desain gerak, anjeun boga piring bersih. Anjeun tiasa ngalakukeun naon rék. Janten, leres, peryogi seueur padamelan. Naha éta bakal béda pikeun desain gerak?

Joey Korenman: Leres, sareng ampir sapertos cara kuring ngupingkeun naon anu anjeun carioskeun nyaéta yén jalma ningali hasil ahir, sareng upami aranjeunna nyobian. Pikeun ngabayangkeun jumlah jam nu diperlukeun sacara harfiah ngan nyieun éta hasil ahir. Siga, upami anjeun ngan ukur animasi ti mimiti dugi ka réngsé kalayan nol screw-up sareng sadayana leres-leres, saé, éta henteu peryogi seueur waktos. Tapi naon anu aranjeunna henteu dipertanggungjawabkeun nyaéta anjeun linggih di dinya tanpa ideu, ngabenturkeun sirah anjeun kana témbok salami sajam nyobian mikirkeun kumaha heck ieu tiasa dianggo, nyobian lima hal, opat di antarana dahsyat. Hiji jenis karya, ngalakukeun genep versi eta. Tungtungna, anjeun mimiti meunang wae. Sapertos, prosés éta, anu ditungtungan ku sigana anu katingalina saderhana pisan, tapi aya anu leres-leres pajeulit anu diperyogikeun pikeun dugi ka dinya naha hasil ahirna rumit atanapi henteu.

Sander van Dijk: Sareng anjeun peryogi iterasi gancang. pikeun éta ogé. Anjeun peryogi alat anjeun pikeun tiasa sumping sareng anjeun nalika anjeun mikir. Pamikiran kajantenan gancang pisan, sareng upami peryogi lima menit pikeun ngahasilkeun hiji hal, maka anjeun kaluar tina aliran anjeun. Ku kituna kuring ogé jadi gairah pikeun ngembangkeunalat jeung cara pikeun ngaronjatkeun workflow, sabab éta gonna mantuan urang mikir gancang, iterate gancang, datang nepi ka katuhu ... tungtungna angka kaluar cara katuhu nu pigura ieu dimaksudkeun pikeun nunda babarengan. Éta sadayana ngahiji.

Joey Korenman: Suka. Janten, nalika anjeun gaduh ... Janten, anggap anjeun ngahirupkeun hiji hal, anjeun dipasihan sakumpulan papan, sareng anjeun nutup panon anjeun sareng anjeun tiasa ngabayangkeun kumaha éta ngahirupkeun, leres? Kumaha raket hasil ahir ahirna cocog sareng visi awal? Kuring nyangka salah sahiji cara pikeun ningali ieu nyaéta, naha anjeun ngahirupkeun ku ngajalajah sareng karasaeun anjeun milarian guha sareng anjeun henteu tiasa ningali naon anu aya di payuneun anjeun dugi ka anjeun ka ditu, atanapi anjeun gaduh cetak biru sirah anjeun, sarta anjeun ngan ngajalankeun eta?

Sander van Dijk: Kuring make prosés animasi salaku extension pikiran kuring, sarta salaku extension pamikiran kuring. Janten, tibatan mikir, sapertos, "Naha saé ngahirupkeun ieu ku cara kieu?" Kuring ngan ngahirupkeun eta, tur tingal lamun gawéna. Sareng kuring sering henteu terang dugi ka kuring leres-leres nyobian. Kuring gé ngawangun hiji animatic dina sajam, ngan bener kasar, nempatkeun eta babarengan, ulah ngaranan lapisan naon baé, kawas bener kasar, nempatkeun sagalana babarengan, tingali lamun sagalana jalan, sabab sakali kuring nyaho gawéna, kuring ngan bisa nyieun. éta kana potongan ahir. Tapi penting pisan pikeun ngajalajah gancang pisan sareng ningali hasil eksplorasi éta ampir langsung, sabab upami henteuurang, Sakola Motion. Kelasna disebut Advanced Motion Methods, sareng upami anjeun hoyong diajar langkung seueur ngeunaan animasi master kelas ieu, angkat ka shoolofmotion.com pikeun milari langkung seueur.

Joey Korenman: Ayeuna, dina épisode ieu Sander ngajawab patarosan ti anjeun, komunitas Sakola Motion. Kami geus dikumpulkeun ton patarosan hébat sarta diusahakeun tarik kaluar nu Sander bener bisa ngagali kana, sarta dina paguneman ieu anjeunna mana jero. Ieu panjang pisan sareng anjeun badé nyandak buku catetan kanggo nyandak catetan.

Joey Korenman: Janten, ieu mangrupikeun pikiran Sander van Dijk.

Joey Korenman: Oke Sander. Kuring boga daptar gigantic patarosan ti panongton urang jeung Abdi bade ngalungkeun aranjeunna ka anjeun. Anjeun siap?

Sander van Dijk: Abdi siap. Bawa.

Joey Korenman: Muhun. Janten, hayu urang mimitian ku ieu, sareng kuring nyangka ieu mangrupikeun patarosan anu saé sareng kuring leres-leres panasaran naon anu anjeun badé nyarioskeun nyaéta jawaban kami.

Joey Korenman: Janten, anjeun pasti aya dina paménta animator. Anjeun terang, sigana hésé pisan pikeun mesen anjeun dina waktos ieu. Tapi taun ieu khususna anjeun parantos nyéépkeun seueur waktos pikeun ngerjakeun dua kursus. Hiji pikeun urang, Métode Gerak Canggih, lajeng hiji anu dina situs anjeun disebut The Ultimate Freelance Guide, sarta kuring geus noticed jenis trend loba animators luhur, jeung désainer, jeung seniman asup kana kaulinan pangajaran lately. Émang kunaonéta ngaganggu prosés mikir.

Joey Korenman: Hehehehe, jadi ampir kawas anjeun nguji, lajeng anjeun iterating, lajeng anjeun polishing, katuhu?

Sander van Dijk: Leres, nuhun. Jadi mindeng animasi munggaran nu kuring nyieun, maranéhanana kasampak pikareueuseun. Tapi aranjeunna nunjukkeun ideu. Aranjeunna nunjukkeun naon anu mimiti sareng kumaha hal éta ka hareup, teras kumaha éta kana hal anu salajengna. Sareng nalika éta kajantenan, sareng upami kuring tiasa leres, teras saatos éta, sareng kuring tiasa nampi sababaraha persetujuan klien ngeunaan éta, maka kuring tiasa neraskeun, tapi kuring terang yén éta bakal jalan.

Joey Korenman: Leres, kuring nyangka prosés animasi mangrupikeun salah sahiji hal anu teu kahartos ku seniman dina awal karirna, sabab éta mangrupikeun hal anu anjeun henteu kantos ningali. Anjeun ningali hasil tungtung, sarta meureun anjeun ningali sababaraha pigura gaya, katuhu? Siga, upami studio nempatkeun éta dina halaman wébna. Janten anjeun bakal ningali awal sareng akhir, tapi anjeun henteu ningali tengahna, sareng tengah dimana sihirna. Éta salah sahiji hal Abdi bogoh ngeunaan kelas anjeun nunda babarengan, nyaeta anjeun némbongkeun tengah pabalatak, nyaeta naon atuh resep nelepon eta. Ieu bagian dimana anjeun ampir isin ngeunaan kumaha éta kasampak.

Sander van Dijk: Abdi. Sigana pikareueuseun.

Joey Korenman: Tapi éta penting pisan, sareng tanpa éta anjeun moal kéngingkeun hasil ahir anu saé anu digosok.

Sander van Dijk: Hehehehe, sareng éta ogé ngaitkeun deui kana. arsitéktur,leres? Maksudna, anjeun hoyong mastikeun yén sateuacan anjeun kaluar yayasan anu anjeun pikirkeun unggal bagian tina gedong anjeun. Sakali yayasanna lebet, sareng anjeun ngamimitian ngawangun gedong ieu, bakal sesah pisan pikeun ngamimitian ngarobih saatosna.

Joey Korenman: Leres.

Sander van Dijk: Janten anjeun langkung saé ngadamel anu saé. rencanana di awal, sabab éta gonna ngan nyieun prosés anjeun pisan gampang. Sareng éta ogé sering métafora anu kuring anggo pikeun ngajelaskeun prosés ieu ka klien. Abdi badé nyobian milarian naon waé dina bisnisna, sabab kuring naroskeun patarosan ngeunaan bisnisna sareng hal-hal sapertos kitu, janten kuring ngartos prosésna. Janten kuring tiasa nganggo éta salaku métafora. Oh, janten upami aranjeunna perusahaan gedong contona, pikeun nempelkeun conto arsitéktur urang, kuring tiasa sapertos kieu, "Muhun, mimitina, urang kedah terang naon anu anjeun pikahoyong, janten urang ngan ukur narik sababaraha rujukan. " Tur éta ngan persis sarua jeung ngan narik rujukan pikeun jenis jenis wangunan Anjeun gonna nyieun. Teras urang kedah ngadamel blueprint, leres?

Sander van Dijk: Sareng blueprint éta ngan ukur korelasi langsung kana animatic atanapi boardamatic, teras anjeun teraskeun kana tren éta, dimana, Sakali draf kasar munggaran urang dimimitian, éta kawas nempatkeun pondasi di. Jadi klien anjeun ayeuna bisa ngamimitian ngartos salajengna anjeun kamajuan kana prosés ieu, nu harderÉta bakal leres-leres ngarobih hal-hal, sabab aranjeunna terang pisan dina usahana sorangan, yén nalika yayasan éta dipasang, éta bakal hésé pisan pikeun ngarobih hal-hal saatosna.

Joey Korenman: Heboh. Janten hayu urang ngalih sakedik, sareng ngobrolkeun, sigana, sababaraha kabiasaan pribadi anjeun, kabersihan pribadi, hal-hal sapertos kitu. Janten patarosanna, naon anu nyababkeun kaahlian anjeun ka tingkat luhur anu ayeuna anjeun gaduh? Naha aya kabiasaan pribadi anu anjeun kembangkeun pikeun ngabantosan anjeun? Sareng kuring terang jawaban kana patarosan ieu, sabab kami parantos ngobrolkeun pisan. Janten, abdi badé ngantep anjeun nyandak éta.

Sander van Dijk: Oké, muhun, kuring yakin aya dua hal. Anu kahiji nyaéta kuring parantos aya di sekitar jalma-jalma anu langkung berbakat tibatan kuring, sareng kuring tiasa diajar ti aranjeunna sareng naroskeun patarosan ka aranjeunna. Sareng kuring sok nyarios yén anjeun rata-rata tina lima jalma anu paling anjeun nongkrong. Janten upami anjeun mastikeun yén anjeun salawasna sakitar lima jalma anu langkung saé tibatan anjeun, antukna anjeun bakal mimiti naék skala sareng janten rata-rata grup éta, anu bakal janten langkung hese, sabab sababaraha urang bener alus, éta gonna jadi teuas pikeun sabudeureun pikeun lila. Éta sababna kuring sok resep kolaborasi sareng jalma, sabab anjeun leres-leres ... anjeun sanés ngan ukur linggih di bar dimana waé nginum, anjeun ngan ukur nyéépkeun waktos.saling, neangan solusi, ngaréngsékeun masalah.

Sander van Dijk: Jadi jigana nu kahiji. Abdi bagja pisan nalika nampi magang di King And Country. Nalika studio éta ngamimitian, aranjeunna ogé hoyong naek skala ogé. Janten naon anu aranjeunna lakukeun nyaéta nyéwa seueur freelancer, sababaraha freelancer anu kuring tingali, sareng kuring damel sareng aranjeunna dina proyék, sareng kuring tiasa naroskeun patarosan ka aranjeunna. Sareng éta anu kuring yakin leres-leres berharga dina gerak gancang-gancang kalayan pendidikan. Siga, kuring émut balik ka bumi sareng kagum ku sabaraha kuring parantos diajar dina satengah taun, ngan ukur ngabandingkeun sareng uih deui kana kaayaan anu kuring baheula. Jigana éta hiji. Anu sanésna sapertos ... sareng éta anu kuring lakukeun deui ayeuna nyaéta, éta ngan ukur kabuka sareng ngadangukeun kumaha jalma-jalma sanés ngalakukeun padamelan na, para ahli.

Sander van Dijk: Janten kuring mindeng kasampak leuwih taktak photographers, atawa direksi. Sareng nalika kuring ngalakukeun éta, kuring tetep jempé, sabab kuring ngan ukur hoyong leres-leres niténan sacara saksama sadaya gerakan anu aranjeunna laksanakeun, naha aranjeunna ngalakukeun hal-hal khusus. Sareng kuring panginten dina pikiran kuring, sapertos, "Oh, sigana kuring ngagaduhan cara anu langkung saé pikeun ngalakukeun éta." Tapi sanajan kuring mikir éta, kuring tetep jempé jeung kuring ngan kasampak di ... na coba ngartos kawas, "Muhun, naha maranéhna ngalakukeun eta cara husus? Naon mangpaatna ngalakukeun eta husus.Sareng upami kuring ningali kauntungan anu sami di dinya, naon anu kuring tiasa laksanakeun ayeuna, nyaéta kuring tiasa ngamimitian diajar ti sadayana jalma anu béda-béda ieu, nyandak sababaraha trik anu pangsaéna, ngahijikeun éta, tingali naha éta ogé dianggo pikeun kuring, sareng gabung sareng kaahlian anjeun sorangan, sareng, nuhun, janten langkung saé anjeun sorangan.

Joey Korenman: Hehehehe, abdi hoyong nambihan hiji hal anu ogé anu kuring perhatikeun ngeunaan anjeun. Sareng nyaéta, anjeun pikasieuneun. kabuka pikeun kritik. Kawas, anjeun ngajak kritik dina cara nu sagemblengna bakal freak kuring, sarta meureun lolobana jalma, kaluar. Salaku seniman, ieu téh skill urang sadayana kudu diajar, kumaha carana megatkeun ego urang tina karya, jadi urang 'Bisa nampi kritik, sareng mudah-mudahan kritik anu konstruktif. Tapi éta masih pikasieuneun pisan bahkan pikeun seniman telat dina karirna, sareng anjeun hébat dina éta. Siga, anjeun ngajak éta, anjeun terang?

Sander van Dijk: Cara kuring ningali éta, éta kritik kana karya kuring. Ieu sanés kritik pikeun kuring. Kuring parantos ngalih. Mungkin kuring parantos diajar tina pangalaman éta, janten kuring moal gelo. e nu kasalahan sarua deui, lamun éta kasalahan. Janten éta ngan ukur kritik kana sababaraha padamelan anu kuring lakukeun dina jaman baheula, naon waé. Siga, kusabab kuring ngalakukeun padamelan éta, sareng kusabab kuring ngagaduhan kritik éta, ayeuna kuring ngagaduhan kasempetan pikeun leres-leres perhatikeun yén kuring langkung saé. Sareng upami kuring bakal cicingeun, atanapi kuring nolak kritik sareng ngan ukur ngarepkeun jalma bakal resep, teras dimana kuring? Kuring ngan masih macét di tempat kuringéta, na kuring teu boga konfirmasi yen naon sabenerna mah ngan dijieun atawa dijieun mantuan ngajawab masalah, sabenerna alus, atanapi naon. Anjeun kedah naroskeun tanggapan ka seueur jalma.

Sander van Dijk: Sareng ngeunaan kabiasaan, kuring bakal nyarios, sapertos anu disebatkeun sateuacana, sapertos nyéépkeun seueur jam leres-leres ngabantosan, sabab kuring tiasa nampi seueur. rengse. Nepi ka titik nu tangtu sanajan, sabab lamun nempatkeun teuing jam dina, anjeun sabenerna jadi kurang produktif. Lain hal nu sok di bayangkeun ku kuring mah, sok aya nu gawe di hiji proyek, bari siga kieu, "Duh Gusti, jiga kitu mah, piraku, atawa hese, hese." Sareng anjeun gaduh perasaan sapertos kieu, "Oh, lalaki, kuring ampir hoyong nyerah." Tapi pas kuring geus noticed nu, Abdi kawas, "Henteu, ieu téh tempat paling jalma bakal nyerah. Tapi kumaha lamun kuring balik hiji hambalan salajengna? Kumaha lamun kuring coba hiji deui?" Sareng leres pisan ... Abdi leres-leres ngaprogram otak kuring janten sapertos kitu, pas kuring dina waktos éta dimana kuring badé nyerah kana hiji hal, éta sapertos anjeun ampir aya.

