DIY Motion Capture pikeun Animasi Karakter 3D

Diajar kumaha ngarékam data Motion Capture sorangan pikeun Bioskop 4D murah!

Wilujeng sumping di bagian kadua séri kami anu ngawengku Animasi Karakter maké Mixamo dina Bioskop 4D. Dina artikel kami saméméhna urang nyandak katingal di kumaha Rig na ngahirupkeun Karakter 3D kalawan Mixamo dina Bioskop 4D ngagunakeun perpustakaan animasi karakter Mixamo urang. Dina titik ieu anjeun bisa jadi geus mimiti maén kalawan Mixamo sarta geus datang ka realisasi yén perpustakaan mocap bisa jadi teu jadi éksténsif sakumaha dipikahoyongna.

Contona, Kumaha lamun anjeun diperlukeun gerakan pisan husus pikeun hiji proyek. ? Kumaha upami anjeun hoyong néwak gerakan anjeun nyalira? Naha anjeun kedah nyéwa salah sahiji jas bal ping-pong éta?! Kuring sagampil panasaran anjeun jadi kuring nyandak sababaraha waktu pikeun panalungtikan sarta nguji sistem DIY motion capture nu bisa diimpor kana Bioskop 4D. Hasilna mah rékréasi tina adegan "téndangan bangau" ti pilem Karate Kid aslina. Kuring malah parantos nyetél file proyék gratis pikeun anjeun unduh sareng kacau. Wilujeng sumping!

{{lead-magnet}}

Ayeuna sateuacan penggemar pilem Karate Kid masihan kuring flack pikeun Johnny Lawrence sanés hina. Crawling dina beungeutna sanggeus sirah katuhu najong, hayu atuh nambahan yén kuring kungsi improvisasi jeung FallingBackDeath.fbx ti perpustakaan Mixamo alatan ngarekam di kamar leutik. Abdi nyarios ieu DIY, leres?

DIY Motion Capture pikeun Bioskop 4D

Saatos ngalakukeun sababaraha panalungtikan kuring mendakan DIY anu saé.rig néwak gerak janten iPi Soft dicampur sareng Kaméra Xbox Kinect . Hasilna malah langkung saé tibatan anu dibayangkeun ku kuring.

Anjeun meureun geus boga sababaraha pakakas anu diperlukeun pikeun ngawangun kit ieu. Upami kitu, untung anjeun!

HARDWARE PIKEUN MOTION CAPTURE DIY

Ieu daptar gancang hardware anu anjeun peryogikeun pikeun nyetél rig motion capture DIY.

1. A PC (atanapi Mac jeung Windows dipasang maké boot Camp) 2. Kinect 2 kaméra (~ $ 40) 3. Kinect 2 USB Adapters pikeun Xbox One & amp; Windows ($18.24). 4. Tripod kaméra ($58.66)

Grand Total w/o Komputer: $116.90

SOFTWARE PIKEUN MOTION CAPTURE DIY

Di handap ieu daptar gancang parangkat lunak anu anjeun peryogikeun pikeun ngalaksanakeun proyék DIY Motion Capture.

  • iPi Recorder (unduh gratis)
  • iPi Mocap Studio ( 1 bulan jalan satapak atanapi ngagaleuh)
  • Kinect one windows driver
  • Cinema 4D Studio

Kami badé nyobian tetep murah ieu sabisa-bisa.

Anjeun tiasa kéngingkeun lisénsi perpetual $195 pikeun iPi. Éta hartosna éta leres-leres milik anjeun sareng kalebet dua taun dukungan téknis sareng apdet parangkat lunak. Édisi express ngawengku duanana iPi Recorder & amp; iPi Mocap Studio . Anjeun kumaha ogé dugi ka ngagunakeun kaméra RGB tunggal / sénsor jero, tapi éta 99% dipercaya salaku pilihan anu langkung mahal. Pikeun tujuan demo artikel ieu kuring ngan diundeur versi percobaan, Anjeun bisa ngalakukeun hal nu sarua pikeunnuturkeun.

iPi nyebutkeun anjeun ngan bisa ngarekam frontways dina kaméra tunggal. Sanajan kitu, kuring dipintal sabudeureun tur... aduh abdi, éta digawé! Émut yén ieu téh hijina software Kuring geus diuji ngagunakeun téhnik ieu. Upami anjeun nganggo aplikasi anu sanés pikeun nguji néwak gerak DIY, wartosan kami ngeunaan pangalaman anjeun. Kuring geus daptar aranjeunna dina tungtung artikel ieu pikeun rujukan.

