Pituduh ka Bioskop 4D ménu - hirupkeun

Bioskop 4D mangrupikeun alat anu penting pikeun Desainer Gerak, tapi kumaha anjeun leres-leres terang éta?

Sabaraha sering anjeun nganggo tab ménu luhur dina Bioskop 4D? Chances téh, Anjeun meureun boga sakeupeul parabot Anjeun pake, tapi kumaha upami fitur acak anjeun teu acan diusahakeun? Kami nuju ningali permata anu disumputkeun dina ménu luhur, sareng urang nuju ngamimitian.

Dina tutorial ieu, urang bakal ngalakukeun beuleum jero dina tab Animate. Kami bakal ningali sadaya cara anjeun tiasa nyiptakeun animasi, sareng sababaraha tip ngeunaan ngagunakeun deui animasi anjeun salaku klip gerak.

Parabot ieu tiasa dianggo sareng Garis Waktu , anu anjeun gaduh. pikeun ngakses maké menu Jandela . Pindah ka Window→ F Curve Editor pikeun ngaktipkeun timeline.

Hayu urang animasi

Di dieu aya 3 hal utama nu kudu Anjeun pake dina menu Cinema 4D Animate:

  • Jieun Tilik
  • Rekam
  • Tambahkeun Klip Gerak

Jieun Sawangan dina Menu C4D Animate

Naha anjeun kantos peryogi ngadamel sawangan gancang tina pamandangan anjeun? Panginten anjeun kedah nunjukkeun ka klien anjeun animasi dugi ka ayeuna. Saenyana, meureun anjeun asup kana setélan rendering anjeun, setel ka Viewport Render, teras setel pikeun mareuman rendering sawangan.

Tapi ieu muka loba kasalahan pamaké. Panginten anjeun hilap ngadamel Setélan Render énggal sareng nyaluyukeun setelan ayeuna anjeun. Panginten anjeun nyiptakeun setélan énggal, tapi teras anjeun hilappikeun nyetél éta aktip, jadi Bioskop 4D ieu Rendering dina setélan final Anjeun. Ayeuna anjeun kedah ngeureunkeun render sareng aktipkeun setélan anu leres.

Bisa jadi loba nyeri sirah ku cara kieu. Untungna, aya solusi anu meryogikeun hiji tombol pencét pikeun ngarengsekeun sareng motong sadaya kamungkinan pitfalls tanpa ngarampa setélan rendering anjeun.

Pilih modeu pratinjau naon anu anjeun hoyong pake, tangtukeun rentang pigura. , pormat, résolusi, sareng laju pigura, sareng anjeun badé nilik surga.

Rekam dina Menu C4D Animate

Lamun datang ka animasi , anjeun badé damel sareng pigura konci. Ieu utamana dijieun ku pilihan "Record Active Objects".

Kaseueuran pilihan ieu tos aya di UI anjeun ku cara bar animasi di handapeun viewport anjeun-anu, ku jalan kitu, Ieu adorably disebut "Power Bar".

Ku kituna hayu urang nutupan naon ieu ngalakukeun, sajaba ti nyieun keyframes. Sacara standar, pilihan rékaman anjeun nyetél keyframes pikeun Posisi obyék anjeun, Rotasi, sareng Skala. Janten unggal waktos anjeun mencét catetan, éta bakal nyiptakeun 3 keyframes, hiji kanggo unggal parameter éta.

Ideu hadé pikeun milih parameter anu anjeun peryogikeun atanapi anjeun bakal nyéépkeun waktos pikeun ngabersihan. nu keyframes tambahan engké. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku ngaklik tombol Posisi, Rotasi, sareng Skala. Ieu bakal ngahurungkeun atawa mareuman aranjeunna.

Nalika anjeun ngalakukeun ieu, anjeunpanginten parantos aya anu dinonaktipkeun sacara standar anu disebut Animasi Tingkat Titik , atanapi PLA. Ieu pisan metot sabab, kalawan aktip ieu, anjeun sabenerna bisa ngahirupkeun titik individu objék anjeun!

Perhatikeun yén lamun anjeun mutuskeun pikeun ngagunakeun PLA, keyframes anjeun ngadalikeun ALL titik anjeun. Henteu aya keyframes pikeun titik individu. Janten, éta sadayana atanapi henteu sareng anu ieu. Ieu bisa jadi teu sigana kawas deal badag, tapi hayu urang nyebutkeun anjeun geus dijieun 50 keyframes di PLA jeung ayeuna anjeun kudu nyaluyukeun animasi titik lengkep anyar. Anjeun kudu ngaliwatan sadayana 50 keyframes tur saluyukeun titik éta unggal waktu sabab bakal balik deui ka posisi aslina dina sakabéh 50 keyframes.

Ayeuna hayu urang tingali tombol Autokeying . Ngaktipkeun ieu otomatis bakal nyieun keyframes iraha wae anjeun nyaluyukeun salah sahiji objék. Ieu mangrupikeun cara anu saé pikeun meungpeuk animasi anjeun sateuacan nyéépkeun kurva F dina garis waktos anjeun.