Sander van Dijk: Kumaha upami anjeun langkung saléngkah tibatan dimana jalma-jalma sanés bakal eureun? Anjeun bisa jadi bisa nyieun eta. Janten, éta leres-leres tekad. Kuring ngarasa yén éta mangrupikeun kabiasaan anu saé pikeun kuring. Sareng kabiasaan anu sanés sapertos kieu, "Muhun, pilihan naon anu kuring tiasa lakukeun ayeuna anu bakal ngajantenkeun kuring saléngkah langkung caket ka tempat kuring kedah énjing?" Tur upami abdi gaduh apilihan kawas, sumur, méakkeun waktu on Instagram, ngagulung ngaliwatan feed kuring aimlessly, atawa dipake dina proyék markisa kuring, nu janten pilihan pisan gampang a, sabab kuring nyaho yén dina mangsa nu bakal datang Abdi hoyong gaduh proyék markisa ieu kaluar. Naon anu bakal ngabantosan abdi dugi ka dinya? Ngan ukur damel dina proyék gairah ayeuna, atanapi ngagulung tanpa tujuan dina Instagram? Ieu ngan mantuan kuring. Éta ngan, sigana mah, dua kabiasaan saeutik nu mantuan kuring dina karya kuring ogé.

Joey Korenman: Leres, abdi gonna nyarankeun dulur ngadengekeun buka nyokot The Dip ku Seth Godin. Ieu mangrupikeun buku ngeunaan salah sahiji ideu anu anjeun nyarios, Sander, nyaéta momen anu anjeun karasa paling tekenan sareng paling ... Éta momen pas sateuacan anjeun nembus sareng suksés. Sareng anjeunna masihan sajuta conto naha psikologi manusa jalanna ku cara éta. Tapi sakali anjeun diajar ngenalkeun perasaan éta pikeun naon éta, salaku halangan terakhir anu anjeun kedah laksanakeun, maka anjeun leres-leres tiasa condong kana éta. Sareng ieu mangrupikeun hal anu kuring nyarioskeun ogé dina boot camp animasi.

Sander van Dijk: Éta hésé pisan, sabab kadang anjeun ... tina panto jeung anjeun ngan terus banging kana panto sarua jeung teu muka, meureun nya panto béda. Janten anjeun kedah kadang-kadang dina waktos éta anjeun ogé kedah mikir sapertos, "Nya, naha éta realistisngan tetep nyobian, atawa kawas, naha kuring kudu nyobaan pendekatan béda? Kumaha lamun kuring ngalakukeun ieu?" Tapi lajeng ahirna anjeun bakal bisa angka eta kaluar. Jadi teu ngan kawas, "Oh, Kuring ngan gonna aimlessly buang sorangan dina ieu." Ieu leuwih kawas, sumur, pikir ngeunaan eta. ogé.

Joey Korenman: Leres pisan. Sareng hiji cara anu tiasa mangpaat pikeun ningali éta nyaéta upami anjeun nyobian ngalakukeun hiji hal anu teu acan kantos dilakukeun sateuacanna, maka éta perasaan tiasa nyasabkeun anjeun. Tapi Upami anjeun nyobian ngahontal sababaraha pangaruh desain gerak anu anjeun tingali ku jalma sanés, éta jelas mungkin, éta ngan ukur pikeun diajar sareng terang kumaha sareng ngalakukeunana. gagal, nyobian jeung gagal. Kuring manggihan yén loba kali nalika kuring nyobian ngalakukeun hal anu scares kuring, atawa nu kuring ngarasa kawas kuring meureun gonna gagal dina, katuhu saméméh kuring sukses kuring meunang burst ieu kahariwang, jeung Éta ngajadikeun kuring hoyong eureun. Sareng salami henteu, biasana kuring gancang pisan. Ieu hal anu aneh. Janten baca bukuna, pariksa deui. Kuring diajar seueur tina éta.

Sander van Dijk: Leres, kéngingkeun éta, sabab hasil anu anjeun pikahoyong langkung penting tibatan anjeun ngarasa rada handap yén éta henteu hasil. Janten, teruskeun waé. Tong gampang nyerah.

Joey Korenman: Suka. Hehehehe, anjeun kudu tahan banting. Ku kituna hayu urang ngobrol ngeunaan hard skill versus soft skill.

Sander van Dijk: Sadayanaleres.

Joey Korenman: Janten patarosan anu urang kéngingkeun nyaéta, naon anu paling saé pikeun anjeun dina hal ngahontal kasuksésan? Sareng kuring nganggap yén jalma ieu hartosna dina karir anjeun. Naha sacara téknisna pinter, atanapi éta ... Abdi resep istilah anu dianggo ku jalma ieu, janten kotak ideu Pandora? Sareng anjeun parantos nyarios perkawis ieu sakedik, tapi panginten anjeun tiasa ngajentrekeun. Naha kaahlian téknis anjeun anu parantos ngajantenkeun anjeun dugi ka ieu, atanapi langkung ti ngan éta?

Sander van Dijk: Abdi nyarios kaahlian téknis, sabab jaman baheula, éta sakedik ngeunaan kaahlian téknis. , atanapi éta seueur ngeunaan kaahlian téknis. Upami anjeun terang kumaha ngalakukeun hiji hal ... Pangaweruh henteu acan sayogi. Éta ogé ngeunaan, sapertos anu urang bahas sateuacanna. Siga, klien anjeun ngan ukur tiasa mikir dugi ka ayeuna. Anjeun kedah ngabantosan aranjeunna, sahenteuna éta anu anjeun hired. Anjeun kedah ngabantosan aranjeunna mendakan solusi anu leres pikeun masalahna. Sarta mindeng ieu bisa jadi hésé, sabab klien bisa jadi teu percaya atawa ngarti solusi nu Anjeun gaduh.

Sander van Dijk: Kuring manggihan yén éta mindeng hadé tinimbang ngajelaskeun eta, kawas, coba nyieun gancang demo pikeun nembongkeun aranjeunna kumaha gawéna. Siga, salah sahiji conto nyaéta proyék anu kuring parantos dilakukeun sareng réréncangan kuring, Max Stossel, anu pujangga, sareng anjeunna gaduh sajak ngeunaan ngeureunkeun pembunuhan pembunuh. Tur upami Anjeun salah rék pariksa kaluar, Anjeun ngan bisa Google persis éta sarta anjeun bakalmanggihan video dina eta. Tapi ieu sajak panjang opat menit, sarta manéhna hayang bener nyieun animasi dina eta, nyieun visuals pikeun eta. Janten, anjeunna naros ka kuring, sareng pilihan kuring sapertos kieu, "Muhun, urang tiasa nyiptakeun animasi opat menit, atanapi opat menit barang aksi langsung, tapi anjeun terang sabaraha biaya éta. waktos, sarta kami teu bener boga éta pikeun proyék gairah. Anjeun teu boga anggaran pikeun nyewa sakabeh tim animators nyieun opat menit animasi dumasar kana sajak voiceover ieu "

Sander van Dijk: Jadi dina pilihan dua éta kawas, "Muhun, kumaha lamun urang ngabejaan carita ngaliwatan feed Facebook?" Sareng sadayana sajak ogé aya hubunganana sareng média sosial, ku kituna kuring mendakan solusi éta. Sarta ieu réngsé nepi keur kawas nyieun deui feed Facebook, ngarobahna kana animasi, sarta éta sabenerna gancang pisan nyieun, jadi ayeuna urang boga opat menit animasi. Sareng kuring mendakan solusi anu efektif pikeun masalah anu anjeunna hoyong mendakan animasi opat menit, tapi tetep ngagampangkeun pikeun réngsé.

Sander van Dijk: Tapi nalika kuring nyarioskeun ieu, nalika kuring nyarios ka anjeunna. solusi, ceuk urang kawas, "Hei, kumaha lamun urang nyieun ngan feed Facebook?" Anjeunna henteu leres-leres ngartos dugi ka kuring leres-leres nyiptakeun demo gancang sareng nunjukkeun ka anjeunna dina teleponna, sapertos kieu, "Ieu, upami urang ngadamel pidéo salayar, éta sigana anjeun aya dina aplikasi Facebook anjeun, tapi étaNaha alesan anjeun damel di kelas ieu?

Sander van Dijk: Sajauh motivasi, pikeun kuring ngawasaan kaahlian bisnis sareng kréatif leres-leres nguatkeun kuring pikeun milih klien anu kuring hoyong damel, sareng pikeun leres-leres ngarancang kahirupan anu kuring hoyong hirup, sareng kuring hoyong ningali batur tiasa gaduh kasempetan anu sami sareng kuring. Janten, kuring parantos ngembangkeun kursus-kursus ieu supados jalma-jalma tiasa ngamangpaatkeun naon anu kuring pelajari salami 10 taun ka pengker sareng ningali naha éta masuk akal pikeun nerapkeun éta kana kahirupan sorangan sareng cara aranjeunna damel.

Sander van Dijk: Sareng hehehehe, tangtosna mangrupikeun hal anu sesah pikeun nyarios henteu ka seueur proyék anu pikaresepeun pisan. ngajarkeun kaahlian kuring jeung taun ieu ngan dirasakeun kawas timing katuhu pikeun eta sabab Abdi bogoh karya klien, tapi kuring ogé boga gairah pisan badag pikeun empowering komunitas desain gerak sarta yén expresses sorangan ku sababaraha cara. Sapertos kuring ngawangun alat-alat pikeun épék-épék, kuring ngabantosan ngatur konperénsi Blend, sareng ayeuna nuju ngajar.

Sander van Dijk: Sareng sapertos anu anjeun nyarios, seueur jalma anu nuju ngajar ayeuna sareng kuring nyangka éta kusabab a sababaraha alesan. Jigana mimitina aya ngan hiji paménta bener tinggi pikeun animasi karya patali dina sagala rupa wewengkon béda. Jiga urang mah ngan ukur boga layar televisi deuisakabeh feed Facebook ngabejaan Anjeun hiji carita, jeung anjeun dina eta, kawas, voiceover-ing hal, sarta anjeun ogé dina eta dina video.">

Joey Korenman: Janten, urang badé ngahubungkeun éta pidéo dina catetan acara. Sareng lucu, Sander, kuring henteu kantos ningali éta. Nalika anjeun nyarioskeun éta, kuring narik éta dina telepon kuring sareng Kuring ningali éta, sareng kuring sapertos, "Oh, éta leres-leres palinter."

Sander van Dijk: Leres. Pastikeun anjeun ningali anu nyarios, "Lalajo ieu dina telepon anjeun. Anjeun nyieun layar pinuh, éta sabenerna bakal kasampak kawas anjeun dina aplikasi Facebook Anjeun, sahenteuna éta naon urang coba laksanakeun.

Joey Korenman: Jeung hal éta, kawas, éta téh basajan palaksanaan téhnisna. , leres? Nu lucu, sabab kuring terang seueur jalma anu ngupingkeun, aranjeunna ngahubungkeun anjeun sareng ekspresi anu mewah sareng hal anu gélo, sareng anjeun sanggup éta. nyaéta ampir harga Éntri ayeuna. Sapertos, anjeun henteu kedah dina tingkat téknis sapertos anjeun, tapi anjeun peryogi tingkat téknis téknis anu tangtu bahkan pikeun maén dina kaulinan desain gerak. Tapi naon jalma anu badé nyéwa anjeun ... Anu biasa cekap pikeun nyéwa. Éta henteu cekap deui. Ayeuna, jalma hoyong terang naon anu anjeun tiasa bawa ka méja salian ti éta. Sareng ideu mangrupikeun hiji jalan, kapribadian anjeun,sareng gampang dianggo, éta cara sanés. Janten, cara kuring bakal ngajawab éta, anjeun peryogi duanana, tapi éta pikaresepeun pisan saatos ningali conto éta, Sander. Ieu cleat yén naon meureun meunang anjeun kasuksésan mimiti nyaéta kaahlian teknis, tapi éta teu naha anjeun suksés ayeuna mah pamanggih kuring.

Sander van Dijk: Leres. Maksad abdi, ngan kaahlian teknis ngan meunang anjeun jadi jauh, sarta lamun anjeun cool kalawan éta, éta hébat. Kuring terang seueur jalma anu ngan ukur hoyong ngalakukeun hal-hal téknis, sareng kuring parantos lami. Siga, kuring ngan ukur hoyong difokuskeun ngalaksanakeun sagala hal rumit téknis dina After Effects, sareng entong hariwang ngeunaan sadaya barang klien. Tapi kuring pikir penting pikeun émut yén sapertos, hal téknis ngan ukur hal téknis. Maksudna, anjeun sok gaduh padamelan upami anjeun leres-leres, leres pisan, tapi bakal aya titik dimana seueur jalma ogé terang kana hal-hal téknis, atanapi aya program anu sanés anu ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun ieu. hal estu gampang. Panginten AI berkembang dugi ka titik dimana seueur barang ieu parantos otomatis. Janten naon anu tinggaleun? Teras éta leres-leres ngeunaan kaahlian bisnis, carita anu anjeun carioskeun, sareng cara anjeun tiasa komunikasi sareng grafik ieu. Janten kombinasi kaahlian bisnis, kaahlian komunikasi, sareng kaahlian téknis, saur kuring, mangrupikeun anu leres-leres berharga di hareup.

Joey Korenman: Keren. Tah ayeuna mahhoyong ... abdi gaduh sababaraha patarosan di dieu ngeunaan ngan hal workflow umum. Janten, hiji patarosan nyaéta, kumaha prosés animasi anjeun siga? Jeung patarosan mana on. Abdi henteu hartosna bagian teknis, sabab kuring parantos nutupan éta. Maksudna mah, pola pikir, wanda, tata, évaluasi, naon waé salian ti omongan software. Janten cara kuring napsirkeun éta, nalika anjeun calik sareng ringkes, naon anu bakal kajadian dugi ka muka After Effects?

Sander van Dijk: Leres, éta patarosan anu saé. Pikeun kuring, sareng kuring yakin ieu béda pikeun sadayana, tapi pikeun kuring, éta hartosna seueur waktos nyalira, sareng fokus pisan, jero pisan, sering kalayan sora anu ngabatalkeun headphone sareng sababaraha musik, janten kuring ngan ukur tiasa ngabatalkeun. kaluar dunya, sabab Abdi hoyong pisan buka bagian deepest of Brian kuring pikeun inohong kaluar naon aya, kumaha carana abdi tiasa ngahirupkeun ieu. Sareng upami seueur teuing gangguan, kuring moal dugi ka dinya. Abdi moal dugi ka tempat éta. Ku kituna kuring kudu boga loba waktu pikeun ngan balik jero. Lajeng ningali pigura ieu, lamun kuring boga pigura gaya atawa storyboard atawa rencana, Kuring ampir nempo eta kawas kuring rék megatkeun kana Federal Reserve.

Sander van Dijk: Abdi Kuring ningali aranjeunna sapertos hal téknis anu gélo ieu anu kuring peryogikeun, sabab kuring nyobian, dina pikiran kuring, kuring nyobian terangkeun sagala rupa cara anu kuring tiasa angkat tina hiji hal ka anu sanés, sareng kunaon kuring bakal jalan étaversus cara séjén. Lamun kuring indit cara kieu, naon hartina? Siga, naon sinyalna? Hiji hal anu kuring sok nyobian nyaéta kuring sok nyobian nyambungkeun sadayana. Nalika kuring ngagambar papan carita kuring, animasi logo F5 mangrupikeun conto anu saé, sabab henteu aya waktos di dinya dimana waé, wah, éta pigura anu béda. Ayeuna, ujug-ujug sagalana kumaha bae nyambung ka silih, sarta éta teka badag ieu unfolds. Sareng éta naon anu kuring resep pisan pikeun ngémutan éta. Tapi hehehehe, éta ngan pendekatan kuring, sarta kuring pikir eta pisan dumasar kana kapribadian anjeun. Janten, sapertos, sigana aya uji kapribadian ieu di luar sana. Janten, nuhun, anjeun kedah leres-leres nyobian ngartos diri anjeun sareng naon anu ngamungkinkeun anjeun pikeun maksimalkeun hasil tina prosés évaluasi pre-planing. Lain hal aneh misalna, nu hade keur kuring diuk dina karéta.

Sander van Dijk: Nya, kuring bisa digawé bener ogé nalika kuring dina karéta keur sababaraha alesan. Sareng kuring ngarasa éta ngajadikeun ... sabab kuring tiasa ngabatalkeun dunya ku sababaraha musik sareng sadayana ngan ukur ngalaksanakeun bisnisna nyalira, janten aranjeunna henteu ngaganggu kuring. Sareng aya kamajuan ieu pikeun maju. Unggal-unggal kuring ningali ka luar aya anu énggal. Janten, upami kuring calik di kamar anu ngan ukur, tingali kaluar tina jandela, sadayana karasaeun linggih. Tapi nalika kuring dina karéta, lingkungan di sabudeureun kuring gerak, musik napindah, jadi eta ngan bener mantuan pikiran kuring kamajuan sarta tetep ngajalankeun maju versus stopping. Janten, nuhun, sigana éta prosés kuring.