DIY Motion Capture: Lengkah-demi-Lengkah

Ayeuna urang geus dikumpulkeun software jeung hardware, hayu urang tingali kumaha ngalakukeun sababaraha gancang DIY Motion Capture.

LANGKAH 1: INSTALASI

  1. Pasang kahiji iPi Recorder & amp; IPi Mocap Studio sateuacan nyambungkeun Kinect anjeun ka PC anjeun.
  2. Plugkeun Kinect anjeun ka PC
  3. Ieu bakal naroskeun anjeun pikeun Supir Kinect One. Upami henteu, unduh di dieu.

LANGKAH 2:  IPI RECORDER

1. Setup kaméra antara 2 suku (0.6m) jeung 6 suku (1.8m) ti lantai. Catetan: Lantaina kedah katingali lengkep! Urang kedah ningali suku anjeun!

2. Jalankeun iPi Recorder

3. Dina tab alat Anjeun, ikon Kinect 2 pikeun Windows bakal muncul disorot warna oranyeu sareng ditandaan siap . Lamun henteu, boh pastikeun USB bener plugged di, supir ieu dipasang, & amp; balikan deui komputer Anjeun.

4. Klik Rekam Pidio

5. Tab anyar bakal muncul. Setélan, Latar & amp; Rékam.

6. Klik Background

7. Klik EvaluateLatar Ieu bakal nyandak hiji snapshot latar tukang. Setel pangatur waktu pikeun jepretan ku menu lungsur Mimitian Tunda (hati-hati ulah ngagerakkeun kaméra pas jepretan anjeun dicandak).

8. Pastikeun pikeun Ngarobih jalur Polder anjeun ka tempat dimana anjeun badé ngarékam.

9. Klik tab RECORD , Nyetél Anjeun Mimitian Reureuh dropdown pikeun masihan anjeun kasempetan pikeun balik anjeun kaméra kana posisi & amp; pencét "Start Recording"

10. Jieun 'T' Plate - Jieun diri anjeun kana T-pose. Nangtung lempeng kalayan leungeun anjeun kaluar kawas anjeun rék robah jadi hiji kapal terbang. Ngan pikeun 1-2secs, lajeng mimitian gerak / akting.


11. Jandéla anyar bakal muncul dilabélan Rekaman Réngsé . Klik Ganti Ngaran Ikon Video sareng masihan rekaman anjeun nami anu pas.

LEngkah 3: IP I MOCAP STUDIO

Hayu urang nyandak data eta kana Mocap Studio !

1. Jalankeun Ipi Mocap Studio

2. Séred .iPiVideo anjeun kana jandela/kanvas

3. Anjeun bakal dipenta pikeun milih lamun karakter urang génder & amp; jangkungna. Upami anjeun henteu terang jangkungna anjeun bakal nampi kasempetan sanés pikeun ngédit sacara manual. Klik Rengse.

4. Anjeun ayeuna bakal ningali diri némbongan, babarengan jeung bulao dotted bolong & amp; loba gandum.

5. Di bagean handap jandela aya timeline nu bisa Anjeun scrub pikeun nempo rekaman Anjeun

6. Séred Wilayah Minat (bar abu) jeung Candak (bar abu) pikeun motong ka mimiti T-pose anjeun sarta posisi istirahat ahir anjeun saméméh anjeun kaluar komputer Anjeun pikeun ngeureunkeun rekaman anjeun.

7. Dina nyukcruk/setélan pastikeun pikeun pariksa Aktipkeun sadaya kotak centang pikeun gancang algoritma tracking , tracking suku , tabrakan taneuh & amp; nyukcruk sirah .

8. Scrub timeline pikeun ngamimitian wewengkon pamotongan teras klik lagu ka hareup. Ayeuna anjeun bakal ningali rig tulang dilacak kana rékaman anjeun.

9. Dina lagu kahiji anjeun bisa manggihan hiji panangan atawa suku nyangkut kana awak dina lagu munggaran anjeun. Pikeun ngabéréskeun ieu, buka Panyukcruk Bagian Awak Individual lungsur sareng pupus centang sadaya bagian ngan ninggalkeun bagian awak anu nyinggung dipariksa. Teras pencét Refind Forward anu ngan bakal nyaring lagu éta dina suku atanapi panangan tunggal.