Tambahkeun Motion Clip dina Menu C4D Animate

Naha anjeun gaduh animasi anu saé sareng hoyong dianggo deui pikeun objék anu sanés? Sistem gerak Bioskop 4D ngamungkinkeun anjeun pikeun ngalakukeun éta. Pilih obyék anu anjeun hoyong janten animasi anu tiasa diulang sareng jieun klip gerak.

Pikirkeun Motion Clips salaku cuplikan dina program éditan sapertos Premiere. Anjeun gaduh timeline sareng animasi sumber. Anjeun ngan saukur tiasa iklas aranjeunnakawas éta footage komo "cross ngabubarkeun" antara klip pikeun ngagabungkeun sababaraha animasi babarengan.

Hayu urang nyokot animasi kubus ieu contona. Puteran terus luncat ka awang-awang samemeh mumbul eureun.

Klik kubus, pindah ka Animate→ Add Motion Clip. Kotak dialog bakal muncul naroskeun mana tina keyframes anu anjeun hoyong simpen. Pilih sipat anu anjeun anggo teras pencét OK.

Ayeuna anjeun bakal perhatikeun yén Cube ngagaduhan tag sareng 3 bar. Ieu nunjukkeun yén éta téh dikawasa ku Motion Clip timeline.

Upami Anjeun muka Timeline, klik ikon nu siga tag 3 bar dina Cube. Ieu bakal muka redaktur Motion Clip anjeun. Sakumaha anjeun tiasa tingali, kubus parantos disetél salaku Objék sareng aya klip dina timeline.

Oké, ayeuna urang nyieun Piramida. Hayu urang nerapkeun animasi anu sami pikeun éta ku ngagunakeun Motion Clips. Kahiji, nyumputkeun kubus ku nahan Alt jeung ganda klik "Lampu Lalu Lintas" pikeun kubus nepi ka beureum.

Klik jeung pindahkeun+séréd Piramida ka éditor Klip Gerak dimana aya tulisan "Mode Gerak".

Ayeuna, hayu urang tingali panel ka kénca. Ieu dimana sadaya Klip Gerak disimpen salaku "footage". Pencét sareng sered Klip Gerak kana garis waktos pikeun Piramida. Pastikeun anjeun nempatkeun éta dina tempat anu aya tulisan "Lapisan 0".

Ayeuna anjeun ngagaduhan Klip Gerak, pencét puter sareng tingaliPiramida anjeun ngahirupkeun dina cara anu sami sareng Kubus!

Anu langkung saé ngeunaan ieu nyaéta upami anjeun ngaklik Motion Clip dina garis waktos, anjeun ayeuna gaduh pilihan pikeun ngaklik sareng nyered sudut klip. Geser ka kénca jeung anjeun nyepetkeun animasi.

Geser ka katuhu terus ngalambatkeun.

Anjeun henteu dugi ka laju aslina, anjeun tiasa nyaluyukeun saperluna tanpa ngarampa keyframes!

Pikeun ngaléngkah deui, animasikeun objék séjén dina adegan anjeun sarta simpen éta animasi anyar salaku Motion Clip sejen.

Ayeuna, sered éta klip anyar kana Lapisan 0 pikeun Piramida. Anjeun ayeuna gaduh pilihan pikeun meuntas ngabubarkeun animasi kana silih. Lumayan rapih.

Ayeuna, ieu conto anu saderhana pisan. Tapi sistem ieu sanggup nyimpen animasi pikeun karakter ogé. Biasana ningali animasi Mixamo anu dianggo ku cara ieu. Aranjeunna digabungkeun pikeun nyiptakeun animasi karakter anu langkung kompleks.

x

Tong mopohokeun fitur ieu. Ieu serius salah sahiji parabot animasi pangkuatna dina sabuk anjeun!

Tingali anjeun!

Bioskop 4D diwangun ku desainer gerak dina pikiran. Animasi mangrupikeun salah sahiji kakuatan super urang, janten tong hilap teuleum jero kana menu ieu sareng diajar kumaha anjeun tiasa ngungkit kakuatanana pikeun anjeun nyalira! Sistem Motion Clip nyalira ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun perpustakaan animasi anu tiasa dicampur sareng anu sanésklip. Ieu tiasa ngabantosan ningkatkeun produktivitas sareng efisiensi anjeun dina unggal proyék anu bakal datang!

Bioskop 4D Basecamp

Upami anjeun milarian kauntungan tina Cinema 4D, panginten éta waktos nyandak léngkah anu langkung proaktif dina pamekaran profésional anjeun. Éta sababna kami ngahijikeun Cinema 4D Basecamp, kursus anu dirarancang pikeun ngajantenkeun anjeun tina nol janten pahlawan dina 12 minggu.

Sareng upami anjeun pikir anjeun parantos siap pikeun tingkat salajengna dina pamekaran 3D, pariksa sadayana anu énggal. tangtu, Bioskop 4D Ascent!


Gulir ke atas