Joey Korenman: Éta sapertos naséhat anu kuring kantos nguping ti seueur sutradara kreatif sareng jalma-jalma sapertos kitu, yén cara anu pangsaéna pikeun nyiptakeun karya anu saé nyaéta ngajauhan. tina komputer. Anu biasa kuring lakukeun nyaéta ngaji. Janten éta versi kuring dina karéta, atanapi nganggo headphone. Ieu mangrupikeun hal anu, éta ngamungkinkeun otak sadar anjeun pareum sakedik, teras anjeun pingsan Brian tiasa nyandak alih, sareng ujug-ujug éta mimiti nyoco anjeun ideu aneh ieu, sareng anjeun sapertos, "Huh, kuring moal pernah panginten éta upami kuring calik sareng nyobian mikiran hiji hal." Anjeun terang?

Sander van Dijk: Leres. Abdi oge salah sahiji jalma anu meunang loba gagasan dina pancuran, sarta Jigana éta ngan murni sabab kuring ngan teu bisa mawa laptop kuring nalika Abdi di pancuran, eta teu gonna lepas pisan lila. Nepi ka aranjeunna mimiti nyieun hal ieu waterproof. Tapi éta sapertos anjeun nyalira di kamar anu teu aya anu ngaganggu anjeun, sareng anjeun ngan ukur gaduh rohangan pikeun mikir henteu paduli naha anjeun resep atanapi henteu. Teras sadayana ideu ngadadak mimiti muncul dina sirah anjeun, sahenteuna pikeun kuring. Terus éta ogé mantuan.

Joey Korenman: Heboh. Nya, éta nasihat anu saé. Jadi patarosan salajengna nyaeta pisan husus, tapi Teu sangka bakal alus munngawengku, sabab sabenerna urang ngobrol ngeunaan konsép ieu saeutik saeutik di kelas anjeun. Kumaha pentingna pikeun ngartos ngédit pidéo biasa ... janten sigana mah éditan lami biasa tibatan desain gerak anu saé, pikeun ngédit gerak anu saé? Siga, kumaha pentingna ide redaksi dina desain gerak?

Sander van Dijk: Jigana éta super penting. Hehehehe, meunang ngarasakeun alus ngeunaan éta. Kuring mimiti kaluar salaku redaktur. Jigana éta ngan hadé pikeun meunangkeun rasa alus ngeunaan timing, sarta kuring nyaho loba désainer gerak suksés séjén anu éditor saméméhna. Janten, hehehehe, kuring pikir éta pasti berharga. Éta ngan ukur langkung gancang tibatan desain gerak. Kalayan ngédit, anjeun tiasa ngaliwat seueur hal anu gancang. Anjeun tiasa ékspérimén sareng jinis musik anu béda. Naon kajadian mun anjeun nempatkeun klip babarengan béda? Leres, janten kuring pasti bakal nyobian éta.

Joey Korenman: Abdi satuju 100%.

Sander van Dijk: Tulungan batur dina YouTube ngédit pidéo atanapi naon waé, ngan ukur kéngingkeun rasa éditan anu saé.

Joey Korenman: Leres, kuring ogé ngamimitian salaku redaktur, sareng perkawis ngédit, saur anjeun parantos nunjukkeun, éta gancang pisan, sareng anjeun tiasa kéngingkeun ideu tina uteuk anjeun. kana layar leuwih atawa kirang instan, tur éta mangpaat pisan dina éta fase tengah pabalatak, dina éta fase perencanaan animasi. Sareng ogé, anu kuring ogé mendakan, nyaéta salaku desainer gerak, urang katarik kana seksitransisi seamless, dua menit sapotong panjang tanpa seams jeung sagalana urang pisan cleverly morphing ti hiji hal ka hareup. Tapi éta peryogi seueur padamelan, sareng teu aya waktosna pikeun éta. Sarta kadangkala Anjeun ngan bisa motong sarta gawéna bener alus.

Sander van Dijk: Leres.

Joey Korenman: Sarta eta ngajadikeun révisi pisan gampang anjeun ngan ngaganti kaluar hiji shot sejen. Janten, kuring pikir éta luar biasa gunana.

Sander van Dijk: Jigana téknik ieu tumpang tindih pisan, sareng kuring mikir upami anjeun gaduh sababaraha kaahlian ngédit, éta bakal janten mangpaat pikeun anjeun sabab, upami anjeun' Dina kaayaan klien dimana waktos atanapi anggaran terbatas, anjeun salawasna gaduh pilihan pikeun ngédit éta tibatan ngalakukeun transisi anu leres-leres rumit.

Sander van Dijk: Sareng éta bakal ngahémat seueur waktos, Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun balik mimiti, sarta hehehehe, nyieun parobahan bener gampang.

Sander van Dijk: Jadi hehehehe, sok anjeun hayang ngan milih jalan eta.

Joey Korenman: alus teuing. alus teuing. Henteu kunanaon. Janten, ayeuna urang badé ngalih kana sababaraha naséhat karir sareng patarosan anu munggaran. Ieu bener metot, sabenerna.

Joey Korenman: Jadi jalma ieu ngomong, "Ieu sigana belet." Ieu sanés ... Ieu sanés cara anu saé pikeun ngamimitian patarosan tapi kuring ngantepkeunana.

Sander van Dijk: Henteu aya patarosan anu bodo.

Joey Korenman: Kuring ditinggalkeun di. Ku kituna, ieu patarosan. Ieu, "Kuring teu bogahiji reel acan. Abdi tiasa gaduh hiji tapi kuring henteu puas ku naon anu bakal aya.

Joey Korenman: Kuring terang kuring pasti tiasa mendakan padamelan, naha anjeun pikir éta langkung hadé pikeun hustle pikeun reel atanapi ngan kaluar jeung neangan pagawean klien nu bisa jadi teu jadi tiis sakumaha Abdi hoyong éta alatan kanyataan yén kuring teu boga reel acan?"

Joey Korenman: Jeung kuring nyangka, cara kuring Kuring rada maca ieu, jalma ieu nembé ngamimitian. Aranjeunna teu acan gaduh reel sareng aranjeunna naros, "Naha éta langkung saé pikeun nyobaan sareng, anjeun terang, nyepak sababaraha panto sareng nyorong sababaraha padamelan janten. yén anjeun tiasa gaduh reel kalayan padamelan profésional dina éta?

Joey Korenman: Atanapi nyandak waktos sakedik deui, laksanakeun sababaraha spésifikasi anu sigana sigana langkung tiis dina harepan éta, nalika anjeun dibayar. tungtungna, éta bakal ngalakukeun hal nu leuwih rapih?

Sander van Dijk: Leres. Nya, éta patarosan ... sareng ieu panginten naha jalma ieu panginten éta tiasa janten patarosan bodo tapi kuring bakal nyarios, patarosan anu anjeun badé naroskeun ka diri sateuacan éta sapertos, "Muhun, saha anu anjeun pikahoyong?"

Sander van Dijk: Sapertos, "Klien naon anu anjeun pikahoyong ku ngadamel reel ieu atanapi ngalakukeun padamelan ieu?"

Sander van Dijk: Janten, upami kuring hoyong narik. Sapertos damel di studio, panginten, anjeun terang, patarosan sanés anu kuring kedah leres-leres naroskeun ka diri kuring nyaéta sapertos, "Muhun, kumaha studio ayeuna-ayeuna nangtukeun, sahanyewa.

Sander van Dijk: "Naha aranjeunna milarian gulungan? Naha aranjeunna nuju sakola pikeun terang, naha aranjeunna ngirim email sakola gerak, naha aranjeunna milarian dina Instagram?"

Sander van Dijk: Janten, gumantung kana saha anu anjeun hoyong pikahoyong janten klien, anjeun badé angkat ka tempat anu aranjeunna milari kreatif, teras ngadamel hal anu tiasa katingali.

Sander van Dijk: Abdi bakal nyebutkeun alesan utama naha jalma geus kapanggih karya abdi sabab kapanggih sapotong grafik gerak yén maranéhna bisa ngabejaan yen batur bener ... Éta batur paduli ngeunaan eta. Aya anu ngagarapna kalayan sumanget pisan.

Sander van Dijk: Sareng sapertos sadayana ... Siga, aya hiji waktos dimana anjeun janten freelancer sareng anjeun teras-terasan milarian padamelan sareng teras, dina sababaraha waktos, éta tiasa malik, jalma-jalma nyobian ngahubungi anjeun naroskeun padamelan anjeun.

Sander van Dijk: Sareng kuring resep pikeun kuring, waktos éta dibalikkeun, nalika jalma ngamimitian pikeun ngirim email ka kuring ngalawan kuring nyobian ... nyobian pisan milarian padamelan nyaéta nalika kuring nyiptakeun animasi POS fest.

Sander van Dijk: Janten naon anu kuring lakukeun nyaéta, kuring ngan ukur ... Sander van Dijk: Sareng dina satengah taun éta, kuring hoyong ngadamel proyek anu resep pisan. Kuring geus nyieun intro reel kuring ku waktu éta, nu ieu hal géométri jeung dulur benersigana resep. Janten, kuring mikir, "Kumaha upami kuring ngalakukeun animasi sadayana dumasar kana gaya éta?"

Sander van Dijk: Janten éta leres-leres anu kuring badé lakukeun, kuring leres-leres nyéépkeun sakitar opat bulan pikeun ngerjakeun animasi ieu. , POS fest.

Sander van Dijk: Janten, nyiptakeun proyék sapertos kitu, yén anjeun leres-leres nyéépkeun waktos seueur bakal ngajantenkeun internét langkung ageung tibatan nyobian ngalakukeun unggal minggu sapertos minggu. . Éta henteu saé.

Sander van Dijk: Atanapi, upami anjeun badé difokuskeun, anjeun terang, atanapi upami anjeun bakal museurkeun seueur waktos damel dina proyék-proyék anu anjeun henteu resep laksanakeun sabab, tebak naon? Ayeuna jalma-jalma bakal ningali proyék-proyék éta. Jalma anu anjeun damel sareng anjeun bakal nyarankeun anjeun sareng anjeun sigana bakal ngagaduhan seueur deui proyék anu anjeun henteu resep lakukeun.

Sander van Dijk: Janten, naha henteu nyandak sababaraha waktos. pareum sareng leres-leres nyéépkeun waktos pikeun ngaorientasi diri kana hal-hal anu anjeun resep pisan laksanakeun. Nempatkeun loba usaha kana éta sarta nempatkeun éta kaluar.

Sander van Dijk: Teu teuing sabab portopolio kuring ku waktu éta meureun geus kawas tilu potongan gerak dina eta. Tapi éta potongan-potongan anu kuring leres-leres digarap pisan, gairah sareng éta naon ... Éta mangrupikeun hal anu kuring hoyong laksanakeun.

Sander van Dijk: Janten, éta kumaha kuring ngalangkungan éta sareng éta. henteu hartosna yén éta hiji-hijina jalan anu aya sabab meureun aya seueur cara sanés, tapi kuring bakal leres-lerestapi urang ogé boga smartphone. Janten, ngan ukur langkung seueur medium anu aya dimana animasi tiasa diterapkeun, sareng kuring yakin yén masa depan komunikasi nyaéta gambar gerak. Janten, sigana mah bakal langkung seueur ka arah éta.

Sander van Dijk: Ayeuna di gigireun éta ogé seueur anu hoyong asup kana animasi. Kawas kuring malah ningali vloggers YouTube nu dimimitian maén kalawan judul animasi na malah ngajarkeun sababaraha hal aftereffects dasar ngeunaan kumaha carana lagu judul pikeun shot anjeun sarta hal kawas éta. Janten, jalma-jalma leres-leres hoyong ngadamel animasi anu saé janten panginten éta ogé ngabantosan.

Sander van Dijk: Terus urang ogé seueur jalma anu freelance kan? Maranéhna teu bener-bener boga kapasitas pikeun pindah ka kota gedé jeung digawé di studio atawa lembaga gedé pikeun diajar kaparigelan, ku kituna aya ogé paménta anu gedé pikeun diajar di imah.

Sander van Dijk: Janten, kalayan sagala tungtutan ieu langkung seueur karya animasi, langkung seueur jalma anu hoyong asup kana animasi, jalma anu hoyong diajar online, anjeun terang, éta ngadamel pasar ieu dimana anjeun tiasa ngamimitian ngajar kaahlian anjeun sareng ogé kéngingkeun kauntungan ku cara éta. anjeun tiasa ngadamel kontén pendidikan anu kualitasna luhur sareng ogé tiasa hirup sakedik pikeun ngalakukeun éta. Janten, kuring pikir éta ogé banding anu saé pikeun seueur jalma anu pindah kana rohangan pendidikan ieu.

Sander van Dijk: Sapertos, nalika kuring ngamimitian teu aya anu sapertos kieu.nanya ka diri, saha anjeun nyoba narik? Klién naon anu anjeun pikahoyong, sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun asup kana radar jalma éta?

Joey Korenman: Éta naséhat anu luar biasa sareng kuring nyangka, kuring bakal nuturkeun kalayan nyarios Éta, anjeun terang, upami anjeun cukup untung gaduh bandwidth éta, anjeun terang, anjeun tiasa ...

Joey Korenman: Panginten anjeun cicing di bumi, atanapi anjeun gaduh tabungan, atanapi anjeun cicing. murah pisan, atanapi naon waé sareng anjeun tiasa nyéépkeun waktos pikeun nyiptakeun hal anu leres-leres bermakna sareng ngagambarkeun saha anjeun salaku animator teras, éta bakal mayar langkung seueur dividen dina karir anjeun tibatan, ngan nyobian kaluar sareng kéngingkeun. klien gawé genep bulan saméméhna, anjeun terang.

Sander van Dijk: Leres.

Joey Korenman: Sareng kuring ogé sesah ngabayangkeun pikeun kaluar sareng nampi padamelan klien. Sapertos, sanés sapertos, anjeun tiasa angkat ka toko hardware sareng nyandak sababaraha padamelan klien.

Joey Korenman: Éta sapertos, anjeun terang, éta sapertos prosés. Sapertos ... Hehehehe, upami anjeun teu gaduh reel sareng anjeun henteu ngagaduhan padamelan, anjeun moal nampi padamelan klien.

Joey Korenman: Janten, kuring henteu terang kumaha anjeun. Abdi badé ngalakukeun éta, anjeun terang, upami anjeun hartosna, anjeun tiasa magang atanapi naon waé.

Joey Korenman: Tapi ayeuna mah, sigana mah, malah pikeun magang salaku desainer gerak, anjeun peryogi hal. Anjeun teu bisa boga nanaon jeung aya bener euweuh... Teu aya alesan teu gaduh nanaon, anjeun terang, éta sapertos alat anu sayogi, anjeun terang.

Sander van Dijk: Pasti anjeun tiasa ngadamel hiji hal. Aya batur anu hoyong anjeun ngadamel animasi pikeun aranjeunna. Henteu aya kakurangan éta.

Sander van Dijk: Janten sapertos kitu, sareng kuring pikir éta Instagram ogé mangrupikeun platform anu pikaresepeun pisan ayeuna dimana kuring nyangka seueur jalma anu tiasa mendakan, anjeun terang, desainer sareng animator. bener gancang jeung gampang.

Sander van Dijk: Tur upami Anjeun salah nempo naon kawas Gunner laksanakeun, contona, dimana aranjeunna nuju bringing kaluar kabeh ieu saeutik metot nembak lalaki ieu dina rooftop wangunan di New York, berpotensi, sarta anjeunna najong kaléng saeutik sarta eta bakal nyangkut dina kawas-Na, pamuter saxophone handap di jalan jeung éta kawas ...

Sander van Dijk: Ieu ngan kawas animasi saeutik nu bisa Henteu nyandak anjeun opat bulan kanggo ngadamel tapi, anjeun terang, upami anjeun ngahijikeun sakumpulan animasi éta, anjeun tiasa ngabantah yén feed média sosial anjeun mimiti janten, sapertos reel, sanés?

Sander van Dijk: Tapi leuwih kawas reel yén klien anjeun sabenerna bisa milih bagian husus, sarta lalajo eta na, hehehehe?

Joey Korenman: Hehehehe.

Sander van Dijk: Panginten aranjeunna bakal mendakan naon anu dipilari sareng aranjeunna bakal ngahubungi anjeun.

Joey Korenman: Janten, kuring nyangka yén paguneman ieu nuju saé kana salajengna.sual jeung anjeun geus dikaitkeun ... Anjeun ngobrol ngeunaan ieu saeutik saeutik saméméhna, tapi kuring pikir ayeuna, anjeun terang ... Jadi, patarosan téh, naon cara pangalusna pikeun jaringan atawa meunang pakasaban di studio atawa hiji lembaga. ?