10. Teras klik Jitter Removal . Gawéna lumayan lah. Upami éta langkung jittery dina dahan khusus, klik Pilihan " teras sered geseran bagian anu ngalanggar ka rentang smoothing anu langkung luhur. Pikirkeun éta salaku alat blur. Upami anjeun lancar anjeun tiasa ngahapus detail (nyaéta leungeun anu goyah bakal stabil), tapi upami anjeun ngasah anjeun nambihan detil (nyaéta anjeun tiasa kéngingkeun gerakan sirah anu langkung saé).

11. Ayeuna buka File/Set Target Character impor Mixamo T-pose .fbx file

12. Pindah ka tab Aktor sareng setel jangkungna karakter anjeun (ieu ukurananakarakter anjeun bakal sakali diimpor dina C4D) .

13. Buka tab Ékspor teras klik Ékspor Animasi sareng ékspor file .FBX anjeun.

14. Ayeuna ieu dasarna. Upami anjeun hoyong langkung jero parios Pituduh Pamakéna. Ogé iPi henteu ngalacak ramo. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan keyframing sacara manual pariksa Hand Keyframing di iPi atanapi Alternatipna Keyframe dina C4D. Saran abdi ogé tetep rékaman anjeun pondok pikeun ngaleutikan kasalahan tracking. Anjeun teras tiasa ngahijikeun sadayana pondok dina Bioskop 4D.

LANGKAH 4 : BUKA DINA CINEMA 4D (ATAU PAKET 3D PILIHAN ANDA)

  1. Impor .FBX ku jalan ka Koropak/Gabung jeung panggihan Running.fbx Anjeun
  2. Lamun anjeun perlu refresher ngeunaan naon nu kudu salajengna? Maca Rig sareng Ngahirupkeun Karakter 3D sareng Mixamo dina Bioskop 4D.

Sakitu waé! Data hasil motion capture anjeun ayeuna aya di jero Bioskop 4D.

Lebih Deui: Motion Capture Ngagunakeun Bioskop 4D

Tip tip ka Brandon Parvini anu janten Bapak Miyagi abdi pikeun proyék ieu! Pidéo pidéo anu nampilkeun Brandon ieu mangrupikeun sumber anu saé pikeun langkung seueur wawasan ngeunaan prosés anu kuring dianggo pikeun proyék ieu.

Di dieu aya sababaraha tutorial sanés anu kuring mendakan ogé mangpaat pikeun Motion Capture.

  • Bioskop 4D & amp; Mixamo - Gabungkeun Animasi Mixamo Nganggo Klip Gerak
  • Klip Gerak Bioskop 4D - T-Pose ka Animasi (sareng rada MarvelousDésainer)
  • IPISOFT - Animation Smoothing Tutorial
  • Kinect Motion Capture Tutorial - Ipisoft Motion Capture Studio
  • Motion Capture for the Mass: Review of iPi Soft sareng Cinema 4D

Motion capture mangrupikeun liang kelenci anu tiasa leres-leres jero. Upami anjeun milarian sababaraha metode alternatif pikeun anu didaptarkeun di dieu dina tulisan ieu, ieu mangrupikeun sababaraha solusi motion capture anu béda-béda ti sakumna industri.

APLIKASI ALTERNATIF Pikeun DIY MOTION CAPTURE

  • Brekel - ($139.00 - $239.00)
  • Vérsi heubeul Brekel - (Gratis, tapi rada Buggy)
  • NI mate - ($201.62)
  • IClone Kinetic Mocap - ($99.00 - $199.00)

KAMERA ALTERNATIF PIKEUN MOTION CAPTURE DIY

  • Azure Kinect DK - ($399.00)
  • Kaméra Panon PlayStation 3 - ($5.98)
  • Kaméra PlayStation 4 Anyar - ($65.22)
  • Intel RealSense - ($199.00)
  • Asus Xtion PRO - ($139.99)

SISTEM CAPTURE GERAKAN ALTERNATIF

  • Perception Neuron - ($1,799.00+)
  • Xsens (Harga sadia on pamundut)
  • Rokoko ($2,495+)

Siap Ngalahkeun Bioskop 4D?

Upami anjeun anyar dina Bioskop 4D, atanapi hoyong diajar program ti master, sensei EJ Hassenfratz geus ngembangkeun hiji sakabéh kursus pikeun mantuan Anjeun meunang nepi ka speed kalawan kalawan sagalana nu peryogi kauninga nalukkeun program. Upami anjeun hoyong diajar langkung seueur pariksa Bioskop 4D Basecamp di dieu di SakolaGerak. Ieu super fun Bioskop 4D latihan; Henteu kedah dicét pager atanapi cuci mobil!

Gulir ke atas