Joey Korenman: Sareng hayu atuh kuring rada ngarobih deui sakedik sabab cara anjeun ngagaduhan padamelan di studio, anjeun terang, éta damel pikeun anjeun tapi éta, anjeun terang, aya sakedik. Kabeneran aub dina watesan waktos Raja sareng Nagara, anjeun terang, kakara ngamimitian sareng sadayana.

Joey Korenman: Tapi kuring nyangka, anjeun terang, terang naon anu anjeun terang ayeuna sareng terang kaayaan ayeuna. tina hal-hal, upami anjeun ngamimitian ayeuna, kumaha anjeun badé nyobian padamelan di studio sareng lembaga?

Sander van Dijk: Kuring henteu terang sareng kuring henteu terang kumaha jalma ngalakukeun éta. sakabeh acara jejaring nanaon oge.

Sander van Dijk: Sapertos, abdi kantos ka, kawas loba acara jaringan, katuhu? Sareng anjeun angkat ka dinya sareng kartu bisnis anjeun.

Sander van Dijk: Sabenerna kuring ngagaduhan kartu bisnis anu pikaresepeun dina waktos éta, sapertos, anu bakal kuring laksanakeun nyaéta, kuring bakal nyandak animasi kuring, kuring bakal ngékspor gambar. Sekuen kaluar tina éta lajeng, abdi bakal mastikeun yén unggal kartu bisnis boga ... hareup éta sarua tapi tukang boga kawas hiji pigura animasi abdi.

Sander van Dijk: Jadi, lamun kuring bakal buka acara, abdi bakal kawas, "Anjeun hoyong kartu bisnis kuring?" Terus, kuring tarik kaluar kartu bisnis kuringsareng kuring sapertos, "Ieu, ieu sadayana pigura dina animasi kuring. Anjeun tiasa milih hiji sareng anjeun gaduh inpormasi kuring. "

Sander van Dijk: Janten sapertos, kuring pikir éta sapertos ... Kuring nyobian pisan pikeun janten kreatif pisan sareng éta ogé, tapi kuring henteu terang.

Sander van Dijk: Siga, acara jejaring sok rada sesah, khususna upami anjeun sapertos introvert atanapi naon waé. . Tapi siga kitu, nu jadi sabab kuring ngarasa kawas kuring asup ka loba studio jeung agénsi téh, ngan ku ngamimitian wae.

Sander van Dijk: Siga, jadi mindeng urang bisa digawé di studio nu teu salah. tina studio anu paling luhur sareng kami ngan ukur ngaraos sadinten sapertos kieu, "Muhun, anjeun terang, kuring henteu damel di studio super keren ieu anu kuring hoyong damel," tapi sadayana sikep anjeun ayeuna sapertos kitu. super handap nalika anjeun damel di tempat anu anjeun damel ayeuna.

Sander van Dijk: Tapi upami anjeun langkung luhur sakedik, jalma-jalma saleresna tiasa ningali énergi sapertos kitu.

Sander van Dijk: Naon anu kuring nyobian nyarios sareng naon anu kuring badé angkat nyaéta éta, pikeun kuring, éta sigana réaksi ranté. Anjeun tiasa ngamimitian di mana waé.

Sander van Dijk: Hal-hal anu kuring sok perhatikeun nyaéta, mastikeun yén kuring ngabantosan batur, yén kuring ngalakukeun kahadean sareng yén kuring bakal pisan akalna.

Sander van Dijk: Siga, kuring hoyong ngingetkeun jalma ngeunaan naon anu kuring tiasa laksanakeun pikeun aranjeunna. Mun kuring bisa némbongkeun éta, Abdi gonna jadi akalna ka aranjeunna, jeungaranjeunna hoyong nyewa kuring sareng aranjeunna nyarios ka babaturanana, "Duh Gusti, urang ngagaduhan lalaki ieu Sander, sareng anjeunna tiasa ngabéréskeun masalah ieu sareng, anjeun terang, anjeun kedah damel sareng anjeunna."

Sander van Dijk: Sareng kuring ogé nyangka, ngalangkungan rekomendasi sareng rekomendasi, anjeun kedah nampi éta.

Sander van Dijk: Anjeun kedah nunjukkeun ka jalma yén anjeun damel sareng anjeun. tiasa nanggungjawaban kana hiji proyék sareng anjeun tiasa nyandak anu serius.

Sander van Dijk: Upami anjeun tiasa nunjukkeun éta, kuring yakin jalma bakal tiasa nyarankeun anjeun langkung seueur tibatan upami anjeun leumpang di sabudeureun, jeung anjeun kawas rada ngarasa sedih yén anjeun teu di tempat katuhu ayeuna.

Sander van Dijk: Anjeun terang, meureun anjeun kungsi poé goréng kawas, pikirkeun kumaha anjeun bisa jadi aset anu paling luar biasa pikeun hiji perusahaan.

Sander van Dijk: Jalma anu sadayana hoyong damel sareng sabab sapertos, upami anjeun janten aset anu luar biasa pikeun perusahaan, anjeun terang, moal aya anu bakal ngantep anjeun angkat. .Éta gé salawasna wanna dianggo wi th anjeun sabab geus jadi senang gawé bareng jeung jalma éta.

Sander van Dijk: Ku kituna, sarta aya ngan loba téhnik pikeun éta sedengkeun, anjeun terang, tinimbang salempang pisan ngeunaan naon on piring sorangan.

Sander van Dijk: Sapertos, naon anu aya dina piring jalma anu anjeun damel ayeuna sareng hal-hal sanés anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngirangan nyeri éta? Kawas, hal séjén étaAnjeun tiasa ngalakukeun pikeun ngaleungitkeun sababaraha hal éta.

Sander van Dijk: Jigana ieu sadayana sapertos, sikep sareng paripolah, teu paduli dimana anjeun damel ayeuna, atanapi saha anjeun damel, saur kuring. Éta ngan ukur nyiptakeun éfék sapertos kieu, "Nya, anjeun terang, iraha waé Sander lebet ka kamar, aya hal gaib ieu.

Sander van Dijk: Proyék mimiti maju, sadayana gaduh waktos anu saé pikeun damel. eta, anjeun terang, deadlines urang keur patepung, aya solusi pikeun masalah nu urang boga.

Sander van Dijk: Jeung éta jenis éfék anu kuring wanna nyieun nalika kuring gawé bareng klien. Abdi hoyong aya di dinya sareng gaduh aranjeunna perhatikeun yén, nalika kuring aya, yén proyék sareng perjuanganna lalaunan ngaleungit, atanapi yén kuring aya pikeun ngabantosan sareng masihan solusi.

Sander van Dijk: Mimitian dimana anjeun ayeuna 'sabab kuring yakin yén lamun nempatkeun sababaraha sikep bener alus di tempat anjeun kiwari, bakal aya jalma séjén anu perhatikeun éta sarta, naon deui? y meureun aya réaksi berantai ieu anu bakal, anjeun terang, mugia anjeun tiasa ka tempat anu anjeun pikahoyong tibatan dimana anjeun ayeuna.

Joey Korenman: Hehehehe. Janten, abdi hoyong nambihan sababaraha hal kana éta.

Joey Korenman: Janten, sadayana anu anjeun carioskeun leres pisan sareng, anjeun terang, kuring pikir naon anu pasti ngabantosan kuring dina karir kuring, kuring henteu pernah ... Kuring henteu nyangka kuring kantos aya dina tilu anu paling luhurjalma-jalma berbakat di kamar mana waé anu kuring kantos lebet, leres?

Joey Korenman: Janten, sanés éta anu ngabantosan kuring. Anu ngabantosan kuring nyaéta, ramah sareng persis naon anu anjeun nyarios. Siga, nalika kuring dina tim anu ngalakukeun proyék, kuring moal pernah ngantepkeun tim kuring ngagantung. Kuring bakal salawasna ngabéréskeun masalah.

Sander van Dijk: Leres.

Joey Korenman: Kuring sok optimis, kuring henteu pernah, anjeun terang, kuring henteu pernah ngawadul, sadayana éta. jenis barang.

Joey Korenman: Janten, abdi hoyong nyandak sababaraha hal taktis. Anjeun terang, upami aya anu nembé ngamimitian karirna sareng nuju nyobian lebet ka studio, ieu mangrupikeun sababaraha hal anu kuring parantos ningali damel sareng anu parantos dicarioskeun ku pamilik studio anu dipilari.

Joey Korenman: Hiji, coba. Coba deui, sareng anjeun bakal kaget sabaraha sering jalma, anjeun terang, ngawadul ngeunaan henteu damel di studio sareng aranjeunna henteu pernah ngirim email ka studio anu aranjeunna hoyong damel. Aranjeunna nuju ngantosan studio pikeun manggihan aranjeunna.

Joey Korenman: Jadi, salah sahiji usaha, sabenerna ngahontal jalma. Anjeun bakal reuwas kumaha efektif éta tiasa. Ogé, anjeun terang, sababaraha urang bisa jadi teu satuju kana ieu, tapi kuring pageuh yakin anjeun teu kudu teuas ngajual diri, katuhu?

Joey Korenman: Siga, kuring teu nyangka kuring kungsi ngirim surelek ngomong, "Hai, Abdi a desainer gerak, jeung Abdi bogoh ka anjeun nyewa kuring." Anjeun terang, sapertos ... atanapi naon waé anu ngadeukeutan éta.

Joey Korenman: Cara kuringsok nganjang ka jalma-jalma nyaéta, "Hei, kuring pikir anjeun saé pisan. Kuring ngan ukur hoyong ngahubungi sareng ngucapkeun, halo, supados urang tiasa janten réréncangan."

Joey Korenman: Maksudna, éta bageur. tina ... jeung anjeun ngan ninggalkeun dinya. Sareng nalika anjeun angkat ka acara jejaring ... Mimitina, kecap jejaring, kuring karasa sapertos ... Rasana rada kasar. Leres?

Joey Korenman: Cara kuring ningalina, contona, leres? Pindah ka Blend sareng tujuan anjeun aya pikeun ngajantenkeun babaturan. Éta pisan. Anjeun henteu nyobian damel sareng upami éta ... Upami tujuan anjeun badé angkat ka Blend sareng kéngingkeun padamelan, jalma-jalma bakal ngaraos bau éta ka anjeun sareng anjeun moal gaduh waktos anu saé.

Joey Korenman: Upami anjeun angkat ka dinya ngan ukur nepungan jalma, sareng, anjeun terang, mésér sababaraha anjeun, anjeun terang, desainer favorit, sareng animator bir sareng hoyong gaduh kasempetan pikeun nyambung sareng jalma-jalma anu leres-leres berbakat. Ieu sacara alami bakal muncul, "Oh, kumaha carita anjeun?" "Oh, muhun, abdi saleresna nembe kaluar sakola sareng abdi, anjeun terang, ayeuna pilari kasempetan munggaran kuring. Hatur nuhun pikeun nanyakeun," sarta ngan ninggalkeun eta.

Joey Korenman: Ngan ninggalkeun éta gantung, sarta kuring bakal ngabejaan ka maneh naon? Salapan ti 10 jalma di industri ieu bakal balik kawas, "Hah, anjeun gaduh reel a? Hayu atuh ningali barang anjeun." Sareng éta ... Maksad abdi, éta, tapi upami anjeun naroskeun éta, éta janten teu nyaman sareng henteu tiasa dianggo ogé.

Joey Korenman: Sarengteras, hal anu terakhir, anjeun terang, kuring bakal nyarios, ngabédakeun diri anjeun. Maksad abdi, conto klasik nyaéta janten grand sareng kutu buku ngirim lagu ka Giant Ant.

Joey Korenman: Éta anjeunna ngaanimasi vidéo musik ieu sapertos ...

Sander van Dijk: Éta kitu. keren.

Joey Korenman: .... hayu atuh jadi sireum leutik anjeun. Ieu ... Anjeun tiasa google eta. Teu bisa dipercaya. Urang bakal numbu ka eta dina catetan acara.

Joey Korenman: Maksudna, ngalakukeun hal kawas éta kuring ngajamin, moal aya nu ngalakukeun éta. Saha ... anjeun terang, saha anu nyandak usaha éta.

Joey Korenman: Éta bakal ngajantenkeun anjeun dina radar na, anjeun terang, kedah disebatkeun yén padamelan anjeun kedah cekap. Upami anjeun ngalamar damel di Giant Ant, aranjeunna henteu nyéwa, anjeun terang, jalma C plus, leres?

Joey Korenman: Anjeun kedah janten ... Anjeun kedah gaduh Kaahlian pikeun nyadangkeun éta tapi upami anjeun ngan ukur hoyong diperhatoskeun ...

Sander van Dijk: Kumaha upami éta sanés waktos anu pas pikeun aranjeunna nyéwa [crosstalk 01:17:32], anjeun terang?

Joey Korenman: Leres, nuhun. Éta ogé kajadian. Hehehehe, tapi pikeun naek radar batur ayeuna henteu sesah.

Joey Korenman: Janten, hayu urang langkung taktik teuing. Ieu patarosan ngeunaan harga. Janten, kumaha anjeun ngahargaan padamelan anjeun? Sabaraha tingkat poean anjeun atanapi sabaraha harga per detik upami anjeun ngalakukeun kitu?

Joey Korenman: Naha anjeun gaduh rumus harga sareng kumaha parobahan harga anjeun salami sababaraha taun?Hatur nuhun.

Sander van Dijk: Sadetik animasi atawa sadetik kuring aya didinya?

Joey Korenman: Leres.

Sander van Dijk: Éta gé a ... Anjeun terang, mun anjeun nyewa Sander, anjeunna hadir kalawan stopwatch sarta ... Muhun. Ku kituna, laju. Siga kuring henteu gaduh tarif anu tetep.

Sander van Dijk: Anu kuring gaduh nyaéta kisaran tarif sareng kisaran tingkat éta mangrupikeun kombinasi faktor anu béda-béda anu ahirna nangtukeun harga.

Sander van Dijk: Na kuring ngobrol ngeunaan ieu di jero hébat dina kursus freelance, sarta kumaha kuring terstruktur eta, tapi dasarna terstruktur dumasar kana ngabogaan tingkat dasar nu kawas laju nu bakal kudu nyieun sahenteuna, anjeun terang, Pikeun tiasa ngadukung diri anjeun sareng aya ogé sapertos kitu, anjeun panginten hoyong gandakeun éta, anjeun terang, sabab anjeun henteu damel pinuh waktos. Anjeun damel salaku freelancer.

Sander van Dijk: Teras, aya anu sapertos tingkat pasar dimana éta tingkat anu anjeun terang, jalma-jalma nyéwa desainer gerak teras aya seueur faktor. Ku jalan kitu, aya klien ieu anu peryogi proyek maranéhanana dina sabtu minggu, atawa éta hal anu bakal kajadian dina taun anyar?

Sander van Dijk: Atawa, anjeun terang, 'sabab, naha kuring bakal ngecas laju tetep sami pikeun proyék anu kuring gaduh seueur waktos sareng éta moal ngamimitian dugi ka tilu minggu ti ayeuna, sareng proyék sapertos kitu, kedah dikirimkeun salamiKuring kedah ngantunkeun nagara asal kuring supados tiasa diajar ti jalma-jalma anu langkung berbakat tibatan kuring. Sareng, anjeun terang, ayeuna anjeun nembé diajar online pikeun harga anu bakal ngarugikeun kuring ngan ukur angkat ka AS. Janten, gerakan anu luar biasa ieu anu akhirna kuring yakin bakal ngagancangkeun cara urang diajar. Upami urang kakeunaan pendidikan anu langkung luhur kualitasna, urang bakal janten desainer anu langkung saé dina tungtungna.

Joey Korenman: Abdi resep éta lalaki, sareng kuring kedah nyarios pikeun sadayana anu ngadangukeun yén kuring terang Sander nyarioskeun. kabeneran sabab panungtungan waktu urang spoke, Jigana minggu panungtungan, anjeun aya di Thailand atawa Bali iinditan jeung kabogoh anjeun sarta bade sabudeureun ngalakukeun sababaraha syuting pikeun channel YouTube nya, sarta éta lalaki geulis mereun ningali batur kawas anjeun embracing nu digital. jenis hirup nomad-esque, jeung anjeun freelancing, jeung anjeun ngalakukeun desain gerak ti sakuliah dunya, jeung anjeun iinditan, lajeng nu nuju nyieun kelas, jeung, anjeun terang, kelas nu Anjeun Geus nyieun anjeun sabenerna dihasilkeun potongan eta Jigana di tilu nagara béda, sarta kuring nyaho yén kaahlian bisnis anjeun sarta kaahlian kreatif anjeun geus diwenangkeun anjeun ngalakukeun eta, sarta kuring pikir anjeun katuhu. Abdi ngarepkeun naon anu anjeun ajar sareng perusahaan sanés sapertos School of Motion anu ngabantosan murid diajar tiasa ngajantenkeun jalma-jalma ngalakukeun éta.

Joey Korenman: Ayeuna, kuring gaduh patarosan ngeunaan éta.sabtu minggu jeung kuring kudu resep rurusuhan pikeun ngalakukeunana?

Sander van Dijk: Ku kituna kaluar ti éta, kawas sup sagala faktor béda ieu, dasarna kuring nangtukeun rentang lajeng, éta kawas bener gumantung kana saha. klien nyaeta. Kuring ngan ukur ngadamel tingkat dumasar kana proyek sareng kaayaan aranjeunna.

Joey Korenman: Janten, hayu atuh coba sareng ngadamel ieu sakedik langkung konkret 'sabab kuring ngartos naon anu anjeun carioskeun, sareng , Anjeun terang, Jigana anjeun katuhu harga éta, éta .... Aya teu kawas hiji set harga bener keur nanaon. Ngahargaan éta rumus, leres?

Sander van Dijk: Hehehehe. Hehehehe, pikeun kuring, sahenteuna éta. Sapertos, anjeun terang kumaha aya harga dumasar kana nilai sareng per jam. Nya, gaduh kisaran tarif mangrupikeun di tengah-tengah éta.

Sander van Dijk: Ayeuna, harga dumasar kana nilai rada sesah dilakukeun sareng desain gerak, khususna sapertos langsung ka padamelan klien sabab, éta sering. hésé pisan pikeun nangtukeun naon hasil tina investasi ...

Joey Korenman: Leres.

Sander van Dijk: ... nyaéta pikeun klien dumasar kana karya nu dijieun. Sapertos, upami kuring nyiptakeun animasi logo pikeun perusahaan, éta bakal sesah diukur, anjeun terang, hasil tina investasi éta.

Sander van Dijk: Éta langkung sapertos, dianggap anu disebut pamasaran merek. Ngan pamasaran anu ngan ukur nguntungkeun merek sacara umum sareng éta hésé pisan pikeun ngukur laba tina investasi éta.

Sander van Dijk: Tapi étaleuwih gampang pikeun ngalakukeun éta lamun anjeun kawas pamekar web sabab anjeun boga sagala rupa analytics jeung anjeun ngan ukur klik clicks.

Sander van Dijk: Ku kituna, urang kudu lajeng kawas mimiti ngecas hourly tur mibanda kaahlian urang. janten komoditi?

Sander van Dijk: Nya, henteu, sabab sapertos desain gerak, anjeun masih tiasa ngevaluasi kaayaan klien anjeun teras nangtukeun, anjeun terang, naon anu anjeun kedah hargana pikeun klien éta.

Sander van Dijk: Janten, nganggo rumus éta anu kalebet, sapertos, naon anu anjeun kedah laksanakeun, naon harga pasar supados anjeun gaduh sababaraha titik acuan teras, sababaraha faktor anu maén, anjeun terang. , naon resiko anu aub di dieu, sarta kumaha waktu pangiriman kawas?

Sander van Dijk: Ti dinya, anjeun bisa mimitian estimasi kawas, sabaraha waktos anjeun peryogi pikeun ngarengsekeun proyék ieu lajeng, nangtukeun anjeun laju per jam nepi ka ahirna meunang kawas harga proyék.

Sander van Dijk: Sarta lolobana waktu jeung klien kuring kawas ... Klién kawas harga proyek, sabab se aranjeunna terang yén anjeun bisa meunang gawé dipigawé pikeun harga éta. Upami anjeun ngecas per jam, aranjeunna bakal sapertos, "Muhun, anjeun terang, kumaha upami urang balik kana waktosna?"

Sander van Dijk: Janten, kuring resep nyetél ruang lingkup anu tetep harga teras, éta naon anu anjeun kéngingkeun pikeun harga éta upami anjeun damel langsung ka klien sahenteuna.

Sander van Dijk: Beda deui upami anjeun damel di studio sareng barang-barang.kawas éta sabab maranéhna ngatur loba aspék klien eta.

Sander van Dijk: Tapi lamun anjeun freelance, éta .... Nya, anjeun terang, éta bener nepi ka anjeun pikeun manggihan harga. Éta nguntungkeun pikeun anjeun sareng ogé mangrupikeun deal anu adil pikeun klien anjeun dumasar kana, anjeun terang, nilai anu dipasihkeun ku karya anjeun ka aranjeunna.

Sander van Dijk: Siga, ulah ngan ukur ngecas naon anu anjeun bayar sabab anjeun sobatna ngecas ongkos nu sarua ti sobatna.

Sander van Dijk: Anjeun terang, nangtukeun jeung ngalakukeun panalungtikan, anjeun terang, kumaha jasa anjeun tumpukan up ngalawan jasa lianna di luar pasar.

Sander van Dijk: Sareng, anjeun terang, upami klien kedah ngalakukeun hal-hal dina sabtu minggu, anjeun terang, kuring cangcaya aranjeunna bakal tiasa mendakan batur dina waktos anu sayogi.

Sander van Dijk: Janten, anjeun terang, éta hartosna anjeun tiasa ngecas sakedik deui kusabab anjeun sayogi atanapi upami anjeun leres-leres peryogi manggung éta, anjeun terang, anjeun tiasa ngecas langkung sakedik.

Sander van Dijk: Anjeun terang, éta sadayana terserah anjeun , tapi éta sadayana dumasar kana, naon karya kuring patut ka klien dina situasi husus.

Joey Korenman: Hehehehe. Janten, sareng éta sadayana janten seueur akal. Janten ... tapi, anjeun terang, naha anjeun kantos mendakan sapertos ... kuring yakin anjeun sering ditaroskeun sapertos nurunkeun tarif anjeun.

Joey Korenman: Naha ... Anjeun terang, henteu Éta kantos masuk akal pikeun anjeun upami anjeun ngalakukeun proyék pikeun klien anu, anjeun terang, anjeun nanaonsajajar sareng mobilna, naha anjeun terang, ngirangan suku anjeun ka satengah atanapi hal-hal sapertos kitu?

Sander van Dijk: Kuring henteu pernah nurunkeun tarif kuring 'sabab kuring sanés amal. Siga, iraha waé kuring damel pikeun batur, kedah aya kaayaan win-win anu jelas pisan.

Sander van Dijk: Janten, sareng ieu sanés ... Sareng sanés patarosan ngeunaan resep anu saé klien Anjeun. Éta ngalakukeun bisnis sareng kedah aya tukeur nilai upami henteu, di tempat anu handap, anjeun moal tiasa ngadukung diri anjeun.

Sander van Dijk: Janten, éta ogé teu aya hubunganana. kalawan resep jadi sarakah sabab kawas, kuring bisa nyokot loba duit ti parusahaan tech badag atawa naon, tapi kuring bisa mutuskeun resep, nyumbang kabeh langsung ka amal lamun kuring hayang.

Sander van Dijk: Janten, sanés perkawis anu saé atanapi rakus, anu kadang aya hubunganana sareng naon anu anjeun pikahoyong nalika anjeun ditaroskeun harga anjeun sacara pribadi.

Sander van Dijk: Ieu langkung seueur ngeunaan sapertos nyobian maksimalkeun naon anu anjeun tiasa kéngingkeun, anjeun terang, sapertos tina padamelan sabab éta bakal ngamungkinkeun anjeun nyandak sababaraha waktos pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong. Anjeun terang, éta bakal nyiptakeun langkung seueur kasempetan pikeun diri anjeun.

Sander van Dijk: Upami anjeun teras-terasan, anjeun terang, masihan padamelan anjeun pikeun tingkat anu rendah, anjeun teras-terasan nyobian tetep, sareng eta bakal meunang bener capé di sababarahatitik jeung, anjeun terang, anjeun teu gonna bisa ngadukung diri, sabab didieu aya masalah sareng ngurangan laju Anjeun. Klién ngobrol sareng klien.

Sander van Dijk: Upami anjeun peryogi ngalereskeun mobil anjeun sareng babaturan anjeun parantos ngalereskeun mobilna, naon anu anjeun badé laksanakeun? Anjeun badé naroskeun dimana réréncangan anjeun ngalereskeun mobilna sareng sabaraha biaya saleresna.

Sander van Dijk: Upami éta jalma masihan perjanjian ka babaturan anjeun, anjeun badé angkat ka perusahaan perbaikan anu sami sareng , anjeun terang, ngarepkeun bakal mayar harga anu tangtu.

Sander van Dijk: Janten, upami kuring masihan tarif anu dikurangan ka klien, kuring tiasa nampi klien sanés anu mangrupikeun rujukan anu badé naroskeun. éta laju sarua, sarta nalika kuring lajeng nabrak ongkos kuring nepi ka ongkos normal kuring, jalma éta gonna jadi kawas, "Antosan sadetik, abdi panginten anjeun ngajual jasa anjeun kawas jumlah ieu ...

Joey Korenman : Leres

Sander van Dijk: .... kanggo rerencangan abdi. Jiga, naha ngadadak mahal pisan?" Sareng ayeuna anjeun kedah ngajelaskeun diri anjeun.

Sander van Dijk: Sareng alesan sanésna, anjeun ogé ... Nalika anjeun ngirangan suku anjeun, anjeun ogé nurunkeun tingkat jalma anu sanés.

Sander van Dijk: Sareng anu dimaksud ku éta nyaéta, upami anjeun damel di lembaga sareng anjeun ngajual, sapertos, sebutkeun, desain gerak biaya $ 100 per jam atanapi naon waé, sareng anjeun mutuskeun nabrak éta ka 50 dolar. sajam.

Sander van Dijk: Ayeuna, lembaga éta ... Aya di lembaga éta, ayasakabéh departemén nu ngan fokus kana finances.

Sander van Dijk: Éta ngan boga spreadsheet badag nu ngan boga sagala hal nu meuli jeung ngan boga tag harga tukangeun eta.

Sander van Dijk: Janten, pikeun desain gerak aranjeunna angkat, sapertos, "Oh, desainer gerak per jam, 50 dolar." Janten anjeun ngalakukeun proyék anjeun tapi nalika proyék salajengna digulung, aranjeunna ningali dina spreadsheet nalika aranjeunna nyobian ngadamel anggaran, sareng aranjeunna ningali sapertos, "Oh, desainer gerak bakal janten 50 dolar per jam. ."

Sander van Dijk: Teras, aranjeunna badé ngahubungi jalma-jalma, sareng aranjeunna ngarep-ngarep bakal mayar 50 dolar per jam tapi, kira-kira?

Sander van Dijk: Siga, anjeun terang, éta bakal nyiptakeun, anjeun terang, masalah di dinya sabab sigana bakal mendakan yén hargana bakal langkung luhur tibatan anu disangka. Anjeun ampir-ampiran nurunkeun ongkos batur upami anjeun leres-leres ngirangan ongkos anjeun sorangan.

Sander van Dijk: Anjeun terang, abdi ngartos yen ieu sora pisan hésé tur sabenerna mah loba gawé haratis tapi ieu bédana. Abdi damel sareng diskon atanapi tukeran anu sanés.

Sander van Dijk: Janten ayeuna, éta carita anu béda pisan sabab, klien kuring terang naon tarif kuring tapi anjeunna henteu kedah mayar tarif éta kusabab anjeunna nampi diskon na jelas pisan naha anjeunna meunang diskon. Siga meureun, kuring resep pisan merek éta.

Sander van Dijk:Kuring parantos damel sareng seueur perusahaan ngamimitian anu aranjeunna henteu ngan ukur gaduh dana janten, aranjeunna nampi diskon. Jeung anjeun ogé bisa jadi bener kreatif jeung ieu.

Sander van Dijk: Jadi kawas, anjeun nyaho, meureun tinimbang digawé 100% haratis kalawan diskon, Anjeun bisa méré perséntase tangtu. Janten, panginten anjeun nyarios, sapertos, anjeun terang naon? Abdi damel 100% gratis sareng kuring bakal masihan anjeun diskon 75% sabab, anjeun terang naon? Hiji-hijina hal anu nyésakeun 25% nyaéta pikeun nutupan biaya operasi kuring.

Sander van Dijk: Janten ayeuna, anjeun leres-leres tiasa masihan waktos anjeun gratis tapi anjeun masih tiasa nutupan biaya anjeun.

Sander van Dijk: Bedana nyaéta, anjeun ngajaga nilai anjeun. Klién kedah terang nilai nyata tina naon anu anjeun tawarkeun.

Joey Korenman: Saé. Oké. Janten, kuring badé naroskeun ka anjeun tapi ayeuna janten akal. Janten, éta anjeun ... Janten, upami tingkat anjeun nyarios 750 dolar sadinten, anjeun moal pernah nyarios ka klien, "Kuring bakal damel 650 dolar sadinten."

Joey Korenman: Saleresna anjeun tiasa waé ngan ukur. Kéngingkeun éta tapi anjeun bakal nyarios, "Ieu ongkos kuring tapi kuring daék masihan anjeun diskon," sareng anjeun bakal nempatkeun éta dina invoice supados jelas yén anjeun henteu nurunkeun tingkat anjeun, anjeun masihan aranjeunna diskon.

Sander van Dijk: Leres.

Joey Korenman: Sareng kuring terang éta sami ... Hasilna sami tapi sacara psikologis, rasana rada béda.

Sander van Dijk: Leres. Psikologisbédana aya éta, karya anjeun masih mertahankeun nilai jeung éta hal nu kudu salawasna ngajaga. Sareng nalika anjeun nembé ngirangan suku anjeun nyalira sareng anjeun ngan ukur nempatkeun éta, jalma-jalma tiasa henteu terang kunaon anjeun ngirangan suku anjeun.

Sander van Dijk: Jalma-jalma panginten henteu terang yén tingkat anjeun langkung luhur sateuacanna. Janten, anjeun kedah milarian alesan sareng ieu ogé tiasa ngamimitian rundingan sabab, upami anjeun nawiskeun diskon, anjeun ayeuna janten berehan.

Sander van Dijk: Naon éta klien tiasa ngalakukeun pikeun jenis pantes diskon éta, lamun bakal? Naha aranjeunna tiasa ngagentos sabaraha révisi anu aranjeunna hoyongkeun di dinya?

Sander van Dijk: Anjeun terang, tiasa aranjeunna masihan anjeun kabébasan anu langkung kreatif pikeun diskon anu anjeun tawarkeun? Janten, éta janten carita anu béda ayeuna.

Sander van Dijk: Anjeun ngakuan yén karya anjeun ngagaduhan nilai sareng anjeun ngagampangkeun diri pikeun damel sareng klien éta kusabab anjeun nurunkeun harga anjeun. Sabalikna, anjeun ngan ukur nurunkeun éta sareng anjeun tetep ngalakukeun naon waé anu dipiharep ku klien pikeun nilai anu langkung luhur, upami éta masuk akal.

Joey Korenman: Leres. Hehehehe. Ayeuna, éta mangrupikeun cara anu pikaresepeun pikeun ningali éta sareng éta leres.

Joey Korenman: Maksudna, kuring parantos ngalaksanakeun strategi anu sami dina karir kuring, anjeun terang, sapertos conto, anjeun. nyaho, Anjeun nurun ... Lamun anjeun meunang ka tingkat ngalakonan nawar salakusabalikna kawas, "Di dieu téh laju poé kuring," anjeun terang, nu ilaharna, kuring yakin anjeun ngalakukeun eta sadaya waktu nalika anjeun ngalakukeun pagawean freelance ayeuna.

Joey Korenman: Anjeun terang, aya kasempetan pikeun nyieun margins kauntungan anjeun sarta jenis itemize eta dina cara dimana, anjeun terang, contona, kuring dipaké pikeun ngecas, anjeun nyaho, kawas nurun tina fee render.

Joey Korenman: Kawas [inaudible 01:29:38] ngagunakeun ladang render atanapi anu sapertos kitu, leres? Sareng éta tiasa janten biaya $ 2,000 sareng éta henteu sapertos kitu, kuring henteu leres-leres nganggo tegalan render. Abdi ngan ukur nyobian kéngingkeun artos langkung seueur, tapi éta mangrupikeun cara pikeun nyandak kauntungan tina padamelan tapi masihan diri kuring kaluar.

Joey Korenman: Upami anggaranna kedah ngirangan 2000 dolar, abdi tiasa. ucapkeun, "Oke, abdi badé ngantunkeun biaya rendering waktos ayeuna."

Joey Korenman: Sareng éta mangrupikeun trik sulap dimana ayeuna sacara téknis, tarif per jam kuring parantos turun tapi henteu katingali. éta cara ka klien lajeng, nu ngajaga gambar kuring ...

Sander van Dijk: Leres.

Joey Korenman: ... ka aranjeunna, sakumaha anjeun terang, dina ... sakumaha eta patali jeung nilai kuring. Janten, nuhun, lalaki. Jigana éta nasihat alus.

Sander van Dijk: Anjeun nawar dina resiko. Siga, kuring pikir, kuring henteu yakin naon anu disebat, deui, dina nawar tapi anjeun ngan ... Sababaraha perusahaan ngan bakal nempatkeun di handapna. Aranjeunna ngan bakal nempatkeun kawas, "Oh, ieu loba persén di luhur." Meureun 10 atawa 15%.

Joey Korenman: Leres.

Sandervan Dijk: Ngan pikeun resiko. Anjeun terang, iraha waé aya anu lepat atanapi naon waé, sakapeung anjeun mayar deui ka klien saatosna.

Sander van Dijk: Sapertos artos asuransi sakedik atanapi naon waé anu sahenteuna anjeun nampi artos ti klien upami aya anu kamana. salah, yén anjeun ngabalikeun duit éta sanggeus proyék rengse ...

Joey Korenman: Leres.

Sander van Dijk: ... jeung sagalana jalan oke.

Joey Korenman: Oh, éta sapertos artos artos atanapi anu sanés. Hehehehe.

Sander van Dijk: Uang muka, bener. Hehehehe. Janten sapertos kitu.

Joey Korenman: Éta [inaudible 01:30:53], nuhun. Éta metot.

Sander van Dijk: Aya loba cara béda. Aya seueur cara anu anjeun tiasa lakukeun sareng ...

Joey Korenman: Alus. Muhun, oke. Janten, hayu urang angkat kana patarosan khusus anu sanés di dieu sareng patarosan ieu sering muncul di grup alumni sakola gerakan urang.

Sander van Dijk: Leres.

Joey Korenman: Sareng kuring 've pernah ngadéngé jawaban definitif pikeun eta. Abdi henteu terang upami anjeun ngagaduhan tapi patarosanna nyaéta ...

Sander van Dijk: Oke.

Joey Korenman: ... naon anu anjeun lakukeun nalika klien naroskeun proyék éta. file? Dupi anjeun gaduh sababaraha jenis [crosstalk 01:31:17]?

Sander van Dijk: Oh, [crosstalk 01:31:17].

Joey Korenman: Dupi anjeun gaduh kawas . .. Sarta hayu urang ngan ... Ku kituna, hayu urang .... Kuring kungsi nyandak dua skenario. Dina hiji skenario éta, anjeunAnjeun terang, kelas anjeun khususna, Métode Gerak Lanjutan, sigana anjeun resep muka buku pedoman anjeun sareng anjeun leres-leres ngajarkeun kumaha anjeun ngalakukeun naon anu anjeun lakukeun.

Sander van Dijk: Leres.

Joey Korenman: Seueur anu ningali anjeun ngajantenkeun kelas ieu mangrupikeun barang anu kuring henteu acan kantos ningali sateuacanna, sareng téknik sareng hal-hal anu anjeun lakukeun lumayan unik, sareng anjeun hariwang pisan ngeunaan ngabagi barang éta ? Anjeun terang, teu sadaya jelema kabuka kalayan rusiah maranéhanana jadi naha anjeun pikir éta penting pikeun babagi anjeun?

Sander van Dijk: Muhun, mimitina kuring teu sieun pisan babagi naon anu kuring nyaho sabab kuring Kuring ngarasa kawas aya cukup gawé kaluar aya na aya cukup kabutuhan pikeun kreatif pisan profésional, sarta kuring bakal miharep éta ku empowering jalma kalawan pangaweruh anu kuring geus miboga yén maranéhna bisa nyieun leuwih kasempetan pikeun diri. Jalma-jalma anu sanés parantos ngalakukeun éta pikeun kuring sareng kuring nganuhunkeun pisan pikeun éta, sareng sapertos anu kuring nyarios sateuacanna, éta ngan ukur nyiptakeun langkung seueur pilihan pikeun mutuskeun saha anjeun damel sareng kumaha anjeun nyusun kahirupan anjeun, sareng kuring yakin yén upami jalma gaduh pilihan anu langkung seueur. aranjeunna bakal janten jalma anu langkung séhat sareng langkung saé sacara umum.

Sander van Dijk: Kuring henteu sieun ngabagi pangaweruh kuring sabab kuring nyangka, anjeun terang, dina waktos anjeun terang trik khusus ieu, atanapi anjeun gaduh kaméra anu mahal sareng éta kumaha anjeun tiasa nyéwa, tapi langkung seueur jalmanyaho, bade di nu aranjeunna gonna hoyong file proyék.

Joey Korenman: Aranjeunna nuju nanya ka anjeun ngarancang hiji animator toolkit atawa titik nu lajeng aranjeunna gonna nyandak versi, katuhu? Tapi éta salah sahiji skenario.

Joey Korenman: Tapi teras, skenario anu langkung umum nyaéta, klien anu henteu terang langkung saé, sanés? Maranéhna ... Anjeun ngalakukeun pagawéan lajeng maranéhna ngomong, "Héy, anjeun tiasa ngirim file proyék éta?"

Sander van Dijk: Hehehehe.

Joey Korenman: Kumaha anjeun ngabales dina dua kaayaan éta?

Sander van Dijk: Oké, kaayaan hiji, kuring bakal nyebutkeun, nya, lamun anjeun terang ti mimiti nu nuju bade kana eta, nu kudu nganteurkeun eta file proyék lajeng , anjeun kedah ngalakukeun éta, sareng upami anjeun henteu resep kana éta, anjeun panginten badé ngecas tambahan, anjeun terang, atanapi damel sareng nempatkeun biaya render anjeun dina tip ti Joey.

Sander van Dijk: Janten, sapertos, anjeun terang, sapertos nempatkeun sababaraha biaya anu sanés yén anjeun tiasa masihan file proyék ka aranjeunna.

Sander van Dijk: Situasi dua mangrupikeun kaayaan anu kuring kantos ngalaman. lumpat ka mana, anjeun terang, anjeun parantos ngalaksanakeun padamelan, anjeun ngirimkeun sadayana teras, anjeun nampi email sapertos, "Oh, dimana file proyék di dieu?"

Sander van Dijk: Sareng anjeun siga, "Kuring poho pikeun nempatkeun éta kana perjangjian. Kumaha urang gonna ngobrol ngeunaan ieu? H Naha urang badé ngabéréskeun ieu?"

Sander van Dijk: Éta tiasa janten teu nyaman pisan.topik, utamana dina ahir proyék lamun hal, anjeun terang hal ngan meunang dikirimkeun, klien urang senang, anjeun senang tur ayeuna aya kieu kawas, "Eh, anjeunna teu hoyong masihan kuring file proyék atawa naon."

Sander van Dijk: Janten, naon anu kuring lakukeun nyaéta, kuring parantos ngarobih skenario anu kadua. Abdi parantos ngarobih file proyék janten jasa tambahan.

Sander van Dijk: Sapertos, "Naha anjeun hoyong langkung seueur chip kentang anjeun?" Barang sapertos kitu.

Sander van Dijk: Janten, naon anu kuring laksanakeun nyaéta, kuring naros di payun sapertos kieu, "Anjeun terang, naha anjeun hoyong tiasa ngarobih padamelan saatosna? Janten kuring' Dasarna mah ngan ukur naroskeun ka anjeunna, "Naha anjeun peryogi file proyék?" Sareng seueur waktos kuring nampi jawaban, sapertos urang écés gaduh skenario dina sirah urang dimana klien kabur sareng file proyék teras nyéwa sakumpulan animator anu langkung mirah pikeun. ngalakukeun proyek, katuhu? Jeung nu bisa lumangsung, tapi lolobana kali naon kuring kapanggih éta klien ngan hayang kadang nyieun kebat tina tweaks basajan kawas meureun sababaraha téks robah, sarta maranéhna teu hayang ngan nyewa anjeun deui. pikeun ngalakukeun sagala parobahan eta, sabab geus ngan parobahan leutik.. Jadi skenario nu Kuring geus sabenerna kapanggih leyuran bener alus pikeun, sarta kuring geus anyar dipigawé ieu ku klien nu kungsi pisan téks animasi beurat, sarta eta oge dina loba basa anu béda.

Sander van Dijk: Anu ku kuring geus dipigawé nyaéta kuring mastikeun sakabéh téks anu kuringieu ngagunakeun ... Muhun, mimiti sagala, Kuring mastikeun yén di hareup, saméméh pakasaban dimimitian kuring nanya ka klien kuring sual éta, katuhu? "Naha anjeun badé ngarobih padamelan saatosna?" Upami kitu, abdi gaduh jasa tambahan ieu anu tiasa urang pasang di luhur anu ngan ukur masihan anjeun file proyék, ku kituna anjeun tiasa ngadamel parobihan kalayan gampang. Kuring bakal ngalakukeun hiji tutorial saeutik ngeunaan eta, némbongkeun Anjeun cara gawéna, sarta ti moment anu anjeun bisa ngarobah téks, anjeun teu kedah abdi deui, tapi waragad ieu loba ngalakukeun éta. Janten naon anu kuring laksanakeun nyaéta kuring nempatkeun sadaya téks anu kuring anggo dina Illustrator. Éta mangrupikeun program anu saderhana pisan dianggo. Désainer di perusahaan éta terang kumaha ngagunakeun Illustrator. Kuring ngimpor aset-aset Illustrator éta teras kuring dasarna ngadamel sadaya barang animasi anu sanés. Kuring ngajadikeun eta handap afterwards di proyek, kawas kuring Panggang eta. Janten naon anu anjeun kéngingkeun nyaéta anjeun kéngingkeun animasi anu saderhana pisan anu ngagaduhan lapisan latar tukang anu dipanggang, sadaya téks teras lapisan latar payun.

Sander van Dijk: Upami klien hoyong ngarobih, aranjeunna tiasa muka file Illustrator, jieun perobahan, teras buka After Effects, sareng langsung ngapdet sabab aya sambungan anu gancang pisan antara After Effects sareng file. Janten pas file ngamuat deui, parobihan éta dilakukeun, sareng anu kedah dilakukeun nyaéta ngalangkungan antrian render sareng hurungkeun deui, sareng ayeuna aranjeunna gaduh animasi anu diropéa. Nalika teu genahhal kawas pop up ieu, Kuring nyoba ngahurungkeun kana layanan atawa solusi. Kumaha carana abdi tiasa ngarobah ieu jadi hal anu urang ngobrol ngeunaan hareup, jadi jelas pisan yén dina ahir proyék, file proyek teu kaasup. ngarobahna kana layanan sarta ngarobah hiji hal anu biasana gerak désainer ngarasa kawas éta formulir goréng, éta kawas faux pas nanya pikeun file proyék, tapi ayeuna anjeun ngan keur upfront ngeunaan eta, kawas, "Oke, hehehehe. gaduh aranjeunna, éta bakal ngarugikeun ieu ". Janten kuring nebak patarosan anu ageung, kumaha anjeun nangtukeun biaya éta? Upami anjeun ngadamel proyek $10,000, naha anjeun ngecas langkung murah tibatan proyek $20,000?

Sander van Dijk: Muhun, anjeun badé ngecas sabaraha. Ieu bener nepi ka anjeun. Anjeun freelance ayeuna. Anjeun bos sorangan, jadi Anjeun mutuskeun sabaraha éta. Kuring bakal nyebutkeun biasana meureun antara kawas 25% atawa 30%, naon, tapi bener gumantung kana proyék nu. Anjeun teu bisa bener nyetél éta, éta bener nepi ka anjeun nangtukeun persentase nu, nilai éta. Ku sabab kitu unggal jalma nanya, "Hey, sabaraha ongkos anjeun? Kusabab abdi bade nagih ongkos sarua." Éta sanés patarosan éta. Ieu kawas, "Naha anjeun terang naha anjeun ngecas naon muatan?" Lamun henteu, Naon anu anjeun ngecas pikeun? Anjeun kudu bisa nangtung tukangeun naha anjeun ngecas naon muatan. Upami klien datang sareng sapertos, "Wah,25%. Naha hargana 25%?" Anjeun hoyong gaduh katerangan naha éta 25%, anjeun sanés ngan ukur hoyong ngadamel nomer ngan kusabab sakumna dunya ogé nganggo nomer éta.

Sander van Dijk: Sareng anjeun tiasa nyarios, "Biasana 25%, tapi kuring ngecas anjeun 50% sabab éta langkung sesah." Éta pola pikir anu béda sareng terang sadayana nomer, sabab angka-angka éta bakal jalan. Janten naon anu anjeun pikahoyong? Jumlah atanapi pola pikir pikeun tiasa terang unggal waktos?

Joey Korenman: Janten nalika nangtukeun jumlah éta dina kasus khusus ieu, naha anjeun ngafaktorkeun eta ... Hal anu kuring pikir paling jalma dina pikiran maranéhna téh factoring di nyaeta, "Mun kuring masihan anjeun file proyék, anjeun moal bade nyewa kuring deui." Jadi kuring kudu faktor di hareup biaya lasut. padamelan, kasempetan anu kantun, naha éta mangrupikeun hal utama anu anjeun pikirkeun? Atawa anjeun biasana ngan ukur mikiran naon anu bakal dibutuhkeun pikeun ngatur éta sareng ngagampangkeun éta. jalma-jalma bakal robih sareng seueur deui, "Kuring ngan ukur ngitung waktosna."

Sander van Dijk: Upami anjeun sering damel sareng klien ieu, sareng ngadadak, aranjeunna nuju naroskeun sadaya file proyék anjeun sareng aranjeunna nyobian anjeun ngeureunkeun damel sareng aranjeunna sareng gaduh animator anu langkung mirah atanapi naon waé, teras pikirkeun, sabaraha biaya anu anjeun tiasa mendakan.klien sejen kitu? Atanapi panginten biayana sapertos sabulan biaya hirup pikeun ngan ukur terang sabulan kumaha milarian klien anu béda, janten panginten éta mangrupikeun hal anu anjeun tiasa mayar. Angka kaluar naon éta bakal ngarugikeun anjeun, sarta lamun éta hal anu aranjeunna nuju teu bisa ... Ieu sawala. Éta ogé gumantung kana kaayaan anjeun, tapi leres-leres, pikirkeun biaya anu anjeun badé gaduh kusabab éta, sareng éta leres-leres kuring badé naroskeun ka payun. "Naha anjeun badé ngadamel parobihan kana padamelan ieu saatosna?"

Sander van Dijk: Anjeun kedah terang sateuacanna sabab éta kaayaan anu awon upami anjeun ngalakukeun éta saatosna, sareng kuring parantos aya sareng klien-klién éta. teu acan nelepon deui.

Joey Korenman: Leres pisan naséhat. Janten kuring ngagaduhan sababaraha patarosan deui ngeunaan jinis bisnis ieu. Janten patarosan umum anu sanés, sigana mah belasan jalma naroskeun ieu. Kumaha anjeun nungkulan rounds tina révisi atawa klien ngarobah pikiran maranéhanana atawa keur indecisive? Ku kituna kuring nebak husus dina watesan kumaha anjeun faktor ieu nalika anjeun Panawaran atawa ngalakukeun kontrak? Dupi anjeun gaduh rounds husus, kawas anjeun ngan meunang tilu rounds révisi? Atanapi anjeun ngalakukeun cara anu béda?

Sander van Dijk: Leres. Nya, urang terang salah sahiji trik tina diskon. Upami anjeun nawiskeun diskon ka klien anjeun, anjeun tiasa nego deui nyarios, "Muhun abdi masihan anjeundiskon, meureun urang ngawatesan jumlah révisi atawa leuwih kreatif kabebasan atawa hal. Janten upami anjeun damel sareng klien anu terus-terusan robih pikiran sareng teu yakin pisan, maka anjeun leres-leres hoyong ngecas unggal jam, sabab éta bakal nguntungkeun anjeun, sabab klien anjeun bakal meureun robah pikiran maranéhanana, tapi lamun maranehna ngalakukeun, maranéhanana ogé ngarti yén bakal aya biaya pakait jeung eta>

Sander van Dijk: Hehehehe, sareng Kang, sapertos abdi ayeuna nuju ngalamar visa Amerika Serikat anu sanés, janten damel sareng pengacara, leres? Kusabab anjeunna ngurus sadaya dokumén. Aya ogé biaya, jadi Anjeun bisa mayar fee pikeun aplikasi visa Anjeun keur diprosés lo t leuwih gancang. Janten saur anjeun upami kuring naroskeun ka pengacara éta pikeun nempatkeun émosi yén anjeunna ngan ukur ngalakukeunana? Henteu, anjeunna bakal ngawaler sareng nyarios, "Oh, hayu atuh anjeun ngahubungi departemen kauangan urang, anu bakal ngamutahirkeun invoice pikeun anjeun, sareng pas dibayar, kuring bakal ngalebetkeun pamundut éta." Janten sapertos anjeun tiasa ngajagi diri ku perjanjian ieu anu anjeun gaduh, sabab mugia anjeun parantos ngagaduhan sababaraha bentukPerjangjian dimana anjeun nyarioskeun naon anu bakal anjeun kirimkeun pikeun jam kerja khusus, sareng pas aranjeunna kaluar ti éta, anjeun boh nyiptakeun perjanjian anu sanés, atanapi anjeun sacara khusus ngajelaskeun prosésna, "Naon anu lumangsung nalika parobihan anu dilakukeun di luar wengkuan gawé."

Sander van Dijk: Aya ngan trik pikeun mantuan Anjeun dina éta. Sareng kaéndahanana nyaéta kuring resep nyéépkeun waktos pikeun animasi, kuring resep ngalakukeun sababaraha hal bisnis sareng barang kontrak, tapi anjeun terang naon, kuring sanés jalma anu sumping sareng ngamimitian negosiasi sareng klien sareng ngamimitian damel. on harga, jeung ieu jeung éta. Abdi hoyong ngalakukeun karya kreatif, sareng éta saé pisan nalika aya sababaraha trik sareng téknik anu kuring tiasa laksanakeun anu ngamungkinkeun kuring ngalakukeun kalolobaan karya kreatif éta, sareng ngan ukur aya prosés nalika hal-hal sapertos kieu. Aya prosés nalika klien anjeun hoyong file proyék, anjeun naroskeun éta sateuacanna. Janten upami anjeun parantos nganggo prosés éta deui-deui, anjeun mimiti tiasa nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun hal-hal anu anjeun leres-leres badé nyéépkeun waktos anjeun, sareng anjeun tiasa ngatasi ...

Sander van Dijk: Kusabab sabagéan ageung patarosan sapertos kitu, sapertos, "Naon anu kuring laksanakeun nalika klien kuring naroskeun file proyék kuring? Naon anu kuring laksanakeun?" Seringna patarosan ieu asalna tina henteu gaduh prosés di tempat. Dina dinten-dinten ieu, kuring moal tiasa dugi ka kaayaan éta deui, sabab kuringkungsi prosés di tempat.

Joey Korenman: Kuring gé nambahan hiji deui hal eta, sarta éta jenis sarupa naon ceuk anjeun dina cutatan ti Ann at Buck. Cara anu kuring sok ngalakukeun éta, anu leres-leres damel nalika kuring bakal nawar hal-hal sareng ngadamel anggaran, kuring bakal ngalakukeunana dina watesan wates waktu. Ieu jumlah poé proyék ieu bakal lepas, sarta aya istilah dina mémo deal kuring nu bakal nyebutkeun, "Sareng lamun proyék ieu mana kaliwat tanggal éta, lajeng bakal aya overages ditaksir." Janten upami klien sumping ka kuring dinten sateuacan urang kedah nganteurkeun sareng naroskeun seueur parobihan, éta, "Leres, tapi ... Leres, naon waé anu mungkin, kumaha waé, éta peryogi tilu dinten deui animasi, anu hartosna urang kedah nganjang deui tawaran éta."

Joey Korenman: Alesan kuring ngalakukeun éta ku cara éta kusabab éta sakedik langkung nyaman pikeun kalolobaan jalma ngobrol dina hal, "Oh, muhun. éta ngan bakal ngarugikeun leuwih waktos," tinimbang ngabejaan klien maranéhna, "Éta bakal ngarugikeun anjeun leuwih duit," sabab duit téh saeutik saeutik leuwih hese ngobrol ngeunaan. Ku kituna éta salah sahiji cara pikeun abstrak kaluar éta saeutik saeutik.

Sander van Dijk: Jeung anjeun pernah hayang ngabejaan klien anjeun yén hal teu mungkin, sabab datang ka anjeun sabab hal anu mungkin. Upami anjeun ngan ukur nyarioskeun yén éta peryogi langkung seueur sumber daya, aranjeunna panginten tiasa mendakan sababaraha sumber deui, upami anjeun tiasa ngalakukeun éta,gede, anjeun boga leuwih gawé. Janten anjeun leres-leres nyarioskeun waktosna, anu saleresna mangrupikeun bagian anu paling karesep dina perjanjian. Jigana mah diajar ieu ti Jake Sersan, nyaeta nu Anjeun hoyong ngan nempatkeun handap timeframe saméméh proyék, lamun éta sabenerna leuwih, sabab lajeng sanggeus tanggal éta, anjeun teu sadia deui, sarta klien nu weruh éta. Sareng ieu bakal leres-leres ngabantosan anjeun sabab sakapeung anjeun ngamimitian proyék sareng anjeun henteu terang iraha éta bakal réngsé.

Sander van Dijk: Janten anjeun langkung saé mastikeun yén, oh, klien masihan anjeun deadline a, ogé meureun dua nepi ka tilu poé sanggeus éta, anjeun nempatkeun tanggal tungtung pikeun periode waktu gawé. Teras klien anjeun tiasa ngahubungi anjeun saatos waktos éta, sareng tiasa janten sikep anu saé pikeun ngabales ka klien anjeun kalayan mungkin nyuhunkeun pormat animasi pikeun Instagram, atanapi naon waé anu diperyogikeun upami éta hal anu alit. Tapi kaayaan geus robah, ayeuna ngarobah éta téh kawas kado saeutik ka klien, éta kawas ... Teu manggihan kecap. Tapi éta téh lain kawajiban deui, lain siga nu sapuk.

Joey Korenman: Ni'mat.

Sander van Dijk: Yeuh, ni'mat. Aya anjeun balik. Ayeuna, éta ni'mat versus hal sabenerna nu nampik ngalakukeun. "Duh Gusti, kami nyéwa anjeun, tapi anjeun nampik ngalakukeun hal ieu." Janten klien anjeun tiasa nyarios, "Muhun, éta saé. Kami nyéwa anjeun pikeun ngalakukeun minggu-minggu padamelan ieu, tapi bahkan saminggu saatosna,ayeuna nu bade gaduh aksés éta. Janten, éta sapertos dina fotografi kan? Pas DSLR datang ka pasar, sadayana tiasa ngadamel poto anu katingali profésional.

Joey Korenman: Leres.

Sander van Dijk: Maksudna, ayeuna anjeun tiasa ngalakukeun éta kalayan smartphone anjeun. Anu anjeun tingali nyaéta yén éta sanés ngan ukur ngeunaan kaahlian téknis, tapi ogé ngeunaan tiasa mendakan solusi kreatif pikeun masalah bisnis, atanapi ngeunaan carita anu anjeun carioskeun nganggo grafik anjeun.

Joey Korenman: Éta ngajadikeun loba akal. Anjeun terang, kuring pikir métafora fotografi pas pisan, sareng kuring terang naon anu anjeun carioskeun. Sapertos sareng sumber daya anu aya ayeuna, anjeun terang, éta realistis yén akhirna rata-rata artis efek bakal terang jumlah éksprési anu lumayan, sareng janten téknis pisan sareng épék, sareng panginten gaduh sababaraha desain chops sareng animasi chops, sareng Janten anu ngabedakeunna henteu deui pangaweruh dina sirah anjeun, éta kamampuan anjeun ngagunakeun pangaweruh éta, sareng di luhur éta kaahlian lemes damel sareng manusa sanés, sareng ngajual bisnis anjeun, sareng sadayana ogé.

Joey Korenman: Jeung kitu, kalawan kakuatan nu asalna tanggung jawab, sarta ieu patarosan anu sabenerna ti panongton urang jeung Jigana éta sampurna sabab fits dina topik nu ngobrol ngeunaan di kelas ieu. Nalika anjeun desainer gerak sareng anjeun tiasa ngembangkeunlamun kami nanya ka anjeun hal, anjeun jenis cukup pikeun ngirim kami tweak saeutik. Hatur nuhun pikeun éta. "Versus teu nyebut timeframe a, sarta sakabéh ngadadak aranjeunna ngan nyangka deliveries taya wates ti anjeun, atawa anu weruh naon. Anu weruh naon ekspektasi maranéhanana. Anjeun kudu nyetél ekspektasi maranéhanana ti mimiti, sabab hal awon. anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta langsung luncat kana hiji proyék, sabab anjeun bungah teuing ngeunaan éta sareng henteu mikiran sagala hal anu berpotensi salah.

Joey Korenman: Janten patarosan salajengna, ieu jenis hiji tricky. Kumaha kuring manggihan gawé freelance ngawangun basis klien bari tetep digawé full-waktu di hiji agénsi? Éta mungkin. Maksudna, éta mungkin, katuhu?

Sander van Dijk: Kanggo sababaraha jalma, éta mungkin. Maksad abdi, anjeun gaduh sababaraha pilihan, katuhu? Abdi mamatahan sateuacan Anjeun buka freelance, Abdi pastikeun Anjeun gaduh ... Mimitina mah kuring ngomong, lamun indit freelance, pastikeun yén sateuacan anjeun leres-leres narik pemicu pikeun kaluar tina padamelan sepenuh waktos anjeun, anjeun gaduh sababaraha jinis tanda atanapi petunjuk yén jalma-jalma hoyong nyéwa anjeun pikeun freelance. barang, titik awal. Teras kuring pikir ti dinya anjeun gaduh sababaraha pilihan dimana anjeun tiasa nyarios, "Muhun, saha anu terang, panginten kuring tiasa ngalakukeun éta di sisi." Anjeun nyandak padamelan klien sareng nyobian damel pikeun aranjeunna di sisi nalika anjeun angkat ti padamelan sepenuh waktos. Tapi aya résiko sareng éta sabab anjeun kedah nempatkeun sadayana perhatian anjeundina padamelan sepenuh waktos anjeun, tapi ogé sadayana perhatian anjeun dina padamelan freelance anjeun, sareng hal anu terakhir anu anjeun hoyong laksanakeun nyaéta ngajantenkeun klien freelance anjeun sapertos henteu kéngingkeun waktos anjeun, sabab éta bakal janten awal anu goréng pikeun janten freelance. .

Sander van Dijk: Lain hal anu kudu dipigawé, sarta hal anu kuring bakal mamatahan nyaéta ngan nyieun panyangga, naon wae, kawas nyéwa apartemen anjeun dina Airbnb salila dua bulan, dahar pasta salila tilu bulan, naon wae, simpen. duit, ngawangun panyangga a, nyimpen nepi, lajeng nyandak sababaraha waktu kaluar sanggeus anjeun kaluar proyek Anjeun pikeun ngan ngidinan pikeun proyék-proyék anyar alami datang, jeung anjeun ogé tiasa gaduh perhatian pinuh anjeun dina usaha pikeun meunangkeun eta proyék anyar. Nalika kuring kaluar tina padamelan sepenuh waktos, kuring ngagaduhan panyangga sapertos tilu dugi ka genep bulan. Hal séjén anu panyangga bakal ngidinan Anjeun pikeun ngalakukeun éta bakal ngidinan Anjeun pikeun ngadagoan pakasaban katuhu datang. Jadi aya pakasaban nu datang pas sanggeus kuring kaluar tina pakasaban, tapi lain hartosna yén anjeun kudu nyandak eta geura. Upami anjeun gaduh sakedik panyangga, anjeun ogé tiasa ngadagoan anu leres, sabab upami henteu, upami anu leres, anjeun tiasa sibuk dina anu sanés.

Sander van Dijk : Janten yeuh, milari padamelan lepas nalika anjeun masih damel sepenuh waktos, éta nangtang, tapi kuring ngarepkeun pilihan éta tiasa masihan ideu. Punten pakansi, abdi henteu terang.

Joey Korenman: Hiji hal anu kuring bakal nyarios éta, kuring ngarasaSapertos pikeun sababaraha urang aranjeunna henteu hoyong ngupingkeun ieu sareng éta mangrupikeun hal anu teu populer pikeun diucapkeun kadang-kadang tapi upami anjeun gaduh padamelan sepenuh waktos, anjeun panginten badé freelancing sareng anjeun henteu ngagaduhan portopolio anu anjeun pikirkeun. Anjeun kedah dipesen, anjeun teu gaduh kontak, anjeun ngan ukur damel di hiji padamelan sapanjang karir anjeun, anjeun bakal kedah investasi hiji hal, anjeun kedah ngorbankeun hiji hal anu mimitina, sareng éta tiasa waé. saré. Panginten anjeun kedah bobo dua dugi ka tilu jam kirang unggal dinten salami genep bulan, sareng kuring terang éta sapertos kieu, "Muhun éta lebay, kuring bakal kaduruk di tempat damel sareng kréativitas kuring bakal sangsara."

Joey Korenman: Enya, laksanakeun wae, sabab lamun henteu, ngan bakal lila pisan. Éta bakal langkung sesah pikeun ngawangun moméntum anu anjeun peryogikeun. Maksad abdi freelancing cara éta pikeun kuring, cara éta pikeun saha waé anu kuring kantos ngobrol sareng anu ngalakukeun éta aya momentum pikeun éta. Nalika anjeun lebet kana éta, anjeun mangrupikeun batu ageung anu ngan ukur linggih di dinya, sanés? Sareng peryogi sadaya usaha ieu pikeun ngagerakkeun, tapi sakali éta gerak, saleresna henteu sesah pikeun tetep jalanna. Tur jadi lamun anjeun daék ngan jadi capé salila genep bulan, ngabejaan signifikan Anjeun séjén, "Hampura sayang, Abdi gonna jadi pisan kirang senang keur sabudeureun salila genep bulan. Ieu bade jadi patut." Tapi teras anjeun gaduh sesa hirup anjeun pikeun nampi hasil éta. JantenKuring bakal nyebutkeun, dina resiko sounding klise Abdi nyebutkeun meureun grind saeutik saeutik, tetep nepi telat, hudang mimiti, tinimbang nonton Game of Thrones, ngalakukeun sapotong spec, gawé dina portopolio Anjeun.

Sander van Dijk: Abdi satuju sareng anjeun. Ieu sanes hal anu populer pisan anu hoyong didangu ku seueur jalma, tapi kuring nampi seueur patarosan ieu. Hal-hal ieu butuh waktos, sareng éta ogé sami sareng pendidikan, sapertos urang nembé ngawangun kursus ieu, metode gerak maju. Ngabogaan kaahlian gerak maju sanes hal anu anjeun badé angkat dina sabtu minggu, sareng éta saleresna kuring hoyong pisan kolaborasi sareng sakola gerak. Anu mimiti, kuring tetep ngupingkeun ti seueur jalma yén anjeun ngalakukeun padamelan anu saé pisan dina ngajar, sareng alesan sanésna nyaéta yén aya prosés anu langkung-langkung ieu. Transformasi ieu anu lumangsung dina sababaraha minggu anu anjeun leres-leres kedah nyéépkeun waktos pikeun ngalakukeun latihan khusus supados tiasa ngantepkeun sadaya kaahlian énggal, sareng nerapkeunana kana padamelan nyata, sabab upami anjeun badé angkat. pikeun jenis nonton video, Anjeun bisa jadi ngan jenis lalajo eta salaku hiburan, tapi lajeng poho ngeunaan eta atawa hal kawas éta.

Sander van Dijk: Ieu kawas, "Antosan sakedap, upami abdi bade leres-leres tuang sadaya énergi kréatif kuring pikeun ngadamel kursus, sareng komunikasi sadaya kaahlian anu kuring gaduh, anu kuring parantos nampi langkung ti 10 taun damel di industri, langkung saé kuringpastikeun yén ieu bakal dilakukeun dina platform dimana jalma-jalma bakal tiasa leres-leres nyerep kaahlian éta. Sareng hehehehe, anjeun kedah nyéépkeun waktos pikeun éta kadang. Hal kawas kieu butuh waktu. Butuh waktu kuring.

Joey Korenman: Hehehehe, eta ngingetkeun kuring, Jigana aya cutatan ti Oprah, Jigana sabenerna ceuk ieu, nu bisa boga sagalana anjeun hoyong, ngan teu sakaligus. Ku kituna kuring pikir éta jenis naon urang nyebutkeun di dieu.

Sander van Dijk: Jeung ieu hal, éta bakal butuh waktu. Anjeun terang naon, kuring peryogi lami pisan pikeun nyandak sadaya kaahlian ieu, sareng anu kuring ngarepkeun ku ngahijikeun kursus ieu nyaéta ngan ukur bakal nyandak sababaraha bulan, sababaraha minggu kanggo anjeun kéngingkeun kaahlian anu sami. Sareng éta leres-leres anu kuring pikir luar biasa ngeunaan ngawangun kursus sapertos kieu nyaéta yén éta hasil rékayasa ieu diajar anu anjeun ngan ukur tiasa perhatikeun pikeun sababaraha minggu sareng anjeun tiasa ngaliwat transformasi ieu upami anjeun daék ngahaturanan waktos sareng nempatkeun. dina usaha. Anjeun oge kudu mertimbangkeun nyaéta kawas, sumur, meureun 10 sababaraha taun ka pengker, eta bakal geus malah leuwih usaha . Pikirkeun sabaraha sababaraha taun ka pengker pikeun diajar hal sapertos kitu.

Joey Korenman: Leres, sareng kuring pikir éta ogé ngalih ka freelancing. Maksad abdi, ayeuna langkung gampil tibatan kantos ngahontal pamangku kapentingan sareng milarian jalma anu tiasa dihubungi.

Sander van Dijk: Hehehehe,Aya deui startups dimana-mana, langkung seueur ide, média sosial, langkung seueur jinis padamelan.

Joey Korenman: Aya deui klien.

Sander van Dijk: Henteu ngan ukur iklan deui. Leres, éta tiasa dinamis pisan.

Joey Korenman: Janten urang parantos nutupan gamutna. Kami parantos nutupan seueur hal dina Q sareng A ieu. Ieu bakal janten episode podcast anu panjang. Upami anjeun masih sareng kami, hatur nuhun. Kuring ngan ukur ngagaduhan dua patarosan Sander, kami parantos dugi ka tungtungna. Tapi, anu kahiji ieu ... Sabenerna, aranjeunna duanana doozies. Patarosan anu kahiji mangrupikeun doozy, sareng kuring panasaran pisan pikeun ngupingkeun pikiran anjeun ngeunaan ieu. Janten patarosanna, naha saur anjeun After Effects bakal tetep aya di luhureun toolset MoGraph? Sareng anjeun nganggo alat anu sanés salian ti After Effects dinten ayeuna? Go.

Sander van Dijk: Sumuhun. Sareng kuring mikir yén sakapeung urang parantos biasa pisan kumaha endahna alat After Effects. Kalayan dunya urang anu ngembang pesat, urang ngarep-ngarep sadayana anu sanésna ogé mekar gancang. Tapi hehehehe, éta kénéh nepi ka poé ieu mangrupa bener, bener nice, alus, sapotong sanggup software. Sareng upami aya anu bakal kaluar dinten ayeuna anu bahkan bakal caket pikeun tiasa ngalakukeun naon anu tiasa dilakukeun ku After Effects, kuring nyangka bakal mangtaun-taun pikeun sadayana anu sanés ngagancangkeun éta, sareng janten standar anu leres. ditarima di sakabéh studio séjén, sarta pikeun eta benerjadi terpadu bener deeply. Sanaos éta gampang dianggo, sabab upami anjeun ngagampangkeun dianggo anjeun kéngingkeun sapertos Final Cut Pro X, yén sadaya éditor sapertos kieu, "Ah, naon ieu? Ieu sapertos Movie Maker pikeun ngédit. pikeun meunangkeun éta."

Sander van Dijk: Maksudna mah anjeun bisa nempo carita ieu maén kaluar dina dunya desain. Kami ngagaduhan sababaraha program anu ayeuna disebut Figma, anu lengkep online. Anjeun gaduh Affinity Designer, anu mangrupikeun pesaing anu langkung langsung anu kuring nyangka Photoshop sareng Illustrator. Anjeun ogé gaduh Sketsa, anu parantos mendakan pasar sorangan pikeun desainer UI sareng barang-barang sapertos kitu. Patarosan abdi sapertos, naha anjeun nganggo salah sahiji program ieu nyalira? Atawa anjeun masih ngagunakeun siki Adobe pikeun [inaudible 01:54:32]? Sabaraha lami program éta kaluar? Sareng sabaraha lami éta masih peryogi pikeun jalma anu resep nyandak sakumpulan pasar anu langkung ageung ku cara. Kuring nyangka yén urang bakal macét sareng After Effects sakedik deui, sabab langkung lami urang gaduh éta, langkung seueur jalma anu terang kumaha jalanna, bakal langkung seueur alat, bakal langkung seueur. bisnis di sabudeureun éta, leuwih jalma anu bener invested sarta gumantung kana alat kawas éta pikeun bisnis maranéhanana.

Sander van Dijk: Jadi kuring pikir eta bakal sabudeureun pikeun sababaraha taun deui.

Joey Korenman: Hehehehe, abdi satuju. Jigana ogé, Saatos Balukar boga pangaruh jaringan badepikeun eta. Beuki loba jalma anu ngagunakeun After Effects, beuki jenis dikonci anjeun meunang jeung eta. Jigana nu ningali ieu dina industri 3D, katuhu? Anjeun saena Bioskop 4D écés endah, sarta everybody migunakeun eta dina desain gerak, tapi teu hijina software 3D kaluar aya, aya nu sejen nu boga kaunggulan nu Cinema 4D teu boga, katuhu. Modo tina naon anu kuring parantos nyarios, Modo langkung kuat dina sababaraha jinis modél sareng hal-hal sapertos kitu. Janten teu aya alesan, sebutkeun yén Modo henteu tiasa janten standar industri, tapi salah sahiji hal anu dilakukeun ku Cinema 4D nyaéta yén sadayana nganggo Bioskop 4D, anu hartosna sadayana hoyong diajar Bioskop 4D, anu hartosna studio mésér Bioskop. 4D, sarta éta hésé pisan megatkeun éta.

Joey Korenman: Jeung ku jalan kitu, kuring ngan kudu nuluykeun catetan nyebutkeun kuring pikir Cinema 4D pantes jadi standar industri, kitu ogé After Effects. Sakapeung kuring nyangka jalma-jalma, kuring nyangka, frustasi ku laju pamekaran alat-alat anu tangtu sareng hal-hal sapertos kitu, tapi henteu sadar naon waé usaha Herculean pikeun ngawangun hal sapertos After Effects, sareng ngajantenkeun éta tiasa dianggo sareng terpadu. kalawan Photoshop na Illustrator. Naon jinis alat anu luar biasa anu urang kedah leres-leres tiasa dianggo. Henteu sapertos anjeun tiasa nyentak ramo anjeun sareng gaduh hal anu tiasa dianggo sareng 50% fiturna. Anjeun nuju ngawangkong, éta bakal butuh lima nepi ka 10 taun kanyieun éta.

Sander van Dijk: Otak kuring otomatis hayang nyaho kumaha carana ngalakukeun hal hadé. Kuring nyaho kumaha loba animators jalan, Kuring nyaho jenis parabot maranéhna rék ngagunakeun, sarta kuring ningali poténsi. Nalika kuring ningali program sapertos After Effects, kuring tiasa mikirkeun naon fitur salajengna, sareng kumaha mangpaatna pikeun dianggo ku jalma. Alat anu kami anggo pikeun nyiptakeun desain gerak, alatna sorangan kadang-kadang langkung rumit tibatan anu anjeun hoyong jieun, sareng éta mangrupikeun masalah. Sareng kuring pikir anjeun tiasa ningali ieu kajantenan dina program ngedit ayeuna. Kuring kolaborasi sareng sababaraha urang YouTube anu ngadamel pidéo pikeun saluran sorangan, sareng kuring nyobian ngajar aranjeunna Premiere Pro, tapi éta ngimpina, sabab kasusah téknis program éta sesah pisan anjeun kedah nyéépkeun waktos diajar kumaha ngagunakeunana. upami anjeun sanés ahli téknologi.

Sander van Dijk: Tapi kuring tiasa ngajarkeun aranjeunna kumaha jalanna Final Cut Pro X, sabab éta gampang pisan, sareng anjeun ampir tiasa nampi hasil anu sami. Jadi éta pisan metot, katuhu? Ku kituna sanajan éta kénéh kakuatan pangluhurna di industri, sarta alat pangkuatna nu urang bisa boga, teu nyandak jauh nu urang bisa ngamimitian mikir kawas, "Kumaha bisa jadi hadé? Naon bisa urang pigawé pikeun nyieun hiji. Alat anu bakal ngamungkinkeun jalma rata-rata ngalakukeun hal anu sami anu anjeun tiasa laksanakeun dina After Effects?" Sareng éta anu kuring leres-leres [inaudible01:58:25]. Abdi henteu tiasa ngabantosan. Otak kuring hoyong terang hal-hal éta, sareng sanés ngan ukur After Effects, sabab aya program sanés anu kuring dianggo ogé. Kuring make loba Screen Aliran, nu naon kami nganggo pikeun ngarekam tutorials kalawan, hal kawas éta. Anjeun tiasa ngarekam layar anjeun. Kuring geus ngagunakeun Final Cut Pro X, tapi kuring boga daptar badag tina apdet fitur pikeun Final Cut Pro X ogé.

Sander van Dijk: Hal-hal anu kuring tingali anu bisa geus dipigawé hadé, yén kuring ' parantos katingal saé pisan dina program sanés sapertos Screen Flow. Salah sahiji hal anu Screen Flow contona gaduh nyaéta anjeun tiasa ngarecah dua lapisan audio babarengan, sareng éta bakal otomatis nyiptakeun crossfade, ayeuna kumaha gunana éta? Éta bakal janten hal anu saé pikeun di Final Cut Pro X. Kusabab dina Final Cut Pro X anjeun moal tiasa leres-leres tumpang tindih klip éta, sabab éta ngagaduhan garis waktos magnét sareng unggal waktos anjeun nyobian ngajempolan dua klip kana silih, aranjeunna ngahindar. anu sanés leres-leres pinter sareng nyiptakeun sadayana ieu luntur, anu bakal ngajantenkeun garis waktos anjeun leres-leres pabalatak. Ku kituna kuring ngan ningali loba kasempetan, tapi teu merta hartosna yén parabot téh crappy, aranjeunna masih parabot bener endah pisan. Sareng anjeun terang naon, dina ahir dinten, éta ngan ukur ngeunaan ngadamel barang, sareng alat naon waé anu bakal ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun éta.

Joey Korenman: Leres, sareng kuring pikir leres-leres tren anu kuring' Kuring ningali sareng nguping ti jalma-jalma nyaéta yén anjeun kantos tiasa ngaliwatkarajinan anjeun ka tingkat nu tangtu ngadadak anjeun boga leuwih kasempetan ti anjeun boga waktu pikeun nyokot, jeung anjeun boga méwah ieu bisa nyokot tur milih saeutik saeutik, sarta jadi Anjeun kudu jenis angka kaluar "Naha kuring nyebutkeun enya dumasar kana jumlah dollar anu kuring ditawarkeun atawa kuring nyebutkeun enya dumasar kana sababaraha faktor sejenna?"

Joey Korenman: Jadi, ieu patarosan. Kumaha tanggung jawab urang pikeun pesen anu urang komunikasikeun sareng padamelan urang sareng kamungkinan hasil anu goréng tina pesen ieu? Sareng kuring nyangka conto anu jelas dina warta akhir-akhir ieu nyaéta barang-barang, hartosna kuring henteu resep milih Facebook, tapi hartosna Facebook nembé aya dina warta pisan sareng éta conto panggampangna pikeun narik luhureun sirah kuring. Anjeun terang, dimana aya saeutik saeutik wewengkon abu moral lamun datang ka "Naha kuring kudu ngagunakeun adidaya design gerak kuring pikeun mantuan Facebook kasampak hadé?" Sagampil conto. Janten kumaha saur anjeun ngeunaan éta?

Sander van Dijk: Leres. Nya, terserah anjeun pikeun nyarios enya atanapi henteu kana hiji proyék, sareng éta sadayana gumantung kana naon nilai anjeun sareng kabutuhan anjeun, sareng kuring ngan ukur tiasa nyarios nyalira tapi kuring milih ngajantenkeun kaahlian kuring sayogi pikeun perusahaan. sareng individu anu kuring yakin nyumbangkeun sababaraha cara anu positip pikeun masarakat sareng dunya.

Sander van Dijk: Sareng kuring henteu ngan ukur damel pikeun saha waé. Kuring nalungtik perusahaan atanapi jalma anu kuring damel sareng kuring henteu ningali aranjeunnajanten "artis After Effects" sareng leres-leres terang After Effects sareng henteu terang atanapi kantos noel Photoshop sareng Illustrator atanapi sabalikna. Anjeun ngan ukur tiasa terang kumaha mendesain dina Photoshop sareng Illustrator sareng henteu gaduh petunjuk kumaha After Effects jalan, sareng ayeuna jinis desainer gerak modéren diperkirakeun terang sahenteuna kumaha tilu aplikasi éta tiasa dianggo salian sigana sakedik. saeutik 3D. Sareng kuring nyangka yén dina lima taun anjeun ogé tiasa diperkirakeun yén anjeun ngartos sakedik ngeunaan Unity sabab waktos nyata bakal janten deal anu langkung ageung nalika urang nampi langkung seueur desainer gerak kana UI sareng jinis widang animasi UI, aplikasi sapertos Haiku . Anjeun parantos nyarios Sketsa, hartosna anjeun tiasa nyangka yén anjeun terang Illustrator sareng sketsa.

Joey Korenman: Janten kuring mikir yén jawaban dina waktos ieu henteu cekap ngan ukur terang After Effects. Anjeun terang maksad abdi? Anjeun tiasa tetep ngan ukur terang tapi kuring pikir henteu langkung lami sareng henteu upami anjeun hoyong gaduh pilihan. Janten kuring mikir yén diajar langkung seueur alat mangrupikeun jawabanana.

Sander van Dijk: Leres, sareng kuring pikir éta sapertos investasi dina naon waé. Anjeun teu hoyong investasi ngan dina hiji hal, Anjeun hoyong mastikeun Anjeun diversify saeutik saeutik. Janten anjeun hoyong mastikeun yén sakali hiji alat gagal ngalakukeun hal anu anjeun resep laksanakeun, anjeun tiasa ngaluncat kana alat anu sanés, sabab After Effects kadang gagal, sareng sakapeung gampang dilakukeun.hal sakumaha Bioskop 4D. Anjeun ngan ngalakukeun eta di ditu, jeung anjeun mawa eta deui ka After Effects, jadi Anjeun hoyong diversify dinya. Sareng henteu masalah program naon anu anjeun anggo, ayeuna langkung saé ngagunakeun After Effects, tapi panginten lima taun ti ayeuna langkung saé ngagunakeun program anu sanés.

Joey Korenman: Hehehehe , aya seueur conto éta dina industri anu béda. Leres, urang ningali sababaraha éta dina desain gerak, tapi kuring nyangka anjeun pencét paku dina sirah, éta sanés ngeunaan parangkat lunak dina tungtungna, tapi ngeunaan prinsip anu anjeun lakukeun. Ku kituna éta mawa urang kana patarosan ahir Sander Q jeung A. Jeung pertanyaan anu, naon tantangan pangbadagna anjeun ayeuna ngeunaan ... Muhun, abdi bade ngan mungkas di dinya. Kusabab patarosan ngeunaan karir anjeun, sareng anjeun tiasa ngobrol ngeunaan éta, tapi kuring panasaran, naon tantangan pangbadagna anjeun ayeuna?

Sander van Dijk: Kuring bakal nyebutkeun yén kuring pikir éta salawasna tangtangan anu sarua. . Urang sadayana dewasa di masarakat ieu dimana anjeun badé kéngingkeun padamelan, sanés? Sareng kéngingkeun padamelan sareng damel kanggo batur dasarna, yeuh, damel pikeun batur. Janten impian saha anu anjeun damel? Impian anjeun atanapi impian batur? Ku kituna kuring pikir salah sahiji tantangan pangbadagna dina kahirupan kuring, sarta éta kawas tantangan kontinyu, kumaha kuring salawasna pastikeun yén kuring meuli waktu sorangan deui? Janten kuring tiasa mutuskeun naon anu kuring badé nyéépkeun waktos sareng naonproyék anu kuring damel sareng naon jalma anu kuring pilih pikeun nguatkeun ku kaahlian anu kuring gaduh. Saha anu bakal kuring dukung ku pangaweruh sareng alat anu kuring gaduh? Hehehehe, meuli waktu sorangan deui, abdi bakal nyebutkeun, tangtangan taya wates hirup di masarakat husus ieu sahenteuna.

Joey Korenman: Kuring henteu weruh ngeunaan anjeun, tapi kuring capé sarta fired up dina waktos anu sami saatos obrolan éta. Sadayana anu kami sebutkeun bakal aya dina catetan acara pikeun épisode ieu di schoolofmotion.com, sareng pariksa metode gerak maju dina situs kami. Ieu mangrupikeun kelas anu paling maju anu urang damel, sareng Sander leres-leres langkung unggul dina produksi sareng kualitas palajaran di kelas ieu, kami reueus pisan. Sareng éta pikeun épisode ieu. Hatur nuhun pisan pikeun nyocogkeun sareng lengket sareng kami dina podcast marathon ieu, sareng kuring bakal ningali anjeun dina anu salajengna.

Gulir ke atas